10 Kasım 2016, Perşembe 12:15:31

Pegasus atıyor, üniversite aday arıyor

Pegasus Havayolları ekonomik krizi gerekçe göstererek yüzlerce kabin memurunun işine son verirken diğer taraftan Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile kabin memuru alımı için ücretli eğitim ilanı açtı.
  • Personel cikartip ucretli egitimle kabin memuru almak hic mantikli bir is degil. Sirketin durumu kotuyse o zaman alim yapmasin yazik degil mi personellere. Bende basvuru yapmayi dusunuyordum ama bu haberlerden sonra pegasustan vazgectim.
  • Mrblar bana mülakat için tarih verdiler.ama mailden tam aciklamalara bakarken 8 bin lira 30 günlük eğitim istiyorlarmis.geçen gemicilik de de öyle bi kadın beni davet etti ve eğitim için 2 buçuk istedi araştırınca dolandırıcı çıkmış son anda Allah yardimci oldu bana ne yapmalıyım sizce?
  • bende basvurmayı dusunuyorum fakat bu haberden sonra emın olamadım bılgısı olan var mı ayrıntılı gercekten boyle bır ımkan saglıyorlar mı ?
  • Şu ticari oyuna gelmeyin. Paranıza da zamanınıza da yazık.
  • yaaa hayat böyledir işte. Alırsın mazlumun ahını bir ekonomik kriz baş gösterir ve bu ekonomik krizden en çok etkilenen sen olursun. Elemanlarını part time mı çalıştırırsın ücretsiz izne mi ayırırsın işten mi çıkartırsın ne yapacağını bilemez hale gelirsin. Boşuna dememişler ALLAH büyüktür diye...
  • avanak hamdi; pegasustan olduğun belli. Bırak da genç arkadaşlara daha yolun başındayken neyin ne olduğunu güzelce anlatalım. ayrıca dengesiz kime denir onu biz senden daha iyi biliriz...
  • Benide davet ettiler. Ben yaklaşık 500 kişi vardı ve çok ciddi bir şekilde mülakatlarımız yapıldı. Sizin bahsettğini gibi bir durum yoktu. Allah yalanı sevmez. Görmediğiniz ve sadece bir kaç dengesizin yorumları ile hayallerinizi ötemeleyin derim. Ama ben geçemedim Yabancı Dilden :(((((
  • Üniversite aday bahane; 1000 tl zam şahane! HKÜ ve Pegasus neden 4.grubu eğitime dahil etmediği son ilanlarında ortada! http://istanbul.hku.edu.tr/Vitrin/KABiN-MEMURLUGU-EGiTiMi/28/
  • Personel üzerin de uygulanan baskı şiddetle devam ediyor. İnsanlar bıktı, pisikolojileri bozuldu, huzur yok. Dertleri bitmiyor bir türlü, her gün yeni bir fikir/icat ile 'nasıl yapsak da bezdirsek acaba?' diye güne başlayan yönetim bu işkenceye daha ne kadar devam edecek! Yetmedi mi o kadar insanı harcamak??
  • Beni sınava davet ettiler gitmek istiyorum ama yorumlar korkuttu beni. Sızce napsam arkadslar?

Pegasus Havayolları ekonomik krizi gerekçe göstererek yüzlerce kabin memurunun işine son verirken diğer taraftan Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile  kabin memuru alımı için ücretli eğitim ilanı açtı.

Pegasus Havayolları,  son dönemde ekonomik koşulların ağırlığını gerekçe göstererek çok sayıda çalışanının işine son verdi. Çoğunluğu kabin memuru ve yer hizmetleri çalışanları olmak üzere farklı departmanlardan yüzlerce çalışanıyla yollarını ayıran Pegasus Havayolları,  tasarruf sağlamak amacıyla part time çalışma formülünü hayata geçirmiş, önce gönüllülük usulüne göre part time’a geçmek isteyenler belirlenmek istese de yeterli talep olmayınca zorunlu olarak 800 çalışan part time sistemine geçirilmişti.
Bu süreçte İngilizce yeterliliği olmayan kabin ekipleriyle de yollarını ayıran Pegasus, son hamlesiyle oldukça şaşırttı. Kabin memuru ihtiyacını bir süredir Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile ortak yürüttüğü programdan eğitim alanlardan karşılayan Pegasus Havayolları, işten çıkarmaların devam ettiği dönemde programa aday kabul etmeye başladı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, bugüne kadar 3 dönem kabin memuru grubu mezun ederken sözleşme imzalanan  dördüncü grup ekonomik gerekçeler ileri sürülerek işe başlatılmadı. 6 bin 500 TL ödeyerek iş garantili olduğu söylenen Hasan Kalyoncu Üniversitesi kabin memurluğu eğitimi kursuna katılmak için sözleşme imzalayan ancak yaklaşık 9 aydan bu yana işe yerleştirilmeyen dördüncü grup halen bekletilirken üniversitenin yeni ilan açarak aday kabul etmeye başlaması tartışma yarattı. Önceki alımların aksine Pegasus Havayolları’nın isteği üzerine kabin memurluğuna başvuru şartına lise mezunu yerine en az ön lisans mezunu olma şartını getiren Hasan Kalyoncu Üniversitesi, yarından itibaren yeni adaylarla mülakatlar için görüşmelere başlanacağını açıkladı.

Yüzde 100 iş garantili sloganıyla bir aylık eğitime aday kabul eden üniversitenin, önceki dönem yerleştirilmeyen mezunların durumuyla ilgili nasıl bir reaksiyon vereceği merak konusu olurken, Pegasus Havayolları’nda işten çıkarmaların olduğu bir dönemde kabin memurluğu eğitimlerinin başlaması ise şaşkınlıkla karşılandı.

Üniversite, adayların bir aylık eğitim sonunda Pegasus Havayolları’nda işe başlayacağını bildirdi.

©AirportHaber

 

Pegasus atıyor, üniversite aday arıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (131)

Yakistiramadim ~ 6 yıl önce
Personel cikartip ucretli egitimle kabin memuru almak hic mantikli bir is degil. Sirketin durumu kotuyse o zaman alim yapmasin yazik degil mi personellere. Bende basvuru yapmayi dusunuyordum ama bu haberlerden sonra pegasustan vazgectim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esra ~ 7 yıl önce
Mrblar bana mülakat için tarih verdiler.ama mailden tam aciklamalara bakarken 8 bin lira 30 günlük eğitim istiyorlarmis.geçen gemicilik de de öyle bi kadın beni davet etti ve eğitim için 2 buçuk istedi araştırınca dolandırıcı çıkmış son anda Allah yardimci oldu bana ne yapmalıyım sizce?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
burak ~ 7 yıl önce
bende basvurmayı dusunuyorum fakat bu haberden sonra emın olamadım bılgısı olan var mı ayrıntılı gercekten boyle bır ımkan saglıyorlar mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 7 yıl önce
Şu ticari oyuna gelmeyin. Paranıza da zamanınıza da yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
excabinchief ~ 7 yıl önce
yaaa hayat böyledir işte. Alırsın mazlumun ahını bir ekonomik kriz baş gösterir ve bu ekonomik krizden en çok etkilenen sen olursun. Elemanlarını part time mı çalıştırırsın ücretsiz izne mi ayırırsın işten mi çıkartırsın ne yapacağını bilemez hale gelirsin. Boşuna dememişler ALLAH büyüktür diye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
excabinchief ~ 7 yıl önce
avanak hamdi; pegasustan olduğun belli. Bırak da genç arkadaşlara daha yolun başındayken neyin ne olduğunu güzelce anlatalım. ayrıca dengesiz kime denir onu biz senden daha iyi biliriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avanak hamdi ~ 7 yıl önce
Benide davet ettiler. Ben yaklaşık 500 kişi vardı ve çok ciddi bir şekilde mülakatlarımız yapıldı. Sizin bahsettğini gibi bir durum yoktu. Allah yalanı sevmez. Görmediğiniz ve sadece bir kaç dengesizin yorumları ile hayallerinizi ötemeleyin derim. Ama ben geçemedim Yabancı Dilden :(((((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fly ~ 7 yıl önce
tam senlik şirket aslında hakkını yemişler.bidaha başvur yılma
C ~ 7 yıl önce
Üniversite aday bahane; 1000 tl zam şahane! HKÜ ve Pegasus neden 4.grubu eğitime dahil etmediği son ilanlarında ortada! http://istanbul.hku.edu.tr/Vitrin/KABiN-MEMURLUGU-EGiTiMi/28/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitmiyor... ~ 7 yıl önce
Personel üzerin de uygulanan baskı şiddetle devam ediyor. İnsanlar bıktı, pisikolojileri bozuldu, huzur yok. Dertleri bitmiyor bir türlü, her gün yeni bir fikir/icat ile 'nasıl yapsak da bezdirsek acaba?' diye güne başlayan yönetim bu işkenceye daha ne kadar devam edecek! Yetmedi mi o kadar insanı harcamak??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İst ~ 7 yıl önce
Şimdi de personeli ücretsiz izne mi ayırıyorlar
Duru ~ 7 yıl önce
Beni sınava davet ettiler gitmek istiyorum ama yorumlar korkuttu beni. Sızce napsam arkadslar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 7 yıl önce
Benide aradilar ama gitmedim arastirdim baya hatta gitmemek daha iyisiydi. Sen ne yaptin gittin mi?
ccc ~ 7 yıl önce
Beni de eğitime davet ettiler ama gitmeyi düşünmüyorum. Bu kadar kötü yorum / yıldırma olaylarından sonra pek olumlu bakmıyorum. Daha iyisi için bekleyeceğim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000