13 Ağustos 2014, Çarşamba 10:02:34

PEGASUS 6 AYDA NELER YAPTI?

Pegasus Hava Yolları, 2014 yılı Ocak-Haziran dönemi finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıkladı.
  • Bir de bu 6 aylık büyümeyi kabin personeline sorsalar? Pegasusta son 4 senedir maaşlara zam yok! Hergün uçuşlar değiştiriliyor ayda 60 bacak uçuruyorlar!
  • flying witch adlı yorumcu bana sen diyemez sin .thy ile uğraşma thy nin hatalarını biz thy bildirıyoruz,anında özür var.thy sahtekar değil .pgs in yagcıları sizler ( sen demiyorum)benim bilet ücretimi 2 sefer aynı meblagada tahsil eden sonrada özür dilemeyen baska yolcunun bilgilerini şahsıma yolluyan bir havayolu şirketi sahtekardır ya sizce ?
  • tesekkürler asp yorumcusu .çömez uşak yağcı pgs çi thy yi yok sayan zihniyete ha birde patronu sonradan uçakçı olmuş bu yorumcuya cevabınız takdire şayan.pegasus benden koltuk parası aldı yerime torpilli yolcuyu oturttu bu bir ,(ama yolcuyu kaldırdım)kemerler halen toplatılıyor yurtdışı uçuşlarda evet,pegasus kaptan ve pilotu anons yapmadı ne bir bilgi ne bir yolcuya saygı kural yok sayın sabancı versin e mail adresini tek tek yazayım gün tarih leri ile.pegasus dolmuşçuluk yapıyor.ayıp değil onun için de kâr ediyor canım thy yem lüx taxi fark bu . birde pegasus bilet ücretimi pegasus un yurt dışı banka hesabı 2 sefer tahsil etti pgs ye yazılı telefonla bildirdim,geri dönmediler.paramı avukatlar tahsil etti .sms den ücret alan havayolu ,daha ne olsun .herkese saygı ve selam
  • Arkadaşlar böyle yorumlar niye?, uzuyan kol bizden olsun Pegasus ve ya TK olsun Devletimiz kazansın yeter!.
  • Milyonlarca dolar kar edebilirsiniz ya da zarar da edebilirsiniz bir şirketin temel taşı çalışanlarıdır.Yöneticileriniz bu kadar kör zihniyetteyken ne yaptğınız karın size bir faydası olur ne de elde edeceğiniz karların herkes bakar ama görmez.
  • teknik e cevap uçmuyorumki neden uçayım.verilen yazılan haber üzerine yorum yaptım,3 sefer uçtum tövbe olsun uçmam uçulmaması gerekir ,kritikleri kabul edin ögrenin pegasus thy yeyle kendini bir zannediyor.kendine rakip zannediyor,yolcuya hizmet götürme,su dan para al hasta yolcuya paralı su ver,kemerleri yolcuya toplat,sayın yorumcu teknik kritik hazmedememişsiniz.pegasus taksim kadıköy dolmuş u gibi.in bin .
  • Pegasus'u şırnak havalimanına dörtgözle bekliyoruz.ve Pegasusu seviyoruz.
  • Senede 1 milyar tl kazanılıyprsa 14 milyon tl de zarar etsin. Çalışandan kesiliyor zaten o zararda :))
  • devamını dilerim.
  • Tebrikler Pegasus

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirilen 2014 yılı Ocak-Haziran dönemi finansal sonuçlarına göre; büyümesini 2014 yılının ilk yarısında da sürdüren Pegasus Hava Yolları, yılın ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre cirosunu yüzde 33 artırırken iç hat pazar payını yüzde 26,7’den yüzde 28’e, dış hat pazar payını yüzde 9,1’den yüzde 9,8’e çıkarttı.

Koltuk başına maliyetler düşüyor

Pegasus Hava Yolları, ilgili dönem içerisinde artan satış hacmine paralel olarak arz edilen koltuk kilometre maliyetlerini de düşürdü. Geçen yılın ilk 6 ayında 4,13 Euro olan Pegasus’un arz edilen koltuk kilometre maliyeti, bu yılın aynı döneminde yüzde 2 gerileyerek 4,06 Euro’ya indi.

Pegasus pazardan daha hızlı büyüyor

Pegasus ilk 6 ayda taşıdığı misafir sayısını ve doluluk oranını da artırdı. 2013 yılının ilk 6 ayında 7,6 milyon olan iç ve dış hat toplam misafir sayısı 2014 yılının aynı döneminde yüzde 22,4 büyüme göstererek 9,2 milyona ulaştı. Buna göre iç hatlardaki toplam misafir sayısı yüzde 21,5 büyüme ile 5,7 milyona; dış hatlardaki toplam misafir sayısı yüzde 24 büyüme ile 3,5 milyona yükseldi.

Yılın ilk yarısında, doluluk oranı iç hatlarda yüzde 82’ye ulaştı; dış hatlarda ise yüzde 75,4 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde toplam koltuk kapasitesindeki büyüme yüzde 22,3 olarak gerçekleşti.

Türkiye’deki havacılık sektörü verilerine bakıldığında ise Pegasus, yılın ilk altı ayında iç hatlarda pazarın 1,4, dış hatlarda pazarın 1,7 katı büyüdü. Pegasus, 2014 Ocak- Haziran döneminde iç hat pazar payını yüzde 26,7’den yüzde 28’e, dış hat pazar payını yüzde 9,1’den yüzde 9,8’e çıkarttı.

Haybat: “Kapasitemizi ve pazar payımızı artırdık”

Pegasus olarak sahip oldukları coğrafi konum, uçuş ağı ve düşük maliyet yapısı gibi tüm rekabet avantajlarını en etkin şekilde kullandıklarını ifade eden Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat değerlendirmesinde şunları söyledi: “Yüksek uçak kullanım oranlarımız ve yakın dönemde verdiğimiz 12,2 milyar dolarlık uçak siparişi ile gelecek dönemde de Avrupa’nın en hızlı büyüyen düşük maliyetli havayolu şirketlerinden biri olmaya devam edeceğiz. Büyüyen bir pazarda bir yandan kapasitemizi artırırken bir yandan da geçmiş yıllarda olduğu gibi pazar payımızı artırmaya devam ettik ve uçaklarımızın verimli kullanımını sürdürerek arz edilen koltuk kilometre başına maliyetlerimizi düşürmeyi başardık.”

PEGASUS 6 AYDA NELER YAPTI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir de bu 6 aylık büyümeyi kabin personeline sorsalar? Pegasusta son 4 senedir maaşlara zam yok! Hergün uçuşlar değiştiriliyor ayda 60 bacak uçuruyorlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
flying witch adlı yorumcu bana sen diyemez sin .thy ile uğraşma thy nin hatalarını biz thy bildirıyoruz,anında özür var.thy sahtekar değil .pgs in yagcıları sizler ( sen demiyorum)benim bilet ücretimi 2 sefer aynı meblagada tahsil eden sonrada özür dilemeyen baska yolcunun bilgilerini şahsıma yolluyan bir havayolu şirketi sahtekardır ya sizce ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
tesekkürler asp yorumcusu .çömez uşak yağcı pgs çi thy yi yok sayan zihniyete ha birde patronu sonradan uçakçı olmuş bu yorumcuya cevabınız takdire şayan.pegasus benden koltuk parası aldı yerime torpilli yolcuyu oturttu bu bir ,(ama yolcuyu kaldırdım)kemerler halen toplatılıyor yurtdışı uçuşlarda evet,pegasus kaptan ve pilotu anons yapmadı ne bir bilgi ne bir yolcuya saygı kural yok sayın sabancı versin e mail adresini tek tek yazayım gün tarih leri ile.pegasus dolmuşçuluk yapıyor.ayıp değil onun için de kâr ediyor canım thy yem lüx taxi fark bu . birde pegasus bilet ücretimi pegasus un yurt dışı banka hesabı 2 sefer tahsil etti pgs ye yazılı telefonla bildirdim,geri dönmediler.paramı avukatlar tahsil etti .sms den ücret alan havayolu ,daha ne olsun .herkese saygı ve selam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar böyle yorumlar niye?, uzuyan kol bizden olsun Pegasus ve ya TK olsun Devletimiz kazansın yeter!.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Milyonlarca dolar kar edebilirsiniz ya da zarar da edebilirsiniz bir şirketin temel taşı çalışanlarıdır.Yöneticileriniz bu kadar kör zihniyetteyken ne yaptğınız karın size bir faydası olur ne de elde edeceğiniz karların herkes bakar ama görmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
teknik e cevap uçmuyorumki neden uçayım.verilen yazılan haber üzerine yorum yaptım,3 sefer uçtum tövbe olsun uçmam uçulmaması gerekir ,kritikleri kabul edin ögrenin pegasus thy yeyle kendini bir zannediyor.kendine rakip zannediyor,yolcuya hizmet götürme,su dan para al hasta yolcuya paralı su ver,kemerleri yolcuya toplat,sayın yorumcu teknik kritik hazmedememişsiniz.pegasus taksim kadıköy dolmuş u gibi.in bin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flying Witch ~ 10 yıl önce
Pegasus hakkında bildiklerin çok geride kalmış up to date ederek devam et..Yolcu kemeri toplamyalı 4 sene bitmiş durumda o tidy up olarak kabin ekibi tarafından yapılıyor bu bir..ikincisi ikram olarak bilet fiyatının içinde ödenen her şey THY yada başka havayollarında inişten sonra nasıl talan ediliyor uçan herkes bilir;ben eski TK lıyım o zaman da yapışırdı şimdi daha beter yapılıyor..Eski TK lı ve bir PGS li olarak aradaki farkı şimdi görüorum meğer ne kadar anlamsız paralarla neler ziyan oluyormus sokağa çıkınca bedava su iste bakalım kimseye veriolar mı? sana koltugunu satıyor suyunu yemeğini ister alırsın ister almazsın atılacak yada başkasına peşkeş çekilecek ikrama verecek parası yok bizle uçanların..sen anlayamadıysan da anlayan çok gel bak bakalım uçaklarda yer bulabiliyormusun:)) İsraf yok israr yok boşa görüntü kirliliği yok çeşit çok biz memnunuz size ne oluyor anlamam ki!! Beğenmeyen TK ile uçsun tabii, orası eski evimiz ama bu mentalite ve bu yönetimle değil!PGS yuvadır
ASP ~ 10 yıl önce
Flying Witch sanırım sen daha cok yenı PGS lisin yada yalaka takımının ıcınde olan ıse yaramaz mılletın sırtından gecınen bır sırtlansın dıkkat et yakında sanada way ben duymadım way ben görmedım dedırtmesınler
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pegasus'u şırnak havalimanına dörtgözle bekliyoruz.ve Pegasusu seviyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Senede 1 milyar tl kazanılıyprsa 14 milyon tl de zarar etsin. Çalışandan kesiliyor zaten o zararda :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
basarılar ~ 10 yıl önce
devamını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 10 yıl önce
Tebrikler Pegasus

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000