07 Nisan 2011, Perşembe 16:32:48

PEGASUS UÇAKLARIN MR'INI ÇEKİYOR!

Pegasus Havayolları bugün düzenlenen basın toplantısında Wireless Groundlink End to End Solutions Sistemi’ni de tanıttı. Peki, bu sistem nedir? Nasıl çalışır? İşte çok konuşulacak o sistem...
  • Gerçekten çok faydalı bir uygulama. Kaptan Kemal Helvacıoğlu ve ekibini tebrik eder çalışmalarında başarılar dilerim.
  • SUNUMU GÖRDÜKTEN SONRA PEGASUS İLE UÇMANIN NE KADAR GÜVENLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM,BİZLERE BU GÜVENİ VEREN ÖNCELİKLE KAPTAN KEMAL HELVACIOĞLU OLMAK ÜZERE TÜM ÇALIŞANLARI KUTLARIM....
  • 310 u 8000 feet stall etmedi sayisiz accident ve incidenti yok pilot hatasindan ozellikle airbus ta
  • Bu teknik gelişme detaylı olarak Uted dergide yayınlanmıştı. Sistemin nasıl calistigini buradan inceleyebilirsiniz.
  • Burada onemlı olan konu Pegasusun teknolojık gelısıme acık, yenılıkcı ve ucus emnıyetını yolcularına saglaması ıcın yapmıs oldugu 22 mılyon dolarlık yatırım mı yoksa sıstemı tanıtanın pılot yada muhendıs olması mı ? Arkadaslar lutfen kucuk seylerle bogulmayın.Ayrıca sunum cok guzel olmus, tebrıkler , basarılar, Bravo Pegasus !!!
  • Sabiha Gökçende bir iki kez AOC başkanlığı tarafından düzenlenen ve Kaptan Kemal Helvacıoğlun yaptığı "uçağa yapılan hizmet ve güvenliği" gibi konuları kapsayan sunumlara katılma şansım oldu. Çok etkilenmiştim. Yine süpriz bir atak görüyorum... Bu tür atılımlar sektörde tatlı bir rekabet oluşturuyor. Brava Pegasus... Bravo Kemal Kaptan...
  • vay be .... gavur uçak yapmış parasını ödeyip almışız, bide data aktarma yazılımı yapmış para ile satıyor, para verip onuda almışız,şimdede kasılarak övünüyoruz şöyle yaptık böyle yaptık diye, bravo bravo...
  • ACARS sistemindenmi bahs ediyor mu acaba ? , ve neden teknik departmandan birisi bu aciklamayi yapmiyor ? teknik departman inflight bag aciklamasinimi yapicak ? neden boyle ters yonden gidiliyor ?
  • güzel bir sistem..sanırım ACARS ın biraz detaylısı..thy ACARS sistemiyle havadaki uçağının yağ basıncını ,motor çalıştırmadaki anormalliklere kdar detayları acarslar ile izleyebiliyor..Pilotlara çok faydası dokunan ACARS sistemi pegasusta daha çok işe yarayabilirdi..ilgili portlar açılarak acars la izleme detayı arttırılabilir..bu enazından tek taraflı değil.yani şirket uçağı izlerken pilotta havada acars tan sonuna kadar faydalanabiliyor..bilmiyorum pegasus belkide acars a geçmiş te olabilir.
  • Kokpit ekibi olarak gozlemledigim bu. Bu sirket ve izair de ucaklardaki kitap defter isleri coktan kalkti. Her pilota laptop verildi. Tum hesaplamalar ve bilgi akisi bu laptoplar ve internet uzerinden yapiliyo Thy ise uyumaya devam ediyo. Bu yonetimlede olmasi gereken bu.

“Pegasus’la her uçuş, yeni bir uçuş” sloganıyla uygulamaya sokulan Wireless Groundlink End to End Solutions Sistemi, dünyada ilk kez Pegasus Havayolları tarafından kullanılmaya başlandı.

Pegasus Uçuş Emniyeti Müdürü Kemal Helvacıoğlu tarafından tanıtımı yapılan sistem, ABD’li havacılık teknojileri devi Teledyne firması ile gerçekleştirilen ortaklık sonucu, filonun tüm uçaklarına entegre edilmeye başlandı. Wireless Groundlink End to End Solutions sistemi sayesinde uçaklara data aktarımı 15 dakikaya indirildi.
Kemal Helvacıoğlu, “Wireless Groundlink End to End Solutions sistemi, data aktarım işlemini 15 dakikaya indirerek, bilgilerin her uçuş sonrasında merkezle paylaşılmasını sağlıyor. Bu sistem, misafir konforunu ve emniyetini maksimize ederken, eğitim düzenlemelerini de optimize ediyor.  Yani bu şekilde bir uçağın MR’ı 15 dakikada çekilebiliyor.“ dedi.

İŞTE HELVACIOĞLU’NUN SUNUMUYLA O MÜTHİŞ SİSTEM:

 

PEGASUS UÇAKLARIN MR'INI ÇEKİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
Gerçekten çok faydalı bir uygulama. Kaptan Kemal Helvacıoğlu ve ekibini tebrik eder çalışmalarında başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SUNUMU GÖRDÜKTEN SONRA PEGASUS İLE UÇMANIN NE KADAR GÜVENLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM,BİZLERE BU GÜVENİ VEREN ÖNCELİKLE KAPTAN KEMAL HELVACIOĞLU OLMAK ÜZERE TÜM ÇALIŞANLARI KUTLARIM....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
310 u 8000 feet stall etmedi sayisiz accident ve incidenti yok pilot hatasindan ozellikle airbus ta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu teknik gelişme detaylı olarak Uted dergide yayınlanmıştı. Sistemin nasıl calistigini buradan inceleyebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Burada onemlı olan konu Pegasusun teknolojık gelısıme acık, yenılıkcı ve ucus emnıyetını yolcularına saglaması ıcın yapmıs oldugu 22 mılyon dolarlık yatırım mı yoksa sıstemı tanıtanın pılot yada muhendıs olması mı ? Arkadaslar lutfen kucuk seylerle bogulmayın.Ayrıca sunum cok guzel olmus, tebrıkler , basarılar, Bravo Pegasus !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sabiha Gökçende bir iki kez AOC başkanlığı tarafından düzenlenen ve Kaptan Kemal Helvacıoğlun yaptığı "uçağa yapılan hizmet ve güvenliği" gibi konuları kapsayan sunumlara katılma şansım oldu. Çok etkilenmiştim. Yine süpriz bir atak görüyorum... Bu tür atılımlar sektörde tatlı bir rekabet oluşturuyor. Brava Pegasus... Bravo Kemal Kaptan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
vay be .... gavur uçak yapmış parasını ödeyip almışız, bide data aktarma yazılımı yapmış para ile satıyor, para verip onuda almışız,şimdede kasılarak övünüyoruz şöyle yaptık böyle yaptık diye, bravo bravo...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ACARS sistemindenmi bahs ediyor mu acaba ? , ve neden teknik departmandan birisi bu aciklamayi yapmiyor ? teknik departman inflight bag aciklamasinimi yapicak ? neden boyle ters yonden gidiliyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
güzel bir sistem..sanırım ACARS ın biraz detaylısı..thy ACARS sistemiyle havadaki uçağının yağ basıncını ,motor çalıştırmadaki anormalliklere kdar detayları acarslar ile izleyebiliyor..Pilotlara çok faydası dokunan ACARS sistemi pegasusta daha çok işe yarayabilirdi..ilgili portlar açılarak acars la izleme detayı arttırılabilir..bu enazından tek taraflı değil.yani şirket uçağı izlerken pilotta havada acars tan sonuna kadar faydalanabiliyor..bilmiyorum pegasus belkide acars a geçmiş te olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kokpit ekibi olarak gozlemledigim bu. Bu sirket ve izair de ucaklardaki kitap defter isleri coktan kalkti. Her pilota laptop verildi. Tum hesaplamalar ve bilgi akisi bu laptoplar ve internet uzerinden yapiliyo Thy ise uyumaya devam ediyo. Bu yonetimlede olmasi gereken bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000