12 Kasım 2008, Çarşamba 07:44:45

Pegasus, İstanbul gezisi düzenledi

Hollanda’da, turizm sektöründe ikinci yılını dolduran Pegasus’un Hollandalı acentelere iki günlük İstanbul gezisi düzenledi. Çok sayıda gazetecinin de izlediği iki günlük gezide yaklaşık 25 kişilik davetli grubu çeşitli etkinliklere katıldı.

Pegasus Havayollarının, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı merkezli gezisine Hollanda’dan katılan yaklaşık 25 kişilik davetli grubu iki gün boyunca çeşitli etkinliklere katıldı. Topluca yapılan etkinlikler arasında Tarihi Yarımada Sultanahmet, Sultanahmet Cami, Milion Taşı, Hipodrom Meydanı ve Sphendon, Ayasofya Müzesi ve Topkapı Sarayı gezisi yer aldı.

Acentelere yönelik iki günlük İstanbul gezisinin son günü Yeniköy’deki Set Balık Restoran’da, Pegasus Pazarlama Müdürü Özlem Mutluer, Pazarlama Uzmanı Selda Solak, Grup Satış Sorumlusu Burcu Devrimsel, Satış Temsilcileri Fatih Aksoy, Soner Saklıyan, Hollanda Genel Satış Acentesi Genel Müdürü Teoman Göral ve Hollanda Tarifeli Uçuşlar Sorumlusu Kamil Saygı da hazır bulundu.

Grup adına konuşan Pegasus Tarifeli Satışlar Müdürü Güliz Öztürk, Pegasus olarak geçen yıla nazaran bu yıl çok önemli gelişmeler kaydederek, Amsterdam uçuşlarından beklenenin ötesinde, hem sefer sayısında hem de yolcu sayısında, ciddi oranda artış olduğunu anlattı. Öztürk, tarifeli uçuşlar da dahil 2008 yılı tahminlerinin 120 bin olduğunu, 2007’de bu rakamın 55 bin, 2006’da ise 10 bin olduğunu söyledi. Öztürk, 2007’de üç milyon olarak gerçekleşen yolcu sayısını, 2008’de 3.2 milyona çıkarmayı öngördüklerini söyledi.  

Güliz Öztürk, Pegasus adına elde edilen bu başarının Hollanda acentelerinin gayretlerinin bir ürünü olarak ortaya çıktığına işaret ederek, "Bu iki günlük İstanbul gezisiyle onlara teşekkür etmek ve o iş ortaklarımızla bir arada olmak istedik’’ ifadesini kullandı.
Güliz Öztürk, bu iki günlük süre içinde acentelerimizle birlikte geleceğe yönelik neler yapabileceklerini değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi. Öztürk, ‘‘Bu maksatla bu tür gezileri diğer bölgeler içinde zaman zaman yapıyoruz" dedi.

Pegasus Tarifeli Satışlar Müdürü Güliz Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü: "2008 yılı diğer havayolları şirketleri için de zor bir yıl oldu. Baştan beri önemli ölçüde bir yakıt fiyatı artışıyla karşı karşıya kaldık. Ardından da kriz. Şu an için krizden ciddi anlamda olumsuz etkilendiğimiz bir durum yok. Amsterdam üzerinden bakacak olursak, başlangıçta iki  olan sefer sayımızı dörde çıkardık. İlave seferler koyduk.  Bunların hepsi şu anda son derce başarılı gidiyor. O nedenle de önümüzdeki yaz her gün sefer yapmayı planlıyoruz. Artı, direkt Kayseri uçuşlarına başlanılması düşünülüyor. 2008’e göre gelecek yıl en azından yaklaşık yüzde 30’u aşkın bir artış bekliyoruz. 18 uçaktan oluşan filomuzu 2009’da 24’e çıkarıyoruz. Yeni uçuş noktalarından biri olarak Rusya’ya uçmayı planlıyoruz. Ana hedefimiz: mevcut noktaları güçlendirmek. İç hatlarda da uçuş noktalarının sayısını Samsun, Elazığ gibi kentlere uçarak çoğalmayı planlıyoruz."

 

Pegasus, İstanbul gezisi düzenledi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000