14 Nisan 2013, Pazar 16:04:59

PEGASUS İÇİN KRİTİK HAFTA

Pegasus Havayolları, halka arz için 18-19 Nisan tarihlerinde talep toplayacak...
  • Asıl kritik süreç o uçakları uçuracak nitelikli pilot bulunumadığında yaşanacak. Zira.THY tüm ikinci pilotlara kapısını açmış durumda.
  • su alinacak 100 ucagi bir görmek istiyorum lütfen göz boyamayin hele bir 10 Ucak alsin görelim Sayin ali beyi.
  • Pegasus halka açılacağına önce ERZURUM a açılsın .
  • 100 uçak alıyoruz diyerek hisseleri pazarlayanlar , satış bittikten sonra 100 uçak alımını iptal ettik derse ne olacak , şu an pegasusun mal varlığı açıklanacakmı ve 100 uçak kesin olarak deklere edilecekmi ( geri adım atılmasını kanun engellemeli )
  • Low cost falan demesinler hic THY ondan cok daha ucuza ucuyor su an, 1.011tlye tek yon bilet satiyor insan neye biniyorum acaba diye dusunuyor bir kac dakika, burj el arab'tan saatlik koltuk.kiraliyoruz sanki
  • Pegasus denince Turganyev İN BABALAR VE OGULLAR romanı geliyor aklıma,pilot alım kriteri 1-devrecilik,2-Kaptan cocukları 3-Sayın Ucs işl bsk tanıdıkları,4-Parayı verenlerin arasından sadece bir kac kişi
  • Pegasususumuzla gurur duyuyorum, yolun açık olsun
  • PGS 75'i kesin olmak üzere 100 uçak sipariş etti doğru, fakat teslimat tarihlerine bir bakın, son uçak 2036 yılında teslim edilecek bakalım o zamana kadar PGS durumu ne olacak.. ?? Bu sipariş ardından halka arz yapılacağı zaten mecburi, finans durumu yetersiz çünkü bir nevi yatırımcının bu siparişle gözünü boyamak istiyor, 12 Milyar USD demesi bunun ispatı..:)) Alacak olanlara hayırlı olsun.
  • 100 uçak 12milyar dolar mı ediyormuş ??? Komik olmayın ya...
  • yolun acik olsun pgs sen herseye laiksinn !

Pegasus'un paylarının yüzde 31,4'ü halka arz edilecek. Ek satış hakkının tamamının kullanılması halinde halka açıklık oranı yüzde 34,5'e çıkacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, düşük maliyetli (Low Cost) havayolu şirketi Pegasus Hava Yolları'nın halka arzında talep toplama aşamasına gelindi. Pegasus, halka arzında talep toplama 18 Nisan perşembe günü başlayacak ve 19 Nisan cuma günü sona erecek.

Halka arz edilecek payların yüzde 10'u yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 10'u yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 10'u nitelikli yatırımcılara, yüzde 70'i ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı.

Bu arada, 2012 yılında 13,6 milyon misafir taşıyan ve gerçekleştirdiği yaklaşık 12 milyar dolar değerindeki yatırımla Airbus firmasına 100 adet uçak siparişi veren Pegasus, Resmi Havayolu Rehberi (Official Airline Guide) verilerine göre Avrupa'nın en büyük 25 havayolu arasında 2011 ve 2012 yıllarında ardarda 2 kez "Avrupa'nın En Hızlı Büyüyen" havayolu oldu.

Pegasus Havayolları'nın halka arzına yurt içinde İş Yatırım liderliğinde 30 üyeden oluşan bir konsorsiyum, yurt dışında ise Barclays aracılık ediyor. 

PEGASUS İÇİN KRİTİK HAFTA

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Kritik Süreç ~ 11 yıl önce
Asıl kritik süreç o uçakları uçuracak nitelikli pilot bulunumadığında yaşanacak. Zira.THY tüm ikinci pilotlara kapısını açmış durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havaciyim ~ 11 yıl önce
su alinacak 100 ucagi bir görmek istiyorum lütfen göz boyamayin hele bir 10 Ucak alsin görelim Sayin ali beyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegasuslu ~ 11 yıl önce
sen on demişsin arkadaşım ama pegasus şuana kadar 36 tane uçak aldı eski pegasus haberlerini aç oku buradan hep söylediğim bir şey var bilip bilmeden konuşan insanları yorumlarını yayınlamayın lütfen
KAYİLE ALINMAYAN ~ 11 yıl önce
Pegasus halka açılacağına önce ERZURUM a açılsın .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geri adım. ~ 11 yıl önce
100 uçak alıyoruz diyerek hisseleri pazarlayanlar , satış bittikten sonra 100 uçak alımını iptal ettik derse ne olacak , şu an pegasusun mal varlığı açıklanacakmı ve 100 uçak kesin olarak deklere edilecekmi ( geri adım atılmasını kanun engellemeli )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilginç ~ 11 yıl önce
ya arkadas sana ne icirdi,ler aklın basında mı senin ya ? :)
sunexpress ~ 11 yıl önce
Low cost falan demesinler hic THY ondan cok daha ucuza ucuyor su an, 1.011tlye tek yon bilet satiyor insan neye biniyorum acaba diye dusunuyor bir kac dakika, burj el arab'tan saatlik koltuk.kiraliyoruz sanki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PEGASUS GERCEKLERI ~ 11 yıl önce
Pegasus denince Turganyev İN BABALAR VE OGULLAR romanı geliyor aklıma,pilot alım kriteri 1-devrecilik,2-Kaptan cocukları 3-Sayın Ucs işl bsk tanıdıkları,4-Parayı verenlerin arasından sadece bir kac kişi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Pegasususumuzla gurur duyuyorum, yolun açık olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Back2rhytme ~ 11 yıl önce
PGS 75'i kesin olmak üzere 100 uçak sipariş etti doğru, fakat teslimat tarihlerine bir bakın, son uçak 2036 yılında teslim edilecek bakalım o zamana kadar PGS durumu ne olacak.. ?? Bu sipariş ardından halka arz yapılacağı zaten mecburi, finans durumu yetersiz çünkü bir nevi yatırımcının bu siparişle gözünü boyamak istiyor, 12 Milyar USD demesi bunun ispatı..:)) Alacak olanlara hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karakter ~ 11 yıl önce
100 uçak 12milyar dolar mı ediyormuş ??? Komik olmayın ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegasuslu ~ 11 yıl önce
sence kaç para arkadaşım
belcika ~ 11 yıl önce
yolun acik olsun pgs sen herseye laiksinn !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laik ~ 11 yıl önce
Atatürk çü bir şirket anlamında mı?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000