06 Haziran 2014, Cuma 15:07:13

PEGASUS UÇAĞINDA KORKU DOLU ANLAR

Pegasus Havayolları’nın İstanbul-Batman seferini yapan uçağına yıldırım isabet etti, uçağın kule ile bağlantısı kesildi.
  • Siz pilot musunuz, atco mu? Merak ettim :):)
  • Resim kazadan sonraki resimse VHF anteni yerinde hasar almamis gibi duruyor. Hem uçakta 3 adet VHF bulunmaktadir. VHF 1 kaptan tarafindan kullaniliyor ve anten uçagin üst kisminda bulunuyor resimdede rahat görünüyor, diger ikiside gövdenin tam altinda oldugundan bunlarin hasar aldigini düsünmüyorum, Captain VHF3 FO'da VHF 2'yi kullanarak Istanbul'a neden dönmedi acaba ?
  • Havada iletisim kesildiginde transponder denilen alete 7600 yazarsiniz ve kule iletisim sorunu yasadiginizi anlar ve inis icin gerekli komutlari kulenin isigiyla verilir. Batman hava sahasi kalabalik olmadigindan skinti olmamistir
  • AAS 2010'dan beri filoda. Fabrika çıkışlı geldi.
  • 2009 yilinda ayni hava yoluna ait ucakta benzer durumu yasamistim.. Havalandiktan yarim saat sonra gurultulu bi patlama yasanmisti... tabii ucak dayanikli yildirim dusmesine ama yine de insan etkileniyor... Tekrar istanbul'a donup ucak degistirmistik... daha sonra ki ucusum da biraz tedirgin olup kucuk korkular yasamistim... Insan psikolojik olarak etkileniyor!
  • Pegasusu şırnak havalimanına bekliyoruz yakında Uçuşlar başlar inşallah bekliyoruz ve Pegasusu seviyoruz..
  • Bende düşünüyorum ki, Uçak havada isabet aldı,iniş için kule ile iletişim kuramadı acaba nasıl indi diye merak ederek açtım haberi, Ama olay farklı...
  • Anlamadığım husus var, yıldırım havada çarpmış ve VHF anteni kırılmış ise kuleyle konuşmadan(izin almadan) hareket etmiş demektir. Haber bu meseleye daha yakın olmalıydı. Tabii havada çarpıp çarpmadığını bilemiyoruz.
  • herkese geçmiş olsun buda havacılıgın dogasında olan bir şey
  • Bulur tabii, adamlar şimşeklerin içine içine giriyorlar , aç bir radarınıkardeşim , devamlı shortcut ee sonunda birşey çarpacak Allah daha kötüsünden korusun, hadi geçmiş olsun.

Pegasus Havayolları’nın İstanbul-Batman seferini yapan uçağına yıldırım isabet etti, uçağın kule ile bağlantısı kesildi.

İstanbul’dan Batman’a gitmek üzere havalanan Pegasus Havayolları’na ait PC204 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçağa yıldırım çarptı. TC-AAS kuyruk tescilli Dilara isimli uçak yıldırım sonrası hasar aldı. Uçağın VHF anteninde yaşanan arıza sonrası uçak seferden çekildi.

Saat 20.15’te İstanbul’dan kalkan uçak dönüş seferini yapamazken yolcular gece saat 03.00 sıralarında bir başka uçakla İstanbul’a gönderildi.

VHF ANTENİ KIRILIRSA NE OLUR?

Uzmanlar, VHF anteni kırılan bir uçağın kule ile irtibatının kesilmesi anlamına geldiğini belirterek, uçağın o şekilde yeniden havalanmasının mümkün olmadığını kaydetti. Pegasus, uçağın bakımı için Batman’a teknik ekip gönderdi.

Yıldırım isabet eden Pegasus uçağı:



©AirportHaber Özel
 

PEGASUS UÇAĞINDA KORKU DOLU ANLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

prosedür'e ~ 10 yıl önce
Siz pilot musunuz, atco mu? Merak ettim :):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özcan Tas ~ 10 yıl önce
Resim kazadan sonraki resimse VHF anteni yerinde hasar almamis gibi duruyor. Hem uçakta 3 adet VHF bulunmaktadir. VHF 1 kaptan tarafindan kullaniliyor ve anten uçagin üst kisminda bulunuyor resimdede rahat görünüyor, diger ikiside gövdenin tam altinda oldugundan bunlarin hasar aldigini düsünmüyorum, Captain VHF3 FO'da VHF 2'yi kullanarak Istanbul'a neden dönmedi acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VHF1 ~ 10 yıl önce
VHF1 B737NG için no-go itemdır.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Havada iletisim kesildiginde transponder denilen alete 7600 yazarsiniz ve kule iletisim sorunu yasadiginizi anlar ve inis icin gerekli komutlari kulenin isigiyla verilir. Batman hava sahasi kalabalik olmadigindan skinti olmamistir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
AAS 2010'dan beri filoda. Fabrika çıkışlı geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
2009 yilinda ayni hava yoluna ait ucakta benzer durumu yasamistim.. Havalandiktan yarim saat sonra gurultulu bi patlama yasanmisti... tabii ucak dayanikli yildirim dusmesine ama yine de insan etkileniyor... Tekrar istanbul'a donup ucak degistirmistik... daha sonra ki ucusum da biraz tedirgin olup kucuk korkular yasamistim... Insan psikolojik olarak etkileniyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pegasusu şırnak havalimanına bekliyoruz yakında Uçuşlar başlar inşallah bekliyoruz ve Pegasusu seviyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bende düşünüyorum ki, Uçak havada isabet aldı,iniş için kule ile iletişim kuramadı acaba nasıl indi diye merak ederek açtım haberi, Ama olay farklı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Anlamadığım husus var, yıldırım havada çarpmış ve VHF anteni kırılmış ise kuleyle konuşmadan(izin almadan) hareket etmiş demektir. Haber bu meseleye daha yakın olmalıydı. Tabii havada çarpıp çarpmadığını bilemiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Prosedür ~ 10 yıl önce
Bunun da prosedürü var. Transponder 7500, verilen son clearance'a gidip clear edilen süreden sonra 7 dakika geçince devam etmek. Neticede kule sukıntıyı anlayıp gerekli önlemleri alıyor, uçak da güvenli bir şekilde iniyor.
hobi ~ 10 yıl önce
herkese geçmiş olsun buda havacılıgın dogasında olan bir şey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xyz ~ 10 yıl önce
Bulur tabii, adamlar şimşeklerin içine içine giriyorlar , aç bir radarınıkardeşim , devamlı shortcut ee sonunda birşey çarpacak Allah daha kötüsünden korusun, hadi geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000