15 Ekim 2012, Pazartesi 13:05:43

PEGASUS DENETLEMEYE BAŞLADI!

Pegasus Havayolları bünyesinde yeni ekip kurarak denetlemeler yapmaya başladı...
  • 25 dakikada teker koyup tekrar havalanan boeing737-800 acaba kalkış sırasında tekrar durmak istese ne olur? Frenler yeterli performansı gösterebilir mi? Acaba güvenlik olarak bu hızlı kalkışlar ne kadar yeterli?
  • bir de şu uçakta ha baba de baba anons yapılmasını engelleseler çok iyi olur. zavallı pilotlar, anons yapmaktan uçak kullanamıyorlar. koskoca pilotları pazarlama elemanı gibi anons yaptırıyorlar.
  • KKTC Ercan ...
  • ryanair e binersiniz yazısınıı ben yazmıştım yazımda lorient e idi kabin memurları o 20 dk içinde kaba temizliği yapıyorlar uçağa temizlik ekibide her git gel den sonra giriyor bu durum yurtdışı uçuşlarında her uçuşta oluyor asık suratlılar ona katılıyorum am tkda olacağı gibi türbanlı olmayacaklar varsın asık suratlı olsun kaynak: pegasus çalışanı
  • 10 yorumun 8 i pgs nin kötü tarafını yazdığı için haber gözden uzaklaştı. Gerçekler acı olabilir.
  • UCUZ HAVACILIK HİZMETİ SUNDUKLARINI BEYAN EDİP PAHALIYA BİLET SATIYORLAR , UÇAK KOLTUK ARALIKLARI ÇOK AMA ÇOK DAR , ÖLSENİZ PARA ALMADAN BİR BARDAK SU BİLE VERMİYORLAR.ZAMANINDA KALKTIKLARINI İDDAA EDİYORLAR AMA 3 DÜR SAATLERCE ANTALYA VE İSG DE BEKLEDİK.PEGASUS ANLADIĞIMIZ KADARI İLE SADECE REKLAMINI ÇOK İYİ YAPIYOR ONUN DIŞINDA KABİNDE VE YER HİZMETLERİNDE KESİNLİKLE İYİ BİR HİZMET ANLAYIŞI YOK...30 TL FAZLA VERİRİM İNSAN GİBİ THY İLE UÇARIM.
  • Pegasusu ucagina temiz diyenler her halde hic temiz ucaga binmemis Pegasus once ucak temizligine dikkat etsin 20 dk da ucak kalkmaz kalkarsa boyle les gibi olur
  • bir gün umarım ryanair e binersiniz :) low cost olayını bir çözün hele bi
  • Low cost dendiği zaman herzaman bu mantık olmalı , İSG - Antalya (tek yön ) 300-350 TL NE UCUZU YA , DALGA GEÇiYORLAR , şak şakcılarıda destekliyor. Bu mantıkla ancak ilanlarda show yaparlar, ... neymiş havacılığı değiştirmişler, hadi yaa.
  • BU DENETLEMELERE KKTC DAHİL Mİ ? KIBRISTA SİVİL HAVACILIK DİYE BİRŞEY YOK DOLAYISI İLE KENDİ UÇAKLARINIZI DENETLEMEK SİZE DÜŞÜYOR ,BİZ BU UÇAKLARLA UÇUYORUZ DOLAYISI İLE GÜVENLİ OLDUĞUNA EMİN OLMAMIZ LAZIM, KKTC' DE DUYDUĞUMUZ KADARI İLE BU UÇAKLARA BAKIM YAPAN MÜHENDİS ,TEKNİSYEN SAYISI YETERSİZ UMARIM DOĞRU DEĞİLDİR ! YANİ KKTC O KADAR UZAK DEĞİL Bİ EL ATIN LÜTFEN ! ! !

Türkiye’ye low cost taşımacılığı tanıtan ve bu alanda dünya çapında marka olan şirketlerden biri haline gelen Pegasus Havayolları, bu başarısını disiplinli çalışmaya borçlu olduğunu kanıtlar bir uygulamayı devreye soktu.

Sabiha Gökçen merkezli operasyonlarını sürdüren Pegasus, yeni bir denetleme birimi kurarak bünyesindeki her alanı denetlemeye başladı. Verimlilik için yapıldığı öğrenilen denetimlerin çat kapı apronda, uçakta, terminalde ve Pegasus’un olduğu her birimde uygulandığı öğrenildi.

Verdiği hizmet ve uyguladığı çalışma politikası konusunda sürekli eleştiri oklarının hedefi olan ancak sürekli büyüme kat eden Pegasus Havayolları, çalışanlarının disiplinli çalışma prensibi ile hareket etmesini sağlamak için verimlilik eğitimleri de veriyor.

Denetlemenin yanısıra özellikle uçuş ekiplerine verimlilik eğitimi veren şirket, aksaklık durumunda  hızla duruma müdahale edilmesini ve havaalanında en az beklemeyle kalkışın gerçekleşmesini amaçlıyor. Bu eğitimler sayesinde beklemenin 25 dakikanın altına düştüğü de gelen bilgiler arasında. Böylece bir uçağın günlük kullanım süresinin 2-3 saate kadar arttığı tahmin ediliyor.

Pegasus Havayolları’nın birimlerini denetlemesi ve verdiği eğitimlerin şirket içinde de son derece olumlu karşılandığı ve çalışanların her an tetikte oldukları öğrenildi.

PEGASUS DENETLEMEYE BAŞLADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Pegasus Teknik ~ 12 yıl önce
25 dakikada teker koyup tekrar havalanan boeing737-800 acaba kalkış sırasında tekrar durmak istese ne olur? Frenler yeterli performansı gösterebilir mi? Acaba güvenlik olarak bu hızlı kalkışlar ne kadar yeterli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mağdur ~ 12 yıl önce
bir de şu uçakta ha baba de baba anons yapılmasını engelleseler çok iyi olur. zavallı pilotlar, anons yapmaktan uçak kullanamıyorlar. koskoca pilotları pazarlama elemanı gibi anons yaptırıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 12 yıl önce
KKTC Ercan ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
loriente ifaden ~ 12 yıl önce
ryanair e binersiniz yazısınıı ben yazmıştım yazımda lorient e idi kabin memurları o 20 dk içinde kaba temizliği yapıyorlar uçağa temizlik ekibide her git gel den sonra giriyor bu durum yurtdışı uçuşlarında her uçuşta oluyor asık suratlılar ona katılıyorum am tkda olacağı gibi türbanlı olmayacaklar varsın asık suratlı olsun kaynak: pegasus çalışanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 12 yıl önce
Yahu sen beynindeki türbana ne diyorsun? Bence sen önce onu çıkar. Nasıl bir yorumdur bu yahu. Eski pegasus yeni TK çalışanı (belki oradada kalmayacak birisi)
pegasusun ucaklarinda temizlik filan yapilmiyor ~ 12 yıl önce
Pegasus ucaklarinda temizlk yapiliyor diyenler kesinlikle yalan soyluyor.Belki sabah ilk sefere cikiyorken temizlik yapiliyor olabilir ama sonra asla kimse kimseye yalan soylemesin gorunen koy klavuz istemez ucaklar pislikten gecilmiyor.tK da turbanli filanda yok ustelik gayet guler yuzlu kabin personeli var.Pegasustakilerin saci basi birbirine karismis ucak icinde yetisebildikleri kadariyla cop toplayip kusmuk temizlemekten
lorient ~ 12 yıl önce
basit bi soru pegasusun haram zadesi.. sen hic ryanair gordunmu hayatinda..pegasus ucaklari pislik icinde sen onlari savunuytorsun hala tabi size kahve parasi lazim...ayrica ben defalarca ryanair misafiri oldum brest marsilya ucarim surekli onlar gercek ucuz firma sizin gibi haramzade deyil.....
ilginç ~ 12 yıl önce
10 yorumun 8 i pgs nin kötü tarafını yazdığı için haber gözden uzaklaştı. Gerçekler acı olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LOW COST MANTIĞI İLE HİGH COST BİLET SATIYORLAR ~ 12 yıl önce
UCUZ HAVACILIK HİZMETİ SUNDUKLARINI BEYAN EDİP PAHALIYA BİLET SATIYORLAR , UÇAK KOLTUK ARALIKLARI ÇOK AMA ÇOK DAR , ÖLSENİZ PARA ALMADAN BİR BARDAK SU BİLE VERMİYORLAR.ZAMANINDA KALKTIKLARINI İDDAA EDİYORLAR AMA 3 DÜR SAATLERCE ANTALYA VE İSG DE BEKLEDİK.PEGASUS ANLADIĞIMIZ KADARI İLE SADECE REKLAMINI ÇOK İYİ YAPIYOR ONUN DIŞINDA KABİNDE VE YER HİZMETLERİNDE KESİNLİKLE İYİ BİR HİZMET ANLAYIŞI YOK...30 TL FAZLA VERİRİM İNSAN GİBİ THY İLE UÇARIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
low cost degil high cost ~ 12 yıl önce
ucuz filan degil gayet pahali uc kisi ucuza ucmussa lafi oluyor gerisi acikca sovusleniyor.Zamaninda kalkmalari olayini da bastan beri saptiriyorlar ozellikle dis meydanlarda Istanbula neredeyse zamaninda varis yok.zamaninda kalkma isi koca bir balon.Ustelik son zamanlarda kapiyi kapatsalar bile trafik nedeniyle alanda uzunca sure bekledikleri hic de nadir degil.Sadece Hurriyet gurubu arkalarinda reklam yapiyorlar o kadar.
Pegasusu ucagina temiz diyenler ~ 12 yıl önce
Pegasusu ucagina temiz diyenler her halde hic temiz ucaga binmemis Pegasus once ucak temizligine dikkat etsin 20 dk da ucak kalkmaz kalkarsa boyle les gibi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegasusa laf edenlere ~ 12 yıl önce
bir gün umarım ryanair e binersiniz :) low cost olayını bir çözün hele bi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ryan air piril piril ~ 12 yıl önce
ryan air le surekli capraz ucuslar yaparim gerektiginde ucaklar tertemiz ve pegasus ile kiyaslanamaz benzeyen taraflari her ikisinde de personelin cok asik suratli olmasi
ucuzmuş.... ~ 12 yıl önce
Low cost dendiği zaman herzaman bu mantık olmalı , İSG - Antalya (tek yön ) 300-350 TL NE UCUZU YA , DALGA GEÇiYORLAR , şak şakcılarıda destekliyor. Bu mantıkla ancak ilanlarda show yaparlar, ... neymiş havacılığı değiştirmişler, hadi yaa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LÜTFEN ! ! ! ~ 12 yıl önce
BU DENETLEMELERE KKTC DAHİL Mİ ? KIBRISTA SİVİL HAVACILIK DİYE BİRŞEY YOK DOLAYISI İLE KENDİ UÇAKLARINIZI DENETLEMEK SİZE DÜŞÜYOR ,BİZ BU UÇAKLARLA UÇUYORUZ DOLAYISI İLE GÜVENLİ OLDUĞUNA EMİN OLMAMIZ LAZIM, KKTC' DE DUYDUĞUMUZ KADARI İLE BU UÇAKLARA BAKIM YAPAN MÜHENDİS ,TEKNİSYEN SAYISI YETERSİZ UMARIM DOĞRU DEĞİLDİR ! YANİ KKTC O KADAR UZAK DEĞİL Bİ EL ATIN LÜTFEN ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
KKTC personel sayısı yeterli emin olabilirsiniz. 7/24 her zaman bir teknisyen vardır. İyi techizatta var ellerinde, orada apronda vaktim çok geçti. TK ATLAS, PGS hepsi deneyimli eski teknisyen abiler. hiç HABOM iştirakçisi yok arlarında :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000