31 Mart 2012, Cumartesi 08:30:04

PEGASUS İLE YÜKSEKLERE UÇUŞ

Pegasus ile Yükseklere Uçuş sergisi, 31 Mart-30 Haziran 2012 tarihleri arasında Beşiktaş Çağdaş, Mustafa Kemal Merkezi’nde çocukları, mitolojiden günümüze uçmanın temel dinamikleri ile tanıştıracak...
  • Güzel bir proje hazırlanmış, ilk fırsatta çocuğumu götüreceğim. Benim eleştirim şu, Ali bey birkaç yıl önce, zengin olmak için baba parasına ihtiyaç yok diye komik bir demeç vermişti, yani ben baba parası olmadan zengin oldum diye (yerseniz tabi).
  • karşılıksız yapmaz bunu cinali? çocuklardan bir ücret talep eder veya airporthaber sitesine gidin pgs hakkında güzel yorumlar yazın der...
  • BOŞUNA DEMİYORLAR YA MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR DİYE..SANKİ O DA TAKIYORDU SİZİ..HA HA HA..KOMİK OLUYORSUNUZ SADECE..
  • Sevin veya sevmeyin fakat bu adam gerçekten havacılık için müthiş şeyler yaptı havacılığı değiştirdi
  • hemen karalayın hemen .bu bir sosyal sorumluluk projesi olamaz mı?
  • Sayın Sabancı acaba çocuk başına ne alacak???
  • ''Dikkat'' yazan yorumcu . Bu yazdığınız yorum mu? Eğlenmek istiyorsan Luna parka git. Önce kendiniz özeleştiride bulunun,başkaların yararına ne yaptım diye. Pegasusun yaptıları çok büyük atılımlar, küçük düşünen insanların kafası zaten basmaz.Onun için yorum yazıpta komik olmayın.
  • Meyve veren ağaç taşlanır.
  • Aman cocuklar dikkat etsinler yarim kilo fazlaya pgs Kilo farki alir.
Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı sergi açılışında gerçekleştirdiği, konuşmasında; misafirler arasında yer alan çocuklara anlamlı bir sürpriz yaptı. Uçağa binmeyen çocukların parmak kaldırmasını isteyen Sabancı; sergi açılışındaki tüm öğrencileri, öğretmenlerinin izni ile 23 Nisan’da Anıtkabir’i ziyaret etmek üzere Pegasus Hava Yolları ile Ankara’ya davet etti. 
 
Pegasus, bu misyon çerçevesinde yine bir ilke imza atıyor. Pegasus, Viyana ZOOM Çocuk Müzesi’nin (ZOOM Kindermuseum), çocukistanbul ile birlikte gerçekleştirdiği “Flying-High - Yükseklere Uçuş” sergisine İstanbul’da ev sahipliği yaparak, çocukları uçmanın gizemli dünyası ve temel dinamikleri ile tanıştıracak. 
 
Pegasus ana sponsorluğu ve Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ile Avusturya’nın Viyana ZOOM Çocuk Müzesi ve çocukistanbul işbirliği ile gerçekleştirilen sergi, 30 Mart’ta düzenlenen bir tören ile Beşiktaş Çağdaş, Mustafa Kemal Merkezi’nde açıldı. 
 
Türkiye’nin ilk çocuk müzesi sergisi olan Pegasus ile Yükseklere Uçuş, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, serginin küratörü Viyana ZOOM Çocuk Müzesi Direktörü Dr. Elisabeth Menasse-Wiesbauer ve çocukistanbul kurucularının açılışını yaptığı sergiye, Şair Mehmet Emin Yurdakul İlköğretim Okulu öğrencileri, Pegasus Ailesi çocukları ve 26. Boeing 737-800’e ismini veren Yağmur Demir de katıldı. 
 
PEGASUS’TAN ÇOCUKLARA ANLAMLI SÜRPRİZ 
 
Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı sergi açılışında gerçekleştirdiği, konuşmasında; misafirler arasında yer alan Şair Mehmet Emin Yurdakul İlkokulu öğrencilerine anlamlı bir sürpriz yaptı. Uçağa binmeyen çocukların parmak katılmasını isteyen Sabancı; sergi açılışındaki tüm öğrencileri, öğretmenlerinin izni ile 23 Nisan’da Anıtkabir’i ziyaret etmek üzere Pegasus Hava Yolları ile Ankara’ya davet etti. 
 
Açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Pegasus’un minik misafirlerine verdiği önemin altını çizdi. Sabancı, “En değerli varlığımız çocuklarımız. Çocuklarımız için yaşıyor, onlar için güvenli bir gelecek yaratmaya çalışıyoruz. Misafirleri için misafirleriyle birlikte büyüyen Pegasus Hava Yolları olarak, tarifeli uçuşlara başlamamızın 7. yılında, yine yepyeni bir ilke imza atıyoruz. Türkiye’de havacılığı değiştiren havayolu olma misyonumuz çerçevesinde kurulduğumuz günden bu yana, kendilerine birçok yenilik sunduğumuz minik misafirlerimiz için yine bir ilki gerçekleştirerek, onları uçmanın gizemli dünyası tanıştırmak üzere Türkiye’nin ilk çocuk müzesi sergisi olan Pegasus ile Yükseklere Uçuş sergisinin ana sponsorluğunu üstlendik. Önümüzdeki dönemde büyük küçük tüm misafirlerimiz için ilkleri sunmaya devam edeceğiz.” dedi. 
 
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ise kültür ve sanatla yönettikleri Beşiktaş Kenti’nde gerçekleştirilen bu sergiye destek olmaktan memnuniyet duyduklarını, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikte gökyüzünü keşfedeceğimiz bu sergide buluşmak bizim için çok anlamlı. Pegasus ile Yükseklere Uçuş Sergisi'nde yer alan interaktif uygulamaların çocuklarımız kadar yetişkinlerimizin de ilgisi çekeceğine inanıyoruz. Beşiktaş Belediyesi olarak böyle yaratıcı ve yenilikçi bir sergiye ev sahipliği yapmaktan ve destek vermekten sonsuz mutluluk duyuyoruz.” sözleriyle ifade etti. 
 
Serginin küratörü Viyana ZOOM Çocuk Müzesi Direktörü Dr. Elisabeth Menasse-Wiesbauer ise konuşmasında “Doğa bilimleri ile hayal dünyası ve sanat bir araya gelmeseydi bugün belki uçuyor olmayacaktık. Bu sergi çocuklara, bu bileşimin geçmişten bu yana ve ileride ne kadar temel bir rol oynadığını gösteriyor. ZOOM olarak bu sergiyi İstanbul’da görmekten büyük heyecan ve mutluluk duyuyoruz. çocukistanbul ile işbirliği yapmak bizim için bir şans ve değerli bir birliktelik oldu” ifadesini kullandı. 
 
Pegasus ile Yüseklere Uçuş sergisinin uyarlama, uygulama ve organizasyonunu gerçekleştiren çocukistanbul’un kurucu ortağı Erdoğan Kahyaoğlu da ülkemizde çocukların, dünyada 100 yıllık bir tarihi olan “Çocuk Müzeleri” ile henüz tanışmamış olduğunu hatırlatarak, “Avrupa’nın köklü ve deneyimli çocuk müzesi ZOOM ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu sergi, zengin içeriği ve tümüyle interaktif yapısıyla, çocuklara dokunarak, yaparak, deneyimleyerek ve her şeyin ötesinde birlikte özgürce eğlenerek, öğrenecekleri nitelikli bir ortam sağlıyor. Bu yapısıyla bir ilk olmasının ötesinde, ileriye doğru önemli bir adım olduğu inancındayız” dedi. 
 
Beşiktaş Çağdaş, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde 450 metrekarelik bir alanda kurulan “Pegasus ile Yükseklere Uçuş” sergisinde çocuklar atölye çalışmaları, film gösterimleri, konferanslar ve çeşitli etkinliklere uçmanın temel dinamiklerini etkileşimli olarak öğrenecekler. Yetişkinler ve aileler de çocukların bu keyifli serüvenini onlarla paylaşabilecekler. 
 
“Pegasus ile Yükseklere Uçuş” sergisinde, çocuklar doğada uçan nesneleri ve uçmanın dinamiklerini inceleyerek, kendi uçan nesnelerini tasarlayacak. Ağır nesnelerin havada nasıl durabildiğini öğrenecek, sıcak hava balonunu uçuracak, roket koltuğunda seyahat edecek ya da uçan kahramanların kılığına bürünebilecekler. 
 
Çocuklar, dev bir uçak ve kontrol kulesinde, pilot, hostes, kontrol ve yer görevlisi olarak, eğlenerek öğrenecekler. Beşiktaş Çağdaş, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde 3 ay boyunca açık kalacak sergide rezervasyonlu hafta içi rehberli okul turları ücretsiz olacak, hafta sonları da 5 TL ücret karşılığı yine rehberli olarak gezilebilecek. 





PEGASUS İLE YÜKSEKLERE UÇUŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 12 yıl önce
Güzel bir proje hazırlanmış, ilk fırsatta çocuğumu götüreceğim. Benim eleştirim şu, Ali bey birkaç yıl önce, zengin olmak için baba parasına ihtiyaç yok diye komik bir demeç vermişti, yani ben baba parası olmadan zengin oldum diye (yerseniz tabi).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
karşılıksız yapmaz bunu cinali? çocuklardan bir ücret talep eder veya airporthaber sitesine gidin pgs hakkında güzel yorumlar yazın der...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BOŞUNA DEMİYORLAR YA MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR DİYE..SANKİ O DA TAKIYORDU SİZİ..HA HA HA..KOMİK OLUYORSUNUZ SADECE..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sevin veya sevmeyin fakat bu adam gerçekten havacılık için müthiş şeyler yaptı havacılığı değiştirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hemen karalayın hemen .bu bir sosyal sorumluluk projesi olamaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın Sabancı acaba çocuk başına ne alacak???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
''Dikkat'' yazan yorumcu . Bu yazdığınız yorum mu? Eğlenmek istiyorsan Luna parka git. Önce kendiniz özeleştiride bulunun,başkaların yararına ne yaptım diye. Pegasusun yaptıları çok büyük atılımlar, küçük düşünen insanların kafası zaten basmaz.Onun için yorum yazıpta komik olmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Meyve veren ağaç taşlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aman cocuklar dikkat etsinler yarim kilo fazlaya pgs Kilo farki alir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000