29 Nisan 2008, Salı 08:26:06

Pegasus ile İZair ortak uçuşlarına yeni nokta!

Pegasus ile İzAir havayolu şirketlerinin ortak seferlerine İzmir Adnan Menderes-KKTC Ercan seferleri de eklendi.
  • Sn Yuksel hos yazmis ama dun IZ Air e ait cezanin aciklanmasi sok etkisi yarattti madem dakik vede ucus emniyeti sizin icin cok onemli neden Cumhuriyet tarihinin en agir cezasini bakim atlamak ile yiyorsunuz.Ki bir kac hafta oncede Pegasus boyle bir ceza yemisti bunun aciklamasini yapmayi dusunuyormusunuz?
  • Pegasus - İzAir elele Sivil Havacılık tarafından toplam 2 Milyon küsür YTL cezaya çarptırıldı. Şimdi de çok güvenliyiz diye reklam yapıyorlar. ilginç bir çelişki, öyle değil mi?

Pegasus ile İzAir havayolu şirketlerinin ortak seferlerine İzmir Adnan Menderes-KKTC Ercan seferleri de eklendi. Ercan ile İzmir Adnan Menderes Havaalanı arasında Pazar, Pazartesi ve Perşembe günleri karşılıklı gerçekleştirilecek seferlere başlandı. 


Pegasus ile İzAir havayolu şirketlerinin Ercan-İzmir seferlerinin tanıtımı yapıldı. Ercan-İzmir-Ercan arasındaki seferler için tur operatörleri, seyahat acenteleri ve basın mensuplarına yönelik tanıtım turu gerçekleştirildi. Tanıtım turuna Pegasus Havayolları KKTC Genel Müdürü Zeki Ziya, Genel Müdür Yardımcısı İlkay Aslım ve İzAir Satış Temsilcisi Serkan Atlı katıldı.

Ercan'dan İzmir'e giden gruba, İzmir'de şehir turu imkanı sağlanırken, Pegasus Havayolları KKTC Genel Müdürü Zeki Ziya ile İzAir Genel Müdürü Gürol Yüksel tarafından ortak seferleri hakkında bilgiler verildi.

ZİYA: "HEDEFİMİZ HAVAYOLLARI ARASINDA BİRİNCİ OLMAK"

Pegasus KKTC Genel Müdürü Zeki Ziya, tanıtımda yaptığı konuşmada Pegasus ile İzAir arasında uzun süre önce başlayıp devam eden işbirliği ve dostluğun her geçen gün artarak geliştiğini belirterek, bunun sonucu olarak başarılı operasyonların gerçekleşmekte olduğunu kaydetti. Pegasus'un İzAir ile birlikte şuan İngiltere dahil olmak üzere 6 farklı destinasyon ve bunun haricinde 7 değişik Avrupa kentine bağlantı verdiğini ifade eden Pegasus KKTC Genel Müdürü Zeki Ziya, bu konuların tanıtımı yapılmadığı için kamuoyu tarafından bilinmediğini söyledi.

"Eskiden yapılan şikayetler vardı. Kıbrıs turizminin gelişmemesine sebep olarak en büyük sorun; 'havayolu şirketleri, taşımacılıktır' diye. Aslında bu sorun artık yok. Kıbrıs'ta yıllık minimum yüzde 20 büyüyen bir havayolu cirosu, trafiği, pazarı var. Ki bu yüzde 20 büyümede Pegasus'un başarısı nedir? Bir cümleyle özetleyebilirsek; Pegasus 2006-2007 yıllarında Kıbrıs'ta yüzde 98 yolcu artışı gerçekleştirmiştir. Ve artık bunu gerçekleştirdikten sonra bunun altında bir oran bizim hedefimiz değil, hedefimiz artık İngiltere'yi her güne çıkarmak başka destinasyonlar eklemek, bağlantılı seferlerden Kıbrıs'a turist kazandırmaktır" diyen Zeki Ziya, Pegasus'un iki yıl içinde geldiği noktanın 'total pazarın yüzde 22'si' olduğunu söyledi ve KKTC'de tek hedeflerinin havayolları arasında 1'inci olmak olduğunu vurguladı.

Konuşmasında yeni bir destinasyon olarak Hatay'ın da olabileceğini ifade eden Zeki Ziya, Pegasus Hava Yolları olarak şirketin Hatay ile ilgili gerekli tüm izni aldığını; ancak Hatay'ın şu an itibarıyla altyapısının uçuşlara hazır olmadığını kaydetti.

YÜKSEL: "ÇOK GÜVENLİ VE DAKİK HAVAYOLLARIYIZ"

İzAir Genel Müdürü Gürol Yüksel de, hiçbir ticari kuruluşun yeni bir işe başladığında hemen 'mükemmel'e ulaşamayacağını; buna karşılık kendilerinin Ercan-Adnan Menderes Havalimanı arasında başlattıkları uçak seferlerinin üzerinden 3 hafta gibi kısa bir süre geçmesine rağmen önemli bir mesafe aldıklarını kaydetti.

"Seferlere başladığımızdan bu yana 3 hafta geçti. Bu sürede önemli yere geldik. Yakın bir süre sonra seferleri artırıp Yavruvatan Kıbrıs ile Ege'nin incisi İzmir pazarından inşallah daha çok pay alırız" diyen Yüksel, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Şu an Kıbrıs Ercan'dan Londra'ya İstanbul Sabiha Gökçen üzerinden haftada 3 kez uçuyoruz. Ekim ayı ortalarında bu sayıya ilave seferler ekleyip 4, 5'e çıkarıyoruz. Allah kısmet ederse 2009 yılında İstanbul üzerinden İngiltere'ye her gün uçacağız. Dolayısıyla haftanın belirli günlerinde uçmakta olduğumuz noktalara yakın bir süre sonra her gün uçmaya çalışacağız. Bugün Pegasus-İzAir Türkiye'de zamanında kalkış açısından 1 numara. Yani bizim uçaklarımız toplamda yüzde 90'ın üzerinde zamanında kalkıyor. Biz emniyete de önem veriyoruz. Çok güvenli ve dakik havayollarıyız. Dolayısıyla Türkiye ve yurtdışında olduğu gibi Kıbrıs pazarından da fazla pay almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

Pegasus ile İZair ortak uçuşlarına yeni nokta!

Yorumlar

xflyer ~ 16 yıl önce
Sn Yuksel hos yazmis ama dun IZ Air e ait cezanin aciklanmasi sok etkisi yarattti madem dakik vede ucus emniyeti sizin icin cok onemli neden Cumhuriyet tarihinin en agir cezasini bakim atlamak ile yiyorsunuz.Ki bir kac hafta oncede Pegasus boyle bir ceza yemisti bunun aciklamasini yapmayi dusunuyormusunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sgersin ~ 16 yıl önce
Pegasus - İzAir elele Sivil Havacılık tarafından toplam 2 Milyon küsür YTL cezaya çarptırıldı. Şimdi de çok güvenliyiz diye reklam yapıyorlar. ilginç bir çelişki, öyle değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000