10 Aralık 2012, Pazartesi 10:21:53

PEGASUS BİR UÇAK PARASI KAZANDI

Pegasus, bu yılın ilk 9 ayında ek hizmet gelirlerinden 74 milyon Euro kazandı. Şirket, ücretli yeme-içme ikramının ağırlıkta olduğu ek hizmetlerle 2013’te almayı planladığı bir uçağın parasını şimdiden çıkardı.
  • Sertaç Beye tamamen katılıyorum. Atatürk açık kalmalı. Ranta açılmamalı. Açık kalırsa THY'den başka hiçi bir havayolu Atatürk'ten ayrılmaz. Bir korku da bu. O zaman kim yapacak RTE'yi? Finansman bulunamaz.
  • Thy başına torpille gelen hamdi topçu ali sabancı'ya baksın da nasıl lider olunur biraz örnek olsun kendisine. hamdi sen anca yandaşlarını yerleştir şirkete:))
  • SAW'da kimse yarışamadi pegasus ile bunların örnekleri var Thy ile pgs zaten yarıstırılacak kulvarlarda değiller. Birisi dünyanın her yerine ucan milli havayolu diğeri ucuz maaliyetli bazı noktalara ucan özel bir şirket. İç hatlarda pegasus pazar payının büyük bölümünü kapsadi ve büyük bir başari ile uctugu noktalara karlı bir yatırım yaptı şimdi thy bu noktalarda anadolujet sunex vs bu sirketleri destekleyip birşeyler yapmak istedi amma velakin sunex su anda sawdan cekilmek üzere :) bu ali beyin pegasus ailesinin başarısıdır! saw'i adam eden de pegasustur unutmayın bu ülkede havaciliği pegasus baslatmadi ama objektif olarak bakarsanız büyük bir değişim söz konusudur!
  • Sn Sabanci kendisine yapilan haksizliktan bahsediyor, peki biz acentelere yaptigi haksizliklari siralasak sütunlara sigmaz. Kendi web sayfalarinda bizlerin anlasma fiatindan düsük ücretli bilet satiyorlar yalanmi? Bazi büyük internet operatörlerine oneway minumum 90 Euro düsük fiatlarla sattiriyorlar yalanmi? Hic haberimiz olmadan duyuru yapmadan komisyonlarimizi düsürüyor yalanmi? Kafadan uydurduklari yok YR? yok check-in bedeli ücretler kesiyorlar yalanmi?? Eee sayin PGS yetkililieri sizin kuyrugunuza 1 defa basildi yaygarayi basiyorsunuz, bizde basilacak kuyruk kalmadi sayenizde. Ee bu keser birgün döner sizinkinide keser. Etme bulma dünyasi.
  • AJ ve THY tutmadı diyen arkadaş, AJ burdan uçtuğunda full çekiyordu, THY şuanda %80 dolulukla uçuyor. öyle bilip bilmeden sallıyosun sırf bu kurumun adını karalamak için.
  • diğer hatlar için devletlerin karşılıklı anlaşması lazım, acılan hatlarda oncelik thy nindir. sende thy gibi her yere uc hak talep et. sadace karlı hatlara ucmakla olmaz. öncelik için elini biraz ateşe tutman lazım. 74 milyon euro cirodur. iade ler ve yükleme giderleri ile beraber net kar 4-5 milyon euro anca vardır ama bu bile büyük kardır. Bide thy gökcene gelir ve pgs nin aldığı teşvikleri alırsa yolcu daha cok kazanır. esas adelet o zaman olur.
  • Ek hizmetlerden 9 ayda 74 milyon aero ?????? bir yanlışlık olmasın !!!!!!!!!
  • bu sabancı farkı ,demekki bizler fikirlerimizi tekrar gözden geçirmeliyiz,öğrenecek fikirler bulabiliriz yanlışları olsa bile
  • 1 kuruşluk sms 1,5 tl olursa web sayfasında kafa karıştırıp bin tane h,zmetten ücret alırsa
  • şu şirketi bi halka aç da görelim hele türkiye mi kaybediyor pegasus mu... öldürücü rekâbet hak değildir ve yolcuya da zararı vardır. rusya'da kullanamadığınız kaynaklarınızı afrika'da görmek isteriz.

Esas Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve Yönetim Kurulu Başkanlığını Ali Sabancı’nın yaptığı Pegasus Havayolları, bu yılın ilk 9 ayında ek hizmetlerden 74 milyon Euro kazanç elde etti. Elde edilen ek hizmet gelirlerinin büyük kısmını uçak içi ücretli yeme-içme ikramı oluştururken, fazla bagaj ödemesi, koltuk seçimi ve rezervasyon uzatma gibi hizmetlerde bu gelir kaleminde pay sahibi oldu. Toplam gelirinin yüzde 10’unu ek hizmet ücretlerinden sağlayan Pegasus, bu sayede 2013 yılı başında filosuna katmayı düşündüğü 70 milyon Euro’luk değerindeki Airbus A320neo’lardan birini ek hizmetlerden çıkardı. 18 Ekim tarihinde başlayan Sabiha Gökçen-Dubai hattının tanıtım için düzenlenen basın toplantısında konuşan Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, şirketin hedefleri ve sektör hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türk havacılık sektöründe, özellikle yurt içi uçuşlarda rekabetin çok keskin yaşandığını söyleyen Sabancı, yurt dışı seferlerde aynı rekabetin oluşmadığını ve fiyatların yüksek kaldığını savundu.

Rekabet fiyatlara yansıyor

Ali Sabancı “Yurt içinde otobüs fiyatına uçak bileti bulmak mümkün. Çünkü gideceğiniz birçok yere, birden fazla havayolu ile gitme alternatifiniz var. Ancak yurt dışında durum daha farklı. Bir havayolu 5.5 saatlik İstanbul-Kazakistan uçuşu için 420 Euro ücret alıyor. Aynı havayolu 11 saatlik İstanbul-New York uçuşu için ise 450 Euro ücret alıyor. Bu adaletli değil. Havacılıkta rekabet olunca fiyatlar düşüyor. Sektörde liberalleşme gerekiyor” dedi. Özellikle Türki Cumhuriyetler, Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da uçuş izni alamadıklarına dikkat çeken Ali Sabancı “Kaybeden tüketici ve Türkiye. Bu bölgeler rekabete açılmalı” diye konuştu.

AHL’nin yıkılmasına karşıyım

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, 3’üncü havalimanı projesini gönülden desteklediğini ancak Atatürk Havalimanı’nın (AHL) yıkılmasına karşı olduğunu söyledi. Haybat “Atatürk Havalimanı atıl duruma düşmemeli. Orayı yıkıp 2’nci havalimanını yapmak büyük bir yanlış olur. 3’üncü havalimanına ihtiyaç var ama Atatürk Havalimanı’na da ihtiyaç var” dedi. Haybat ayrıca, üçüncü havalimanı’nda yer alacak mısınız ? sorusuna “Şartlar ortaya çıksın sonra düşüneceğiz” cevabını verdi. (Star)

55 şehirden Dubai’e transit hizmet: Pegasus İstanbul’dan Dubai’ye çarşamba, perşembe, cuma ve pazar günleri; Dubai’den İstanbul’a ise pazartesi, perşembe, cuma ve cumartesi günleri tarifeli olarak uçuyor. Ali Sabancı Dubai’ye alınan biletlerin yüzde 41’inin 100 Euro’nun altında olduğunu belirterek “35’i yurt dışı, 20’si de yurt içi olmak üzere toplam 55 şehirden misafirlerimiz transit Dubai’ye uçtu” dedi.

PEGASUS BİR UÇAK PARASI KAZANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Atatürk ~ 11 yıl önce
Sertaç Beye tamamen katılıyorum. Atatürk açık kalmalı. Ranta açılmamalı. Açık kalırsa THY'den başka hiçi bir havayolu Atatürk'ten ayrılmaz. Bir korku da bu. O zaman kim yapacak RTE'yi? Finansman bulunamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 11 yıl önce
Thy başına torpille gelen hamdi topçu ali sabancı'ya baksın da nasıl lider olunur biraz örnek olsun kendisine. hamdi sen anca yandaşlarını yerleştir şirkete:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo'ya ~ 11 yıl önce
Arkadaşım Ali Sabancı azmı torpilli sanki? Şu yazdığına bak yaa.
PGS ~ 11 yıl önce
SAW'da kimse yarışamadi pegasus ile bunların örnekleri var Thy ile pgs zaten yarıstırılacak kulvarlarda değiller. Birisi dünyanın her yerine ucan milli havayolu diğeri ucuz maaliyetli bazı noktalara ucan özel bir şirket. İç hatlarda pegasus pazar payının büyük bölümünü kapsadi ve büyük bir başari ile uctugu noktalara karlı bir yatırım yaptı şimdi thy bu noktalarda anadolujet sunex vs bu sirketleri destekleyip birşeyler yapmak istedi amma velakin sunex su anda sawdan cekilmek üzere :) bu ali beyin pegasus ailesinin başarısıdır! saw'i adam eden de pegasustur unutmayın bu ülkede havaciliği pegasus baslatmadi ama objektif olarak bakarsanız büyük bir değişim söz konusudur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 11 yıl önce
bundan 10 yıl önce uçak yolculuğu yapmak zordu insanlar faiş fiyatlar ödeyip yolculuk yapıyorlardı,ama şimdi bu pgs sayesinde o dönem bitdi 49,99 fiyata paris ucuyorsun ya ! daha ne olsun,helal olsun ali bey'e pgs dahada büyümeyi hakediyor ve büyüyecekde ! uçakları harika kabin ekibi mükemmel tecrübeli bilet fiyatları aşağıda daha ne olsun ya ! o yüzden pgs laf söylenmesin bence,zaten nurçin hanım var ise orada herşey mükemmel olur.BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM PGS havacılığı siz değil ama uçmayı siz sevdirdiniz
Bir Tur operatörü ~ 11 yıl önce
Sn Sabanci kendisine yapilan haksizliktan bahsediyor, peki biz acentelere yaptigi haksizliklari siralasak sütunlara sigmaz. Kendi web sayfalarinda bizlerin anlasma fiatindan düsük ücretli bilet satiyorlar yalanmi? Bazi büyük internet operatörlerine oneway minumum 90 Euro düsük fiatlarla sattiriyorlar yalanmi? Hic haberimiz olmadan duyuru yapmadan komisyonlarimizi düsürüyor yalanmi? Kafadan uydurduklari yok YR? yok check-in bedeli ücretler kesiyorlar yalanmi?? Eee sayin PGS yetkililieri sizin kuyrugunuza 1 defa basildi yaygarayi basiyorsunuz, bizde basilacak kuyruk kalmadi sayenizde. Ee bu keser birgün döner sizinkinide keser. Etme bulma dünyasi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nokta atış ~ 11 yıl önce
kardesim acenteler sütten çıkmış ak kaşık ya zaten...siz milleti dolandırıyorsunuz adamlar da bir kerecik sizi dolandırmış çok mu ? te ellaaam...
o.g ~ 11 yıl önce
Artik acentalarin mantiksiz oldugunu, internet sektorunde hala is anlamayanlardan para kazanan bir sektor oldugu gercegini goze alirsaniz. en kisa zamanda yeni bir is sektorune gecmenizi tavsiye ederim.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
LCC şirketler acenta kanalıyla bilet satmaz; bilet fiyatları ve kar marjlarını buna göre ayarlar. Bu firmanın biletini satmaya çalışıyor olmanız sizin sorununuz. Kaldı ki THY bile artık acenta komisyonu ödemiyor.
AJ olmadı diyen ~ 11 yıl önce
AJ ve THY tutmadı diyen arkadaş, AJ burdan uçtuğunda full çekiyordu, THY şuanda %80 dolulukla uçuyor. öyle bilip bilmeden sallıyosun sırf bu kurumun adını karalamak için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AJ olmadı.. ~ 11 yıl önce
bakınız kaçırdığınız önemli noktalar var. dolu uçmak karlı uçmak anlamına gelmiyor. maliyet yapısı yüksek olan AJ madem o kadar dolu uçuyordu neden peki AJ operasyonları sona erdiriliyor ve sunexpresse devrediliyor?anadolu jet doldukça daha fazla zarar ediyor. daha fazla yolcu daha fazl zarar demek AJ için. belki size ters geliyor bu ancak AJ in kuruluş amacı pegasusun elindeki yolcuyu çalmka bu yüzden de fiyatları maliyetlerini yansıtmıyor.o yüzden yolcu çoğaldıkça maliyette artıyor.thy yada AJ sabiha gokcende pegasus yolcusunu uçurmuyorki. kendi yolcusu var, Atatürke gidecek olan yolcu oraya gitmiyor ve thy ile uçuyor.luftansa 2 sene once %81 doluluk oranıyla 500 milyon euro zarar etti. AJ %83 doluluk oranıyla zarar ediyor. Ama bakın bir low cost şirketi %70 ile kar edebilir.çünkü yan gelirleri çok fazla,uçakların kullanım oranları çok yüksek.Aj ya da THY saw da pegasus ile rekabet edemez. en fazla kendi yolcusunu uçurur.AHL na gidecek yolcu oraya gitmez gelir SAW'dan uçar.
adalet ~ 11 yıl önce
diğer hatlar için devletlerin karşılıklı anlaşması lazım, acılan hatlarda oncelik thy nindir. sende thy gibi her yere uc hak talep et. sadace karlı hatlara ucmakla olmaz. öncelik için elini biraz ateşe tutman lazım. 74 milyon euro cirodur. iade ler ve yükleme giderleri ile beraber net kar 4-5 milyon euro anca vardır ama bu bile büyük kardır. Bide thy gökcene gelir ve pgs nin aldığı teşvikleri alırsa yolcu daha cok kazanır. esas adelet o zaman olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalet? ~ 11 yıl önce
adalet anlayışınıza bayıldım gerçekten.çok komiksiniz.bir de thy defalarca gökçenden uçmayı denedi, hepsinde hüsran oldu.sunexpressi soktu yine olmadı , anadolu jet dedi yine olmadi.gelir ve yine hüsran olur. sen de o kadar yere uç mantığı ile işler olmaz.madem oyle Pegasusa da ahl dan slot veirlsin o zaman başlar yolcu kazanmaya.
adalet ~ 11 yıl önce
senin THY nin SAw da doluluk oranlarindan haberin yok galiba sallamissin PGS dua etsin THY SAW a tam yuklenmiyor yuklense PGS toz duman olur. Her guzergaha sbaha aksam iki ucak koysa PGS nin hali ne olur dusun
adalet? ~ 11 yıl önce
thy yüklenmiyormuş saw'a .. yüklense neler olurmuş)).. bunlar komik yorumlar. thy saw'a yüklenemez. yüklenirse büyük zarar eder. zaten şu an zarar ediyor. dolu uçmak önemli değil. onemli olan karlı uçmak. dolu uçarak zarar edebilirsiniz maliyet yapınız yüksek ise. low cost bir şirket ise sizin uçtuğunuzun 15-20 puan altındaki bir doluluk ile kar edebilir. maliyet yapısı nedeniyle. bu yüzde siz bence bilmediğiniz konularda yorum yapmayın
havacı ~ 11 yıl önce
Ek hizmetlerden 9 ayda 74 milyon aero ?????? bir yanlışlık olmasın !!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fark ~ 11 yıl önce
bu sabancı farkı ,demekki bizler fikirlerimizi tekrar gözden geçirmeliyiz,öğrenecek fikirler bulabiliriz yanlışları olsa bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kazanır tabi ~ 11 yıl önce
1 kuruşluk sms 1,5 tl olursa web sayfasında kafa karıştırıp bin tane h,zmetten ücret alırsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ ~ 11 yıl önce
şu şirketi bi halka aç da görelim hele türkiye mi kaybediyor pegasus mu... öldürücü rekâbet hak değildir ve yolcuya da zararı vardır. rusya'da kullanamadığınız kaynaklarınızı afrika'da görmek isteriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000