22 Aralık 2013, Pazar 16:21:15

PEGASUS 3 GÜNDÜR İPTAL EDİYOR, YOLCULAR PERİŞAN OLDU

Pegasus Havayolları'Nın Üsküp'ten İstanbul'a gelecek uçağı üç gündür seferini yapmayınca yolcular havalimanında perişan oldu...
  • Suan batum hava alanindayim thy batum istanbul seferi iptal olmus yarina biletim hazirlandi az sonra servis ile otele yerlestirilecegim aldigim biletin fiyati 79€ ucuz bilete hizmet var .
  • rumuzum saygılı vatandas ama pegasus bana saygımı bozdurmadan ben gideyım allahsız kıtapsız dınsız ımansız gavur tohumu pegasus :D ucakta ıkı 10 luk var mı dıye gezen mını eteklı muavınler vaar asskjdjaskdlşiasldkajsdn
  • resımdekı yer pegasus bılet satıs ofısı degıl..kullanılmayan ofıslerın resmını cekıp koymussunuz hava muhalefetı dıye bırsey var..ama anlamıyorsunuz degılmı..
  • Arkadaşlar Üsküpteki hava kirliliği ve sisten dolayı hiçbir uçuş yapılamıyor. Thy'nin uçuşları Ohrid'e yönlendiriliyor ve bunu da Tav Ohrid Havalimanı sitesinden takip edebilirsiniz. Pegasus yolcuları perişan oldu. Thy'den her zaman yapıcı bir cevap bulabilirsiniz.
  • Ben burada kalan yolculardan biriyim ve yorumları okudukca çıldırıyorum!! yok yolcular abartıyor,hava şartları elvermiyor vs.. Dun havaalanında imza topladık yolculardan ve saatlerce beklememize ragmen bir tane bile pegasus yetkılısı gelmedı! Çünkü herzaman yaptıkları gıbı kactılar!fotografta da gormenız gerekıyor veya üsküp havaalanını arayıp da sorabılırsınız..pegasus ne yapabılır dıye yorum arkadaslar; Thy baska bir şehirden seferlerini yapıyor ve trasfer otel konaklaması vs herseyı karsılıyor ama biz dün 6 saat bekleyıp eylem yaptıktan sonra bizi bir otele yerlestirdiler..Sonucta burası Ankara-İzmir değil başka bir ülke cebınde parası kalmayan yolcular var gıdecek yeri olmayan insanlar var..öyle durup thy nın gelıp gıden yolcularını izliyoruz!! Tek istediğimiz bir pegasus yetkilisinin çıkıp bize bir yol gostermesi!!
  • Bilet, aynı zamanda kanunen şirket ile müşteri arasında yapılan bir sözleşmedir. Müşteri belli miktarı ödemeyi ve belirli saatlerde alanda olmayı ve diğer bagaj, güvenlik vs kanuni zorunlulukları kabul eder. Şirket ise bilet üzerinde yazan saatlerde (gecikmelerde yaşanacak kanuni zorunluluklarla birlikte) yolcuyu taahhüt ettiği alana taşımayı kabul eder. Gecikme konusunda ise ne yazık ki 1 günden uzun gecikmelerde havayolu şirketi sadece otel konaklama ve otele gidiş için ulaşım hizmeti vermek zorunda. Bu durumun maalesef yasal olduğunu kabul etmekle birlikte Pegasus'un davranışının da büyük bir havayolu şirketine yakışmadığını da söylemeliyim. Sadece markasını korumak için başka bir hava alanına transfer sonrasında yeni bir uçuş koyarak hava muhaleferi sorununu aşabilirdi. Sonuçta bu uzun gecikmeler nadir olan gecikmelerdir ve büyük şirketler hizmet kalitesini bu gibi zamanlarda gösterir.
  • Pegasusun bilgisiz ama fikri bol yer işletmecileri bu işe ne cevap verecek acaba ?
  • mutlaka arıza yapmıştır uçak, bakım yapmıyorlar ki doğru dürüst
  • bana kalırsa görevliler bilgi vermişlerdir. Ama yolcular her saniye yanlarında istiyorlardır çalışanları. Böyle birşey ise mümkün değil. Odur sebep bu tür "hiç ilgilenmediler" sçmalamalarının. pegasus karlaması... Sabancı'nın diye mi acaba
  • Uçakla boş olsa bile dönüyoruz.lütfen bize uçakta yeterince yolcu yoktu kalkmadı gibi bahaneler bulmayın. Köln e yazın ek seferde 3 uçak dolu gidip 2 uçsk boş döndük defalarca.bir uçagın uçmaması boş uçmasından bile daha büyük masraftır. Pegasus capt.

Pegasus Havayolları'nın geçtiğimiz Cuma günü Üsküp'ten İstanbul'a gelecek uçağı bir türlü seferi yapamayınca Cuma gününden beri havalimanında bekleyen yolcular adeta perişan oldu. 

Cuma günü havalimanına gelen yolcular, seferin yapılmasını beklerken gelen mail ile ilk şoku yaşadılar. Pegasus'tan seferin hangi nedenle yapılmadığını da öğrenemediklerini ifade eden yolcuların bir çoğu geceyi terminalde geçirdi.

Cumartesi günü (dün) yapılacağı açıklanan seferin dün de yapılmadığı ve yolcuların sefer saatinden sonra mesaj ve mail yoluyla bilgilendirildiği öğrenildi.

Havalimanında seferin yapılmasını bekleyen yolcular bugün bir şok daha yaşadı. Üçüncü günde de seferin yapılmayacağını ve uçağın Pazartesi günü kalkacağını öğrenen yolcular adeta çılgına döndü.

Havalimanında yetkili bulamadıklarını ifade eden Pegasus yolcuları, çaresizce havalimanında seferin yapılmasını bekliyor. Terminalde adeta perişan olduklarını ve Pegasus'un ofisinde kimsenin olmadığını ifade eden yolcular geceyi havalimanında geçirerek yarın seferin yapılmasını bekleyecek.

Bu arada Pegasus Havayolları'nın, yoğun sis nedeniyle seferini icra edemediği ifade edildi.

©Airporthaber.com ÖZEL



PEGASUS 3 GÜNDÜR İPTAL EDİYOR, YOLCULAR PERİŞAN OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

batum ~ 10 yıl önce
Suan batum hava alanindayim thy batum istanbul seferi iptal olmus yarina biletim hazirlandi az sonra servis ile otele yerlestirilecegim aldigim biletin fiyati 79€ ucuz bilete hizmet var .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saygılı vatandaş ~ 10 yıl önce
rumuzum saygılı vatandas ama pegasus bana saygımı bozdurmadan ben gideyım allahsız kıtapsız dınsız ımansız gavur tohumu pegasus :D ucakta ıkı 10 luk var mı dıye gezen mını eteklı muavınler vaar asskjdjaskdlşiasldkajsdn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
psngr ~ 10 yıl önce
resımdekı yer pegasus bılet satıs ofısı degıl..kullanılmayan ofıslerın resmını cekıp koymussunuz hava muhalefetı dıye bırsey var..ama anlamıyorsunuz degılmı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhammed ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar Üsküpteki hava kirliliği ve sisten dolayı hiçbir uçuş yapılamıyor. Thy'nin uçuşları Ohrid'e yönlendiriliyor ve bunu da Tav Ohrid Havalimanı sitesinden takip edebilirsiniz. Pegasus yolcuları perişan oldu. Thy'den her zaman yapıcı bir cevap bulabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemm ~ 10 yıl önce
Ben burada kalan yolculardan biriyim ve yorumları okudukca çıldırıyorum!! yok yolcular abartıyor,hava şartları elvermiyor vs.. Dun havaalanında imza topladık yolculardan ve saatlerce beklememize ragmen bir tane bile pegasus yetkılısı gelmedı! Çünkü herzaman yaptıkları gıbı kactılar!fotografta da gormenız gerekıyor veya üsküp havaalanını arayıp da sorabılırsınız..pegasus ne yapabılır dıye yorum arkadaslar; Thy baska bir şehirden seferlerini yapıyor ve trasfer otel konaklaması vs herseyı karsılıyor ama biz dün 6 saat bekleyıp eylem yaptıktan sonra bizi bir otele yerlestirdiler..Sonucta burası Ankara-İzmir değil başka bir ülke cebınde parası kalmayan yolcular var gıdecek yeri olmayan insanlar var..öyle durup thy nın gelıp gıden yolcularını izliyoruz!! Tek istediğimiz bir pegasus yetkilisinin çıkıp bize bir yol gostermesi!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ucurdu ~ 10 yıl önce
thy bugun bir kişim yolcuyu belgrada ek sefer koyup oradan uçurdu bilginize ama beygir sadece cifte atiyor
Doğruya doğru ~ 10 yıl önce
Bilet, aynı zamanda kanunen şirket ile müşteri arasında yapılan bir sözleşmedir. Müşteri belli miktarı ödemeyi ve belirli saatlerde alanda olmayı ve diğer bagaj, güvenlik vs kanuni zorunlulukları kabul eder. Şirket ise bilet üzerinde yazan saatlerde (gecikmelerde yaşanacak kanuni zorunluluklarla birlikte) yolcuyu taahhüt ettiği alana taşımayı kabul eder. Gecikme konusunda ise ne yazık ki 1 günden uzun gecikmelerde havayolu şirketi sadece otel konaklama ve otele gidiş için ulaşım hizmeti vermek zorunda. Bu durumun maalesef yasal olduğunu kabul etmekle birlikte Pegasus'un davranışının da büyük bir havayolu şirketine yakışmadığını da söylemeliyim. Sadece markasını korumak için başka bir hava alanına transfer sonrasında yeni bir uçuş koyarak hava muhaleferi sorununu aşabilirdi. Sonuçta bu uzun gecikmeler nadir olan gecikmelerdir ve büyük şirketler hizmet kalitesini bu gibi zamanlarda gösterir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
belgrad ~ 10 yıl önce
thy belgraddan uçuruyor ayrica pristinadan da bugun bir ucagi kalktı ama pgs fissss
Ukala ~ 10 yıl önce
Pegasusun bilgisiz ama fikri bol yer işletmecileri bu işe ne cevap verecek acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no quality ~ 10 yıl önce
mutlaka arıza yapmıştır uçak, bakım yapmıyorlar ki doğru dürüst

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy çalışanı ~ 10 yıl önce
bana kalırsa görevliler bilgi vermişlerdir. Ama yolcular her saniye yanlarında istiyorlardır çalışanları. Böyle birşey ise mümkün değil. Odur sebep bu tür "hiç ilgilenmediler" sçmalamalarının. pegasus karlaması... Sabancı'nın diye mi acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus mağduru ~ 10 yıl önce
Görvliler ilgilenmişlerdir diye yorum yapana sesleniyorum . Benİ st-Üskpe gidemeyen saat 17:30 a kadar mağdur edilmiş yolculardan biriyim. Saat 12:00 ye kadar bir tane bile pegasus görvelisi yoktu. Ben ve yaklaşık 70 yolcu hiç bir bilgi almadan ne yapmamız gerektiğini bilmeden beklerdik. Aramızdadünden gidememiş yolcular vardı. Ne karalama kampanyasından bahsediyorsun. Sadece biraz daha ucuz bilet diye yerin dibine sokulmayı hak etmedik. Aramızda geceyi otelde kalamamış mescitte yatmak durumunda bırakılan teyzeler vardı. Öyle dışardan konuşması kolay tabiii
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uçakla boş olsa bile dönüyoruz.lütfen bize uçakta yeterince yolcu yoktu kalkmadı gibi bahaneler bulmayın. Köln e yazın ek seferde 3 uçak dolu gidip 2 uçsk boş döndük defalarca.bir uçagın uçmaması boş uçmasından bile daha büyük masraftır. Pegasus capt.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EZS 06 ~ 10 yıl önce
Sayın Kaptanım, dediğiniz olayı ilave seferlerde bizde yapıyoruz. Tek bacak boş olur genelde bu seferlerde. Çünkü dolu olan bacaktan zaten gidiş ve gelişin maliyeti çıkmış oluyor. Burda istenen teknik sebeple iptal olan bir sefer yerine extra'dan uçak gönderilmesi. Yolcular PGS'nin bu maliyete katlanmadığını düşünmektedirler. Saygılarımla

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000