21 Haziran 2012, Perşembe 14:47:03

PEGASUS UÇAĞINDA KORKU!

Pegasus Havayolları’nın TC-AAR tescilli Boeing 737-800 uçağında oksijen maskeleri açılınca uçak kalkış yaptığı Amsterdam Havalimanı’na geri döndü...
  • sandöviçi az gelmiş kaptanın. aaaa pardon sandöviççi kaptanlar thy'de idi unuttum.
  • yaaa arkadaş şu rötar muhabbetine bişey demek istiyorum yok işte oldu sizde rötar gibilerinden yazılar okudumda abe arkadaşlarım siz hadi üniversiteyi geçtimde liseyedemi gitmediniz. bu kalkış orani aritmetik oramalama denilen denklemlerle hesaplanınyo bi uçak gecikti diye yani bütün filomuz yerdemi etmeyin eylemeyin ( ayrıca ordaki 10 saatlik rötarı biz diğer uçuşları 5 dakika önce kalkar gene kapatırız merak etmeyin ;) )
  • her uçakta her turlu problem yaşanabilir....Ölümlü kazalar olabılır...Sonuç ta ınsanlar var oldu birşekilde yok olacak....Amma velakin THY olunca konu k....i... gibi saldıranlar PGS. olunca neden olabilir diyor....Aslında bu işin thy si pgs si yok tedbir alıp dunya çapında söz sahibi olacak şirket kurmalıyız THY gibi...PGS ninde THY gibi büyük olması aş demek iş demek... THY saldırmadan PGS veya diyer havayolu şirketlerini buyutmenın hesabını yapmalıyız... THY göz nurumuz PGS neden kuzum olmasın ....Ama lütfen pervasızca THY ye de saldırmayalımmm....
  • arkadaşlar lütfen yorum yazarken eğer konuyla ilgili bilginiz varsa birşeyler katın ama bilgi sahibi değilseniz sadece çamur atmak kaydıyla yorum atarak birbirimizi karalamayalım.sonuçta hepimiz bu camiadan ekmek yiyen insanlarız.gereksiz yere cahilce yazılar yazarak yolcuyu panikletmenin bir mantığı yok.gelelim maske dökülmesine,bu olağan bir arızadır ancak elbetteki çok sık vuku bulan bir arızada değildir tabiki.uçaktaki kabin basıncının düşmesi sonucu maskeler otomatik olrak dökülür ve yolcunun hayatını idame ettirmesi için oksijen solumasına imkan verir.burada önemli olan bu durumda ekibin yaptığıdır ki oda doğru karar vererek tekrar dönmesidir.elbetteki arızalar olacak ama önemlisi can kaybı olmamasıdır.sonuçta birbirimizi karalamanın sen thylisin ben pegasusluyum yok sen atlaslısın sizinki şöyle bizimki böyle diyerek çamur atmanın mantığı yok.önemli olan bir hatalarımızı gördüğümüzde daha mantıklı olarak kapatmayı bilmemizdir diye düşünüyorum.
  • PSU ların külliyen açılması için ya basınç düşecek veyahutta kokpitte ilgili düğmeye basılacak. Pilotlar yanlışlıkla basmış da olabilir yani voice recorder'a bakmak lazım.
  • maskeler neden acılmış acaba.. içerde basınc problemi mi varmış?
  • Pegasus, personelini tazminatsız, işsizlik sigortası bile olmadan kovmuyor mu? Sen hiç bişey bilmiyorsun. Ayrıca hiçbirşey dışardan göründüğü gibi değildir. Gözünün yaşına bile bakmazlar... Yaşayanlar var... Öyle bilp bilmeden atıp tutmayın!!!
  • o maskeler yolcu kendine çektiğinde fünye gibi tetikler ve kimyasal tepkime sonucu çıkan oksijeni 15-20 dk boyunca verir. tüp vs başka birşey yoktur.
  • Tuplermi yazan arkadasima ... Sana kim ogretti yavrum o bilgiyi ??? Yoksa sende k/m larinin maaslari fazla haketmiyorlar diyenlerdenmisin. Su maskelerin icindeki ozel madden neymis bi yaz bakalim kac dakika dayanirmis devreye girince yanik kokusu gelirmiymis. Hadi bi yazda ogret bize ne olurr...
  • Bende yorum yazıyorum ve THY ile alakam da yok PGS yede düşmanlığım yok , niye olsun ki? Burada sürekli THY nin açıkları deşifre edilip diğer sirketlerinki gözardı ediliyor yada yazılmıyor ben bu doğrultuda yazıyorum. ( THY de oluşan son işten çıkarmaları konuya dahil etmiyorum çünkü bunu yargı çözecek , sadece operasyonel konuları dile getiriyorum ) THY hakkında atıp tutmayanlara hemen yalaka deniyor ne alaka ya ?

Pegasus Havayolları’na ait PC 284 sefer sayılı TC-AAR kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi uçak Antalya’ya gitmek üzere dün Amsterdam Havalimanı’ndan kalktı.

189 yolcunun bulunduğu uçak tırmanışını sürdürürken bir anda oksijen maskeleri açıldı. Olağandışı bir durum olduğunu düşünen yolcular korku yaşadı. Uçağın kaptan pilotu Amsterdam Havalimanı’na dönme kararı aldı.

Uçak kısa süre sonra Amsterdam Havalimanı’na inişini gerçekleştirdi., uçak teknik kontrollerden geçirildi.

Amsterdam-Antalya uçağı yaklaşık 10 saat gecikmeli olarak seferini gerçekleştirdi.

©Airporthaber.com

PEGASUS UÇAĞINDA KORKU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

sandöviççi kaptanlar ~ 12 yıl önce
sandöviçi az gelmiş kaptanın. aaaa pardon sandöviççi kaptanlar thy'de idi unuttum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
think ~ 12 yıl önce
yaaa arkadaş şu rötar muhabbetine bişey demek istiyorum yok işte oldu sizde rötar gibilerinden yazılar okudumda abe arkadaşlarım siz hadi üniversiteyi geçtimde liseyedemi gitmediniz. bu kalkış orani aritmetik oramalama denilen denklemlerle hesaplanınyo bi uçak gecikti diye yani bütün filomuz yerdemi etmeyin eylemeyin ( ayrıca ordaki 10 saatlik rötarı biz diğer uçuşları 5 dakika önce kalkar gene kapatırız merak etmeyin ;) )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taraf ~ 12 yıl önce
her uçakta her turlu problem yaşanabilir....Ölümlü kazalar olabılır...Sonuç ta ınsanlar var oldu birşekilde yok olacak....Amma velakin THY olunca konu k....i... gibi saldıranlar PGS. olunca neden olabilir diyor....Aslında bu işin thy si pgs si yok tedbir alıp dunya çapında söz sahibi olacak şirket kurmalıyız THY gibi...PGS ninde THY gibi büyük olması aş demek iş demek... THY saldırmadan PGS veya diyer havayolu şirketlerini buyutmenın hesabını yapmalıyız... THY göz nurumuz PGS neden kuzum olmasın ....Ama lütfen pervasızca THY ye de saldırmayalımmm....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 12 yıl önce
arkadaşlar lütfen yorum yazarken eğer konuyla ilgili bilginiz varsa birşeyler katın ama bilgi sahibi değilseniz sadece çamur atmak kaydıyla yorum atarak birbirimizi karalamayalım.sonuçta hepimiz bu camiadan ekmek yiyen insanlarız.gereksiz yere cahilce yazılar yazarak yolcuyu panikletmenin bir mantığı yok.gelelim maske dökülmesine,bu olağan bir arızadır ancak elbetteki çok sık vuku bulan bir arızada değildir tabiki.uçaktaki kabin basıncının düşmesi sonucu maskeler otomatik olrak dökülür ve yolcunun hayatını idame ettirmesi için oksijen solumasına imkan verir.burada önemli olan bu durumda ekibin yaptığıdır ki oda doğru karar vererek tekrar dönmesidir.elbetteki arızalar olacak ama önemlisi can kaybı olmamasıdır.sonuçta birbirimizi karalamanın sen thylisin ben pegasusluyum yok sen atlaslısın sizinki şöyle bizimki böyle diyerek çamur atmanın mantığı yok.önemli olan bir hatalarımızı gördüğümüzde daha mantıklı olarak kapatmayı bilmemizdir diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 12 yıl önce
PSU ların külliyen açılması için ya basınç düşecek veyahutta kokpitte ilgili düğmeye basılacak. Pilotlar yanlışlıkla basmış da olabilir yani voice recorder'a bakmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
r.o ~ 12 yıl önce
maskeler neden acılmış acaba.. içerde basınc problemi mi varmış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f/o'ya cevaben ~ 12 yıl önce
Pegasus, personelini tazminatsız, işsizlik sigortası bile olmadan kovmuyor mu? Sen hiç bişey bilmiyorsun. Ayrıca hiçbirşey dışardan göründüğü gibi değildir. Gözünün yaşına bile bakmazlar... Yaşayanlar var... Öyle bilp bilmeden atıp tutmayın!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kimyasal ~ 12 yıl önce
o maskeler yolcu kendine çektiğinde fünye gibi tetikler ve kimyasal tepkime sonucu çıkan oksijeni 15-20 dk boyunca verir. tüp vs başka birşey yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tüpçü ~ 12 yıl önce
Tuplermi yazan arkadasima ... Sana kim ogretti yavrum o bilgiyi ??? Yoksa sende k/m larinin maaslari fazla haketmiyorlar diyenlerdenmisin. Su maskelerin icindeki ozel madden neymis bi yaz bakalim kac dakika dayanirmis devreye girince yanik kokusu gelirmiymis. Hadi bi yazda ogret bize ne olurr...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İLGİNÇ KİŞİLERE DÖNÜŞÜYORUZ. ~ 12 yıl önce
Bende yorum yazıyorum ve THY ile alakam da yok PGS yede düşmanlığım yok , niye olsun ki? Burada sürekli THY nin açıkları deşifre edilip diğer sirketlerinki gözardı ediliyor yada yazılmıyor ben bu doğrultuda yazıyorum. ( THY de oluşan son işten çıkarmaları konuya dahil etmiyorum çünkü bunu yargı çözecek , sadece operasyonel konuları dile getiriyorum ) THY hakkında atıp tutmayanlara hemen yalaka deniyor ne alaka ya ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000