27 Ekim 2012, Cumartesi 12:27:53

PEGASUS UÇAĞI ACİL İNİŞ YAPTI!

Pegasus Havayolları'nın Antalya-Adana seferini yapan yolcu uçağı Antalya'ya geri döndü...
  • uçak olan biriyim kokpitten herhangi bir koku gelmedi sadece uçak tamiri yapıldıktan içerde duman kokusu vardı çok hafif
  • Uçak TC CCP 737-800 uçağı uçakta dumanlar kokpitten başlayıp kabine kadar gelmiştir yolcular panik olmaya başladılar ve daha sonra pilot geri antalyaya donulecegini söyledi inincede uçağın sağında solunda itfaiye araçları polis ekipleri ve folew me araçları karşıladı pist trafiğe kapatılmıştı pist ortasında 15 dk kaldıktan sonra acil olarak uçağı boşaltılarak salona aldılar ve bazı yolcular uçuşları iptal edip korktukları icin ucmadi saat 14, 30 gibi ucak arıza giderilip aynı uçakla adana ya geldik tüm yolculara geçmiş olsun
  • Pgs nin ucaklarinin pisligi ile bu arizalarin bir iliskisi olabilir mi?
  • Turnaround süreleri çok kısa ondan oluyo bunlar
  • okusak önce bir kere. adam 20 tane 787de aynı sorun oldu dememiş. 20 den fazla uçakta demiş ve özellikle 787lerde.
  • arkadaş zaten hepsi 787 dememiş...
  • Daha fabrikadan çıkıp, uçmaya başlayan 20 tane 787 bile olmadı...
  • Boing in bir aciklama yapma zamaninin geldigine inaniyorum, son 1 sene icersinde 20 den fazla ucak özellikle 787 serisi ayni problemden dolayi acil inis yapmak zorunda kaldi.

Pegasus Havayolları'nın PC 2405 sefer sayısıyla Antalya-Adana seferini yapan yolcu uçağı az önce Antalya Havalimanı'na acil iniş yaptı. 

Saat 11:15'te Antalya Havalimanı'ndan sorunsuz bir kalkış gerçekleştiren Pegasus uçağı, kalkışından bir süre sonra geri dönme kararı aldı. Antalya Havalimanı kulesi ile irtibata geçen kokpit ekibi geri döneceği bilgisi vererek az önce meydana iniş yaptı. Uçağın kokpitinden duman çıktığı öne sürüldü.

Uçağın şu an teknik ekipler tarafından incelendiği ve yolcuların da bekletildiği gelen bilgiler arasında.

(13:58) Pegasus Havayolları'nın 737-800 tipindeki yolcu uçağının kokpitinde yaşanan teknik bir problem nedeniyle acil iniş yaptığı, teknik ekiplerin incelemesinin ardından yolcuların uçağa alımının başlandığı ve uçağın kalkış için hazır hale getirildiği, Adana'ya gitmek üzere birazdan kalkışını gerçekleştireceği öğrenildi.

(15:00) Pegasus uçağının acil iniş nedeninin uçağın kokpitinde yangın ikaz ışığının yanması olduğu öğrenildi. Ekipler tarafından incelenmesinin ardından teknik bir nedenden ışığın yandığı ve arızanın giderildiği açıklandı. Uçak Adana'ya gitmek üzere saat 15:00'te kalkışını gerçekleştirdi.

©AirportHaber

PEGASUS UÇAĞI ACİL İNİŞ YAPTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

inan ~ 11 yıl önce
uçak olan biriyim kokpitten herhangi bir koku gelmedi sadece uçak tamiri yapıldıktan içerde duman kokusu vardı çok hafif

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucaktaki yolcu ~ 11 yıl önce
Uçak TC CCP 737-800 uçağı uçakta dumanlar kokpitten başlayıp kabine kadar gelmiştir yolcular panik olmaya başladılar ve daha sonra pilot geri antalyaya donulecegini söyledi inincede uçağın sağında solunda itfaiye araçları polis ekipleri ve folew me araçları karşıladı pist trafiğe kapatılmıştı pist ortasında 15 dk kaldıktan sonra acil olarak uçağı boşaltılarak salona aldılar ve bazı yolcular uçuşları iptal edip korktukları icin ucmadi saat 14, 30 gibi ucak arıza giderilip aynı uçakla adana ya geldik tüm yolculara geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pislikten olabilir mi ~ 11 yıl önce
Pgs nin ucaklarinin pisligi ile bu arizalarin bir iliskisi olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Turnaround süreleri çok kısa ondan oluyo bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tek kelime ile "TEBRİKLER" ~ 11 yıl önce
Tebrik ederim.Bakmadan teşhis ve tespit diye buna denir işte.Dostum yaa,benim arabanın motorunu çalıştırırkende acaip bir vuruntu sesi geliyor ve 10 saniye sonra kesiliyor.Sence nedir bu problem...yanlış yere mi park ediyorum sence,yoksa arabaya bindikten sonra biraz beklemeliyim.Ne olabilir sence?
Bilmez etmez yazar... ~ 11 yıl önce
Bir şey bilsen de yazsan... Turnaround süresiyle arızanın ne ilgisi var? Hem bu sürelerde uçak hazırlamaya hazırlamaya alıştığında, hepsini doğru ve eksiksiz yapıp üstüne bir de yemek yemeğe vaktin kaldığını görürsün.
kavun ~ 12 yıl önce
okusak önce bir kere. adam 20 tane 787de aynı sorun oldu dememiş. 20 den fazla uçakta demiş ve özellikle 787lerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
737-800'ler bazen 738 olarak da yazılabiliyor kısaltma olarak. Orada da bir karışıklık olmuş olabilir. Kaldı ki haberin içeriği ile hiçbir ilgili yok:)
787'ye ~ 12 yıl önce
arkadaş zaten hepsi 787 dememiş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
787 ~ 12 yıl önce
Daha fabrikadan çıkıp, uçmaya başlayan 20 tane 787 bile olmadı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
www ~ 12 yıl önce
Aşagıdaki arkadaşta zaten hepsi 787 dememiş.Özellikle 787 demiş yani 737 747 her uçaktan bahsetmiş olabilir.
Ayt ~ 12 yıl önce
Boing in bir aciklama yapma zamaninin geldigine inaniyorum, son 1 sene icersinde 20 den fazla ucak özellikle 787 serisi ayni problemden dolayi acil inis yapmak zorunda kaldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000