20 Ağustos 2011, Cumartesi 08:25:41

PEGASUS ÜSKÜP'TE...

Pegasus Hava Yolları, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımıyla İzmir-Üsküp seferlerine başladı...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • fiyatlar suanda cok iyi gorunuyor. balkanları merak edenler icin uskup bir baslangıc noktası
  • CHP Muhalefeti ve hizmet kelimesi yanyana ancak benim cümlelerimde gelebiliyor:) AKP'nin en büyük şansı böyle bir dandik muhalefetin olmasıdır. Üsküp uçuşları tüm İzmirlilere ve kardeş Makedonya' ya hayırlı olsun.
  • Belgrat, Tiran, Varna'yi bir an önce düsünmeliler. Bir de Istanbul SAW'a demiryolu ulasimi en kisa zamanda.
  • sabanci yalakalik bazinda butun akepe lileri doldurmus ucaga....nerde muhalefet?
  • TAV Makedonya'ya büyük katkılarda bulunuyor. Makedon kökenli bir vatandaş olarak gurur duydum.
  • hayırlı uğurlu olsun her başlayan yeni sefer kalkınma demek, ekonominin canlanması demek, kültürel kaynaşma demek, onlar biz gelir biz onlara gideriz karşılıklı alışveriş olur herşey olur olumlu anlamda.. Özel girişimcinin faydaları işde..
Pegasus Hava Yolları, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımıyla İzmir-Üsküp seferlerine başladı. Bakan Yıldırım, Üsküp Havalimanı'nda, Makedonyalı meslektaşı Mile Janakievski ile hava ulaşım anlaşmasını da imzaladı. 
 
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan, dün saat 16. 00'da kalkan 189 kişilik, İpek adlı Boeing 737-800 tipi uçak, 1 saat 5 dakikalık yolculuktan sonra Üsküp'e vardı. Üsküp'e ilk sefere Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, eşi Berrin Kıraç, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, AK Parti İzmir milletvekilleri İlknur Denizli, Nesrin Ulema, Rifat Sait, Hamza Dağ, Aydın Şengül, AK Partİ İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, işadamları Kemal Çolakoğlu, Ahmet Küçükbay, Ramazan Davulcuoğlu, Cem Bakioğlu, Tufan Ünal, Rıza Akça, Mesut Sancak, Mustafa Türkmenoğlu katıldı. 
 
Uçakta yolcuların tek tek yanına gidip iyi yolculuklar dileyen Bakan Yıldırım, 12 Haziran seçimleri öncesi Balkan derneklerini ziyaretinde Balkan şehirlerine uçuşlar düzenlenmesi talepleri geldiğini, bunların başladığını, İzmir'den yeni kentlere doğrudan uçuşların da başlayacağını kaydetti. İlk uçuşun ardından Üsküp Havalimanı'na inen uçaktaki heyeti, TAV Havalimanları Holdig CEO'su Sani Şener, AKFEN'in patronu Hamdi Akın, Makedonya Ulaştırma Bakanı Mile Janakievski ve yetkililer karşıladı. 
 
İKİ ÜLKE ARASINDA ANLAŞMA 
 
Üsküp Alexandar Havalimanı'nda, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Makedonyalı meslektaşı Janakievski, iki ülke arasında hava ulaşım anlaşması imzaladı. Törende konuşan Bakan Yıldırım, "Makedonya ile Türkiye arasında Hava Ulaşım Anlaşması imzaladık. İki ülkenin hava ulaşımını geliştirilmesine büyük faydası olacak. Hayırlı Uğurlu olsun. Bu anlaşmayla beraber bir ilk uçuşu da düzenlemiş oluyoruz. 
 
İstanbul'a ilaveten Üsküp ile İzmir arasında doğrudan seferleri de Pegasus marifetiyle düzenleyeceğiz. Karşılıklı olarak turizm, ticaret ve iyi komşuluk ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacak. İzmir'de Üsküp ve Makedonya ile bağları olan hatırı sayılır nüfus var. Pegasus Hava Yolları'nın başlattığı bu tarifeli uçuşların verimli olacağına inanıyorum. 
 
Değerli meslektaşımın ve benim hedefim her alanda ikili ilişkileri geliştirmek. İlişkileri geliştirmenin yolu da ulaşımı artıracak altyapıyı oluşturmaktır. Bu açıdan büyük mutluluk duyuyorum. Önümüzdeki dönemde ilişkileri geliştirmek için tempoyu daha da artıracağız" dedi. Pegasus ve TAV'ın birlikte çalışmasının sinerji doğuracağını belirten Bakan Yıldırım, bu uçuş ile bilet fiyatlarının daha ucuzlayacağını dile getirdi. Bakan Yıldırım, "Yolcularımız, vatandaşlarımız bizden bunu bekliyor" diye konuştu. 
 
BÜYÜK MUTLULUK 
 
Makedonya Ulaştırma Bakanı Mile Janakievski ise, iki ülke arasında zaten mevcut olan hava anlaşmasının bu yeni anlaşma ile daha da geliştirildiğini söyledi. Bu işbirliği ile her iki ülkenin vatandaşlarına daha rekabetçi fiyatlar ve daha fazla seçme hakkı verileceğini dile getiren Janakievski, İzmir Üsküp arasında tarifeli uçuşlara başlayan Pegasus'un bu adımından büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. 
 
Janakievski, "Bu sayede Makedon vatandaşlar İzmir'in güzelliklerini görme, ticaret yapma ve İzmir aracılığıyla başka bölgeleri görme imkanına kavuşacak" dedi. Bakanlar daha sonra birbirlerine çeşitli hediyeler sundu. Törenin ardından Türk heyeti, Üsküp gezisine çıktı, ardından iftar yemeği yenildi.
PEGASUS ÜSKÜP'TE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
fiyatlar suanda cok iyi gorunuyor. balkanları merak edenler icin uskup bir baslangıc noktası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
CHP Muhalefeti ve hizmet kelimesi yanyana ancak benim cümlelerimde gelebiliyor:) AKP'nin en büyük şansı böyle bir dandik muhalefetin olmasıdır. Üsküp uçuşları tüm İzmirlilere ve kardeş Makedonya' ya hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Belgrat, Tiran, Varna'yi bir an önce düsünmeliler. Bir de Istanbul SAW'a demiryolu ulasimi en kisa zamanda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sabanci yalakalik bazinda butun akepe lileri doldurmus ucaga....nerde muhalefet?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TAV Makedonya'ya büyük katkılarda bulunuyor. Makedon kökenli bir vatandaş olarak gurur duydum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hayırlı uğurlu olsun her başlayan yeni sefer kalkınma demek, ekonominin canlanması demek, kültürel kaynaşma demek, onlar biz gelir biz onlara gideriz karşılıklı alışveriş olur herşey olur olumlu anlamda.. Özel girişimcinin faydaları işde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000