27 Nisan 2011, Çarşamba 15:19:52

PEGASUS VE AYJET İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALADI

Pegasus Hava Yolları ile yetiştirdiği pilotlarla saygın bir yer edinen Ayjet Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu arasında uçuş eğitimi konusunda işbirliği anlaşması imzalandı.
  • Profesörler sitelerde iş yapıyorlar, bir tane haberin altında bile bu profesörlerin olmadığını görmedim. Kulaktan dolma, saçma sapan, araştırmadan, sırf bu işin içinde oldukları için herşeyi bildiğini düşünen zavallılar. Bir kez olsun "bekleyelim görelim" yaklaşımınız olsun, size kalsa herşey babadan kalma usullerle devam edecek. Havacılık düzeni değişiyor beyler çekilin yoldan artık.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Şirketlere yabancı pilotlar doldurulmuş, ve yerli pilotu nasıl type parası na mahkum ederim sonra da yabancı ile yoluma devam edip yeni gelecek yerlii pilottan nasıl para alırım hesapları bunlar. Okulların hepsine sesleniyorum yabancı pilotların özelliklede FO olanları ülkelerine geri göndermedikçe SHGM, siz kim için nekadar pilot yetiştireceksiniz , memlekette büyüme sonucu açılan yeni pilot kadrolarına yabancı pilotlar getirdikçe Sizler kim için pilot yetiştireceksiniz, doğru olun dürüst olun bunlarla el sıkışacağınıza mücadele edin gidin bakanlığa ve SHGM ye kardeşim ben pilot yetiştiriyorum hemde senin verdiğin yetkiyle siz BU şirketlere yabancı pilot çalıştırma izni veriyorsunuz deyip şirketlerin alavere düzenine bir son verdirtin
  • Evvela sektördeki özelliklede yabancı 2. pilotlar gönderilmedikçe, kimse bu girişimleri ciddiye almayacaktır. Bu söylediklerim bütün okullar için geçerlidir hatta havayolları için. Görünen o ki artık öğrenci bulma pilot adayı bulma konusunda güçlük çekmeye başlamışlardır, çünkü özel havayollarında %50 yi geçmiştir yabancı pilot oranı, hal böyleyken yeni bir formül bulduk bu başka deyip pilot olmak isteyenleri vazgeçenleri nasıl ikna ederiz çabalarıdır bunlar. Bunların yerine ihtiyaç fazlası yabancıyı gönderip yerli kaynaktan kullanımı sürekli hale getirip bu sayede yerli kaynakta kendini geliştirecek standartı yükselecektir. Bunun için SHGM 2. yabancı pilot olayına noktayı koymalıdır , aksi takdirde kimse bu okullara gitmek istemez.
  • Herkesten ricam, bir uçuş okulunun filosu kadar, teorik ve simülasyon eğitimine verdiği önemle de kalitesini eleştirmeleri. Mühendis kökenli bir pilot adayı olarak PPL'ini dışardan alıp Ayjet'e gelen birçok adayın acınası halde bilgi zayıflığı ve bir o kadar körü körüne ezber yatkınlığı:) olduğunu bizzat görmekle beraber bu arkadaşların bu "ezberle geç" taktiklerinde önceki kurslarının bizzat yöneticilerinin sırf o derse hoca koymadıkları için öğrencileri yönlendirdikleri de herkes tarafından bilinen bir gerçek. Aksini idda etmeye bile yeltenmeyin lütfen çünkü bu kulaktan dolma bir bilgi değildir. Bu konuda THY Academy dahil kimse Ayjet'in ne hocaları ile ne de ayjet'te verilen derslerle yarışabilir.
  • Ayjet 'i arayan arkadaş ,sen kesin yanlış anlamış sın.Senin uçuş eğitiminden önce Türkçe kursu alman gerektiği için öyle bir cevap vermiş olabilirler.
  • aradım ayjetı!"haftaya alalım" dediler.üzerine az kalsın para verıolardı:):):
  • MPL lisansi olan pilotlar sadece Multi-Crew ucaklarda ucabilirler. Bu lisans ile mezun olan pilotlar bir tane Cessna 172 de dahi tek baslarina ya da PIC olarak ucamazlar. Turkiye'nin alt yapisi MPL gerektirmiyor. Bu birliktelik cok buyuk bir ticari tuzaktir. MPL lisasini Dunya'da veren kurum NEREDE ISE HIC YOKTUR MUHAKKAK ARASTIRIN. Bu lisansi vermek okulun isine gelir cunku sadece 50 saat GERCEK UCUS EGITIMI verilecek ve gerisi tamami simulatorde verilecek. Kurumlar muthis masraf dusurup kar edecek, mezun olanlar ise sadece ve sadece havayollarinda ucabilecekler. MPL lisansi adi uzerinde sadece MULTI-CREW lisanstir, Dunya'da nerede ise hic verilmemektedir. Bu lisansi alan pilot SINGLE PILOT ucamayacaktir (ATPL COZULUNCEYE KADAR) Buyuk r
  • Ayjet bir anlaşma yaptı ya bakın birkaç gün içinde tarkim bir şirketle anlaşma yapar!
  • 1. Şu anda en az 1000 tane mezun ve hazır durumda olan, (Bunların en az 200 tanesi lisansına tip işletmiş), işsiz pilot var. Bu kadar işsiz pilot varken, basın hala bağırıyor "sektörün pilot ihtiyacııııııııı" Yok böyle birşey. Yapmayın, etmeyin. İnsanlar perişan durumda. Bırakın bu yalanı artık. 2. Bu MPL nerden çıktı ve ne saçmalıktır? ATPL e göre yeri neresidir? Pilotların başına yeni bir bela sarılacak heralde :) SHGM yeni sınavlar açabilsin diye :)

İlk uçuş eğitimi ile tip eğitimini entegre eden işbirliği ile daha ilk eğitimde havayolunu eğitim sürecine dahil ederek, Pegasus’un yakın zamanda Türkiye’de uygulamayı planladığı, “MPL-Multi Crew Pilot License” “Çok Pilotlu Pilot Lisansı” eğitimlerinin ilk adımı atılıyor.

İstihdam garantili havayolu pilotu yetiştirilmesi yönünde başlatılan işbirliği çerçevesinde, 2 kurum tarafından ortak belirlenmiş pilot adayı seçim kriterlerine göre;  programa katılmak isteyen adaylar, uygulanacak seçim süreci ve performans sonuçları değerlendirmesinin ardından Ayjet Uçuş Okulu’nda uçuş eğitimine tabi tutulacaklar. Uçuş eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, Pegasus’ta tip ve line eğitimlerini de aldıktan sonra Pegasus Hava Yolları’nda pilot olarak işe başlayacaklar. Ayrıca, bu programa girememiş Ayjet öğrencilerinden istekli olanlar da diledikleri takdirde istihdam garantisi olmaksızın Pegasus’ ta Boeing 737 tip ve line eğitimi alabilecekler ve pilot olarak görev yapmaya hazır hale gelecekler. Bu işbirliği ile uçuş eğitimi sonrası belirsizlikler azaltılarak, daha planlı ve etkin bir şekilde Türk sivil havacılığının ihtiyaç duyduğu pilotların yetiştirilmesine önemli katkı sağlanmış oluyor. 
 

PEGASUS VE AYJET İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 13 yıl önce
Profesörler sitelerde iş yapıyorlar, bir tane haberin altında bile bu profesörlerin olmadığını görmedim. Kulaktan dolma, saçma sapan, araştırmadan, sırf bu işin içinde oldukları için herşeyi bildiğini düşünen zavallılar. Bir kez olsun "bekleyelim görelim" yaklaşımınız olsun, size kalsa herşey babadan kalma usullerle devam edecek. Havacılık düzeni değişiyor beyler çekilin yoldan artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şirketlere yabancı pilotlar doldurulmuş, ve yerli pilotu nasıl type parası na mahkum ederim sonra da yabancı ile yoluma devam edip yeni gelecek yerlii pilottan nasıl para alırım hesapları bunlar. Okulların hepsine sesleniyorum yabancı pilotların özelliklede FO olanları ülkelerine geri göndermedikçe SHGM, siz kim için nekadar pilot yetiştireceksiniz , memlekette büyüme sonucu açılan yeni pilot kadrolarına yabancı pilotlar getirdikçe Sizler kim için pilot yetiştireceksiniz, doğru olun dürüst olun bunlarla el sıkışacağınıza mücadele edin gidin bakanlığa ve SHGM ye kardeşim ben pilot yetiştiriyorum hemde senin verdiğin yetkiyle siz BU şirketlere yabancı pilot çalıştırma izni veriyorsunuz deyip şirketlerin alavere düzenine bir son verdirtin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evvela sektördeki özelliklede yabancı 2. pilotlar gönderilmedikçe, kimse bu girişimleri ciddiye almayacaktır. Bu söylediklerim bütün okullar için geçerlidir hatta havayolları için. Görünen o ki artık öğrenci bulma pilot adayı bulma konusunda güçlük çekmeye başlamışlardır, çünkü özel havayollarında %50 yi geçmiştir yabancı pilot oranı, hal böyleyken yeni bir formül bulduk bu başka deyip pilot olmak isteyenleri vazgeçenleri nasıl ikna ederiz çabalarıdır bunlar. Bunların yerine ihtiyaç fazlası yabancıyı gönderip yerli kaynaktan kullanımı sürekli hale getirip bu sayede yerli kaynakta kendini geliştirecek standartı yükselecektir. Bunun için SHGM 2. yabancı pilot olayına noktayı koymalıdır , aksi takdirde kimse bu okullara gitmek istemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herkesten ricam, bir uçuş okulunun filosu kadar, teorik ve simülasyon eğitimine verdiği önemle de kalitesini eleştirmeleri. Mühendis kökenli bir pilot adayı olarak PPL'ini dışardan alıp Ayjet'e gelen birçok adayın acınası halde bilgi zayıflığı ve bir o kadar körü körüne ezber yatkınlığı:) olduğunu bizzat görmekle beraber bu arkadaşların bu "ezberle geç" taktiklerinde önceki kurslarının bizzat yöneticilerinin sırf o derse hoca koymadıkları için öğrencileri yönlendirdikleri de herkes tarafından bilinen bir gerçek. Aksini idda etmeye bile yeltenmeyin lütfen çünkü bu kulaktan dolma bir bilgi değildir. Bu konuda THY Academy dahil kimse Ayjet'in ne hocaları ile ne de ayjet'te verilen derslerle yarışabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ayjet 'i arayan arkadaş ,sen kesin yanlış anlamış sın.Senin uçuş eğitiminden önce Türkçe kursu alman gerektiği için öyle bir cevap vermiş olabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aradım ayjetı!"haftaya alalım" dediler.üzerine az kalsın para verıolardı:):):

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
MPL lisansi olan pilotlar sadece Multi-Crew ucaklarda ucabilirler. Bu lisans ile mezun olan pilotlar bir tane Cessna 172 de dahi tek baslarina ya da PIC olarak ucamazlar. Turkiye'nin alt yapisi MPL gerektirmiyor. Bu birliktelik cok buyuk bir ticari tuzaktir. MPL lisasini Dunya'da veren kurum NEREDE ISE HIC YOKTUR MUHAKKAK ARASTIRIN. Bu lisansi vermek okulun isine gelir cunku sadece 50 saat GERCEK UCUS EGITIMI verilecek ve gerisi tamami simulatorde verilecek. Kurumlar muthis masraf dusurup kar edecek, mezun olanlar ise sadece ve sadece havayollarinda ucabilecekler. MPL lisansi adi uzerinde sadece MULTI-CREW lisanstir, Dunya'da nerede ise hic verilmemektedir. Bu lisansi alan pilot SINGLE PILOT ucamayacaktir (ATPL COZULUNCEYE KADAR) Buyuk r

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ayjet bir anlaşma yaptı ya bakın birkaç gün içinde tarkim bir şirketle anlaşma yapar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1. Şu anda en az 1000 tane mezun ve hazır durumda olan, (Bunların en az 200 tanesi lisansına tip işletmiş), işsiz pilot var. Bu kadar işsiz pilot varken, basın hala bağırıyor "sektörün pilot ihtiyacııııııııı" Yok böyle birşey. Yapmayın, etmeyin. İnsanlar perişan durumda. Bırakın bu yalanı artık. 2. Bu MPL nerden çıktı ve ne saçmalıktır? ATPL e göre yeri neresidir? Pilotların başına yeni bir bela sarılacak heralde :) SHGM yeni sınavlar açabilsin diye :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000