06 Şubat 2009, Cuma 16:20:41

Pegasus hem uçuyor, hem uçuruyor

Krize rağmen yolcularına fırsatlar sunmaya devam eden Pegasus Havayolları hem uçmaya hem de uçurmaya devam ediyor...
  • SAYIN PEGASUS : SİLOGONLARIZ ÇOK GÜZEL HEM UÇUYOR HEM UCURUYORSUNUZ. HADİ BİZLERİDE KARSTAN ,ANKARAYA, İSTANBULA UÇURUN. SİZLER BİZİ UÇURMAYA KARSA SEFER KOYUN BİZLERDE KARSTAN SİZLERLE UÇALIM.
  • Arti Izair oldugu zaman sayi 17 dogrudur. Onceki mezaj icin ozur dilerim.
  • Türk yolcusuna uçmayı öğreten,öğretmeye çalışan pegasus a başarılar.. ne dersek diyelim pegasus türk havacılığına çok şeyler kattı
  • Pegasus'a ait uçak sayısı 14'tür doğru flypgs.com resmi sitelerinde de Filoda 14 uçak olduğu yazılmaktadır. Iz Air ile ortak yapılan uçuşlarla birlikte Pegasus Havayolları'nın seferlerini toplamda İz Air'in 3 adet Airbus'ı ile birlikte 17 uçak yapmakta.
  • her ne kadar baskalarini kucuk goren, digerlerine tepeden bakan bir padron olsa bile tebrikler pegasus´a daha buyuk basarilar yakisir
  • suan pegasus 14 ucaga sahiptir kaynak: www.ucakbilgi.com
  • okuyup yorum getirmek buradaki okuyucular için olağan birşey değil.okumadan 2 satırlık kevin costner haberlerinde thy kusmaktan başka birşey bilmezler cünkü.
  • yorum yapılmamasının sebebi yazının çok uzun olması, kimsenin okumaması. saygılar . serkan
  • BU HABERE NEDEN KİMSE YORUM YAPMAMIŞ ACABA. NEDENİNİ BEN SÖYLEYEYİM BÖYLE Bİ BÜYÜMEYİ KİMSE BEKLEMİYORDU O YÜZDEN. BAKIN İŞTE 4.5 MİLYON YOLCU TAŞIMIŞLAR. DEMEKKİ HERKES PEGASUS TAN MEMNUN. BU SENE İSE BENİM TAHMİNİM 6 MİLYON YOLCU. HADİ BAKALIM HAYIRLISI BÜTÜN BAYRAK TAŞIYICILARIMIZ İÇİN. saygılar

Türkiye’nin en hızlı büyüyen özel havayolu şirketi Pegasus, kurulduğu günden bugüne kadar yüzde 64 büyürken, geçen yıl 4 milyon 400 bin yolcu taşıdı. Kasım 2005’te tarifeli seferlerine başlayan Pegasus, şu an 17 olan uçak sayısını yeni nesil Boeing 737-800 tipi uçaklarla 2015 yılına kadar 38’e çıkarmayı planlıyor.

Pegasus Havayolları, 2005 yılından bu yana yüzde 64 oranında büyüdü. Pazarda da yüzde 25 oranında fiyat düşüşü sağladı.

Konuyla ilgi bir açıklama yapan Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, 2007 yılında 4 milyon 100 bin kişiye hizmet verdiklerini ifade ederken, 2008 yılında da yolcu sayısını 4 milyon 400 bine çıkardıklarını kaydetti.

2005-2008 arasında havayolu taşımacılığı sektörünün yüzde 20 büyüdüğünü, buna karşın aynı dönemde Pegasus’un yüzde 57 büyüme gösterdiğini bildiren Haybat, bilet satışlarının artması ile birlikte iç ve dış hat tarifeli uçuş sayısını da artırdıklarını, operasyonlarının her geçen gün daha verimli hale geldiğini söyledi.

2008 yılının önemli bölümünde yakıt fiyatlarının, normal seyrinin üzerine çıktığını hatırlatan Haybat, bu nedenle hedefledikleri karlılık seviyesinin altında kaldıklarını, ancak birçok havayolu şirketinden daha iyi mali performans gösterdiklerini vurguladı.

Ekonomideki son gelişmeler doğrultusunda 2009 yılının nasıl geçeceği konusunda kesin bir şey söylemenin zor olduğunu ifade eden Haybat, krizi fırsata dönüştürmeye çalıştıklarını, bu kapsamda uçak sayısını ve tarifeli seferlerini artıracaklarını, 2009 yılında da buna bağlı olarak yolcu sayısını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Filolarını genişletmek için daha önce Boeing firmasından 12 adet uçak sipariş ettiklerini, ancak daha sonra siparişlerini 24 uçağa çıkardıklarını anımsatan Haybat, şu an 17 olan uçak sayılarını yeni nesil Boeing 737-800 tipi uçaklarla 2015 yılına kadar 38’e çıkaracaklarını bildirdi.

Türkiye’de bu kadar büyük çapta uçak siparişi veren ilk özel havayolu şirketi olduklarını kaydeden Haybat, bu yıl Şubat ve Haziran aylarında birer uçak daha teslim alacaklarını hatırlattı.

Pegasus’un düzenlediği indirim kampanyalarının yakından takip edildiğini ifade eden Haybat, 2008 yılında indirim kampanyaları kapsamında 1 milyon 400 bin kişinin en ucuz fiyattan uçma imkânı yakaladığını dile getirdi.

Pegasus’un kendini, “uçmayı kolaylaştıran, genç, dinamik, modern, güvenilir, ihtiyaçlara cevap veren ve düşük maliyetli ürün sunan bir havayolu şirketi” olarak tanımladığını anlatan Haybat, "bu marka anlayışı ile misafirlerimizin seyahate dair A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını ekonomik ve pratik şekilde karşılamaya yönelik çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Haybat, Türkiye’nin en köklü oteller zinciri Dedeman ile işbirliği gerçekleştiren Pegasus’un, kampanya kapsamında Dedeman Otelleri’nde konaklayacak Pegasus Kart sahiplerinin, günün en iyi fiyatından yüzde 10 indirim alma hakkı kazandığını dile getirdi.

“Yeni yıla da çok büyük bir kampanya ile merhaba dedik” diyen Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, “Mart sonuna kadar geçerli olacak kampanya ile yurt içindeki tüm uçuş noktalarımızın bilet fiyatları herşey dâhil 39,99 liradan başlıyor. Daha fazla Türk insanını uçakla tanıştırmak ve yolcu sayısını arttırmak için her an farklı sürprizler, projeler, kampanyalar üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Pegasus hem uçuyor, hem uçuruyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
SAYIN PEGASUS : SİLOGONLARIZ ÇOK GÜZEL HEM UÇUYOR HEM UCURUYORSUNUZ. HADİ BİZLERİDE KARSTAN ,ANKARAYA, İSTANBULA UÇURUN. SİZLER BİZİ UÇURMAYA KARSA SEFER KOYUN BİZLERDE KARSTAN SİZLERLE UÇALIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arti Izair oldugu zaman sayi 17 dogrudur. Onceki mezaj icin ozur dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk yolcusuna uçmayı öğreten,öğretmeye çalışan pegasus a başarılar.. ne dersek diyelim pegasus türk havacılığına çok şeyler kattı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pegasus'a ait uçak sayısı 14'tür doğru flypgs.com resmi sitelerinde de Filoda 14 uçak olduğu yazılmaktadır. Iz Air ile ortak yapılan uçuşlarla birlikte Pegasus Havayolları'nın seferlerini toplamda İz Air'in 3 adet Airbus'ı ile birlikte 17 uçak yapmakta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
her ne kadar baskalarini kucuk goren, digerlerine tepeden bakan bir padron olsa bile tebrikler pegasus´a daha buyuk basarilar yakisir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
suan pegasus 14 ucaga sahiptir kaynak: www.ucakbilgi.com

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
okuyup yorum getirmek buradaki okuyucular için olağan birşey değil.okumadan 2 satırlık kevin costner haberlerinde thy kusmaktan başka birşey bilmezler cünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yorum yapılmamasının sebebi yazının çok uzun olması, kimsenin okumaması. saygılar . serkan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BU HABERE NEDEN KİMSE YORUM YAPMAMIŞ ACABA. NEDENİNİ BEN SÖYLEYEYİM BÖYLE Bİ BÜYÜMEYİ KİMSE BEKLEMİYORDU O YÜZDEN. BAKIN İŞTE 4.5 MİLYON YOLCU TAŞIMIŞLAR. DEMEKKİ HERKES PEGASUS TAN MEMNUN. BU SENE İSE BENİM TAHMİNİM 6 MİLYON YOLCU. HADİ BAKALIM HAYIRLISI BÜTÜN BAYRAK TAŞIYICILARIMIZ İÇİN. saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000