02 Ekim 2011, Pazar 08:12:07

PEGASUS NERELERDE FREKANS ARTIŞINA GİDECEK?

Pegasus Hava Yolları, 1 Kasım 2011 tarihinden itibaren Kış Tarifesi kapsamında İzmir, Adana ve Gaziantep merkezli uçuşlarına yeni destinasyonlar ekledi. Şirket, var olan destinasyonların sefer sayılarını da artırıyor
  • arkadaşlar bu işte abartılacak birşey yok tabiki pegasus ve diğerleri kapasiteden fazla koltuk satacak. bu tüm dünyada böyle. kış aylarında yolcunun gelmeme riski daha fazla olduğu için overbook yapıyorlar. zaten uçak firmalarının 19 -29 liralara bilet satmasının sebebi bu. bu iş istatistiklerle kanıtlanmıştır. satılan uçaklarda ortalamada 8 kişi gelmiyor. Bunu kontrol etmekte çok kolay.
  • nasılsa ucuz havayoluyuz halk bizi tercih ediyor diyerek bu tip işleri yapmayı alışkanlık haline getirdiniz. insan uçacağım diye alana geliyor ve uçamıyor.hayret
  • yaa patronn o kaya gibi dostun kim ismini verde yarın öbürgün bir şey oduğunda bizde arıyalım.. Tabii diyeceksinki burdan söyleyemem... çünkü öyle biri yok :)
  • bir sabahın köründe kardeşim ve arkadaşının başına geldi 189 koltuklu uçakta 200 civarı bilet satmışlar neymiş efendim seyahat acenteleri satmış yok ya bir de pegasus bilet gişesinde ve boarding kartı alınan yerde çalışanları o kadar korkutmuşki sizden hemen ekstra para verirseniz olur vermez iseniz yapacağım bir şey yok deyip kesitirip atıyorlar vay canına buna da .. soygunu derim neyse baltayı taşa vurdular kardeşimin iyi niyetli uzun uğraşmaları sonuçsuz kaldı bunun üzerine kaya gibi bir dostuma aradım ve kaya bir çarptı tam çarptı sorun çözüldü ne demek sadece bizim sorunumuz değil diğer mahdur olan bütün yolcuların sorunu çözüldü..hem de bir kuruş ödemeden
  • Buna havayolları ve oteller Overbook demektedir. Örneğin 189 koltuk kapasiteli bir uçakta 10-12 adet fazladan rezervasyon yapılır. Pegasus VE Sunex bu uçağı CRC denilen uçuş yönetim sisteminde 200 hatta 202 olarak açar. Yani fazladan 10 koltuk satar. Diyelimki uçağa yolcu gelmedi fazladan gelir gelmiş olur. Ama herkes gelirse bu sefer yolcuya değişik imkanlar sunularak uçuştan vazgeçirilmeye çalışılır. Havayolları oteller cruise firmaları bunu bu şekilde yönetir, gelirlerini arttırır. en mantıklı sistemdir.
  • Pegasus aynı koltuğu iki kere mi satıyordu bu güne kadar? Yemezler hemşerim siz giderken biz dönüyorduk o yollardan.
  • sivas hattını unutmuşlar kışın burda kıran kırana geçecek günde 3 sefer istanbul thy anadolu pegasus. keşke pegasus istanbulu azaltıp izmire girse
  • Pegasus sistem değişikliğine gittikten sonra aynı koltuklar farklı istasyonlardan satılmaya başlandı. Sistem değişikliğinde bunları nasıl düşünemediler ? Hayret.
  • Demek aynı koltuğu iki kere satmayı engelleyeek teknoloji seviyesine erişildi.
Uçmayı Kolaylaştıran Havayolu sloganını kullanan Pegasus Hava Yolları, kış sezonunda İstanbul dışında kalan merkezlerine 49.99TL'den başlayan fiyatlarla yeni destinasyonlar ekledi. Şirket, İzmir, Adana, Gaziantep ve KKTC merkezli uçuşlarının da frekansını arttırıyor. Pegasus, 1 Kasım 2011 tarihinden itibaren haftada 3 gün gerçekleştirilmeye başlanacak karşılıklı İzmir-Trabzon ve İzmir-Gaziantep seferleri ile İzmir merkezli direkt uçuşlarına yenilerini ekleyecek.

Yeni destinasyonlarla Pegasus, İzmir merkezli direkt uçuşlarını yurtiçinde 10, yurtdışında da 7 noktaya yükseltecek. Pegasus, 1 Kasım'dan itibaren günde 2 sefer olmak üzere, her gün gerçekleştirilecek karşılıklı Adana-Ankara seferleri ile Adana merkezli direkt uçuşlarına bir yenisini daha ekleyecek. Böylece Pegasus'un Adana merkezli gerçekleştirdiği direk uçuşların sayısı da KKTC dahil 6'ya yükselmiş olacak.

Pegasus, BBS ile daha hızlı hizmet verecek
PEGASUS'un Bilgi Birikim Sistemleri (BBS) ortaklığıyla gerçekleşen Microsoft Dynamics CRM'e (Müşteri İlişkileri Yönetimi) geçiş projesi sonuçlandı. Proje, Pegasus'un satış departmanına gelen rezervasyon taleplerini düzenleyebilmek, sistematik hale getirmek, kayıtlarını düzenli tutabilmek için başlatıldı. Pegasus satış ekibi ''Artık işlerimizi daha sistemli izliyor, hızlı geri dönüş nedeniyle daha verimli bir satış grafiği çiziyoruz. Aksayan noktalar erken saptanıp önlem alınabiliyor' yorumunu yaptı.
PEGASUS NERELERDE FREKANS ARTIŞINA GİDECEK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar bu işte abartılacak birşey yok tabiki pegasus ve diğerleri kapasiteden fazla koltuk satacak. bu tüm dünyada böyle. kış aylarında yolcunun gelmeme riski daha fazla olduğu için overbook yapıyorlar. zaten uçak firmalarının 19 -29 liralara bilet satmasının sebebi bu. bu iş istatistiklerle kanıtlanmıştır. satılan uçaklarda ortalamada 8 kişi gelmiyor. Bunu kontrol etmekte çok kolay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nasılsa ucuz havayoluyuz halk bizi tercih ediyor diyerek bu tip işleri yapmayı alışkanlık haline getirdiniz. insan uçacağım diye alana geliyor ve uçamıyor.hayret

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yaa patronn o kaya gibi dostun kim ismini verde yarın öbürgün bir şey oduğunda bizde arıyalım.. Tabii diyeceksinki burdan söyleyemem... çünkü öyle biri yok :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir sabahın köründe kardeşim ve arkadaşının başına geldi 189 koltuklu uçakta 200 civarı bilet satmışlar neymiş efendim seyahat acenteleri satmış yok ya bir de pegasus bilet gişesinde ve boarding kartı alınan yerde çalışanları o kadar korkutmuşki sizden hemen ekstra para verirseniz olur vermez iseniz yapacağım bir şey yok deyip kesitirip atıyorlar vay canına buna da .. soygunu derim neyse baltayı taşa vurdular kardeşimin iyi niyetli uzun uğraşmaları sonuçsuz kaldı bunun üzerine kaya gibi bir dostuma aradım ve kaya bir çarptı tam çarptı sorun çözüldü ne demek sadece bizim sorunumuz değil diğer mahdur olan bütün yolcuların sorunu çözüldü..hem de bir kuruş ödemeden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Buna havayolları ve oteller Overbook demektedir. Örneğin 189 koltuk kapasiteli bir uçakta 10-12 adet fazladan rezervasyon yapılır. Pegasus VE Sunex bu uçağı CRC denilen uçuş yönetim sisteminde 200 hatta 202 olarak açar. Yani fazladan 10 koltuk satar. Diyelimki uçağa yolcu gelmedi fazladan gelir gelmiş olur. Ama herkes gelirse bu sefer yolcuya değişik imkanlar sunularak uçuştan vazgeçirilmeye çalışılır. Havayolları oteller cruise firmaları bunu bu şekilde yönetir, gelirlerini arttırır. en mantıklı sistemdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pegasus aynı koltuğu iki kere mi satıyordu bu güne kadar? Yemezler hemşerim siz giderken biz dönüyorduk o yollardan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sivas hattını unutmuşlar kışın burda kıran kırana geçecek günde 3 sefer istanbul thy anadolu pegasus. keşke pegasus istanbulu azaltıp izmire girse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pegasus sistem değişikliğine gittikten sonra aynı koltuklar farklı istasyonlardan satılmaya başlandı. Sistem değişikliğinde bunları nasıl düşünemediler ? Hayret.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Demek aynı koltuğu iki kere satmayı engelleyeek teknoloji seviyesine erişildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000