28 Ekim 2010, Perşembe 08:35:10

PEGASUS UÇAĞI NEDEN GERİ DÖNDÜ?

21 Ekim Perşembe günü Bodrum- İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait uçak havalandıktan 10 dakika sonra geri dönmüş ve 1.5 saat rötar yapmıştı. Olayla ilgili olarak Pegasus Havayolları'ndan bir açıklama yapıldı.
  • evet arkadaşım tüerk yolcuya laf anlatmak azraili b ile canındn bıktırır hep onların doğruları doğru uuuufff aman aman sorsanız 50 40 senedir uçuyoruz biliyoruz derler.. uçuyorlar:)))))
  • ucak binlerce metre havada ucuyor haberin varmi??
  • can senin caninsa kaptan senin emniyetin için geri donmuştur. donerkende sana dert anlatmakla mesgul olmasını bekeleymezsen. parasiyla ucuyorsan hizmet satin aliyorsun ucagi ve kaptani değil.ingilizcesi de yeter her şeyi de sen merak etme ama turk yolcuya dert anlatmakla ugrasilmaz. anlamazlar anlasalarda ortalıgı birbirine katarlar. yabanci yolcu olsa soylersin tamam derler hiç bir şey de soylemeezler. ama bizim yolcumuz hala daha bu ucagi ve perosneli de satin aldiğim mantgiğinda oldugu surece hiçbir şey gelişmez bizim ulkemiezde. o yuzden de diyorum ki kaptanin acıklamaa yapmasina gerek yoktur. birileri açıklama yaparsa yapar. yer hizmetleri gelsin yapsin. kaptanin işi ucagi kullanmak insanlarin gönşünü hoş etmek değil.
  • parasıyla uçuyoruz..can bizim canımız..ne demek bilgilendirmekle yükümlü değildir.. sen şuna ingilizcemiz yetmiyor desene.. sadece türkçe yapsanızda olur biz çeviririz yanımızdaki yolculara.. o benim işim değil.. bu değil.. kokpit- yolcu iletişimi türkiyede sıfır..
  • uçagın camından ses mi geldi?ufak atında millet yesin bari...fare girmiştir fare :))
  • pegasus erzurum seferleri tekrar başlasın bizi mağdur ettin
  • İyi de bir bardak su verin bari arkadaş. Yani böyle büyük bir firmanın küçük hesapları çok utandırıcı... Tamam hava da su verme ama misafirlerin yani senden bilet almış o saatte bodrumda olması gereken kişiler bir şekilde geç kalıyor. Birer bardak özür suyu dağıtılması markanın zedelenmesinin önüne geçebilecek bir hamle olurdu sayın sabancı ve arkadaşları...
  • Yakıt bitmiştir ondan geri dönmüştür :)) Pegasusda yakıtın litre litre hesabı yapılır...
  • bu sektörde çalışan biri biri olarak uçağın durumuyla ilgili kaptanların yolcuları gerektiği gibi bilgilendirmemesi empati kurduğumda can sıkıcı bir durum kesinlikle. tabi çok nazik ve herşeyi yolcularla paylaşan pilotları tenzih etmek gerekir.
  • EN SON YOLCULUGUMDA UCAGIN CAMINDAN SES GELIYODU!!!ARALIK VARDI HERHALDE
İşte o açıklama:

21 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen – Bodrum seferini yapan Boeing 737-800 tipi PC176 sefer sayılı uçağımızın havalandıktan kısa bir süre sonra tekrar limana iniş yaptığı yönünde tarafınıza ulaşan bilgilere açıklık getirmek isteriz.

Belirtilen uçuşta, kaptan pilotumuz, kokpit camından gelen bir ses nedeniyle havalimanına geri dönme kararı almış ve yerde gerekli kontroller yapıldıktan sonra, uçuş güvenliği açısından sakıncalı bir durum olmadığı saptanmıştır.

DHMİ ve Sivil Havacılık Müdürlüğü’nün kuralları gereği kapılarını kapattıktan sonra tekrar park pozisyonuna geçen tüm uçaklar için uygulandığı üzere, güvenlik ve uçuş izin formları tekrar doldurulmuştur. Uçak havalimanına dönüş yaptığı için ilk kalkış ve geri dönüşünde harcadığı yakıt takviye edilmiştir. Tüm bu süreçlerin ardından Sivil Havacılık’tan kalkış için tekrar izin alınarak uçağımız yeniden havalanmıştır. İlk kalkışında eksik yakıtla kalkışı kesinlikle söz konusu değildir.

Bu süreçte kaptan pilotumuzun misafirlerimizi bu detayda ve kapsamda bilgilendirmediği anlaşılmış, bu da yanlış anlamaya neden olmuştur. Kendisi Pegasus Hava Yolları yönetimi tarafından uyarılmıştır.

Yaşanan bu süreçten dolayı değerli Pegasus misafirlerimizin ve tarafınızın göstereceği anlayışa şimdiden teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
PEGASUS HAVA YOLLARI YÖNETİMİ
PEGASUS UÇAĞI NEDEN GERİ DÖNDÜ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
evet arkadaşım tüerk yolcuya laf anlatmak azraili b ile canındn bıktırır hep onların doğruları doğru uuuufff aman aman sorsanız 50 40 senedir uçuyoruz biliyoruz derler.. uçuyorlar:)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ucak binlerce metre havada ucuyor haberin varmi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
can senin caninsa kaptan senin emniyetin için geri donmuştur. donerkende sana dert anlatmakla mesgul olmasını bekeleymezsen. parasiyla ucuyorsan hizmet satin aliyorsun ucagi ve kaptani değil.ingilizcesi de yeter her şeyi de sen merak etme ama turk yolcuya dert anlatmakla ugrasilmaz. anlamazlar anlasalarda ortalıgı birbirine katarlar. yabanci yolcu olsa soylersin tamam derler hiç bir şey de soylemeezler. ama bizim yolcumuz hala daha bu ucagi ve perosneli de satin aldiğim mantgiğinda oldugu surece hiçbir şey gelişmez bizim ulkemiezde. o yuzden de diyorum ki kaptanin acıklamaa yapmasina gerek yoktur. birileri açıklama yaparsa yapar. yer hizmetleri gelsin yapsin. kaptanin işi ucagi kullanmak insanlarin gönşünü hoş etmek değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
parasıyla uçuyoruz..can bizim canımız..ne demek bilgilendirmekle yükümlü değildir.. sen şuna ingilizcemiz yetmiyor desene.. sadece türkçe yapsanızda olur biz çeviririz yanımızdaki yolculara.. o benim işim değil.. bu değil.. kokpit- yolcu iletişimi türkiyede sıfır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçagın camından ses mi geldi?ufak atında millet yesin bari...fare girmiştir fare :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pegasus erzurum seferleri tekrar başlasın bizi mağdur ettin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İyi de bir bardak su verin bari arkadaş. Yani böyle büyük bir firmanın küçük hesapları çok utandırıcı... Tamam hava da su verme ama misafirlerin yani senden bilet almış o saatte bodrumda olması gereken kişiler bir şekilde geç kalıyor. Birer bardak özür suyu dağıtılması markanın zedelenmesinin önüne geçebilecek bir hamle olurdu sayın sabancı ve arkadaşları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yakıt bitmiştir ondan geri dönmüştür :)) Pegasusda yakıtın litre litre hesabı yapılır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu sektörde çalışan biri biri olarak uçağın durumuyla ilgili kaptanların yolcuları gerektiği gibi bilgilendirmemesi empati kurduğumda can sıkıcı bir durum kesinlikle. tabi çok nazik ve herşeyi yolcularla paylaşan pilotları tenzih etmek gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
EN SON YOLCULUGUMDA UCAGIN CAMINDAN SES GELIYODU!!!ARALIK VARDI HERHALDE

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000