04 Haziran 2013, Salı 15:30:05

PEGASUS TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI

Özellikle verdiği 100 uçaklık siparişle geçtiğimiz yılın THY’den sonra en çok konuşulan havayolu şirketi olan Pegasus, kendi yakaladığı rakamların tamamını geçti.
  • işyerimiz havaalanının pistinin orada inen kalkan tüm uçakları görebiliyoruz. Ucuz saatlerde 18-20 gibi 15-20 hareket olur öğlen de 3-5 uçak kalkar. Atatürk ile ve oradaki peşi peşine kalkan uçaklar ile zaman konusunda yarışmak hiç adil değil. İSG de zamanında kalkmayanı döverler , bomboş pist. Neyi ne ile mukayese yapıyorlar belli değil.
  • Pegasus havayolları yıllardır Hava trafik kontrolörlerinin veya ATC otoritesinin kendilerine/S.Gökçeni kullanan havayollarına ikinci sınıf havayolu muamelesi yaptığından, önceliğin hep Atatürk Havalimanı iniş-kalkış trafiklerine verildiğininden şikayet eder.Bu rakamlara rağmen acaba hala aynı fikirdelermi? doktor olsam ve pgt bu şikayetle bana gelmiş olsa yukardaki verileride tahlil sonuçları olarak değerlendirsem hastama bir şeyin yok sen en iyisi birde psikoloğa görün derim ; ama doktor değilim, onlarda hastam değil.o yüzden hiç bir şey söylemiyorum.
  • Bu uçakları pegasus almıyooooooooorrrrrr..... Öfhh..
  • Pegasus küçük at ta civcivler yesin, bu veriler acarsa değerlerimi yoksa şişirme veriler mi
  • Asıl merak konusu 2013 haziran dönemi on time kalkış oranı,bekliyoruz,merakla.Bu gaz bi harika dostum :)
  • Pegasus Türkiyede low cost'un öncüsü takdir edilecek bir şirkettir.. THY , Sabihada son kez kozunu oynamış ve rekabet edebilmek için taşeronu Sunexe uçuşları yaptırmaya başlamıştır. Bunu yaparken bir taşla üç kuş vurmuştur, SAW'daki pazara ortak olarak Türkiyedeki en büyük rakibi pegasusun daha da büyümesini engellemek, IST'teki park yeri & slot sorunundam ötürü uçakların bir kısmının başka meydanlarda base yapılması, henüz geçtiğimiz sene küçülmenin hatta iflasın eşiğinden dönen kendi şirketi Sunexe ucuz & sorunsuz & sendikasız elemanlarını çalıştırmak suretiyle "taşeronluk" yaptırmak.. Yeni havalimanıyla birlikte yine tüm dengeler değişebilir.. THY bütün uçuşlarını oraya kaydırabilir ki beklenen o, PGS ,yine sabihada tek lider olabilir, Sunex bu durumda 10-12 uçak AYT, 3-5 uçak ta ADB base operasyona döner "batmazsa" .. Ama havacılıkta yrn nolacağı belli değil maalesef, Cin Ali rüyasında bir alamet görüp şirketi satabilir, kaale alınmayan adı bile geçmeyen bir şirket doğabilir..
  • at biraz da güleyim bari beygiri korumak için böyle yalanlara gerek yok ayniyle vaki saw dan Anadolu jet kayseriye uçmuyorken beygirle uçmak zorunda kaliyordum kac kez basima geldi rotardayiz ama ekranlar normal yaziyordu, bilmeden konusmayalim
  • Ankara'da yaşıyorum, İstanbu'da bir üniversitede öğretim üyesiyim. Tüm derslerimi Salı gününe topladım, sabah gidip akşam geliyorum. İstanbul'a gidişlerim Pegasus ESB-SGS 07:00 ile, akşam dönüşlerim 18:30 veya daha sonraki uçuşlarla. SGS'den okula 08:10'da hareket eden E10 belediye otobüsü ile gidiyorum, derslerim sabah 09:00'da başlıyor. Bugüne kadar bir kez dahi 08:10 E10 seferini kaçırmadım. Pegasus'la gidiş geliş bilet ücretim üniversiteden aldığım maaşın %5'inden az. Bu anlamda İstanbul'da yaşayan pek çok meslektaşıma göre avantajlıyım. Pegasus'ta suyu/çayı/kahveyi... parayla veriyorlarmış, koltuklar rahat değilmiş.... hepsi teferruat!
  • pegasusla londradan izmire uctum.ucagin guzergahini size soyliyeyim,ucak kibristan kalkiyo izmire yolcu birakip yolcu aliyo bua arada ne temizlik ne ozen var heryer pislikti.ucak izmirden kalkiyor londraya geliyor.londradada ayni indir bindir usulu devam ediyordu,ki londradan bindim heryer pislikti bu nebicim anlayis.birkez pegasusa bindim bir daha binmem dedim ve simdi biletimi baska sirketten alip gelecegim,abartma yok.
  • YA BEN BU ŞİRKET'İ HAKKATTEN ANLAYAMIYORUM 1 AY ÖNCE ZARAR ETTİK DİYEN ŞİRKET %91'LİK DOLULUK ORANINDAN BAHSEDİYOR, BAZEN ESKİ PEGASUS YORUMLARINA BAKIYORUM YAZAN ARKADAŞLAR HAKLI, PERSONEL ZAM İSTEMESİN ,YENİ ELEMAN İSTEMESİN DİYE PEGASUS YÖNETİCİLERİ FIRILDAK GİBİ DÖNÜYOR WALLA ! ! !

Zamanında kalkış oranlarını resmi sitesinde gün gün yayınlayan tek havayolu şirketi olan Pegasus Havayolları, zamanında kalkış oranlarındaki başarısını yükselterek yoluna devam ediyor.

2012 yılının ilk 5 ayında gerçekleştirdiği toplam 33 bin 507 uçuşta yüzde 89,91’lik zamanında kalkış oranı yakalayan Pegasus Havayolları, bu yıl Ocak-Mayıs döneminde 39 bin 892 sefer gerçekleştirdi. Şirket, bu dönemde düzenlenen seferlerde yüzde 93,76’lık zamanında kalkış oranı yakaladı.

Pegasus Havayolları, geçtiğimiz yıl Ocak ayında toplam 6 bin 110 seferde yüzde 85,22’lik, Şubat ayında toplam 5 bin 647 seferde yüzde 88,22’lik, Mart ayında toplam 6 bin 455 seferde yüzde 93,99’luk, Nisan ayında toplam 7 bin 409 seferde yüzde 91,05’lik ve Mayıs ayında gerçekleştirdiği toplam 7 bin 886 seferde yüzde yüzde 91,09’luk zamanında kalkış oranlarına ulaşmıştı.

Şirket, bu yıl Ocak ayında gerçekleştirdiği toplam 7 bin 406 uçuşta yüzde 90,25’lik, Şubat ayında toplam 6 bin 787 uçuşta yüzde 93,65’lik, Mart ayında toplam 7 bin 718 uçuşta yüzde 95,18’lik, Nisan ayında toplam 8 bin 743 uçuşta yüzde 95,79’luk, Mayıs ayında ise toplam 9 bin 238 uçuşta yüzde 93,94’lük bir zamanında kalkış oranıyla yolcularına hizmet verdi.

Öte yandan aylık bazda bakıldığında en yüksek uçuş rakamlarına 2012 yılının Ağustos ayında gerçekleştirdiği 8 bin 674 seferle yakalarken bu yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen toplam 9 bin 238 uçuşla kendi adına tarihinin en yüksek uçuş sayısına ulaştı.



©AirportHaber.com ÖZEL

PEGASUS TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

sabiha ~ 11 yıl önce
işyerimiz havaalanının pistinin orada inen kalkan tüm uçakları görebiliyoruz. Ucuz saatlerde 18-20 gibi 15-20 hareket olur öğlen de 3-5 uçak kalkar. Atatürk ile ve oradaki peşi peşine kalkan uçaklar ile zaman konusunda yarışmak hiç adil değil. İSG de zamanında kalkmayanı döverler , bomboş pist. Neyi ne ile mukayese yapıyorlar belli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir44 ~ 11 yıl önce
Pegasus havayolları yıllardır Hava trafik kontrolörlerinin veya ATC otoritesinin kendilerine/S.Gökçeni kullanan havayollarına ikinci sınıf havayolu muamelesi yaptığından, önceliğin hep Atatürk Havalimanı iniş-kalkış trafiklerine verildiğininden şikayet eder.Bu rakamlara rağmen acaba hala aynı fikirdelermi? doktor olsam ve pgt bu şikayetle bana gelmiş olsa yukardaki verileride tahlil sonuçları olarak değerlendirsem hastama bir şeyin yok sen en iyisi birde psikoloğa görün derim ; ama doktor değilim, onlarda hastam değil.o yüzden hiç bir şey söylemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mantık. ~ 11 yıl önce
ahl ye inen peşi sıra uçakları bekletip isg ye inen 3 uçağa öncelik vermiyormuymuş atc ler, ayıp ya.
Pffff... ~ 11 yıl önce
Bu uçakları pegasus almıyooooooooorrrrrr..... Öfhh..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
civcivler ~ 11 yıl önce
Pegasus küçük at ta civcivler yesin, bu veriler acarsa değerlerimi yoksa şişirme veriler mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bıeber ~ 11 yıl önce
Asıl merak konusu 2013 haziran dönemi on time kalkış oranı,bekliyoruz,merakla.Bu gaz bi harika dostum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 11 yıl önce
Pegasus Türkiyede low cost'un öncüsü takdir edilecek bir şirkettir.. THY , Sabihada son kez kozunu oynamış ve rekabet edebilmek için taşeronu Sunexe uçuşları yaptırmaya başlamıştır. Bunu yaparken bir taşla üç kuş vurmuştur, SAW'daki pazara ortak olarak Türkiyedeki en büyük rakibi pegasusun daha da büyümesini engellemek, IST'teki park yeri & slot sorunundam ötürü uçakların bir kısmının başka meydanlarda base yapılması, henüz geçtiğimiz sene küçülmenin hatta iflasın eşiğinden dönen kendi şirketi Sunexe ucuz & sorunsuz & sendikasız elemanlarını çalıştırmak suretiyle "taşeronluk" yaptırmak.. Yeni havalimanıyla birlikte yine tüm dengeler değişebilir.. THY bütün uçuşlarını oraya kaydırabilir ki beklenen o, PGS ,yine sabihada tek lider olabilir, Sunex bu durumda 10-12 uçak AYT, 3-5 uçak ta ADB base operasyona döner "batmazsa" .. Ama havacılıkta yrn nolacağı belli değil maalesef, Cin Ali rüyasında bir alamet görüp şirketi satabilir, kaale alınmayan adı bile geçmeyen bir şirket doğabilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BA yapma ~ 11 yıl önce
at biraz da güleyim bari beygiri korumak için böyle yalanlara gerek yok ayniyle vaki saw dan Anadolu jet kayseriye uçmuyorken beygirle uçmak zorunda kaliyordum kac kez basima geldi rotardayiz ama ekranlar normal yaziyordu, bilmeden konusmayalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BA ~ 11 yıl önce
Kardeşim atmıyorum, yaşadığımı anlatıyorum. İstersen noter nezaretinde her Salı sabah Ankara İstanbul uçabiliriz! Bunu kesinlikle senden talep ediyorum!!! Yoksa sen atıyorsun. Ben bugüne kadarki tüm uçuşlarımla ilgili resmi belgeleri ibraz edebilirim. Sen benim uçuşlarımla ilgili belge ibraz edebilir misin??? Edemezsen konuşma, boş laf etme, Türkiyeyi boş yere işgal etme!!Boş konuşma! Türkiye senin gibilerden bıktı artık! Belgelerle Konuş!! İftira etme!!!' Noter eşliğinde seni 11 Haziran 2013 ESB-SGS uçuşuna bekliyorum. Gelmekten korkuyorsan bu ülkeyi terket!!
BA ~ 11 yıl önce
Ankara'da yaşıyorum, İstanbu'da bir üniversitede öğretim üyesiyim. Tüm derslerimi Salı gününe topladım, sabah gidip akşam geliyorum. İstanbul'a gidişlerim Pegasus ESB-SGS 07:00 ile, akşam dönüşlerim 18:30 veya daha sonraki uçuşlarla. SGS'den okula 08:10'da hareket eden E10 belediye otobüsü ile gidiyorum, derslerim sabah 09:00'da başlıyor. Bugüne kadar bir kez dahi 08:10 E10 seferini kaçırmadım. Pegasus'la gidiş geliş bilet ücretim üniversiteden aldığım maaşın %5'inden az. Bu anlamda İstanbul'da yaşayan pek çok meslektaşıma göre avantajlıyım. Pegasus'ta suyu/çayı/kahveyi... parayla veriyorlarmış, koltuklar rahat değilmiş.... hepsi teferruat!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dany london ~ 11 yıl önce
pegasusla londradan izmire uctum.ucagin guzergahini size soyliyeyim,ucak kibristan kalkiyo izmire yolcu birakip yolcu aliyo bua arada ne temizlik ne ozen var heryer pislikti.ucak izmirden kalkiyor londraya geliyor.londradada ayni indir bindir usulu devam ediyordu,ki londradan bindim heryer pislikti bu nebicim anlayis.birkez pegasusa bindim bir daha binmem dedim ve simdi biletimi baska sirketten alip gelecegim,abartma yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACI ~ 11 yıl önce
YA BEN BU ŞİRKET'İ HAKKATTEN ANLAYAMIYORUM 1 AY ÖNCE ZARAR ETTİK DİYEN ŞİRKET %91'LİK DOLULUK ORANINDAN BAHSEDİYOR, BAZEN ESKİ PEGASUS YORUMLARINA BAKIYORUM YAZAN ARKADAŞLAR HAKLI, PERSONEL ZAM İSTEMESİN ,YENİ ELEMAN İSTEMESİN DİYE PEGASUS YÖNETİCİLERİ FIRILDAK GİBİ DÖNÜYOR WALLA ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000