12 Ağustos 2008, Salı 07:58:00

Pegasus PWA heyecanı başladı

Pegasus Airlines PWA (Profesyonel Windsurf Birliği) Dünya Windsurf Kupası 35 ülkeden 93 windsurfcünün katılımı ile Alaçatı Myga Surf City'de dün başladı. 16 Ağustos'a kadar devam edecek yarışlara dünyanın en ünlü ve en hızlı windsurfçüleri katılıyor.
  • RUMUZ kodlu kisi sen ciddi bir rahatsizliga yakalanmissin bu rahatsizligin ADI PEGASUS ben senin yerinde olsam hic usanmadan her PEGASUS la ilgili yaziya YORUM yapacagina ayril be arkadasim bu isten git baska HAVAYOLLARINA gir...Rahat et diyecegim ama edemezsin..Cünkü tedavisi güc bir hastaliga yakalanimissin..ALLLAH YARDIMCIN OLSUN..ISIN ZOR..ALACATININ RUZGARLARI PEGASUSU GOTURMEZ ama seni nereye goturur????
  • pegasus sponsorluk adı altında aslında her zaman yaptığı gibi para kazanmaya devam ediyor. siz bakmayın bunun sponsorluk olduğuna. ne gibi hayır işlerinde sponsor oldu pegasus? derneklere yardım mı? terörle mücadele mi? hastalıklarla savaş mı? kaptan ve kabin memurları %37 lik bir oranla istifa eden, uçuş tecrübesi olmayan yabancı pilotları, sadece uçuş saatleri dolsun ve bundan da para kazanalım diye uçurup güvensiz uçuşlar gerçekleştiren, kabin memurlarına 3 senedir zam yapmayan pegasus, alaçatının rüzgarları alıp götürsün seni uzaklara...

PWA 2008 takviminde yer alan 7 ayaklı World Cup'ın 6. ayağı'nda Pegasus Havayollarının simgesi Uçan At logosu efsanevi windsurfçülerin yelkenlerini süslüyor.
 
Windsurf sporunun en süratli ve en keyifli disiplini Slalom'da; Amerika, Japonya, Avustralya,Yeni Zelanda, İngiltere, Danimarka, İsviçre, İsrail, Yunanistan, Fransa, İtalya, Kanada gibi 35 ülkeden dünyanın en hızlı ve en iyi 93 sporcusu erkekler ve kadınlar kategorisinde 45 bin euro'luk ödül için madalya mücadelesi veriyor.

Türkiye'yi 23 erkek 6 kadın sporcu temsil ediyor.

Bugün kayıt işlemleri ile başlayan Pegasus Airlines PWA Dünya Windsurf Kupası'nda ilk gün erkekler ve kadınlar kategorisinde 1yarış gerçekleştirildi. Windsurfçüler 10'lu gruplar halinde slalom parkurunda şamandıların etrafında dönerek finiş hattına varmaya çalıştılar.

Şampiyonada gün içerisinde rüzgarın elverdiği ölçüde yarış serisi gerçekleştirilecek. Tüm seriler tamamlandığında en düşük puana sahip sporcu şampiyonluğunu ilan edecek. Slalom Dünya Kupası'nda sporcular 2 yelken ve 4 surf tahtası kullanıyorlar. Sporcular yarış içerisinde 40 deniz mili (72 km) hıza ulaşabiliyorlar. Myga Surf City'de gerçekleşen yarışları büyük bir seyirci kitlesi izledi.

Pegasus Airlines PWA Dünya Windsurf Kupası'nda ilk gün sonunda Dünya Şampiyonu ve Dünya Hız rekortmeni Fransız Antoine Albeau 1. ciliği elde ederken Türk sporculardan Enes Yılmazer 21. Bora Kozanoğlu 37. sırada yer aldı. Kadınlar kategorisinde ise 1.ciliği Fransız Valerie Ghibaudo alırken Türk sporculardan Lena Aylin Erdil 7. Cağla Kubat ise 8. sırayı elde etti. Yarışlar her gün saat 11:00'da başlayacak.

Dünya'nın en iyi Slalom Windsurfçüleri'nden 2007 PWA Slalom Windsurf Dünya Şampiyonu ve 49.09 deniz mili (88 km) ile 2008 Dünya Hız Rekortmeni Antoine Albeau, 12 kez Dünya Şampiyonu Björn Dunkerbeck, dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alan Kevin Pritchard, Jimmy Diaz gibi isimler yarışlara katılırken, 2007 Dünya Hız Rekortmeni Finian Maynard da Alaçatı'da madalya mücadelesi verecek. Bayanlar kategorisinde ise yine Dünya'nın en önemli windsurfçülerinden Karin Jaggi, Valerie Ghibaudo, Sara Hebert gibi isimler Türkiye'de mücadele ediyor.

2008 Pegasus Airlines PWA World Cup'ta ülkemizi Milli sporcularımızdan Bora Kozanoğlu, Enes Yılmazer, Ali Palamutcu Kadınlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu Çağla Kubat genç ve başarılı sporcularımızdan Lena Aylin Erdil , Gül Tercan, Melek Toraman ve diğer başarılı windsurfçülerimiz temsil ediyor.

Pegasus Airlines Surf'n Sound Spor ve Müzik Festivali bünyesinde heyecan verici yarışların yanısıra değişik yan aktiviteler de yer alıyor. ETİ Maximus Freestyle Windsurf Show ile izleyiciler görsel bir windsurf show yaşayacaklar. AXE kızları şampiyona boyunca aktiviteler düzenleyecek. Organizasyonun resmi birası Foster's ise happy hourlar ile keyifli anlar yaşatacak. Ayrıca Foster's windsurf simulatörü ile izleyiciler hem eğlenecekler hem de farklı bir tecrübe yaşama imkanı yakalayacaklar.

Türkiye'de ilk defa Led ekranla karadaki seyirciler canlı olarak yarışları izleme fırsatı bulacaklar.

Myga Surf City'de dün kayıt işlemleri ile başlayan Pegasus Airlines PWA World Cup'ta 11- 16 Ağustos tarihlerinde yarışlar gün boyu devam edecek. 15 Ağustos Cuma akşamı yarışlar sonrasında DJ Funky C show tüm sporcular ve misafirlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası 16 Ağustos Cumartesi günü yapılacak final yarışlarının ardından yapılacak ödül töreni ve Punch konseri ile sona erecek.

Pegasus PWA heyecanı başladı

Yorumlar

RHT ~ 16 yıl önce
RUMUZ kodlu kisi sen ciddi bir rahatsizliga yakalanmissin bu rahatsizligin ADI PEGASUS ben senin yerinde olsam hic usanmadan her PEGASUS la ilgili yaziya YORUM yapacagina ayril be arkadasim bu isten git baska HAVAYOLLARINA gir...Rahat et diyecegim ama edemezsin..Cünkü tedavisi güc bir hastaliga yakalanimissin..ALLLAH YARDIMCIN OLSUN..ISIN ZOR..ALACATININ RUZGARLARI PEGASUSU GOTURMEZ ama seni nereye goturur????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
pegasus sponsorluk adı altında aslında her zaman yaptığı gibi para kazanmaya devam ediyor. siz bakmayın bunun sponsorluk olduğuna. ne gibi hayır işlerinde sponsor oldu pegasus? derneklere yardım mı? terörle mücadele mi? hastalıklarla savaş mı? kaptan ve kabin memurları %37 lik bir oranla istifa eden, uçuş tecrübesi olmayan yabancı pilotları, sadece uçuş saatleri dolsun ve bundan da para kazanalım diye uçurup güvensiz uçuşlar gerçekleştiren, kabin memurlarına 3 senedir zam yapmayan pegasus, alaçatının rüzgarları alıp götürsün seni uzaklara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000