28 Aralık 2010, Salı 16:05:31

PEGASUS HAVAYOLLARI'NA CEZA YAĞMURU

Sivil Havacılık Genel Müdürülüğü, Pegasus Havayolları'na ceza yağdırdı, Pegasus Teknik Başkanı Ercihan Bayır'ın da Form-4'ü iptal edildi. Peki, şirkete neden ceza kesildi? İşte ayrıntılar...
  • pegasus o iyi teknisyenlerini kaybettigi sürece böyle seyleri daha çok yaşar. devam edin dinazorları almaya teknige.devam
  • şu fani dünyada iyilerin gidip kötülere birşey olmadığı gibi kötü yöneticiler sayesinde, yanyana çalışmaktan, yağmur kar altında ıslanmaktan gurur duyarak çalıştığımız şu saw apronunda maalesef iyi arkadaşlarımız gidiyor.ununu elemiş asmış kazan gayri mevcutlarını toplayıp getiriyosunuz.hadi gene bikaç hamalınız var onlar gidince sizmi sahaya ineceksiniz.
  • bu kadar da low cost olunmazki kardeşim.topla fasaryaları çalıştır.işini yapanında moralini bozuyorsunuz.umarım dersinizi alırsınız bu tip olaylarla.
  • Ben de bir konuyu merak ediyorum: F.K. arkadaşı Sertaç Haybat Genel Müdür diye Pegasusa geldi, sonra İzAir Teknik Müdürü oldu, talihsiz bir şekilde formu iptal edildi. Bunun üzerine S.Haybat kendisini işten çıkardı. Daha sonra, benzer şekilde önce R.G.'ın şimdi de E.B.'ın formu iptal edildi. S.Haybat hepsiyle eski arkadaş. Benzer durumlar sonunda F. işten çıkarılıyor da diğerleri kalıyor? Bunun nedeni vefa değil ama ne?
  • Cin Ali! Klasiktir,Türk mizanseninde...Ve; Cin Ali tayyarede!
  • Bazı arkadaşlar, Ercihan Bey, Form-4 iptal olduktan sonra artık danışman olur diye yorum yapmışlar... Ya bir sorun kendinize, Ercihan Bey, neyin danışmanı olacak? Hangi konuda ne gibi tecrübesi var da danışman olacak? Ona kim, ne danışacak!!! Ama ben bu şirkete daha B737-NG ile B737-CL bile birbirinden ayıramayan insanların ÜPK danışmanı olarak işe alındığını da bilirim. Ercihan Bey'e de uygun bir danışmanlık bulunursa pek de şaşırmam.
  • İçerde kalan, Ercihan Bey'in maşası olmayan sağlam adam kaldıysa bir sorun bakalım. Size söyleyecekleri tek şey vardır: Pegasus Teknik için Tahsin İstanbullu'dan öncesi ve Tahsin İstanbullu'dan sonrası diye 2 dönem vardır. Yıllarını verdiği ve sevdiği şirketten Ercihan Bayır yüzünden ayrılmak zorunda kalan Tahsin'den sonra da bu şirket hiçbir şekilde eskisi gibi olamayacaktır. Sayın Ercihan Bayır sözüm sana: Eğer hala kendine ve havacılığa saygın varsa, pegasus'a getirdiğin tüm yandaşların ile birlikte çek git bu şirketten. AliBey, bundan sonraki sözüm de sana: Eğer biraz olsun bu şirkete değer veriyorsan, ne yap ne et, Tahsin Bey'i ikna et ve tüm yetki ile Teknik'in başına getir. Yoksa bu kadar emek ve para harcadığın şirket yok ola
  • Eminim ki Ali Bey ve Sertaç Bey, zahmet edip bu yazıları okumazlar ama ben yine yazayım dedim. PGS tekniğin tek bir kurtuluşu vardır, o da tez zamanda Ercihan BAYIR ve yalaka kadrosunun el çektirilmeleri. Size sadece şunu örnek vereyim. Bu şirketin ÜPK müdürü denen şahıs, 1 yıl öncesine kadar "cycle"ne bilmeyen bir kişidir. 1 yıl önce ÜPK danışmanı olarak işe alınmıştır, yaptığı matematik zırvalıkları ile Sertaç Bey'i, kendisinin alem-i cihan olduğu konusunda kandırmış ve şu anda bulunduğu noktaya gelmiştir. Hayatı boyunca uçağa dokunmamış bu şahıs 30 küsürluk uçağı bulunan bir şirketin ÜPK müdürüdür. Gerisini siz düşünün artık.
  • Sayın Ali Bey, büyük umutlarla kurduğunuz Pegasus nicelik olarak büyürken nitelik olarak dibe vuruyor. Başta Sertaç Haybat olmak üzere tüm yöneticilerinizi değiştirin. Hoca hocayı Mekkede bulduğu gibi tüm basiretsiz yöneticiler orada toplanıyor. Bir bakın yöneticilerinizin hangisinin Sertaç Haybat'la eski dostluğu yok. 10-15 uçaklık filoyo bunlar kör topal götürdü. Ama artık gömlek büyük gelmeye başladı. Eğer üzülmek ve üzmek istemiyorsanız 10 adım geri çekilip Pegasusa uzaktan bakınız. Çalışan mutlu değil, uçan mutlu değil. Yöneticiler çok memnun. Sizce bu işte bir gariplik yok mu? İETT'ciler havacılardan daha iyi havacı mı oluyor? Eğer öyle olursa çok üzülürüm. Saygılar.
  • Bu yaşanan EGT ve stabilize olayından bakım yönetiminin hiç mi haberi yoktu acaba? Kendisine ne bilgi verilirse onlardan haberi olan Teknik başkanın FORM-4'ü iptal ediliyor hemen..Asıl işin başında olanlara neden ceza verilmiyor anlamış değilim.Pegasus teknikte kimbilir daha neler oluyor bunlar Sivil havacılığın yakalayabildikleri.

Pegasus Havayolları'na ait TC-APR kuyruk tescilli Boeing 737-400 tipi yolcu uçağının 10-14 Temmuz 2010 tarihleri arasında yaptığı 32 seferde motor EGT (egzoz çıkış sıcaklığı) değerlerinin limiti aşarak '952 derece'ye ulaştığı ve bu yüzden uçuş başına 10.000 (on bin) TL para cezası kesildiği öğrenildi.

AirportHaber'in edindiği bilgilere göre; dört günlük süre zarfında yapılan 32 sefer bu şekilde gerçekleştiği için şirkete toplam 320.000 TL para cezası kesildiği öğrenildi.

Şirkete kesilen cezalar bununla da sınırlı kalmadı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yine Pegasus Havayolları'na ait TC-AAN kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının yatay stablizesindeki çarpma neticesinde meydana gelen hasarın limit dışı olduğu halde limit içi olarak sefere verildiği gerekçesiyle Pegasus Havayolları Teknik Başkanı Ercihan Bayır'ın Form-4'ünü iptal etti.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz Şubat ayında da Pegasus Havayolları'na ait bir uçağın egzoz çıkış sıcaklığının limit üzerinde olmasına rağmen 236 kez uçuş yapıldığı belirlenerek şirkete 2.360.000 TL gibi bir ceza kesilmişti. SHGM denetçileri tarafından uçuş kayıtlarında bulunan kayıtlara dayanılarak verilen cezaya Pegasus Havayolları itiraz etmiş ve dijital kayıtları göndererek cezanın iptal edilmesini istemişti.

Yine şirkete verilen astronomik para cezasının yanında Teknik Başkan Ercihan Bayır’ın da Form-4’ü iptal edilmişti.

Daha sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Pegasus Havayolları arasında yapılan görüşmeler neticesinde durumu yeniden değerlendiren SHGM, alınan yanlış karardan geri adım attı. İlk olarak Ercihan Bayır’ın Form-4’ü geri verilmişti. Para cezasının geri çekilip çekilmediği konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

©AirportHaber.com ÖZEL

PEGASUS HAVAYOLLARI'NA CEZA YAĞMURU

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

Misafir ~ 13 yıl önce
pegasus o iyi teknisyenlerini kaybettigi sürece böyle seyleri daha çok yaşar. devam edin dinazorları almaya teknige.devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şu fani dünyada iyilerin gidip kötülere birşey olmadığı gibi kötü yöneticiler sayesinde, yanyana çalışmaktan, yağmur kar altında ıslanmaktan gurur duyarak çalıştığımız şu saw apronunda maalesef iyi arkadaşlarımız gidiyor.ununu elemiş asmış kazan gayri mevcutlarını toplayıp getiriyosunuz.hadi gene bikaç hamalınız var onlar gidince sizmi sahaya ineceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu kadar da low cost olunmazki kardeşim.topla fasaryaları çalıştır.işini yapanında moralini bozuyorsunuz.umarım dersinizi alırsınız bu tip olaylarla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben de bir konuyu merak ediyorum: F.K. arkadaşı Sertaç Haybat Genel Müdür diye Pegasusa geldi, sonra İzAir Teknik Müdürü oldu, talihsiz bir şekilde formu iptal edildi. Bunun üzerine S.Haybat kendisini işten çıkardı. Daha sonra, benzer şekilde önce R.G.'ın şimdi de E.B.'ın formu iptal edildi. S.Haybat hepsiyle eski arkadaş. Benzer durumlar sonunda F. işten çıkarılıyor da diğerleri kalıyor? Bunun nedeni vefa değil ama ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cin Ali! Klasiktir,Türk mizanseninde...Ve; Cin Ali tayyarede!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bazı arkadaşlar, Ercihan Bey, Form-4 iptal olduktan sonra artık danışman olur diye yorum yapmışlar... Ya bir sorun kendinize, Ercihan Bey, neyin danışmanı olacak? Hangi konuda ne gibi tecrübesi var da danışman olacak? Ona kim, ne danışacak!!! Ama ben bu şirkete daha B737-NG ile B737-CL bile birbirinden ayıramayan insanların ÜPK danışmanı olarak işe alındığını da bilirim. Ercihan Bey'e de uygun bir danışmanlık bulunursa pek de şaşırmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İçerde kalan, Ercihan Bey'in maşası olmayan sağlam adam kaldıysa bir sorun bakalım. Size söyleyecekleri tek şey vardır: Pegasus Teknik için Tahsin İstanbullu'dan öncesi ve Tahsin İstanbullu'dan sonrası diye 2 dönem vardır. Yıllarını verdiği ve sevdiği şirketten Ercihan Bayır yüzünden ayrılmak zorunda kalan Tahsin'den sonra da bu şirket hiçbir şekilde eskisi gibi olamayacaktır. Sayın Ercihan Bayır sözüm sana: Eğer hala kendine ve havacılığa saygın varsa, pegasus'a getirdiğin tüm yandaşların ile birlikte çek git bu şirketten. AliBey, bundan sonraki sözüm de sana: Eğer biraz olsun bu şirkete değer veriyorsan, ne yap ne et, Tahsin Bey'i ikna et ve tüm yetki ile Teknik'in başına getir. Yoksa bu kadar emek ve para harcadığın şirket yok ola

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eminim ki Ali Bey ve Sertaç Bey, zahmet edip bu yazıları okumazlar ama ben yine yazayım dedim. PGS tekniğin tek bir kurtuluşu vardır, o da tez zamanda Ercihan BAYIR ve yalaka kadrosunun el çektirilmeleri. Size sadece şunu örnek vereyim. Bu şirketin ÜPK müdürü denen şahıs, 1 yıl öncesine kadar "cycle"ne bilmeyen bir kişidir. 1 yıl önce ÜPK danışmanı olarak işe alınmıştır, yaptığı matematik zırvalıkları ile Sertaç Bey'i, kendisinin alem-i cihan olduğu konusunda kandırmış ve şu anda bulunduğu noktaya gelmiştir. Hayatı boyunca uçağa dokunmamış bu şahıs 30 küsürluk uçağı bulunan bir şirketin ÜPK müdürüdür. Gerisini siz düşünün artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Ali Bey, büyük umutlarla kurduğunuz Pegasus nicelik olarak büyürken nitelik olarak dibe vuruyor. Başta Sertaç Haybat olmak üzere tüm yöneticilerinizi değiştirin. Hoca hocayı Mekkede bulduğu gibi tüm basiretsiz yöneticiler orada toplanıyor. Bir bakın yöneticilerinizin hangisinin Sertaç Haybat'la eski dostluğu yok. 10-15 uçaklık filoyo bunlar kör topal götürdü. Ama artık gömlek büyük gelmeye başladı. Eğer üzülmek ve üzmek istemiyorsanız 10 adım geri çekilip Pegasusa uzaktan bakınız. Çalışan mutlu değil, uçan mutlu değil. Yöneticiler çok memnun. Sizce bu işte bir gariplik yok mu? İETT'ciler havacılardan daha iyi havacı mı oluyor? Eğer öyle olursa çok üzülürüm. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu yaşanan EGT ve stabilize olayından bakım yönetiminin hiç mi haberi yoktu acaba? Kendisine ne bilgi verilirse onlardan haberi olan Teknik başkanın FORM-4'ü iptal ediliyor hemen..Asıl işin başında olanlara neden ceza verilmiyor anlamış değilim.Pegasus teknikte kimbilir daha neler oluyor bunlar Sivil havacılığın yakalayabildikleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000