05 Temmuz 2015, Pazar 12:29:44

Pegasus 5 işçiyi ‘ahlaksız’ suçlamayla işten çıkardı

Pegasus’ta yer hizmetlerinde çalışan 2’si Hava İş üyesi 5 kişi işten çıkarıldı. Şirketin işçileri ‘ahlaksızlıkla’ suçlayarak işsizlik maaşı ve yeni iş imkanlarının da önünü kesmesine tepki gösteren işçiler, şirketin çalışanlara uyguladığı sömürü politikasını anlattı.
  • Ohooo! Başta yönetim olmak üzere, atılacak işe yatamaz çok adam var. Önce yönetimi temizlesinler, sonra işe yaramayan beleşe çalışıp milletin hakkını yiyerek gerçek çalışanın sırtından geçinenleri tekmelesinler...
  • pegasusta sendikalı olmaya kalkarsan ahlaksızda olursun hırsızda...
  • Kasım ayından beri bildiğim 300 kişiyi işe aldı apron için tarih değişmiş lan 300 adamı kurbanlık besler gibi yedirip içtirip yatırıyor sadece söz verdiği için.. şimdi adama sormazlarmı.. eğer öyle olsa neden bu 5 haini çıkarsın elinin altında deneme süresini doldurmamış tazminat hak etmemiş istediği şekilde işten atmasında engeli olmayan bukadar adam varken neden bu 5 kişi.. bırakın bu goygoyu..koçummmmmmm.. öyle gazada gelmeyin..
  • Yüzlerce çalışanı olan bir firmada neden sadece 5 kişi...! Yaa bırakın bu işleri kıçını başını oynatacaksın.. eee şirket ipini kesince yalandan sendikaya üye olacaksın ee pegasus işten attı.. hiç inanasım gelmiyor nedense.....!
  • SXS'e gelin, burada herşey super
  • İşten çıkarılan 5 kişiden 2 sini yakın tanırım. Başka bir şirkette çalışma fırsatı bulmuştuk. İşlerinde son derece yetkin kişilerdir. Pek çok yeni personelide yetiştirmişlerdir. Bu iki arkadaşım ama haklarını yedirmeyecek haksızlık karşısında yutkunmayacak mizaçta insanlardı. Zaten gördükleri haksızlıklarıda yöneticilerine söylüyorlardı. Sadece kendileri için değil tüm çalışanlar için daha iyi şartlar isterlerken burdaki yorumlarda okudum ki onları suçlayan mesai arkadaşları yönetim yalakaları var. Yazık cidden çok yazık. Böyle tiynetsiz insanların bulunduğu ortamlara o 2 arkadaş fazlaydı zaten. Elbette mahkemeyi kazanacaklar haklarını alacaklar ve işte o zaman diğer çekinip susanlarda hak aramaya başlayacak.
  • neden gidip uygun bir dil ile konusmuyorsunuz ? burada yorum yapinca yada isyan edince ne duzeliyor ? yoneticiniz ile konusmayi denedinizmi ? kusura bakmayin 3-5 kisi ile bu is olmaz! sorun var ise herkes uygun bir dil ile dilekcesini verir veya bire bir konusur cozum aranir. sizin yaptiginiz o rapor aldi atilsin ben rapor almadim madalya bekliyorum.. gecin bunlari gecin!
  • Hooppp topalak oyle isine gelmiyorsa cikacaksin kicini basini oynatmayacaksin deil bu isler ise girince kolesimi olacaz yoneticilerin sen oralardan nie buralara geldin kicin basin burda oynuyor senin Pegasus gibi bi yonetim yokmus kac kisi memnun pgsnin yonetiminde kaptanlar kabin memurlari personeller kosarak kaciyor bu insanlar kacmadigi icin haksizliga karsi durduklari icin belkide boyle biseyle itham edildiler sadece goy goy yaparsin topalak.....belli sende sermaye usagisin onyuzden sendikaya karsisin isci cogunlugundan korkuyorsun senin cinsin Kaptial Kopegidir..... Bak Sawmh ne diyor iceride baski kuruyorlar bize diyor gozdagi veriyorlar diyor.Parali asker seniiii. Al voltani...muhittine 1 ise sermayeye 100 binler oluruz..
  • Ya arkadaşlar neden bol keseden sıkıyorsunuz bu sendika sevdanız nedir. işe girerken size şartları söylüyorlar kabul edip başlıyorsunuz işinizede gelmiyorsa yolunuz açık olsun, işe girdikten sonra kıçınız başınız ayrı oynamasın.oyunlara gelmeyin TGS nin hali ortada ne filmler dönüyor... PEGASUSu çekemeyenler atıp tutanlar sizlere söylüyorum hayatınızda böyle bir yönetim şekli ve personele yaklaşım başka yerde yok oralardan gelen biri olarak söylüyorum...
  • terbiyesizlik yapmayacaksın. İşine gelip gitmezsen, orda burda sürtersen olacağı budur.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Pegasus yer hizmetleri çalışanı olan 2’si sendikalı 5 işçi işten çıkarıldı. İş akitlerinin feshedildiğini arkadaşları tarafından öğrenen işçiler, fesih görüşmesinden bile kaçan Pegasus yönetiminin tazminatı da vermeyeceğini iletmesi üzerine Hava-İş Sendikası ile birlikte dava açma kararı aldı.

ANLAŞILMAZ ‘PERFORMANS’ POLİTİKASI

Çalışanlarına her yıl performans değerlendirmesi yapan şirket sendikalı olan 2 işçinin performansını Şubat ayında düşük gösterdiği ve herhangi bir eğitime sokmadan çalıştırmaya devam ederek, diğer çalışanlara yapılan zammı bu işçilere uygulamadığı öğrenildi.

PEGASUS ŞİRKETİNE İHTAR

İleri Haber’e konuşan işten çıkarılan işçilerden Cantekin Evren, bugün kendisi ve işten çıkarılan bir diğer arkadaşına ihtar geldiğini söyledi. Şirket tarafından muhatapsız bir şekilde ihtarla işten çıkarılmalarından yakınan Evren, kendilerinin de Pegasus yönetimine durumdan rencide olduklarını belirten ve hatalarının düzeltilmesi konusunda uyarıda bulunan bir ihtar çekeceklerini kaydetti.

“BU SUÇLAMAYLA İŞSİZLİK MAAŞI ALMAMIZIN DA ÖNÜNÜ KESTİLER”

Pegasus yönetiminin İş Hukuku’nun 25/ 2 maddesinde yer alan ‘ahlaksızlık’, ‘hırsızlık’, ‘taciz’ gibi kötü niyet içeren suçlamalarda bulunduğunu belirten Evren şirketin bu suçlamayla neyi amaçladığını ise şöyle anlatıyor: “Buna dayandırıyorlar. Ve bu konuda işsizlik maaşının da önünü kestikleri için de biz tamamen mağdur oluyoruz. İşsizlik maaşı da alamıyoruz. Başvuracağımız işlere de engel teşkil ediyor.”

PEGASUS DAYANIŞMAYI DA YASAKLADI

2 yıl önce büyük reklam panolarında 100 uçak daha satın aldığının reklamını yaygın bir şekilde yapan Pegasus'un, 40 adet uçak siparişi daha verdiği biliniyor.

Şirketin, Facebook’ta işten atılmalarla ilgili paylaşım yapan, mağdur işçilere destek mesajı, beğenisi yapan çalışanlarına da tehditkar dille baskı uyguladığı öğrenildi. (İlerihaber)

Pegasus 5 işçiyi ‘ahlaksız’ suçlamayla işten çıkardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

osman ~ 9 yıl önce
Ohooo! Başta yönetim olmak üzere, atılacak işe yatamaz çok adam var. Önce yönetimi temizlesinler, sonra işe yaramayan beleşe çalışıp milletin hakkını yiyerek gerçek çalışanın sırtından geçinenleri tekmelesinler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 9 yıl önce
pegasusta sendikalı olmaya kalkarsan ahlaksızda olursun hırsızda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğruya doğru ~ 9 yıl önce
Kasım ayından beri bildiğim 300 kişiyi işe aldı apron için tarih değişmiş lan 300 adamı kurbanlık besler gibi yedirip içtirip yatırıyor sadece söz verdiği için.. şimdi adama sormazlarmı.. eğer öyle olsa neden bu 5 haini çıkarsın elinin altında deneme süresini doldurmamış tazminat hak etmemiş istediği şekilde işten atmasında engeli olmayan bukadar adam varken neden bu 5 kişi.. bırakın bu goygoyu..koçummmmmmm.. öyle gazada gelmeyin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğruya doğru... ~ 9 yıl önce
Yüzlerce çalışanı olan bir firmada neden sadece 5 kişi...! Yaa bırakın bu işleri kıçını başını oynatacaksın.. eee şirket ipini kesince yalandan sendikaya üye olacaksın ee pegasus işten attı.. hiç inanasım gelmiyor nedense.....!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucuz yönetici ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Moby ~ 9 yıl önce
SXS'e gelin, burada herşey super

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski çelebili ~ 9 yıl önce
İşten çıkarılan 5 kişiden 2 sini yakın tanırım. Başka bir şirkette çalışma fırsatı bulmuştuk. İşlerinde son derece yetkin kişilerdir. Pek çok yeni personelide yetiştirmişlerdir. Bu iki arkadaşım ama haklarını yedirmeyecek haksızlık karşısında yutkunmayacak mizaçta insanlardı. Zaten gördükleri haksızlıklarıda yöneticilerine söylüyorlardı. Sadece kendileri için değil tüm çalışanlar için daha iyi şartlar isterlerken burdaki yorumlarda okudum ki onları suçlayan mesai arkadaşları yönetim yalakaları var. Yazık cidden çok yazık. Böyle tiynetsiz insanların bulunduğu ortamlara o 2 arkadaş fazlaydı zaten. Elbette mahkemeyi kazanacaklar haklarını alacaklar ve işte o zaman diğer çekinip susanlarda hak aramaya başlayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 9 yıl önce
neden gidip uygun bir dil ile konusmuyorsunuz ? burada yorum yapinca yada isyan edince ne duzeliyor ? yoneticiniz ile konusmayi denedinizmi ? kusura bakmayin 3-5 kisi ile bu is olmaz! sorun var ise herkes uygun bir dil ile dilekcesini verir veya bire bir konusur cozum aranir. sizin yaptiginiz o rapor aldi atilsin ben rapor almadim madalya bekliyorum.. gecin bunlari gecin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhittin'e 1 ~ 9 yıl önce
Hooppp topalak oyle isine gelmiyorsa cikacaksin kicini basini oynatmayacaksin deil bu isler ise girince kolesimi olacaz yoneticilerin sen oralardan nie buralara geldin kicin basin burda oynuyor senin Pegasus gibi bi yonetim yokmus kac kisi memnun pgsnin yonetiminde kaptanlar kabin memurlari personeller kosarak kaciyor bu insanlar kacmadigi icin haksizliga karsi durduklari icin belkide boyle biseyle itham edildiler sadece goy goy yaparsin topalak.....belli sende sermaye usagisin onyuzden sendikaya karsisin isci cogunlugundan korkuyorsun senin cinsin Kaptial Kopegidir..... Bak Sawmh ne diyor iceride baski kuruyorlar bize diyor gozdagi veriyorlar diyor.Parali asker seniiii. Al voltani...muhittine 1 ise sermayeye 100 binler oluruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhittin topalak ~ 9 yıl önce
Ya arkadaşlar neden bol keseden sıkıyorsunuz bu sendika sevdanız nedir. işe girerken size şartları söylüyorlar kabul edip başlıyorsunuz işinizede gelmiyorsa yolunuz açık olsun, işe girdikten sonra kıçınız başınız ayrı oynamasın.oyunlara gelmeyin TGS nin hali ortada ne filmler dönüyor... PEGASUSu çekemeyenler atıp tutanlar sizlere söylüyorum hayatınızda böyle bir yönetim şekli ve personele yaklaşım başka yerde yok oralardan gelen biri olarak söylüyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi ordan ~ 9 yıl önce
Yalakalıkla gelmiş geçmişsindir sen, karakter sahibi adamlar bu şirozfen ilknurla egoist münirenin altında barınamaz zaten. Bu arkadaşlarada mesleği icra ettirilmemiştir ve bi yolunu bulup atmışlardır. Bununlada kalmayıp arkadaşlara iftira etmişlerdir. Ymarım arkadaşlar bu karaktersiz yöneticilerin şahaınada dava açar ve bunları süründürür!!
gundi ~ 9 yıl önce
terbiyesizlik yapmayacaksın. İşine gelip gitmezsen, orda burda sürtersen olacağı budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000