12 Kasım 2013, Salı 11:20:16

PEGASUS YENİ GÖZDESİNE NE ZAMAN KAVUŞACAK?

Pegasus Havayolları, Avrupalı uçak üreticisi Airbus’tan sipariş ettiği 75 uçağı hangi tarihlerde teslim alacak? İşte teslimat takvimi...
  • Pegasus olmasa kimse Gazipaşa alanya hava alanına cesaret edemiyorlardı simdi hepsi maydanoz oldu THY inilmez diyordu ne oldu şimdi kendisi paraleli gönderiyor anadolu jeti iyiki varsin PEGASUS TESEKKURLER
  • Pegasus stratejisi belli. BİLETLERİ SUDAN UCUZ, SUYU DA BİLETTEN PAHALI SAT.
  • Tarife ve uçuş noktaları nedeniyle Pegasus ile pek uçmam ama güçlü bir alternatifin ve rekabetin olmasının THY ve diğer şirketleri fiyat ve diğer parametreler açısından baskıda tuttuğu aşıkar, bu nedenle çok teşekkürler kendilerine. Ama böyle orta menzilde nereye kadar, geniş gövde ve kıtalar arası hatları da düşünmeliler bence. Slot falan konuları mı engel acaba.
  • Pegasus ; da su ücretli ama biletler ucuz THY su parasının 10 katını zaten bilete yansıtarak alıyor. Bir bardak su veriyor bizde sanıyoruz ki suyu bedava içtik. İstanbul a gidene kadar su içmesem ölmem galiba 45 dakika sürüyo susuzluktan ölen olmamıştır bence. Pegasus başarılı bir havayolu şirketi bu şirketi örnek alıp tutumunu değiştiren şirketler var.
  • Yorumlara gelen begenilere baktim da, pegasus un basarisini cekemeyen ne kadar cok thy saksakcisi var,burun orada ucun o zaman hem su da bedava :) bu millet bu kadar bedavaci olmasa 2 cuval komure oyunu satmazdi zaten :)
  • Pegasus'u kutlamak lazım. easyjet SAW-Basel hattından çekilmek zorunda kaldı. Pegasus THY'nin haksız rekabetine rağmen başarılı. THY IST-ESB hattında neden tekel acaba? Rekabet Kurumu görevini neden yapmıyor? Hem bu konuda hem de yer hizmetlerindeki rekabet ihlallerini Rekabet Kurumu incelemeli.
  • Suya para vermek istemiyoruz..
  • Airbus kotluklar genismi?
  • Resmi teslimat takvimi bu şekilde olabilir fakat Airbus uçaklarının filoya girişi çok daha erken olabilir.Halihazırda Pegasus'un ekipleri Airbus eğitimlerine gittiler bile.Pegasus gerçekten sağlam adımlarla akıllı ve güzel bir büyüme gösteriyor,tebrikler ve başarılar.
  • Esenboğa'yı kullanan yolcu sayısı 2012 ekiminden, 2013 ekimine % 22 den fazla arttı. Pegasusu Ankara'ya daha sık bekliyoruz.

Pegasus Havayolları, Avrupalı uçak üreticisi Airbus’tan sipariş ettiği 75 uçağı hangi tarihlerde teslim alacak? İşte teslimat takvimi.

Türkiye’nin ucuz maliyetli hava taşımacılığı modelini başarıyla uygulayan şirketi Pegasus Havayolları, Airbus’tan sipariş ettiği 75 adet yeni nesil uçağını 2016 yılından itibaren filosuna katmaya başlayacak. Halen filosunda sadece Boeing model uçaklar bulunduran ve geçmiş yıllarda verdiği 40 uçaklık Boeing siparişini teslim almaya devam eden Pegasus, teslim alınmayan 4 uçaktan birini bu yılın son çeyreğinde, birini 2014 ve 2’sini de 2015 yılında teslim alacak.

Boeing siparişlerinin teslimatının tamamlanmasından bir yıl sonra ise Airbus tipi uçaklar filoya girmeye başlayacak.  Yeni nesil Airbus siparişinin ilki 2016 yılında filoya katılacak. 75 uçaklık siparişin sonuncusu ise 2022 yılında filoya girmiş olacak.

Pegasus’un uçakları hangi tarihlerde kaçar adet teslim alacağı da netlik kazandı. Buna göre Airbus A320neo/A321neo siparişlerinden 7’si teslimatın başladığı ilk yıl olan 2016’da Pegasus filosuna katılacak.  5 uçak 2017’de, 10 uçak 2018’de teslim alacak olan Pegasus, bir yıl içinde en fazla uçağı yeni havalimanının da açılacağı tarih olarak öngörülen 2019 yılında teslim alacak. 2019 yılında tam 14 uçağı filosuna katacak olan Pegasus, 2020 yılında 13, 2021 yılında 8’i A320neo ve 5’i A321neo olmak üzere 13, 2022 yılında da yine 13 adet A321 neo tipi uçağı filosuna ekleyecek.

Pegasus Havayolları, 25 uçaklık opsiyonlu siparişlerini de kesine çevirirse bu uçaklar da 2022 yılından itibaren filoya katılmaya başlayacak. Airbus uçaklarının filoya eklenmesinden sonra filodaki Boeing model uçakların geleceği de mevcut duruma göre şekillenecek. 

PEGASUS YENİ GÖZDESİNE NE ZAMAN KAVUŞACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

bekir ~ 10 yıl önce
Pegasus olmasa kimse Gazipaşa alanya hava alanına cesaret edemiyorlardı simdi hepsi maydanoz oldu THY inilmez diyordu ne oldu şimdi kendisi paraleli gönderiyor anadolu jeti iyiki varsin PEGASUS TESEKKURLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sudan ucuz bilet ~ 10 yıl önce
Pegasus stratejisi belli. BİLETLERİ SUDAN UCUZ, SUYU DA BİLETTEN PAHALI SAT.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 10 yıl önce
Tarife ve uçuş noktaları nedeniyle Pegasus ile pek uçmam ama güçlü bir alternatifin ve rekabetin olmasının THY ve diğer şirketleri fiyat ve diğer parametreler açısından baskıda tuttuğu aşıkar, bu nedenle çok teşekkürler kendilerine. Ama böyle orta menzilde nereye kadar, geniş gövde ve kıtalar arası hatları da düşünmeliler bence. Slot falan konuları mı engel acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jetci ~ 10 yıl önce
Pegasus ; da su ücretli ama biletler ucuz THY su parasının 10 katını zaten bilete yansıtarak alıyor. Bir bardak su veriyor bizde sanıyoruz ki suyu bedava içtik. İstanbul a gidene kadar su içmesem ölmem galiba 45 dakika sürüyo susuzluktan ölen olmamıştır bence. Pegasus başarılı bir havayolu şirketi bu şirketi örnek alıp tutumunu değiştiren şirketler var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
candagl ~ 10 yıl önce
sabiha gökçen çıkışlı her thy uçuşunda pegasusa göre daha uygun bilet buluyorum
flypgs ~ 10 yıl önce
Yorumlara gelen begenilere baktim da, pegasus un basarisini cekemeyen ne kadar cok thy saksakcisi var,burun orada ucun o zaman hem su da bedava :) bu millet bu kadar bedavaci olmasa 2 cuval komure oyunu satmazdi zaten :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
34 ~ 10 yıl önce
makarnayı unutmussun klişe muhalif bey
flypgs a ~ 10 yıl önce
istanbulda kömür yakanmı kaldı bu millet bu kadar saf olmasa hala bu teraneye inanmaz
Pegasus ~ 10 yıl önce
Pegasus'u kutlamak lazım. easyjet SAW-Basel hattından çekilmek zorunda kaldı. Pegasus THY'nin haksız rekabetine rağmen başarılı. THY IST-ESB hattında neden tekel acaba? Rekabet Kurumu görevini neden yapmıyor? Hem bu konuda hem de yer hizmetlerindeki rekabet ihlallerini Rekabet Kurumu incelemeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Suya para vermek istemiyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flypgs ~ 10 yıl önce
o zaman www.thy.com.tr
öneri ~ 10 yıl önce
thy ile uçabilirsin su yemek ücretsiz. :)
v ~ 10 yıl önce
Sakın Pegasus' la uçma:)
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
bir pegasus yolcusu suya parmak istemiyoruz dedi ise sizin yönlendirmeniz gereken yer rakip firma olmamalı.bu gerçekten çok ayıp.madem pegasus tercih edilmiş ve bu uygulamasını saçma buluyor.en doğal eleştiri.eleştirilere açık olmazsanız içinde hacı ve hoca kadrosuyla doldurulmuş bir thy'den ne farkınız olur?
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Airbus kotluklar genismi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flt Crw ~ 10 yıl önce
Belli bir kilo üzerini almıyoruz binemezsin zaten sana ne ?
misafir ~ 10 yıl önce
Resmi teslimat takvimi bu şekilde olabilir fakat Airbus uçaklarının filoya girişi çok daha erken olabilir.Halihazırda Pegasus'un ekipleri Airbus eğitimlerine gittiler bile.Pegasus gerçekten sağlam adımlarla akıllı ve güzel bir büyüme gösteriyor,tebrikler ve başarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara ~ 10 yıl önce
Esenboğa'yı kullanan yolcu sayısı 2012 ekiminden, 2013 ekimine % 22 den fazla arttı. Pegasusu Ankara'ya daha sık bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000