16 Şubat 2009, Pazartesi 10:41:19

Pegasus, krizi umursamıyor

Pegasus Havayolları’nın sahibi Ali Sabancı, ekonomik krize rağmen 2009 tanıtım bütçesini 2,5 kat artırdıklarını, Türkiye’deki genel yanılgının aksine kriz döneminde tanıtım atağına geçeceklerini söyledi.
  • Bahanelerin arkasına sığınmadan akılcı bir şekilde büyüme politikası güdüyor.Şapka çıkarıyor ve ayakta alkışlıyorum.
  • bu hattı ayt-asr-ayt ilk açan kazanacak kapadokya da çabası.. ilgililere duyrulur...
  • ARTIK İSTANBUL KARS UÇUSLARINIZI BAŞLATIN. GÜNDE YÜZLERCESİ KARSA BİLET İSTİYO. PEGASUS NEZAMAN UÇACAK DİYORLAR.. BENDE BURADAN SİZLERE YAZIYORUM İSTANBULDAN KARSA NE ZAMAN UÇACAKSINIZ.
  • pegasus sabiha gökçen havaalanından yeni hatlar açmalı.örnegin denizli,konya bu noktalara uçmalı.
  • Şu raklama veriLen para o kadar gider harcama kazanılanda cabası. personelede kuruş vermiyor :(
  • YENİ UÇAĞINIZ HARILI VE UĞURLU OLSUN. İNŞALLAH YENİ UÇAKLAR YENİ HATLAR DEMEKTİR. İNŞALLAH KARS-İSTANBUL VEYA KARS-ANKARA UÇUŞLARINI BAŞLATILSIN. SİZLERİN BİZ YOLCULARA İHTİYACI VAR BİZLERİNDE SİZİNGİBİ KALİTELİ HAVA YOLUNA İHTİYACIMIZ VAR.
  • Bu bütçe Türkiye'de devler hariç (türkcell, deterjancılar, bankalar ama kriz var) çok ciddi bir rakam. Bakalım kimler ne alacak?

Habertürk televizyonunda konuşan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, krizden reklâm atağına geçerek korunduklarını söyledi. Türkiye’deki genel bir yanılgının altını çizen Sabancı, kriz döneminde insan kaynaklarından ve pazarlama faaliyetlerinden vazgeçmenin en büyük yanılgı olduğunu söyledi.

2008 yılında 45 promosyon yaptıklarını, 2009 yılı için ise tanıtım bütçesini 2 buçuk kat artırdıklarını söyleyen Sabancı, “ En düşük fiyata uç, güvenli uç ve bunu misafirlerine duyur” anlayışında olduklarını belirtti.

Türkiye’de genel bir krizin var olduğunu belirten Sabancı, ancak krize rağmen kendisinin de içinde bulunduğu havacılık sektörünün iyi gittiğini söyledi.

Kriz nedeniyle yolcuların düşük maliyetli havayolu şirketlerine yöneleceğini öngören Sabancı, “ Biz düşük maliyetli olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ucuz maliyetli ve ucuza bilet satan havayolu şirketlerinin güvensiz anlamına gelmediğine vurgu yapan Sabancı, “Her uçağın iki ya da dört motoru var. Her uçağa aynı yerde bakım yapılıyor. Her uçakta dört kabin memuru var. Böyle olunca ben bir başka şirkete daha fazla para ödemem. Ucuza uçuruyorsanız ilk akla gelen ‘acaba bu uçaklar güvensiz mi?’ oluyor. Ama baktığınızda aynı uçakta bir kişi biletine 310 TL, yan koltuktaki 19 TL ödemiş. Bu durumda 19 TL ödeyenin koltuğu güvensiz anlamına mı geliyor?” diye konuştu.

20 TL’ye uçak bileti kampanyasına da değinen Ali Sabancı, 6 günde 24 bin kişinin 20 TL’lik bilet aldığını, bunun 160 uçak dolusu yolcu(misafir) anlamına geldiğini söyledi.

“Ucuza uçuruyorum dersem bunu misafire sunmam gerekiyor” diyen Sabancı, “Ekonomik uçmak isten biri varsa burada parmak kaldıran biri var” diyerek yolculara seslendi.

Sabancı son olarak, yolcu sayısının giderek arttığını ve bunun da kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Bilindiği gibi Pegasus Havayolları, 24 uçaklık siparişten 4’ncü uçağını Perşembe günü Türkiye’ye getirecek.

Pegasus, krizi umursamıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bahanelerin arkasına sığınmadan akılcı bir şekilde büyüme politikası güdüyor.Şapka çıkarıyor ve ayakta alkışlıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu hattı ayt-asr-ayt ilk açan kazanacak kapadokya da çabası.. ilgililere duyrulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ARTIK İSTANBUL KARS UÇUSLARINIZI BAŞLATIN. GÜNDE YÜZLERCESİ KARSA BİLET İSTİYO. PEGASUS NEZAMAN UÇACAK DİYORLAR.. BENDE BURADAN SİZLERE YAZIYORUM İSTANBULDAN KARSA NE ZAMAN UÇACAKSINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
pegasus sabiha gökçen havaalanından yeni hatlar açmalı.örnegin denizli,konya bu noktalara uçmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Şu raklama veriLen para o kadar gider harcama kazanılanda cabası. personelede kuruş vermiyor :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
YENİ UÇAĞINIZ HARILI VE UĞURLU OLSUN. İNŞALLAH YENİ UÇAKLAR YENİ HATLAR DEMEKTİR. İNŞALLAH KARS-İSTANBUL VEYA KARS-ANKARA UÇUŞLARINI BAŞLATILSIN. SİZLERİN BİZ YOLCULARA İHTİYACI VAR BİZLERİNDE SİZİNGİBİ KALİTELİ HAVA YOLUNA İHTİYACIMIZ VAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu bütçe Türkiye'de devler hariç (türkcell, deterjancılar, bankalar ama kriz var) çok ciddi bir rakam. Bakalım kimler ne alacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000