27 Eylül 2014, Cumartesi 08:50:17

PEGASUS "SIRLARINI" DÜNYA ŞİRKETLERİNE ANLATTI

Pegasus Havayolları, Dünya Düşük Maliyetli Hava Yolları Kongresi’nde (World Low Cost Airlines Congress) Pegasus’un hızlı büyümesindeki ve gelişimindeki başarısının sırrını anlattı.
  • pegasus satılacakmış söylentiye göre, mademki satılacak 2023 hedeflerine ne oldu ben sanmıyorum..
  • Neden handling şirketleri sizden nefret ediyor bence önce onu bir araştırın Türkiyede ki imajınızı düzeltin sonra yurt dışında konferans vs verin. ( hangi ingilizce ile verdiyseniz)
  • Elemanlarınızın çoğu beynide low cost maaşlarıda öyle insanların sırtından para kazanmaya devam!
  • Herkes bikir bilez konusuyor kardesim suanda biket fiyatlari ucuzssa bu pegasus sayesinde tum sirketler pegasusun biket fiyatini takip edip fiyat belirliyorlar bir turizimci olarak pgs nin biyasaya neler kattigini cok iyi goruyorum tabiki yanlislarinida goruyorum boyle sirketlerin cogalnasi icin pgs yi canigonulden destekliyorum yolun acik olsun oegasus
  • Evet, 1 yıl öncesinden bilet alrsan ucuza gidebilirsin, ama 1 gün öncesinden bilet almaya kalkarsan, THY ile aynı fiyata, hatta daha pahalı uçabilirsin. 12 Eylül'de SAW - DLM için eşim ve çocuğuma, 1 gün öncesi bilet baktığımda Pegasus toplam 270, THY toplam 300 TL fiyat verdi. ON-line check-in için Pegasus'a vereceğim 40 TL + su + ikram paketi parasını da düşünürsek THY daha ucuza geliyor. Ayrıca bir de THY de çocuğa bir sürü çocuk eğlence kitabı vermişler. Bir şey yemem, içmem ve 3'lü koltukların ortasındakine razı olurum diyenler Pegasus'a binsin.
  • "Uyanık Ali" nin kitabı da yazılmalı bence
  • suyu parayla satıyorlar diyen yokmu
  • 3sirketle bas edemiyo tk pegasusla daha na anlatiyonuz siz yorumlar cok komik...
  • sirrini bilmek istemem. ilgilendirmiyorda... bana muhim olan fiyat, emniyet..emniyetlimi? evet hic kazasi yok. guvenirim. ama is fiyata gelince thy nin dumen suyunda uc bes kurus eksik fiyata ucan bir sirket...oturup hesapladiginizda. astari yuzunden pahaliya cikiyor ve hic bir zaman binmek ucmak kismet olmadi bana..(yurt disi ucuslari icin konusuyorum turkiyede yasamiyorum) low cost yerine firsatci bir sirket olduguna inandigim icin de fiyatlarina vs bakmaktan vazgectim...yine de yolun acik olsun pegasus .hic olmadi insanlara is kapisi olmus,emniyetli ucuslar gerceklestiren bir sirketsin
  • Multinet sirrimizi da paylastiniz mi? Artik ekiplere yemek yuklemediginizi anlatmasaydiniz kesks

Türkiye’nin ilk düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus’un Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk ve Pazarlama Direktörü Onur Dedeköylü, bu yıl Londra’da 11.’si düzenlenen sektörün ve öncü firmalarının katılarak deneyimlerini paylaştığı Dünya Düşük Maliyetli Hava Yolları Kongresi’nde  (World Low Cost Airlines Congress)  Pegasus’un hızlı büyümesindeki ve gelişimindeki başarısının sırrını anlattı.  

Kongre’de ‘Farklı dağıtım kanalları ile daha geniş segmentlere nasıl ulaşabilirsiniz ve düşük maliyetli hava yolları iş amaçlı seyahat eden segmente nasıl ulaşabilir’ konulu panelde bir konuşma yapan Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, Pegasus’u başarıya götüren iş stratejisini anlattı. 2005 yılında ‘uçmanın herkesin hakkı’ olduğu ilkesi ile yola çıktıklarını ve Türkiye’nin ilk ve tek düşük maliyetli (low cost) hava yolu şirketi olduklarını dile getiren Öztürk uyguladıkları bu modelle Pegasus’un sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da önde gelen düşük maliyetli havayolu şirketleri arasında yerini aldığını sözlerine ekledi.

Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “ 2005 yılında çok kanallı bir iş stratejisi ile yola çıktık ve acentelerimizi satış kanallarımız arasına ekleyerek satış ağımızı zenginleştirdik. Doğu-Batı arasında köprü görevi görerek tam anlamıyla bir bağlantı noktası olan İstanbul, konumu nedeniyle çok avantajlı bir şehir. Biz de bu konumu rekabet avantajımız olarak görüyor ve kanallarımızı bu yönde zenginleştiriyoruz. Acenteler, bağlantılı uçuşlar gerçekleştiren, özellikle çalışan misafir segmentini çekmek konusunda önemli rol oynuyorlar ”. Misafirlerin satın alma davranışlarının iş ya da tatil amaçlı olmasına göre farklılık gösterdiğini de belirten Öztürk, “Misafirlerimizin bize ulaşmaları için farklı yollar belirledik, misafirlerimiz bize tercih ettikleri kanallardan ulaşabiliyor. Örneğin düşük maliyetli havayolu olarak ana satış kanalımız, web sitemiz www.flypgs.com olmakla birlikte bağlantılı uçuş gerçekleştiren ve iş amaçlı uçan misafirlerimizin acentelerimizi tercih etmesi halinde de  bize ulaşmalarını sağlamış oluyoruz. Farklı dağıtım kanallarının yarattığı maliyetler ise  ücretle birlikte sunulduğundan, bu kanalı tercih eden misafirlerimiz  tarafından karşılanmış oluyor.” dedi.

‘Seyahatlerini dijital olarak planlayan misafir segmenti için kişiselleştirilmiş seyahat deneyimini nasıl farklı platformlarda sunulabilir’ konulu panelde konuşmacı olarak yer alan Pegasus Hava Yolları Pazarlama Direktörü Onur Dedeköylü de, misafirlerine kişiselleştirilmiş seyahat deneyimi sunduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Misafirlerin seyahat planlama süreci içinde havacılık sektörünün çok özel bir yeri var. Uçuş planlaması birçok seyahat için tüm seyahat planlama sürecinin başlangıç noktası ve bu sebeple biz de misafirlerimize sadece uçuk biletlerini değil, seyahatlerinin otel, araç kiralama, gidecekleri yerdeki aktiviteler, hava alanına ulaşım gibi diğer birçok parçasını kendi istedikleri şekilde planlamalarına imkan vermeyi hedefliyoruz. Bu bakış açısıyla misafirler için hava yolu markaları aynı zamanda seyahat markaları haline geldi. Misafirlerimizin web sitemizden seyahatlerinin tüm adımlarını kişiselleştirilmiş bir şekilde planlayabilmeleri için esnek ve bol seçenek sunan ürün ve hizmetlerin sunulması çok önemli. Buna ek olarak, big data, dijital optimizasyon ve ‘social proofing’ gibi teknikler ve teknolojilerle misafirlere doğru zamanda doğru hizmetleri önerebilmeliyiz. Bu anlamda teknoloji odaklı yatırım stratejisi seyahat sektörü için çok önemli.”

PEGASUS "SIRLARINI" DÜNYA ŞİRKETLERİNE ANLATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

murattim ~ 10 yıl önce
pegasus satılacakmış söylentiye göre, mademki satılacak 2023 hedeflerine ne oldu ben sanmıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Neden handling şirketleri sizden nefret ediyor bence önce onu bir araştırın Türkiyede ki imajınızı düzeltin sonra yurt dışında konferans vs verin. ( hangi ingilizce ile verdiyseniz)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Uzman ~ 10 yıl önce
Elemanlarınızın çoğu beynide low cost maaşlarıda öyle insanların sırtından para kazanmaya devam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Herkes bikir bilez konusuyor kardesim suanda biket fiyatlari ucuzssa bu pegasus sayesinde tum sirketler pegasusun biket fiyatini takip edip fiyat belirliyorlar bir turizimci olarak pgs nin biyasaya neler kattigini cok iyi goruyorum tabiki yanlislarinida goruyorum boyle sirketlerin cogalnasi icin pgs yi canigonulden destekliyorum yolun acik olsun oegasus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 10 yıl önce
Evet, 1 yıl öncesinden bilet alrsan ucuza gidebilirsin, ama 1 gün öncesinden bilet almaya kalkarsan, THY ile aynı fiyata, hatta daha pahalı uçabilirsin. 12 Eylül'de SAW - DLM için eşim ve çocuğuma, 1 gün öncesi bilet baktığımda Pegasus toplam 270, THY toplam 300 TL fiyat verdi. ON-line check-in için Pegasus'a vereceğim 40 TL + su + ikram paketi parasını da düşünürsek THY daha ucuza geliyor. Ayrıca bir de THY de çocuğa bir sürü çocuk eğlence kitabı vermişler. Bir şey yemem, içmem ve 3'lü koltukların ortasındakine razı olurum diyenler Pegasus'a binsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetmez ~ 10 yıl önce
"Uyanık Ali" nin kitabı da yazılmalı bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hanii ~ 10 yıl önce
suyu parayla satıyorlar diyen yokmu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
3sirketle bas edemiyo tk pegasusla daha na anlatiyonuz siz yorumlar cok komik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 10 yıl önce
sirrini bilmek istemem. ilgilendirmiyorda... bana muhim olan fiyat, emniyet..emniyetlimi? evet hic kazasi yok. guvenirim. ama is fiyata gelince thy nin dumen suyunda uc bes kurus eksik fiyata ucan bir sirket...oturup hesapladiginizda. astari yuzunden pahaliya cikiyor ve hic bir zaman binmek ucmak kismet olmadi bana..(yurt disi ucuslari icin konusuyorum turkiyede yasamiyorum) low cost yerine firsatci bir sirket olduguna inandigim icin de fiyatlarina vs bakmaktan vazgectim...yine de yolun acik olsun pegasus .hic olmadi insanlara is kapisi olmus,emniyetli ucuslar gerceklestiren bir sirketsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip yemegi ~ 10 yıl önce
Multinet sirrimizi da paylastiniz mi? Artik ekiplere yemek yuklemediginizi anlatmasaydiniz kesks

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000