09 Ekim 2009, Cuma 15:19:42

Pegasus ve IZair 'Komşu'yu yakınlaştırdı

Pegasus Havayolları, haftanın üç günü İzmir’den Yunanistan’ın başkenti Atina’ya sefer düzenlemeye başladı...
  • Pegasus büyürken kalitesinden taviz veriyor bence; bunu seyahatlerimde gözleyebiliyorum. Pegasustan aldığım biletle birgün İZair'in ortak uçuşuna denk geldim, tüm kalbimle söylüyorum ortaklar ama aralarında hostes kıyafetlerinin aynı olmasından başka dağlar kadar fark var. Birkere uçakları çok daha temiz ve güzel, güler yüzlü karşılanıp güler yüzle uğurlandım. Pegasusla hep rötarlı uçarken İzair ile bunu hiç yaşamadım. Kaptanları ara ara çok güzel bilgiler aktardı. Bence Ali bey, Pegasusu bukadar büyüteceğine İzair'i büyütsün, ama lütfen kalitesini düşürmeden. İzair'e tşk.eder, bu anlayışlarını herzaman korumalarını dilerim. Şimdi bilet alırken soruyorum İzair ortak uçuşumu diye...
  • İzmir'de İç Hatlar ile Dış Hatlar arasında her iki terminalin de dışından geçen üstü kapalı yürüyen bantlar mevcut. Yolcu bir terminalden bavulunu alıp yürüyen banda ulaşınca 6-7 dakikada diğer terminale varabiliyor. Hatta bu sistemin sağı ve solu da açık olduğu için tiryaki yolcular yürüyen bant yolculukları sırasında rahatça sigaralarını tüttürebiliyorlar.
  • Evet minimumlar bellidir ama illaki minimumlarla iş yapılacak diye bir kural yoktur. Yolcu memnuniyetini düşünen firmalar koltuk aralarını uygun bir şekilde ayarlar ve memnun olan yolcu da bir sonraki seferde aynı firmayı seçer. Müşteri odaklı hizmet denilen şey budur.
  • ADB'de iç hatlar terminalinden dış hatlara nasıl geçiş yapılıyor bilen var mı? Ya da tam tersi. Bu terminallerin yapımında transit yolcular hiç hesaba katıldı mı? Bilen varsa, öğrenmek isterim.
  • Komsuyla olan iliskilerimiz bu artan sayidaki ucuslarla dahada iyiye gidecektir. Sunexpress'te Izmir ve Istanbul'dan Girit ve Selanik'e ucma planlarindan bahsediyor. Insanlar birbirinin ulkesini ne kadar ziyaret ederse o kadar yakinlasma olacaktir.
  • Bos teneke tingirdar, derler. Cok yazmisin ama bir sey soylememissin.Pegasusa dokunulunca sizde dondunuz dogru yazilanlari gorunce degilmi .Durmak yok yalamaliga devam edin , fazla mesai , prim , falan cikar burdan size !!
  • kimse koltuk aralıklarını kafasına göre ayarlayamaz...ister FAA olsun ister JAA olsun bir uçakla ilgili her konuda olduğu gibi koltuk aralıklarıyla ilgili olarak da kurallar vardır...minimumları bellidir.. altında koltuk aralığı olmaz ama üzerinde olabilir...şimdi sen koltuk aralıklarını niye belirlenen minimumların üzerinde değil diye soruyorsan seni tanımlamak için bir kaç sıfat bulabilirim...hatta sen bile bulabilirsin...bir düşün bakalım
  • Bu kadar dar koltuklarda en fazla yarım saat uçulur. Yarım saatin üstü için THY
  • güzel yorum... gercekten ucaklari dar yahuuuuu yani hamburg international bile a319 var ama bukadar dar degil! dikkat edin göbegini iceriye cekmis :)
  • Pegasus lu olmaktan gurur duyuyorum..

Atina Elefterios Venizelos Havaalanı’na gerçekleşen uçuşa İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve Pegasus-İzair yönetim kurulu başkanı Ali Sabancı ve Pegasus, İzair yöneticileri ile  çok sayıda basın mensubu katıldı.

Pegasus ve İZair, İzmir –Atina direkt uçuşlarını haftanın 3 günü karşılıklı 6 sefer olarak gerçekleştiriyor. Uçuşlar pazartesi, çarşamba ve cuma günleri düzenleniyor. Biletler Pegasus’un internet sitesi www.flypgs.com’da 96.99 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Aynı zamanda İstanbul ve Ankara çıkışlı olarak İzmir üzerinden çok uygun bağlantılar ile Atina’ya uçuş gerçeklirilebiliyor.

Seferlerin başlaması nedeniyle Atina Hilton Oteli’nde gerçekleşen basın toplantısında Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, ticari ilişkilerdeki olumlu havaya ve ortak tarihe dayanan sosyo-kültürel ilişkilerin gelişimine önemli katkıda bulunmak amacıyla Pegasus Havayolları ve İZair’in Atina ortak uçuşunu başlattıklarını söyledi.

Sabancı, “Atina uçuşlarımızla dış hatlarda tarifeli uçuş noktalarımızı 16’ya çıkardık. Önümüzdeki günlerde de dış hatlarda büyümeye devam edeceğiz’” dedi. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş  ise “Pegasus ile Türkiye’yi Yunanistan’a bağlayacağımız için çok heyecanlı ve mutluyuz. Dilerim gerçekleştirdiğimiz bu seferler iki ülke arasındaki bağları da güçlendirir” diye konuştu.

‘Tüm özel havayolları şirketlerinden fazla yatırım yapıyoruz’

Havacılık alanına yaptıkları yatırımlardan da bahseden Sabancı, iddialı konuştu. Sabancı, “ Esas Holding çatısı altında havacılık alanına 23 milyar dolarlık uçak yatırımı  yapmayı planlıyoruz. bunlar satın aldığmız kendi uçaklarımız. Bu Türkiye’deki özel havayolları şirketlerinin tümünün yaptığı yatırım tutarından fazla” dedi.

İzmir-Atina hattının zaman içinde en çok doluluk oranı olan hat haline geleceğini belirten İZair Genel Müdürü Gürol Yüksel, “Sıfır noktasından başlayıp bir anda doluluk oranına erişmek, birkaç günde olacak şey değil. Biz de İZair'i kurduğumuz zaman doluluk oranı yüzde 50'den başladı. Sonra yüzde 80'lere kadar çıktı. Bu bir süreçtir. Ama bunun en hızlı biçimde yapılması, doluluğun artması konusunda hepimize görev düşüyor" dedi.

İstanbul ve Ankara’dan da İzmir bağlantılı Atina

Ankara ve İstanbul’dan uygun bağlantılar ile Atina’ya uçmanını mümkün olduğuna dikkat çeken İZair Genel Müdürü, “İstanbul Atatürk’ten 09.10 uçuşu ile İzmir-Atina seferlerine, 1 saat 25 dk. beklemeyle, aynı şekilde Atina-İzmir dönüşünde de 1 saat 15 dk. bekleme ile 15.15 İzmir –İstanbul seferine bağlantı veriyoruz. Aynı şekilde, Ankara’dan İzmir’e sabah 08.35 seferi ile uçarak Atina’ya bağlantı alabilir, dönüşte de sadece 55 dk. bekleme ile İzmir üzerinden Ankara’ya uçuş yapılabilir” diye konuştu. İzmir çıkışlı en düşük ücretin 45,99 Euro olduğunu söyleyen Yüksel, Yunanistan’da vergilerin yüksek olması sebebiyle Atina çıkışlı uçuşların ise 68,99 Euro’dan başladığı bilgisini verdi.

Bu arada İzair'in Atina seferini takip eden DHA muhabiri Cesur Sert gözaltına alındı. Sert'in geçmişte Kardak kriziyle ilgili tahrik edici haberler yaptığı için gözaltına alındığı öne sürüldü.

Pegasus Havayolları, haftanın üç günü İzmir’den Yunanistan’ın başkenti Atina’ya sefer düzenlemeye başladı. Atina Elefterios Venizelos Havaalanı’na gerçekleşen uçuşa İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret

Pegasus

Pegasus ve IZair 'Komşu'yu yakınlaştırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 15 yıl önce
Pegasus büyürken kalitesinden taviz veriyor bence; bunu seyahatlerimde gözleyebiliyorum. Pegasustan aldığım biletle birgün İZair'in ortak uçuşuna denk geldim, tüm kalbimle söylüyorum ortaklar ama aralarında hostes kıyafetlerinin aynı olmasından başka dağlar kadar fark var. Birkere uçakları çok daha temiz ve güzel, güler yüzlü karşılanıp güler yüzle uğurlandım. Pegasusla hep rötarlı uçarken İzair ile bunu hiç yaşamadım. Kaptanları ara ara çok güzel bilgiler aktardı. Bence Ali bey, Pegasusu bukadar büyüteceğine İzair'i büyütsün, ama lütfen kalitesini düşürmeden. İzair'e tşk.eder, bu anlayışlarını herzaman korumalarını dilerim. Şimdi bilet alırken soruyorum İzair ortak uçuşumu diye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İzmir'de İç Hatlar ile Dış Hatlar arasında her iki terminalin de dışından geçen üstü kapalı yürüyen bantlar mevcut. Yolcu bir terminalden bavulunu alıp yürüyen banda ulaşınca 6-7 dakikada diğer terminale varabiliyor. Hatta bu sistemin sağı ve solu da açık olduğu için tiryaki yolcular yürüyen bant yolculukları sırasında rahatça sigaralarını tüttürebiliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet minimumlar bellidir ama illaki minimumlarla iş yapılacak diye bir kural yoktur. Yolcu memnuniyetini düşünen firmalar koltuk aralarını uygun bir şekilde ayarlar ve memnun olan yolcu da bir sonraki seferde aynı firmayı seçer. Müşteri odaklı hizmet denilen şey budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ADB'de iç hatlar terminalinden dış hatlara nasıl geçiş yapılıyor bilen var mı? Ya da tam tersi. Bu terminallerin yapımında transit yolcular hiç hesaba katıldı mı? Bilen varsa, öğrenmek isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Komsuyla olan iliskilerimiz bu artan sayidaki ucuslarla dahada iyiye gidecektir. Sunexpress'te Izmir ve Istanbul'dan Girit ve Selanik'e ucma planlarindan bahsediyor. Insanlar birbirinin ulkesini ne kadar ziyaret ederse o kadar yakinlasma olacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bos teneke tingirdar, derler. Cok yazmisin ama bir sey soylememissin.Pegasusa dokunulunca sizde dondunuz dogru yazilanlari gorunce degilmi .Durmak yok yalamaliga devam edin , fazla mesai , prim , falan cikar burdan size !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kimse koltuk aralıklarını kafasına göre ayarlayamaz...ister FAA olsun ister JAA olsun bir uçakla ilgili her konuda olduğu gibi koltuk aralıklarıyla ilgili olarak da kurallar vardır...minimumları bellidir.. altında koltuk aralığı olmaz ama üzerinde olabilir...şimdi sen koltuk aralıklarını niye belirlenen minimumların üzerinde değil diye soruyorsan seni tanımlamak için bir kaç sıfat bulabilirim...hatta sen bile bulabilirsin...bir düşün bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu kadar dar koltuklarda en fazla yarım saat uçulur. Yarım saatin üstü için THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
güzel yorum... gercekten ucaklari dar yahuuuuu yani hamburg international bile a319 var ama bukadar dar degil! dikkat edin göbegini iceriye cekmis :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pegasus lu olmaktan gurur duyuyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000