19 Ekim 2009, Pazartesi 18:11:04

PEGASUS UÇAĞI HAVADA ARIZALANDI

Ercan-Ankara seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait uçak kabin basıncındaki arıza nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanı'na teknik iniş yaptı.
  • Boeing Amerikalılar için yerli marka. B737-200'ün parçasını kolaylıkla ve ekonomik fiyata bulabiliyorlardır. Bizim içinse bütün uçaklar ithal, arızalandıklarında yurtiçinde parça bulması zor taa Amerika'dan getirtmek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle yaşı küçük arıza çıkartma olasılığı nispeten düşük uçaklar daha çok tercih edilir. 1995 (Tam hatırlamıyorum 1996 da olabilir) Albatros havayolları B737-200'ünün bir motorunu değiştirmek için uğraşırken iflas etti. Uçak AHL'de motorsuz bir vaziyette kaldı.
  • ne pegasusu yazana 1 aydan kaptan kimdir yaaaa 2 skymııı onlamı kıyaslıyosun ozaman sen valla havacılıktan anlamıyosun tk nın her yıl uçağı düşüyo biz sadece geçmiş olsun diyoruz olması gerektiği gibi ama sen belliki sky havayolu çalışanısın yazık sana yazııııkkkkkkk ama lütfen orda kal.
  • Bilen bilmeyen yorum yapmış. kim demiş 400 lerde gps yok diye. 400 lerde gps var. 400 uçakları artık yerlerini 800 uçaklarına bırakamalı.400 eski bir uçak olmasına rağmen bakıldığı taktidirde verimli uçaklar.Kabin basıncı problemi nadir olarak görülür.sebebini bilmek lazım tabi...
  • 4199 ne olduğunu bile anlamadan emniyetle inmişsin daha ne?? ne pegasusu diyen arkadaş, pegasustan ne kuyruk acın var söyle de bilelim.
  • 737/400 son derece güvenli halen başta Amerika olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde kullanılan uçaktır, yeter ki bakımlı olsun..
  • Bende uçtum daha yeni o BEKO yazan ve diğeri ile.Niye daha önce uyarmıyorsunuz bizi, yazan uzman ve kocaman amucalar.Hepinizi dolduracan o uçaklara,verecen ayarı 9200 metrede.Yazarsınız ondan sonra tuvalette.Sizi gidi uzmanlar sizi!!!!!
  • Insaf basligina türkce yaz diyen arkadasim. SEN ANLADIN ne demek istedigim :-)
  • Lütfen Türkçe yazar mısınız ? Yazdıklarınız anlaşılmıyor da ....
  • Arkadaslar her ne olursa olsun bizim özel sirketlerin sabikalara THY´ina bakarak kat kat üstündür. Son yirmi yili ele alin sirketlerin yapmis oldugu kazalara bakin birde THY´larina oya özel sirketlerin enlinde olan ucaklar THY´ina denktir. Insaf....
  • Pegasusa neler oluyor ? Bir tane olumlu yorum yok. Şimdi bu şirketle uçmayalım mı ?
KKTC'deki Ercan Havaalanı'ndan kalkan Pegasus Havayolları'na ait Boeing 737-400 tipi uçak kabin basıncında arıza meydana gelince Ankara Esenboğa Havalimanı'na teknik iniş yaptı.

Acil iniş öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda tedbir alındı. Ambulans ve itfaiye apronda hazır tutuldu. Ercan-Ankara seferini yapan uçak saat 17:29'da Esenboğa Havalimanı'na inişini gerçekleştirdi. Uçakta bulunan 112 yolcu terminale alınırken Pegasus Havayolları uçağı teknik ekipler tarafından incelenmeye alındı. AirportHaber.com

PEGASUS UÇAĞI HAVADA ARIZALANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Misafir ~ 15 yıl önce
Boeing Amerikalılar için yerli marka. B737-200'ün parçasını kolaylıkla ve ekonomik fiyata bulabiliyorlardır. Bizim içinse bütün uçaklar ithal, arızalandıklarında yurtiçinde parça bulması zor taa Amerika'dan getirtmek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle yaşı küçük arıza çıkartma olasılığı nispeten düşük uçaklar daha çok tercih edilir. 1995 (Tam hatırlamıyorum 1996 da olabilir) Albatros havayolları B737-200'ünün bir motorunu değiştirmek için uğraşırken iflas etti. Uçak AHL'de motorsuz bir vaziyette kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ne pegasusu yazana 1 aydan kaptan kimdir yaaaa 2 skymııı onlamı kıyaslıyosun ozaman sen valla havacılıktan anlamıyosun tk nın her yıl uçağı düşüyo biz sadece geçmiş olsun diyoruz olması gerektiği gibi ama sen belliki sky havayolu çalışanısın yazık sana yazııııkkkkkkk ama lütfen orda kal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bilen bilmeyen yorum yapmış. kim demiş 400 lerde gps yok diye. 400 lerde gps var. 400 uçakları artık yerlerini 800 uçaklarına bırakamalı.400 eski bir uçak olmasına rağmen bakıldığı taktidirde verimli uçaklar.Kabin basıncı problemi nadir olarak görülür.sebebini bilmek lazım tabi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
4199 ne olduğunu bile anlamadan emniyetle inmişsin daha ne?? ne pegasusu diyen arkadaş, pegasustan ne kuyruk acın var söyle de bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
737/400 son derece güvenli halen başta Amerika olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde kullanılan uçaktır, yeter ki bakımlı olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bende uçtum daha yeni o BEKO yazan ve diğeri ile.Niye daha önce uyarmıyorsunuz bizi, yazan uzman ve kocaman amucalar.Hepinizi dolduracan o uçaklara,verecen ayarı 9200 metrede.Yazarsınız ondan sonra tuvalette.Sizi gidi uzmanlar sizi!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Insaf basligina türkce yaz diyen arkadasim. SEN ANLADIN ne demek istedigim :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Lütfen Türkçe yazar mısınız ? Yazdıklarınız anlaşılmıyor da ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaslar her ne olursa olsun bizim özel sirketlerin sabikalara THY´ina bakarak kat kat üstündür. Son yirmi yili ele alin sirketlerin yapmis oldugu kazalara bakin birde THY´larina oya özel sirketlerin enlinde olan ucaklar THY´ina denktir. Insaf....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pegasusa neler oluyor ? Bir tane olumlu yorum yok. Şimdi bu şirketle uçmayalım mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000