16 Ocak 2018, Salı 11:30:33

Pegasus uçağı denize düşmekten böyle kurtulmuş!

Pegasus Havayolları’nın pistten çıkan uçağını denize kadar kaymaktan havalimanındaki hafriyat toprağının kurtardığı ortaya çıktı.
  • Kaptan motorları tornistan yaptığında tayyare iskele alabanda pozisyonuna girmiş gördüğüm kadarıyla. Push back esnasında vira bismillah denilmediğinden olabiliyor bunlar bazen. Aganta burina burinata!
  • Ne mallar var uçak piste çıkıyor...kaza bu siyaset ile ne ilgisi var
  • Allah istemeseydi ne haftiyat toprağı ne başka birşey uçağın denize düşmesini engelleyemezdi taktiri İlahi demeliyiz.
  • Ben tornistan falan nedir bilmem ama bana Turanistan ı çağrıştırdı tek bildiğim Turanistan çok yakında gerçek olacak
  • Birde derlerki ülkemizde havacılık çok geride. Yorumlara bak arkadaş, herkez uzman olmuş. Sanırısın ICAO yu biz kurduk.
  • Haydi FSX'çi gençler. Neredesiniz yahu. :)
  • Bu uçağı bence ak parti düşürdü çünkü onlar ucak düşürmede profesyonel rus uçağınıda ak parti düşürdü yok biz değil feto düşürdü peki fetoyu kim yaratti elçi Karlovuda siz oldurdunuz unuttma unutturma
  • alışkanlıklar bunlar halen vaz geçilmimiş halen de ısrar ile devam edenler var bence TK sop sini değiştirse de alışkanlıklardan vazgeçmek için simulatör eğitimi şart
  • uçağın normal bir iniş gerçekleştirdiği, pist sonunda birinci kaptanın kumandayı ikinci kaptana verdiği beyan edildi. Pist sonunda açık tornistan yapıp aprona yönelmesi gereken uçak nasıl oldu da birden sol tarafa yani denize doğru yöneldi. Tahminime göre bu tamamen plotaj hatası. Tam durmadan kontrolu ikinci kaptan alıp sola hafif tornistan yapıp sağa yönelecekken gerekli hiza düşmeden sola tornistan yapınca uçağın ön tekeri pisten kurtuldu ve olan oldu.
  • Pist şerit saha limitlerine uygun hale getirilmeli. İniş kalkış esnasında yaşanabilecek potansiyel aksaklıklar her zaman olacaktır.

Pegasus Havayolları’nın pistten çıkan uçağını denize kadar kaymaktan havalimanındaki hafriyat toprağının kurtardığı ortaya çıktı.

Pegasus Havayolları’nın Ankara-Trabzon seferini yaptığı sırada pistten çıkan uçağına ilişkin ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı.
Pist sonunda dönüş yaparken (back track) sol tarafa doğru kayarak pistten çıkan uçak, denize birkaç metre mesafede toprak zemine saplanarak durabildi.

İçerisinde bulunan 162 yolcu ile birlikte mürettebatı da ölümün eşiğine getiren kaza sonrası büyük bir faciayı pistin hemen yanına dökülen hafriyat toprağı önledi. Havalimanındaki pistin genişletme ve uçakların rahat dönüş yapabilmesi için cep oluşturma çalışmaları sırasında çıkarılan toprağın, bir süre önce uçağın pistten çıktığı noktaya döküldüğü ve uçağın hızla denize ulaşmasını o hafriyatın engellediği ortaya çıktı.

©AirportHaber

Pegasus uçağı denize düşmekten böyle kurtulmuş!

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Müdür ~ 6 yıl önce
Kaptan motorları tornistan yaptığında tayyare iskele alabanda pozisyonuna girmiş gördüğüm kadarıyla. Push back esnasında vira bismillah denilmediğinden olabiliyor bunlar bazen. Aganta burina burinata!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deniz ~ 6 yıl önce
Ne mallar var uçak piste çıkıyor...kaza bu siyaset ile ne ilgisi var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Admin ~ 6 yıl önce
Allah istemeseydi ne haftiyat toprağı ne başka birşey uçağın denize düşmesini engelleyemezdi taktiri İlahi demeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yörükoğlu ~ 6 yıl önce
Ben tornistan falan nedir bilmem ama bana Turanistan ı çağrıştırdı tek bildiğim Turanistan çok yakında gerçek olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık ~ 6 yıl önce
Birde derlerki ülkemizde havacılık çok geride. Yorumlara bak arkadaş, herkez uzman olmuş. Sanırısın ICAO yu biz kurduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 6 yıl önce
Sizi tebrik eder ve bu ve bunun gibi olaylara herkesin sizin gibi anlayisla yaklasmasini temenni ederim.
Qwerty captains ~ 6 yıl önce
Haydi FSX'çi gençler. Neredesiniz yahu. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mursi ~ 6 yıl önce
Bu uçağı bence ak parti düşürdü çünkü onlar ucak düşürmede profesyonel rus uçağınıda ak parti düşürdü yok biz değil feto düşürdü peki fetoyu kim yaratti elçi Karlovuda siz oldurdunuz unuttma unutturma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ece ~ 6 yıl önce
Vizelere zam yapmışlar 30 gunluk 230$ 15 günlük 195$ nasil gitcez yazık gurur duy eyyy akp olan hep vatandaşa oluyor
Özkan ~ 6 yıl önce
Rusya'daki pasaport kontrolünde cikartiklari sikintilar sadece tc vatandaşlarina birde pahali vize ucretleri gurur duy mutlu ol ak parti
Ak parti ~ 6 yıl önce
Yani bunu da siyasileştirdiniz ya helal olsun
th dan gelen ~ 6 yıl önce
alışkanlıklar bunlar halen vaz geçilmimiş halen de ısrar ile devam edenler var bence TK sop sini değiştirse de alışkanlıklardan vazgeçmek için simulatör eğitimi şart

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komesli ~ 6 yıl önce
uçağın normal bir iniş gerçekleştirdiği, pist sonunda birinci kaptanın kumandayı ikinci kaptana verdiği beyan edildi. Pist sonunda açık tornistan yapıp aprona yönelmesi gereken uçak nasıl oldu da birden sol tarafa yani denize doğru yöneldi. Tahminime göre bu tamamen plotaj hatası. Tam durmadan kontrolu ikinci kaptan alıp sola hafif tornistan yapıp sağa yönelecekken gerekli hiza düşmeden sola tornistan yapınca uçağın ön tekeri pisten kurtuldu ve olan oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahahahah ~ 6 yıl önce
Çok güldüm yavrum benim Tornistan mornistan ahahahhaha
Sahil güvenlik de burada ~ 6 yıl önce
Dümeni kitlenmiştir... tornistan ne ola ki ?
agzi olan konusmasin ~ 6 yıl önce
fo lar hicbir zaman taxi yapamazlar. yasaktir
Desteksiz ~ 6 yıl önce
Atma recep
Placebo ~ 6 yıl önce
Sola tornistan ne laaa? Cahilin önde gideni!!!
cahil ~ 6 yıl önce
Daha tornistanın anlamını bilmeden gelmiş analiz kasıyo geri zekalı. Tornistan denizcilikte kullanılan geri dönme veya geri gitme anlamına gelen bir kelimedir. sola veya sağa tornistan edilmez, dönülür. Herkes pilot, herkes uçak mühendisi memlekette. Azıcık Mantıklı Konuşun...
Komesli? ~ 6 yıl önce
Hocam kullandığınız kelimelerin tamamı hatalı "birinci kaptan, ikinci kaptan, tornistan ki uçaklardan tornistan gidebileni çok azdır" gibi gibi Bilgili olmadığınız konuda neden yorum yapma ihtiyacı duyuyorsunuz... Herşeyi bilen hiçkimse yoktur...
Kpt ~ 6 yıl önce
Kardeşim, vapur mu bu ? Tornistan falan?
Tornistan ~ 6 yıl önce
777 nin dönerken yaptıgı hareket kısmı tornistan denebilirmi
Fo ~ 6 yıl önce
Kardes bu kadar pilot var burda bos konusmussun fo tarafı steering yok 37 de
Tornistan ~ 6 yıl önce
O kişi Tornistanı yallaahh ileri anlamında kullanıyor
Ayhan ~ 6 yıl önce
Komesli biliyorsan şöyle ibret alsınlar, bilmiyorsan sus da adam sansınlar. Pegasus ailesine ve yolculara geçmiş olsun. İnşallah bir daha böyle kaza yaşamayız. Birde yetkililer dışında olsa olsa metoduyla konuşmamak lazım diyorum.
ATC ~ 6 yıl önce
Pist şerit saha limitlerine uygun hale getirilmeli. İniş kalkış esnasında yaşanabilecek potansiyel aksaklıklar her zaman olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000