30 Eylül 2016, Cuma 16:27:13

Pegasus kabin ekiplerine ne teklif etti?

Pegasus Havayolları, kabin ekibi sayısının fazla olduğunu öne sürerek kabin ekiplerine part time çalışma formülü teklif etti.
  • Tübitak ın başına hayvanat bahçesi müdürü getirmek ile PGS un başına Mr. Nane yi getirmek aynı şey. Şirketin Allah yardımcısı olsun . 2 sene dayanamaz iflas eder yada satılır.
  • İyice suyu çıktı kapatın bari de gidelim
  • Kabin şimdi kara kara düşünsün ,tatbiki dürüst kabin memurlarını tenzih ediyorum .efa'da asgari ücretle çalışıp geçinmeye çalışan kaç tane şoförü suçsuz oldukları halde raporlayıp işten çıkarttınız ekmeğiyle oynadınız ,şimdi sıra sizde işten çıkarılmak kötü değilmi? Sn kabin " Ne ekerseniz onu biçersiniz"
  • ilk önce gereksizleri çıkarsanız sorun çözülür, hiç bir iş yapmauyan bütün gün sosyal medyada gezen mesela güvelikçi memur eskis C.K bir örnek daha sabahtan akşama oratlıkta dolaşan dedikodudan başka bir şey yapmayan S.M.
  • Şu "gönüllülük esasına dayanan" dayatmalı isteği yapmadan önce Tüm uçuş işletme Md./Md yrd./eğitmen vs. ne kadar yetkili var ise... Duruma öncülük etmek adına çıkıp; "bizler part-time uygulamasına giremeyiz ama bahsi geçen zamana kadar maaş ve haklarımızın bir kısmından geçici olarak feragat ediyoruz" demeli ve bu iş adına ortaya birşeyler koyduğunu göstermeli. Bu durumun en alt basamaktaki çalışanlardan çıkarılmaya çalışılması gerçekten üzücü...Fedakarlık isteyenlerin önce örnek olması ve liderlik göstermesi gerek...Bekliyoruz; önce yukarıdan başlayarak gelen bir özveri hareketi bekliyoruz. Sonra aşağıya doğru ilerler, elbet!
  • 30tl yee bilet satan özel havayollarına sesleniyorum..en ucuz bilet 150tl olmalı.İnsanlar alıntı. Otobüse binmez. Sen 30tlye bilet satıyorsun sonra zarar acıklıyorsunuz.
  • Bu ülkede perşembenin gelişi çarşambadan belliyken, bu kadar uçak alımı, ramp kurulması, agresif büyüme hedefleri ne derece gerçekçiydi bunu yöneticiler cevaplayıversin. Faturayı her zamanki gibi işçiye kesmek en kolayıdır, ama bu kimseye fayda sağlamaz. Yanlış karar alan yöneticiler bu faturayı ödemelidir. Ayrıntıları bilemeyiz, ama İkinci çeyrek bilançosu çok da kötü gelmemişti. Ha iş tamamen fırsat bu fırsat tan ibaret ise o zaman diyecek söz yoktur. Ülkece bir an önce huzur bulmamız dileğiyle.
  • Pegasus yönetim kurulu üyelerine her toplantı başına 15 bin euro veriliyor.Önce kendi genel yönetim masraflarını kıssınlar.Carrefour marketler zincirini yönetemeyen Nane ile kendini büyük girişimci sanan Cinali ile bu iş yürümez.Çalışanını düşünmeyen kendi cebini düşünen bir yönetim var.
  • Pazartesi olsunda artık sendikalı olmanın vakt geldi . Bunların anladığı bu
  • Hasan Kalyoncuda aylardır eğitim bekleyenler ne olacak?

Pegasus Havayolları, kabin ekibi sayısının fazla olduğunu öne sürerek kabin ekiplerine part time çalışma formülü teklif etti.

Kabin Hizmetleri Direktörü İpek Döşer imzalı duyuruda, havacılık sektörünü etkileyen olumsuz gelişmeler sonucu yolcu ve uçak sayısı ile tarifedeki uçuş saatleri dengesinin gözetildiği hatırlatıldı.

Tarifedeki uçuş saatlerine göre mevcut kabin ekibi sayısının ihtiyaçtan fazla olduğunun vurgulandığı açıklamada kabin ekiplerine part time çalışma formülü teklif edildi.

Tam zamanlı görev yapan kabin ekiplerine daha az uçarak daha az para kazanacakları formülü teklif eden Pegasus’un nasıl bir karşılık bulacağı merakla beklenirken çalışanların 5 Ekim tarihine kadar teklifle ilgili geri dönüş yapmaları istendi.

İşte o duyuru:

Pegasus kabin ekiplerine ne teklif etti?

Yorumlar Tüm Yorumlar (146)

9 uncu köy ~ 7 yıl önce
Tübitak ın başına hayvanat bahçesi müdürü getirmek ile PGS un başına Mr. Nane yi getirmek aynı şey. Şirketin Allah yardımcısı olsun . 2 sene dayanamaz iflas eder yada satılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ehe ~ 7 yıl önce
İyice suyu çıktı kapatın bari de gidelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 7 yıl önce
Kabin şimdi kara kara düşünsün ,tatbiki dürüst kabin memurlarını tenzih ediyorum .efa'da asgari ücretle çalışıp geçinmeye çalışan kaç tane şoförü suçsuz oldukları halde raporlayıp işten çıkarttınız ekmeğiyle oynadınız ,şimdi sıra sizde işten çıkarılmak kötü değilmi? Sn kabin " Ne ekerseniz onu biçersiniz"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işe yaramazlar ~ 7 yıl önce
ilk önce gereksizleri çıkarsanız sorun çözülür, hiç bir iş yapmauyan bütün gün sosyal medyada gezen mesela güvelikçi memur eskis C.K bir örnek daha sabahtan akşama oratlıkta dolaşan dedikodudan başka bir şey yapmayan S.M.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sizde yapın... ~ 7 yıl önce
Şu "gönüllülük esasına dayanan" dayatmalı isteği yapmadan önce Tüm uçuş işletme Md./Md yrd./eğitmen vs. ne kadar yetkili var ise... Duruma öncülük etmek adına çıkıp; "bizler part-time uygulamasına giremeyiz ama bahsi geçen zamana kadar maaş ve haklarımızın bir kısmından geçici olarak feragat ediyoruz" demeli ve bu iş adına ortaya birşeyler koyduğunu göstermeli. Bu durumun en alt basamaktaki çalışanlardan çıkarılmaya çalışılması gerçekten üzücü...Fedakarlık isteyenlerin önce örnek olması ve liderlik göstermesi gerek...Bekliyoruz; önce yukarıdan başlayarak gelen bir özveri hareketi bekliyoruz. Sonra aşağıya doğru ilerler, elbet!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mouse ~ 7 yıl önce
Pilotların yarısının halen part time çalıştığını bilmiyormusun ?
... ~ 7 yıl önce
Bilmez olurmuyuz!; Keyfi yada isteyerek yapılan işleri geçelim...Kabin memurları da 5gün+2fof=7gün diye saçma sapan bir part time yapıyorlar(isteyerek), yazın gezmek isteyenlerin seçtiği, en yoğun dönemlerde işten kaçmak deniz+güneş yapmak için kişilerin uyguladığı "keyfi" yöntem...Şu durumlar oluşmadan önce bir bahanesi olan ve isteyerek kendilerini part time yapanlar, çıkıp 'biz bunu şirket için yapıyoruz' demesin "adama gülerler". Yukarıda anlatılmak istenen başka bir şeydir; herkes kendi tarafına çekerek değil, ortada toplanarak halledilmesi ve önceliğin silsile yolu ile yukarıdan aşağıya doğru gelen bir özveri ile olması/oluşması gerektiği, anlatılmakta...Yukarıdakiler bu durumlar için bir şeyler yaptığını ve kendinden bir şeyler verdiğini(isteyerek) göstersin, o aşağıya doğru ilerler...
fly ~ 7 yıl önce
önce sizin gibi düşünenler sırada olmalı.
evet ~ 7 yıl önce
örnek olmak için ilk önce ipek hanimgillerden bağlansın.... uçuş saatini nasıl ayarlayacaklar bu parttime ile acaba? Sat git Ali bu iş seni aştı.....
Brassi ~ 7 yıl önce
30tl yee bilet satan özel havayollarına sesleniyorum..en ucuz bilet 150tl olmalı.İnsanlar alıntı. Otobüse binmez. Sen 30tlye bilet satıyorsun sonra zarar acıklıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oktay ~ 7 yıl önce
Biletleri ucuz yapıp slogan atacağız diye kastılar da kastılar...
Zor zamanlar ~ 7 yıl önce
Bu ülkede perşembenin gelişi çarşambadan belliyken, bu kadar uçak alımı, ramp kurulması, agresif büyüme hedefleri ne derece gerçekçiydi bunu yöneticiler cevaplayıversin. Faturayı her zamanki gibi işçiye kesmek en kolayıdır, ama bu kimseye fayda sağlamaz. Yanlış karar alan yöneticiler bu faturayı ödemelidir. Ayrıntıları bilemeyiz, ama İkinci çeyrek bilançosu çok da kötü gelmemişti. Ha iş tamamen fırsat bu fırsat tan ibaret ise o zaman diyecek söz yoktur. Ülkece bir an önce huzur bulmamız dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oktay ~ 7 yıl önce
Cevap gelir mi acaba?
Yönetim kurulu ~ 7 yıl önce
Pegasus yönetim kurulu üyelerine her toplantı başına 15 bin euro veriliyor.Önce kendi genel yönetim masraflarını kıssınlar.Carrefour marketler zincirini yönetemeyen Nane ile kendini büyük girişimci sanan Cinali ile bu iş yürümez.Çalışanını düşünmeyen kendi cebini düşünen bir yönetim var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pazaresi ~ 7 yıl önce
Pazartesi olsunda artık sendikalı olmanın vakt geldi . Bunların anladığı bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okur ~ 7 yıl önce
Hasan Kalyoncuda aylardır eğitim bekleyenler ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamarot ~ 7 yıl önce
kaç kişi var? durum nedir orada?
Oktay ~ 7 yıl önce
O işe en baştan beri yanlış zaten! Şişmiş bir sistemde birilerini almak için birilerini atmak/ezmek ne derece doğru? Bu işten vazgeçsinler, anlaşmalar yapıldığı gibi bozulabilir de...
Okur ~ 7 yıl önce
Bekleyen 25 kişi var imza atıp eğitime alındınız denilerek ama 6 aydır bekliyor insanlar!
Oktay ~ 7 yıl önce
Okur kardeş; İnsanlar işten çıkatılırken, işe alınmak için bekleyenlere üzülmek ve buna hayıflanmak ne kadar doğru bilemedim?? Zaten o iş/anlaşma baştan beri yanlış. Doğru planlanamamış şişmiş bir sitemde birilerini işe almak için birilerini çıkartmak/atmak gerekir. Birileri anlaşma var almak zorundayız diye iş sahibi yapılırken, yıllarını vermiş kişilerin sepet havası yapılması hiç doğru değil. Elbette ki! buradan kurs yolu ile sertifika alanlar işe alınır/alınabilir. Ama parasını alarak işe alma sözü vermek başka birşeydir, sözünü tutarsın ama gün gelir olmaz, olmayınca da neden olmuyor denmez. Pegasus her kursiyerden yüzde alıyor buna ticaret denir...Adam kursa gider, aldığı sertifika ile şirkete başvurur, ihtiyaç var ve şartları karşılayıp hak ediyor ise kişi işi alır. Ticaret zihniyeti ile olmaz bu iş... Anlaşmalar yapıldığı gibi bozulabilir de, bazı yaptırımları olabilir o da koca şirket için çok da bir şey ifade etmez. Pegasus bu ticari kursiyer işinden vazgeçmeli..
kamarot ~ 7 yıl önce
sende eğitim için mi bekliyorsun ?
Okur ~ 7 yıl önce
@kamarot evet kardeşim aynen, aylardır ne eğitim var ne birşey @Oktay haklı olduğun noktalar çok ama aylardır günahsız yere bekletilen insanlarında bir suçu yok insanlar her şeyini ona göre hazırlıyor ama sonuç -bilinmiyor
ali yedek km ~ 7 yıl önce
bende aylardır beklıorum yedek listesındeyım
ali yedek km ~ 7 yıl önce
okur kardeş facenı ver eklım ordan konusalım
Okur ~ 7 yıl önce
Biz asılda olduğumuz halde bekliyoruz.
Kolyoncu ~ 7 yıl önce
Merak etme çalışanları bir temizlesinler,sıra staj parasına km uçurmaya gelecek.
Okur ~ 7 yıl önce
@ali yedek km Verirsen ekleyebilirim.
ali yedek km ~ 7 yıl önce
macel ali ..bu sekılde yaz cıkar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000