07 Şubat 2014, Cuma 18:24:30

PEGASUS UÇAĞINI KAÇIRMAK İSTEDİ

Kharkov-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları uçağında bir yolcu uçağı kaçırmak istedi. Uçak az önce Sabiha Gökçen Havalimanı'na inerek De-icing alanına çekildi. Polisin tedbirlerini aldığı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişlerin durdurulduğu öğrenildi.
  • İlyas kaptana ,Didar kardeşime ve Pegasus ailesine geçmiş olsun diyorum. İkinizlede uçtum Didar kardeşimle Air Alf ve Atlasjet'de İlyas abimle Pegasus'da ve Çiglide.5 yılda pegasusta uçtum.Siz en dogrusunu yaptınız size saçma sapan yorum yapanlar siz uçmaya başladıgınızda kısa donla geziyorlardı.Bunlara hiç kafanızı takmayın gerçek havacılar sizin yanınızda,gazozlar her zaman kahramandır onlar sizin yerinizde olsalardı headrace in içinde bulurduk onları sizi seviyoruz.Bunlardan her zaman her yerde var.Ben onlara evde kalmış çirkin veya ...... diyorum. MIKE ALFA
  • KORSAN AVLAMA DA ARAPLARDAN BİR ÜST SEVİYEDEYİZ ! DAHA BAŞARILI OLMALIYIZ BU TAM BİR KAÇIRMA İŞLEMİ DEĞİL NE SİLAH VAR NE BAŞKA BİR ŞEY BÜYÜTMEYİN.. ANCAK PİLOTLARIN UYGULADIĞI SİSTEM SON DERECE BAŞARILI ONA LAFIM YOK.. GEÇMİŞ OLSUN..
  • ucaktakiyolcu ve ucuşekibi ve pegasus ailesine geçmişolsun operasyonu başarıyla ve cabuk bitiren başta valimiz ve tüm emniyet teşkilatmıza teşekkürederek görevlerinde başarılar dilerim
  • Öncelikle tüm ekibe ve sevenlerine gecmis olsun.Bu durum THY de olsaydı şirketin ne uyduruklugu kalmıştı ,pilotların ne astronotlugu,ekibin güvenlik açığı.Dogrusu, bu sekilde yorum yazmak.Uygun olmayan yorumları bir daha hic bir şirket icin görmeyiz umarım
  • Fire in the hole....
  • Berlin den : ben orda olsam korsanın ağzını burnunu kırar koltuğa bağlardım .....!!!!!!!
  • Degerli meslektaşlarımıza ve uçakta ki tüm yolculara geçmiş olsun.. Hepimizin (Allah korusun) başına gelebilecek bir olay, çıkartılacak çok ders ve dinlenecek çok tecrübe vardır. Umarım bu şoku kısa zamanda atlatırlar..
  • flight simulatorculer tv karsisinda pilotlarin bir hatasi var mi yok mu dort gozle bekliyordu.. buraya gelip ''bizim astronotlar'' diye laf sokmaya basliycakti ama simdi bilgisayari actilar elde kahve ayni rotayi ucuyor hepsi :)
  • Su katılmamış aptal diye böğüren terbiyesiz... Senin gibi haddini bilmezi kim kazandırdıysa camiamıza yazıklar olsun. Saygısız, edepsiz. Önce adam olmak başka birşey.
  • ucak kacirilmis ucagin tipi ne diye soran var.. yil olmus 2014 pegasusun cessna 172 ile uctugunu bilmeyenler var

Kharkov-İstanbul seferini yapan ve 16:25'de Kharkov'dan kalkan Pegasus Havayolları'na ait Boeing 737-800 tipi TC-CCP tescilli yolcu uçağında bir yolcu uçağı kaçırmak istedi. 110 yolcusu bulunan uçağın 2F koltuğunda oturan bir yolcunun 'üzerimde bomba var' diyerek bağırdığı ve kokpite girmeye çalışarak uçağı Soçi'ye kaçırmak istediği öğrenildi. Ancak korsan kokpite girmeyi başaramadı.

Bunun üzerine kule ile irtibata geçen kokpit ekibi, kaçırma sinyali verdi. Bir F-16''nın iniş sırasında eşlik ettiği uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişini gerçekleştirerek güvenli bir alana çekildi.

AirportHaber'e gelen bilgilere göre; Sabiha Gökçen Havalimanı'na bütün inişler durdurulurken, uçakların başka meydanlara yönlendirildiği öğrenildi.

Özel harekat polislerinin hazır olarak bekletildiği ancak bomba tehlikesi nedeniyle operasyon yapılamadığı öğrenildi. 
 

HAVA KORSANI OLDUĞU İDDİA EDİLEN KİŞİ

Şu anda hava korsanı yada korsanlarını ikna çabaları sürüyor.  Pegasus'un uçuş ekibinin aynı zamanda TALPA Başkan Yardımcısı da olan Kaptan Pilot İlyas Karagülle, ikinci pilot Yavuz Çuğun, Didar Tunç, Gizem Arslan, Oğuzhan Aktaş ve Seda Karakaş'tan oluştuğu öğrenildi.

UÇAĞIN KAPTAN PİLOTU İLYAS KARAGÜLLE

(18:47): Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iniş ve kalkış trafiği normale döndü.

(19:02): Şu an itibariyle Ukrayna uyruklu korsanın ikna edilerek etkisiz hale getirildiği öğrenildi. ( Bu bilgi doğrulanmadı)

Konuyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Karkiv (Ukrayna) - Sabiha Gökçen seferini yapan Pegasus Havayollarına ait ve içerisinde 110 yolcu bulunan uçak, yolculardan birinin bomba tehdidinde bulunması nedeniyle tüm tedbirler alınarak emniyetli bir şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı’na indirilmiştir Park pozisyonuna alınan uçakta güvenlik ekipleri incelemelerini sürdürmektedir. Sabiha Gökçen Mülki İdare Amiri Başkanlığı’nda bir ekip de konuyu tüm detaylarıyla araştırmaktadır' denildi.

(19:20): Uçağın kaptan pilotu İlyas Karagülle'nin 'iyiyiz' mesajı verdiği öğrenildi.

(19:34): SON DAKİKA! Korsanın gözaltına alındığı ve yolcuların tahliye edildiği bilgisi geliyor. 

PEGASUS'TAN AÇIKLAMA

Pegasus Hava Yolları’na ait Boeing 737-800 tipi TC-CCP tescilli, PC751 sefer sayılı yolcu uçağı, 7 Şubat Cuma günü (bugün) Kharkiv-İstanbul tarifeli uçuşunu gerçekleştirirken yapılan bomba ihbarı nedeniyle, saat 18:05’te güvenle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmiştir.
                  
Emniyet güçleri tarafından çalışmalar sürmektedir.

Saygılarımızla,
Pegasus Hava Yolları

21.03: Korsanın 1969 Ukrayna doğumlu olduğu kaydedildi. Şu anda korsanı ikna etmek için çabalar sürerken bir arabulucunun ikna için korsanla görüşmesi istendi. 

21:20: Anadolu Ajansı korsanın aşırı alkollü olduğunu bildirdi. Ayrıca korsanda herhangi bir silah ya da patlayıcı madde bulunmadığı da kaydedildi.

21.25: Talpa Başkanı Gürcan Mantı, kaçırılma girişimi yaşanan uçağın kaptan pilotu ve aynı zamanda Talpa ikinci başkanı İlyas Karagülle ile telefonda görüştüğünü ve herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını ve ikna için arabulucu bulunacağını kaydetti. Mantı, Karagülle'nin konuşmadan sonra telefon şarjının bittiğini ve sonrasında kendisine ulaşamadıklarını bildirdi.

PEGASUS UÇAĞINI KAÇIRMAK İSTEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İlyas kaptana ,Didar kardeşime ve Pegasus ailesine geçmiş olsun diyorum. İkinizlede uçtum Didar kardeşimle Air Alf ve Atlasjet'de İlyas abimle Pegasus'da ve Çiglide.5 yılda pegasusta uçtum.Siz en dogrusunu yaptınız size saçma sapan yorum yapanlar siz uçmaya başladıgınızda kısa donla geziyorlardı.Bunlara hiç kafanızı takmayın gerçek havacılar sizin yanınızda,gazozlar her zaman kahramandır onlar sizin yerinizde olsalardı headrace in içinde bulurduk onları sizi seviyoruz.Bunlardan her zaman her yerde var.Ben onlara evde kalmış çirkin veya ...... diyorum. MIKE ALFA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞAFAK YILDIRIM ~ 10 yıl önce
KORSAN AVLAMA DA ARAPLARDAN BİR ÜST SEVİYEDEYİZ ! DAHA BAŞARILI OLMALIYIZ BU TAM BİR KAÇIRMA İŞLEMİ DEĞİL NE SİLAH VAR NE BAŞKA BİR ŞEY BÜYÜTMEYİN.. ANCAK PİLOTLARIN UYGULADIĞI SİSTEM SON DERECE BAŞARILI ONA LAFIM YOK.. GEÇMİŞ OLSUN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
406 ~ 10 yıl önce
ucaktakiyolcu ve ucuşekibi ve pegasus ailesine geçmişolsun operasyonu başarıyla ve cabuk bitiren başta valimiz ve tüm emniyet teşkilatmıza teşekkürederek görevlerinde başarılar dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Öncelikle tüm ekibe ve sevenlerine gecmis olsun.Bu durum THY de olsaydı şirketin ne uyduruklugu kalmıştı ,pilotların ne astronotlugu,ekibin güvenlik açığı.Dogrusu, bu sekilde yorum yazmak.Uygun olmayan yorumları bir daha hic bir şirket icin görmeyiz umarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatma ~ 10 yıl önce
THY ye haksızlık etmeyelim lütfen,istisnalar yüzünden böyle bir ithamda bulunmak hiç de hoç değil
C...Z ~ 10 yıl önce
Fire in the hole....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cz ~ 10 yıl önce
Stick together team
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Berlin den : ben orda olsam korsanın ağzını burnunu kırar koltuğa bağlardım .....!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin Amiri. ~ 10 yıl önce
Degerli meslektaşlarımıza ve uçakta ki tüm yolculara geçmiş olsun.. Hepimizin (Allah korusun) başına gelebilecek bir olay, çıkartılacak çok ders ve dinlenecek çok tecrübe vardır. Umarım bu şoku kısa zamanda atlatırlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gecmis olsun ~ 10 yıl önce
flight simulatorculer tv karsisinda pilotlarin bir hatasi var mi yok mu dort gozle bekliyordu.. buraya gelip ''bizim astronotlar'' diye laf sokmaya basliycakti ama simdi bilgisayari actilar elde kahve ayni rotayi ucuyor hepsi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edepsize ~ 10 yıl önce
Su katılmamış aptal diye böğüren terbiyesiz... Senin gibi haddini bilmezi kim kazandırdıysa camiamıza yazıklar olsun. Saygısız, edepsiz. Önce adam olmak başka birşey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hmm ~ 10 yıl önce
ucak kacirilmis ucagin tipi ne diye soran var.. yil olmus 2014 pegasusun cessna 172 ile uctugunu bilmeyenler var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih ~ 10 yıl önce
katılıyorum size..hayır yani neye göre hesap kitap yapacaklar yorum yapacaklar onu merak ediyorum...320 olsa nolacak..747 olsa nolacak..alaka ne onu çözemedim :))
belki ~ 10 yıl önce
ucagi taniyorsa yardima gidicektir :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000