02 Kasım 2015, Pazartesi 12:19:05

Pegasus uçağı lastik patlattı havalimanı trafiği durdu!

Pegasus Havayolları'nın Esenboğa-Kıbrıs seferini yapan yolcu uçağı meydana inişinin ardından tekeri patlayınca pistte kaldı.
  • Hepimize çok büyük geçmiş olsun ✈️✈️
  • Her ne kadar olumsuz yorumlar olsa da bazı gerçek faktörleri görmezden gelmemek lazım. Ne de olsa Türk Sivil Havacılığını temsil eden önemli şirketlerimizden birisidir Pegasus. Gelelim asıl konuya, herkes çok iyi biliyor ki Pegasus' un asıl üssü Sabiha Gökçen. Ve yine herkes biliyor ki bu meydanının pisti çoook uzun zamandır leçelik arazi gibi. Her inişte ve her kalkışta iniş takımları kalacak diye tedirgin olmuyor değiliz. Bu iniş takımı denen uçakların ana parçaları metalden yapılma ve her metal de karşı karşıya kaldığı zorlanmalar nedeni ile malzeme yorulmasına maruz kalır. Sıfır malzeme 12G lik etkiye dayanırken, yorulmuş malzeme 4-5G de çok rahat yamulabilir. Kimse Sabiha Gökçen pistinin buna etkisinin olmadığını söyleyemeyecektir. Önlenebilir mi? Evet ama bakım maliyetlerini çok ama çok arttırır. Kök sebep ne? Sabiha Gökçen pistinin yılan hikayesine döndürülen bakımsızlığı. Sonuç ne? Ortada. İyi ki kimsenin burnu kanamamış. Yoksa biz Pegasusu suçlayacaktık, tüm dünya da bizi.
  • Pilotaj hatası
  • Şaşırtıcıya... Bu kalitedeki şirkete fazla bile bizim yorumlar. Önce standartları yükseltsin. Dünyanın en kötü havayollarından seçileli 4 ay oluyor. İlla hatırlatacak mısın?? Al sana kalite
  • ERCAN/LCEN meydanindaki 2911 pistleri ve 29 un pist basindaki[RW Treshhold] ve pistbbaisinfaki catlak ve onemsizce dOkuldan netim durum soz konusu. Pistin tasyapi tarafundan havacilik limitleri haricinde dokulen usulsuz oneiminda bu olaya isik tuttugunu dusunuyorum. Gecmis olsun.
  • Amele pazarındaki marabalar bile böyle yorum yapmıyor. Yok yöneticiymiş yok lastik michelin değilmiş . Aşırı seviyesiz ve kalitesiz. Ama ne yaparsın tepedeki editör öyle olunca yorum yapanlarda böyle oluyor.
  • Olay incelenip gercek sebebi bulunmali ve bir daha olmasini engellemek icin tedbir alinmali. Bakilmasi gerekenlerden birisi de taxi surat limitlerine uyulup uyulmadigi.
  • Yorumlara bak!!!!!!! Cahilll cok bu muslumanlarda!!!!!!!!!Cok buyuk gecmis olsun sukur hickimseye hicbisey olmadi
  • O kadar sabihanın pistine inince böyle olmuş
  • Ekip arkadaslarim ve sirketim adina gecmis olsun ne mutlu ki komse zatar gorermemis emniyetli ucuslar

Pegasus Havayolları'nın Esenboğa-Kıbrıs seferini yapan yolcu uçağı meydana inişinin ardından tekeri patlayınca pistte kaldı. 

PC 236 sefer sayısıyla Ankara Esenboğa-Ercan seferini yapan Pegasus'a ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının havalimanına inişinin ardından henüz bilinmeyen bir nedenle lastiği patladı. Lastiği patlayan uçağın bu sırada ön dikmesinin de yamularak ciddi hasar aldığı öğrenildi. Pistte kalan uçağı çıkarmak için ekiplerin yaklaşık 3 saattir yoğun çaba sarfettiği kaydedildi.

Ercan yetkililerinin uçağın pistte kalması nedeniyle Ercan'a inişleri durdurduğu, uçağı çıkarma çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi.

Bu arada Atlasglobal'in Kıbrıs'a giden uçağının da Antalya'ya divert ettiği öğrenildi.

©AirportHaber

Pegasus uçağı lastik patlattı havalimanı trafiği durdu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Ekip ~ 8 yıl önce
Hepimize çok büyük geçmiş olsun ✈️✈️

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 8 yıl önce
Her ne kadar olumsuz yorumlar olsa da bazı gerçek faktörleri görmezden gelmemek lazım. Ne de olsa Türk Sivil Havacılığını temsil eden önemli şirketlerimizden birisidir Pegasus. Gelelim asıl konuya, herkes çok iyi biliyor ki Pegasus' un asıl üssü Sabiha Gökçen. Ve yine herkes biliyor ki bu meydanının pisti çoook uzun zamandır leçelik arazi gibi. Her inişte ve her kalkışta iniş takımları kalacak diye tedirgin olmuyor değiliz. Bu iniş takımı denen uçakların ana parçaları metalden yapılma ve her metal de karşı karşıya kaldığı zorlanmalar nedeni ile malzeme yorulmasına maruz kalır. Sıfır malzeme 12G lik etkiye dayanırken, yorulmuş malzeme 4-5G de çok rahat yamulabilir. Kimse Sabiha Gökçen pistinin buna etkisinin olmadığını söyleyemeyecektir. Önlenebilir mi? Evet ama bakım maliyetlerini çok ama çok arttırır. Kök sebep ne? Sabiha Gökçen pistinin yılan hikayesine döndürülen bakımsızlığı. Sonuç ne? Ortada. İyi ki kimsenin burnu kanamamış. Yoksa biz Pegasusu suçlayacaktık, tüm dünya da bizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leblebi ~ 8 yıl önce
Pilotaj hatası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
__ ~ 8 yıl önce
beyin leblebi kadar olunca böyle yorumlar normal.
iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
Şaşırtıcıya... Bu kalitedeki şirkete fazla bile bizim yorumlar. Önce standartları yükseltsin. Dünyanın en kötü havayollarından seçileli 4 ay oluyor. İlla hatırlatacak mısın?? Al sana kalite

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
ERCAN/LCEN meydanindaki 2911 pistleri ve 29 un pist basindaki[RW Treshhold] ve pistbbaisinfaki catlak ve onemsizce dOkuldan netim durum soz konusu. Pistin tasyapi tarafundan havacilik limitleri haricinde dokulen usulsuz oneiminda bu olaya isik tuttugunu dusunuyorum. Gecmis olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne? ~ 8 yıl önce
Ne dedin kardeşim? Neyi vurguladın? Bir anlasaydık.
Şaşırtıcı ~ 8 yıl önce
Amele pazarındaki marabalar bile böyle yorum yapmıyor. Yok yöneticiymiş yok lastik michelin değilmiş . Aşırı seviyesiz ve kalitesiz. Ama ne yaparsın tepedeki editör öyle olunca yorum yapanlarda böyle oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taxi limitleri. ~ 8 yıl önce
Olay incelenip gercek sebebi bulunmali ve bir daha olmasini engellemek icin tedbir alinmali. Bakilmasi gerekenlerden birisi de taxi surat limitlerine uyulup uyulmadigi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Inceleme, irdele ~ 8 yıl önce
Bu Genel Md Ve onun yalaka tayfasi durdugu surece incelesende birsey cikartamazsin Her buyuk olayda Kaybolan yonetimle biryere varamazsin
ROSE ~ 8 yıl önce
Yorumlara bak!!!!!!! Cahilll cok bu muslumanlarda!!!!!!!!!Cok buyuk gecmis olsun sukur hickimseye hicbisey olmadi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fjekelme ~ 8 yıl önce
O kadar sabihanın pistine inince böyle olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip ~ 8 yıl önce
Ekip arkadaslarim ve sirketim adina gecmis olsun ne mutlu ki komse zatar gorermemis emniyetli ucuslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan ~ 8 yıl önce
Buyuk geçmis olsun,
Yalakalar sizi ~ 8 yıl önce
Durumu kurtardiniz yalakalikta zirvesiniz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000