15 Kasım 2013, Cuma 10:29:25

PEGASUS HAVAYOLLARI ÇALIŞANLARIN AGİ’SİNE GÖZ DİKTİ…

Pegasus Havayolları, uçak içinde misafir diye tabir ettiği yolculardan tuvalet ihtiyaçları hariç her türlü hizmeti para alarak yaparken bu kez çalışanların Asgari Geçim İndirimi (AGİ)’ye göz dikti. Çalışanlar tepkili, Pegasus ise umursamıyor.
  • Bu güne kadar böyle bir şey yaşamadim Pegasus havaalaninin girisinde görevli ismi Feridun Kirkagac (soyadinsan emin değilim sakladı benim tepkim üzerine) bir görevli X-ray cihazindan bavulum ağır diye bir bayan olarak yardim taleb ettim inanilmaz küstah bir yaklasimla bana çok kaba davrandi..Pegasushava yollarina daha doğrusu bir insana yakıstiramadim.Bu kişi sanki insanlıga veya kadinlara kin dolu gibi ve pegasus hava yollarina da.. ..Uçuş günüm 2 ekim 2014 perşembe saat 17.30 18.00 da oldu...Bilginize ...
  • sunexpress para almıyor mu sudan bitek pgs ile kafayı bozmussunuz.airporthaber pgs yi karalama yapmaktan vazgeçmezsen kaybedersin.herhalde bu haberi yapan susuz kalmışki suda bile haber alan firma diye sacmalamıs.sız yerınızde sayın pgs buyuyecek
  • Denizcilik isletmelerinde de; oteldeki buz dolabinda da boyle. Buralarda bi wc parasiz... kalani parali. Ona laf etmeyen, bunada edemez. Thy de zaten aliyor alacagini bilet parasiyla. Binmedikte biz mi bilmiyoruz! Kim hangi firmayi isterse onunla ucar. Ozel sektor sonucta. Kazanmak icin kurulmus bir isletme. Hayir kurumu degilki!
  • Bu kadar karalama amaçlı haber yapılabilirdi tebrikler. Site editörleri düşük maliyetli hava yolu diye birşeyden habersiz sanırım. Agi konusunda da Pegasus muz cumhuriyetinde değil denetlenir hatası varsa da cezasını çeker.
  • Pegasus 1 TL kar edemeyen zavalli bir sirket... En sonunda bu kadar alcalmislar. Palavradan sanal bir havayolu, Onur Air seviyesinde Bora Jet'in altinda finansal olarak.
  • Duyduğuma göre,şirkette alınan bir karara göre müdürler aldıkları kararlar ve uygulamalar üzerinden şirkete kazandırdıkları kar üzerinden prim verme kararı almış ya da daha önce uygulanıyordu. Bu şirkete ait bir yönetim uygulamasıdır ki kimse birşey diyemez. Ama müdürlerin gözleri şimdi ne kadar kar ettirebilirim diye sonuna kadar açılmış vaziyette. Hergün bir personelin şirkete maaliyetini nasıl azaltabilirim diye düşünmekten kendilerini alamıyorlarmış.Uçuş işletme müdürü bile pilotların servisini kaldırmak,İstanbul gibi yerde tek servis ile neredeyse tüm uçuş ekibini toplatabilmek için herkesi Anadolu yakasına toplamak için sözleşmeye madde bile koydurtmuş.O yüzden şirketten gidecek birçok pilot var.Personel bu bakımdanda mutsuz ama ne Ali Sabancı ne de genel müdür bunları görüyor sanırım. Ben buradan söyleyeyim. Bir şirketin uçuş işletme müdürü kar payını artıracak diye şirketin bel kemiği uçuş ekibi üzerinden kar sağlaması Pegasus gibi bir şirkete yakışmıyor. Heleki maaşlara yaptırdığı ayar ise dillere destan. Kimbilir ilerde daha neler duyup göreceğiz.
  • YAW BENIM ANLAMADIĞIM ÖYLE VEYA BÖYLE ÖDEMELERIN TIKIR TIKIR YAPILDIĞI PEGASUSUN BIR SÜRÜ KÖTÜLEME HABERI YAPILIRKEN SKY , TURKUAZ , SAGA GIBI ŞIRKETLER VE MUHTEREM PATRONLARI NEDEN GÖZ ARDI EDILIYOR???
  • MAAŞLARIMIZ AYIN 1 CİVARI YATAR AGİLERDE 23-26 ARASI YATAR GENELDE.AMA GERİYE DÖNÜK BAYRAM VE RESMİ TATİL ÖDEMELERİNDEN HALA HABER YOK.ALLAHTAN BAKANLIKTAN DENETLENDİLERDE BİZDE BİRAZ UMUTLANDIK.BAKALIM,BEKLEYİP GÖRECEĞİZ,GERÇİ 5 AY OLDU AMA HALA TIK YOK.GEÇMİŞ PARALARINI ALANLARDAN ARKADAŞLAR HANGİ DEPARTMANDASINIZ? BİZ DIŞ KAPI MANDALIMIYIZ?
  • Bence bu çalıştığımız ve ayrıldığımız dönemlerin tarih farkından kaynaklanıyordur diye düşünüyorum. Çünkü bu ödemeleri sadece bana yapmadılar. Şirket değişiminde 4 kişiydik. Hepimizin hesabına yattı. Sonrasında kar olmamış yada kurallar değişmiş olabilir. Ayrıca çalışan ve çalışanların maaşlarını ödeyen şirketleri karalama politikası yerine batan şirketler, parasını alamayıp borç içinde olan çalışanları düşünüp şirket ve patronlar hakkında yazı yazılsa daha iyi olur. Eski işyerlerinden maaş alamadığı için çok sıkıntıya düşmüş bir dünya meslektaşımız var. Bizler gününde yatan maaşlarımıza şükrediyoruz.
  • Vahh vahh ayrıcalığı bize yaptılar o zamn senemiz dolmuşken bile kar payı alamadık.eski şirketim hiç ayrıcalık yapmadı sagolsun.

Pegasus Havayolları, uçak içinde misafir diye tabir ettiği yolculardan tuvalet ihtiyaçları hariç her türlü hizmeti para alarak yaparken bu kez çalışanların Asgari Geçim İndirimi (AGİ)’ye göz dikti. Çalışanlar tepkili, Pegasus ise umursamıyor.

Su dahil her türlü hizmetten para alan Pegasus Havayolları, çalışanlara her ay maaşla birlikte yatırılması gereken Asgari Geçim İndirimi payını ödemedi. 25 Kasım’da ödeneceği duyurulan AGİ’nin her ay maaşla birlikte ödenmesi gerekiyor.

Maaş döneminde Asgari Geçim İndirimi payının maaşlara yansımadığı fark eden personele “AGİ’leriniz 25 Kasım’da ödenecek” bilgisi verildi.

Çalışanların tepkisini çeken bu durum karşısında umursamaz tavır gösteren Pegasus Havayolları’nın 4857 sayılı iş kanununu ihlal ettiği belirtilirken, uzmanlar ödemenin bir ay gecikmesi halinde her bir kişi için 114 TL ceza ile karşı karşıya kalınacağı uyarısında bulundu.

Öte yandan Pegasus Havayolları’nın çalışanlara bayram vesilesi ile yatırılması gereken primlerini de yatırmadığı belirtildi. Primlerin de ne zaman yatacağı bilinmiyor.

©Airporthaber.com

PEGASUS HAVAYOLLARI ÇALIŞANLARIN AGİ’SİNE GÖZ DİKTİ…

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

nesrin kuran ~ 10 yıl önce
Bu güne kadar böyle bir şey yaşamadim Pegasus havaalaninin girisinde görevli ismi Feridun Kirkagac (soyadinsan emin değilim sakladı benim tepkim üzerine) bir görevli X-ray cihazindan bavulum ağır diye bir bayan olarak yardim taleb ettim inanilmaz küstah bir yaklasimla bana çok kaba davrandi..Pegasushava yollarina daha doğrusu bir insana yakıstiramadim.Bu kişi sanki insanlıga veya kadinlara kin dolu gibi ve pegasus hava yollarina da.. ..Uçuş günüm 2 ekim 2014 perşembe saat 17.30 18.00 da oldu...Bilginize ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
sunexpress para almıyor mu sudan bitek pgs ile kafayı bozmussunuz.airporthaber pgs yi karalama yapmaktan vazgeçmezsen kaybedersin.herhalde bu haberi yapan susuz kalmışki suda bile haber alan firma diye sacmalamıs.sız yerınızde sayın pgs buyuyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Denizcilik isletmelerinde de; oteldeki buz dolabinda da boyle. Buralarda bi wc parasiz... kalani parali. Ona laf etmeyen, bunada edemez. Thy de zaten aliyor alacagini bilet parasiyla. Binmedikte biz mi bilmiyoruz! Kim hangi firmayi isterse onunla ucar. Ozel sektor sonucta. Kazanmak icin kurulmus bir isletme. Hayir kurumu degilki!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu kadar karalama amaçlı haber yapılabilirdi tebrikler. Site editörleri düşük maliyetli hava yolu diye birşeyden habersiz sanırım. Agi konusunda da Pegasus muz cumhuriyetinde değil denetlenir hatası varsa da cezasını çeker.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pegasus 1 TL kar edemeyen zavalli bir sirket... En sonunda bu kadar alcalmislar. Palavradan sanal bir havayolu, Onur Air seviyesinde Bora Jet'in altinda finansal olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Duyduğuma göre,şirkette alınan bir karara göre müdürler aldıkları kararlar ve uygulamalar üzerinden şirkete kazandırdıkları kar üzerinden prim verme kararı almış ya da daha önce uygulanıyordu. Bu şirkete ait bir yönetim uygulamasıdır ki kimse birşey diyemez. Ama müdürlerin gözleri şimdi ne kadar kar ettirebilirim diye sonuna kadar açılmış vaziyette. Hergün bir personelin şirkete maaliyetini nasıl azaltabilirim diye düşünmekten kendilerini alamıyorlarmış.Uçuş işletme müdürü bile pilotların servisini kaldırmak,İstanbul gibi yerde tek servis ile neredeyse tüm uçuş ekibini toplatabilmek için herkesi Anadolu yakasına toplamak için sözleşmeye madde bile koydurtmuş.O yüzden şirketten gidecek birçok pilot var.Personel bu bakımdanda mutsuz ama ne Ali Sabancı ne de genel müdür bunları görüyor sanırım. Ben buradan söyleyeyim. Bir şirketin uçuş işletme müdürü kar payını artıracak diye şirketin bel kemiği uçuş ekibi üzerinden kar sağlaması Pegasus gibi bir şirkete yakışmıyor. Heleki maaşlara yaptırdığı ayar ise dillere destan. Kimbilir ilerde daha neler duyup göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
YAW BENIM ANLAMADIĞIM ÖYLE VEYA BÖYLE ÖDEMELERIN TIKIR TIKIR YAPILDIĞI PEGASUSUN BIR SÜRÜ KÖTÜLEME HABERI YAPILIRKEN SKY , TURKUAZ , SAGA GIBI ŞIRKETLER VE MUHTEREM PATRONLARI NEDEN GÖZ ARDI EDILIYOR???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HELAL... ~ 10 yıl önce
MAAŞLARIMIZ AYIN 1 CİVARI YATAR AGİLERDE 23-26 ARASI YATAR GENELDE.AMA GERİYE DÖNÜK BAYRAM VE RESMİ TATİL ÖDEMELERİNDEN HALA HABER YOK.ALLAHTAN BAKANLIKTAN DENETLENDİLERDE BİZDE BİRAZ UMUTLANDIK.BAKALIM,BEKLEYİP GÖRECEĞİZ,GERÇİ 5 AY OLDU AMA HALA TIK YOK.GEÇMİŞ PARALARINI ALANLARDAN ARKADAŞLAR HANGİ DEPARTMANDASINIZ? BİZ DIŞ KAPI MANDALIMIYIZ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucus ekipleri ~ 10 yıl önce
ucucu ekipler icin gecerli olmayan bir kanun sanirim bu .
gercekten helal ~ 10 yıl önce
tebrik ederim arkadaşım guzel ve dogruları yazmıssın helal
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bence bu çalıştığımız ve ayrıldığımız dönemlerin tarih farkından kaynaklanıyordur diye düşünüyorum. Çünkü bu ödemeleri sadece bana yapmadılar. Şirket değişiminde 4 kişiydik. Hepimizin hesabına yattı. Sonrasında kar olmamış yada kurallar değişmiş olabilir. Ayrıca çalışan ve çalışanların maaşlarını ödeyen şirketleri karalama politikası yerine batan şirketler, parasını alamayıp borç içinde olan çalışanları düşünüp şirket ve patronlar hakkında yazı yazılsa daha iyi olur. Eski işyerlerinden maaş alamadığı için çok sıkıntıya düşmüş bir dünya meslektaşımız var. Bizler gününde yatan maaşlarımıza şükrediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Vahh vahh ayrıcalığı bize yaptılar o zamn senemiz dolmuşken bile kar payı alamadık.eski şirketim hiç ayrıcalık yapmadı sagolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000