25 Şubat 2010, Perşembe 08:59:37

PEGASUS 236 KERE FACİA UÇUŞU YAPMIŞ

Her seferinde yolcularını "misafir" olarak tanımlayan Pegasus Havayolları, büyük bir skandala imza attı. Yolcularını kelle koltukta uçuran şirkete, her sefer için 10 bin lira para cezası kesildi.
  • 11 Eylül 2009'da bu uçakla ECN-SAW uçtum... :))
  • "Son 3'ünü de senin yazdığın belli" demek bir keşif değil.Canım isterse son 300'ünü de ben yazarım.İtham değil GERÇEK.Teknik Müdürlere 1 kuruş daha az harcansın diye verdiğiniz gerçekleştirilmesi zor talimatları, kuralların uygulanmasında yarattığınız minimumları, güvenlik sınırlarını ne kadar zorladığınızı açıklamam herhalde işinize gelmez.Bu nedenle benim yazılarıma rastlarsan sadece oku ve düşün, cevap vermeye kalkışma.Tamam mı?
  • son 3 yorumu yazan arkadaşım hepsini senin yazdığın belli çünkü diğer haberdede var sen pegasus ve yöneticilerini itham edemessin. suçlu sivil havacılık genel müdürlüğü`nündür.onların yetkisi suçsuz yere alınmıştır onlar bu uçağın motorunu değiştirmediler çünkü arızalı değildi. uçuş güvenliği için hiç bir harcamadan kaçınmayız...
  • SN YUSUF BOLAYIRLI ASIL KENDİSİNE SUNULAN GENEL MÜDÜRLÜK TEKLİFİNDE SAYIN SERTAÇ HAYBAT'I ÖNERDİĞİNE, SAYIN ŞEVKET SABANCI BU ÖNERİYİ KABUL ETTİĞİNE VE SAYIN SERTAÇ HAYBAT HAVAYOLU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE SOYUNDUĞUNA HİÇ PİŞMANLIK DUYMUYOR MU ACABA?
  • 3 Teknik Müdürlerinin Form-4'ları iptal edildi.Oysa hepsi çok değerli, çalışkan kişilerdi.Onları hata yapmaya sürükleyen şartlar A.SABANCI'NIN GENEL MÜDÜR ÜZERİNDE YARATTIĞI BASKIYLA GENEL MÜDÜRÜN GEREK TEKNİĞE GEREK PİLOTLARIN 2 BAŞINA VERDİĞİ ÖLÇÜSÜZ TALİMATLARDIR.Sonuç olarak SHGM'NİN ASIL A.SABANCI'NIN BİR HAVAYOLU SAHİBİ OLMA VE GENEL MÜDÜRÜN DE BİR HAVAYOLUNDA GENEL MÜDÜRLÜK YAPMA yetkilerini iptal etmesi gerekir.
  • Konunun özü 27 Sayfa Teknik Yorumda kaybolmuş.Bu Şirketin Genel Müdürü tam bir "MASA BAŞI GENEL MÜDÜRÜ"dür. Bu duruma bağlı olarak KONULARLA İLGİLENEN UZANTILARI VARDIR.Ve o UZANTILAR kendisini egenellikle eksik ve yanlış bilgilendirirler.Bunu öyle GENEL MÜDÜRÜ RAHATLATICI VE MUTLU EDİCİ tarzda yaparlar ki o da inanmayı tercih edip masa başı Genel Müdürlüğünün tadını çıkarmaya devam eder.Bu UZANTILAR tahmin edeceğiniz üzere özellikle PİLOT YÖNETİMİYLE ilgili kişiler olup CEO'YU ve MASA BAŞI GN.MD'Ü mutlu edip dolayısıyla pozisyonlarını da korumak adına PİLOTLARA OLMADIK-İNANILMAZ talimatlar verip, uymayanı dışlarlar.Bu yönetimsizlik şekli PGS'de tüm konuları hastalıklı-hatalı bir sonuca sürükler.Bu UZANTILAR var oldukça skandallar bi
  • degerli yorumunuz icin cok tesekkurler bir cok bilgisiz insanin tarafli saldirilarindan sonra bilen birileirnin oyrumunu gormek sevindirici. editorler nasil yayinlandilar sizin yorumunuzu ona da saisiriyorum.952 egt olan motor ucar mi yani dimi ? fdr ile egt nin limitlerri gecmedigi sadece sehven yazilan bir kayit oldugu ortaya konmusten bu baslikta nedir boyle. bundan en hafif tabirle art niyet aranir. iyi gunler
  • Konuya hakim olmayan arkadaşlar yorum yazmasınlar lütfen.Bir motorun egt değeri 952 olmuşsa eğer,o bacaktan sonraki her bacakta bu egt değeri biraz daha artar.230un üzerinde sefer yapmış olan motorun patlaması lazım:)Ne yazıkki ülkemizdeki sivil havacılığın havacılıkla alakasız insanlar tarafından yönetildiğini düşünürsek bu cezalara çokta şaşırmamak lazım.Bir thy technic çalışanı olarak pegasusun bakımlarını biz yapıyoruz ve hiçbir maliyetten kaçmadığınada bizzat şahidim.Asıl şaşırtıcı olan bu haber başlığını atan airporthaber yönetiminde.İnsanın aklına ister istemez farklı şeyler geliyor..
  • lale gene anlamamakta ısrar ediyorsun .930 u geçtiğini söylüyorsun ama anlamıyorsun gerçekte geçmedi,geçseydi shgm niye aynı motorla uçağın uçmasına izin versin.okuduğunu anlamıyacak kadar zeka yoksa sende söyle bizde daha fazla anlatmaya çalışmayalım.bu uçağın motoru arızalı değildir eylül ayının sonundan beri yaptığı bütün uçuşlar tamamen güvenlidir.bizi başka havayolları ile karıştırmayın.biz neler biliyoruz bazı şirketlerle ilgili .fiilen uçağı düşmüş olması gereken bazı şirketler var. biz idda ediyorum bu ülkenin en güvenli havayollarındanız emin olun.o uçuş sırasında gösterge yanlış göstermiş olabilir yada kaptan yanlış olumuşta olabilir ancak riskli hiç bir şey yapılmamıştır.ister binin,ister binmeyin ancak bindiğiniz uçağı iyi seçin
  • pegasusta sizi ucurmak için çildirmiyor. ucak sapa sağlam fdr kanitlari ile shgm nin gozune sokulmus. sonucta mahkemeyi shgm kaybedecek. airporthaber siteside tazminat odeyecek pegasusa..okumaniz yoksa ben ne diyim ucak saglam kanitlari ile ortaya konuldu.daha ne diyim.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Ali Sabancı'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Pegasus Havayolları'na 'arızalı motorla uçuş yaptı' diyerek toplam 2 milyon 360 bin lira para cezası uyguladı.

Takvim Gazetesi'nden Hamdi Ateş'in haberine göre; Skandal, SHGM uzmanlarının 13-14 Ocak 2010'da Pegasus Havayolları'nı denetiminde ortaya çıktı. Yapılan denetlemeler sırasında, 5 Eylül 2009'da Bodrum- Esenboğa seferini yapan Boeing 737-400 tipi TC-APD tescilli uçağının motorunun egzoz gaz çıkış sıcaklığının kaptan tarafından 952 derece olarak kaydedildiği belirlendi. Boeing'in uçak bakım el kitabına göre; egzoz çıkış sıcaklığının 930 dereceyi geçmesi durumunda uçağın yere indirilip, motor bakımı yapılmadan bir daha uçurulmaması gerekiyordu. SHGM, motor bakımı yapılmadan uçmaması gereken uçakla 9 Ekim'e kadar 236 sefer yapıldığını tespit etti. Bu durumun uçuş güvenliği ve emniyetini riske soktuğu gerekçesiyle SHGM, Pegasus Havayolları'na arızalı motorla yapılan her bir uçuş için 10 bin lira olmak üzere toplam 2 milyon 360 bin lira ceza uyguladı.

'Pilot yanlış yazmış'

Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat, sıcaklık değerinin pilot tarafından yanlış yazıldığını söyledi. Haybat, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Uçağın dijital kayıtlarında motor egzoz çıkış sıcaklığı en fazla 685 olmuş. Bu da normal değerler arasında. Dijital kayıtları verdik ama yine de SHGM ceza kesti. Cezaya itiraz edeceğiz. İptal edilmezse yargıya gideceğiz."

Başka cezalar da var

SHGM, Pegasus'un dışında başka şirketlere de ceza kesti. Onur Havayolları'na görev sonu raporunda mevzuat ihlali nedeniyle tespit edilen 2 ayrı bulgu için toplam 20 bin lira, Turistik Hava Taşımacılık şirketine görev sonu raporunda mevzuata aykırılık nedeniyle 10 bin lira para cezası kesildi.

PEGASUS 236 KERE FACİA UÇUŞU YAPMIŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (87)

Misafir ~ 14 yıl önce
11 Eylül 2009'da bu uçakla ECN-SAW uçtum... :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Son 3'ünü de senin yazdığın belli" demek bir keşif değil.Canım isterse son 300'ünü de ben yazarım.İtham değil GERÇEK.Teknik Müdürlere 1 kuruş daha az harcansın diye verdiğiniz gerçekleştirilmesi zor talimatları, kuralların uygulanmasında yarattığınız minimumları, güvenlik sınırlarını ne kadar zorladığınızı açıklamam herhalde işinize gelmez.Bu nedenle benim yazılarıma rastlarsan sadece oku ve düşün, cevap vermeye kalkışma.Tamam mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
son 3 yorumu yazan arkadaşım hepsini senin yazdığın belli çünkü diğer haberdede var sen pegasus ve yöneticilerini itham edemessin. suçlu sivil havacılık genel müdürlüğü`nündür.onların yetkisi suçsuz yere alınmıştır onlar bu uçağın motorunu değiştirmediler çünkü arızalı değildi. uçuş güvenliği için hiç bir harcamadan kaçınmayız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SN YUSUF BOLAYIRLI ASIL KENDİSİNE SUNULAN GENEL MÜDÜRLÜK TEKLİFİNDE SAYIN SERTAÇ HAYBAT'I ÖNERDİĞİNE, SAYIN ŞEVKET SABANCI BU ÖNERİYİ KABUL ETTİĞİNE VE SAYIN SERTAÇ HAYBAT HAVAYOLU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE SOYUNDUĞUNA HİÇ PİŞMANLIK DUYMUYOR MU ACABA?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
3 Teknik Müdürlerinin Form-4'ları iptal edildi.Oysa hepsi çok değerli, çalışkan kişilerdi.Onları hata yapmaya sürükleyen şartlar A.SABANCI'NIN GENEL MÜDÜR ÜZERİNDE YARATTIĞI BASKIYLA GENEL MÜDÜRÜN GEREK TEKNİĞE GEREK PİLOTLARIN 2 BAŞINA VERDİĞİ ÖLÇÜSÜZ TALİMATLARDIR.Sonuç olarak SHGM'NİN ASIL A.SABANCI'NIN BİR HAVAYOLU SAHİBİ OLMA VE GENEL MÜDÜRÜN DE BİR HAVAYOLUNDA GENEL MÜDÜRLÜK YAPMA yetkilerini iptal etmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Konunun özü 27 Sayfa Teknik Yorumda kaybolmuş.Bu Şirketin Genel Müdürü tam bir "MASA BAŞI GENEL MÜDÜRÜ"dür. Bu duruma bağlı olarak KONULARLA İLGİLENEN UZANTILARI VARDIR.Ve o UZANTILAR kendisini egenellikle eksik ve yanlış bilgilendirirler.Bunu öyle GENEL MÜDÜRÜ RAHATLATICI VE MUTLU EDİCİ tarzda yaparlar ki o da inanmayı tercih edip masa başı Genel Müdürlüğünün tadını çıkarmaya devam eder.Bu UZANTILAR tahmin edeceğiniz üzere özellikle PİLOT YÖNETİMİYLE ilgili kişiler olup CEO'YU ve MASA BAŞI GN.MD'Ü mutlu edip dolayısıyla pozisyonlarını da korumak adına PİLOTLARA OLMADIK-İNANILMAZ talimatlar verip, uymayanı dışlarlar.Bu yönetimsizlik şekli PGS'de tüm konuları hastalıklı-hatalı bir sonuca sürükler.Bu UZANTILAR var oldukça skandallar bi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
degerli yorumunuz icin cok tesekkurler bir cok bilgisiz insanin tarafli saldirilarindan sonra bilen birileirnin oyrumunu gormek sevindirici. editorler nasil yayinlandilar sizin yorumunuzu ona da saisiriyorum.952 egt olan motor ucar mi yani dimi ? fdr ile egt nin limitlerri gecmedigi sadece sehven yazilan bir kayit oldugu ortaya konmusten bu baslikta nedir boyle. bundan en hafif tabirle art niyet aranir. iyi gunler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Konuya hakim olmayan arkadaşlar yorum yazmasınlar lütfen.Bir motorun egt değeri 952 olmuşsa eğer,o bacaktan sonraki her bacakta bu egt değeri biraz daha artar.230un üzerinde sefer yapmış olan motorun patlaması lazım:)Ne yazıkki ülkemizdeki sivil havacılığın havacılıkla alakasız insanlar tarafından yönetildiğini düşünürsek bu cezalara çokta şaşırmamak lazım.Bir thy technic çalışanı olarak pegasusun bakımlarını biz yapıyoruz ve hiçbir maliyetten kaçmadığınada bizzat şahidim.Asıl şaşırtıcı olan bu haber başlığını atan airporthaber yönetiminde.İnsanın aklına ister istemez farklı şeyler geliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
lale gene anlamamakta ısrar ediyorsun .930 u geçtiğini söylüyorsun ama anlamıyorsun gerçekte geçmedi,geçseydi shgm niye aynı motorla uçağın uçmasına izin versin.okuduğunu anlamıyacak kadar zeka yoksa sende söyle bizde daha fazla anlatmaya çalışmayalım.bu uçağın motoru arızalı değildir eylül ayının sonundan beri yaptığı bütün uçuşlar tamamen güvenlidir.bizi başka havayolları ile karıştırmayın.biz neler biliyoruz bazı şirketlerle ilgili .fiilen uçağı düşmüş olması gereken bazı şirketler var. biz idda ediyorum bu ülkenin en güvenli havayollarındanız emin olun.o uçuş sırasında gösterge yanlış göstermiş olabilir yada kaptan yanlış olumuşta olabilir ancak riskli hiç bir şey yapılmamıştır.ister binin,ister binmeyin ancak bindiğiniz uçağı iyi seçin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pegasusta sizi ucurmak için çildirmiyor. ucak sapa sağlam fdr kanitlari ile shgm nin gozune sokulmus. sonucta mahkemeyi shgm kaybedecek. airporthaber siteside tazminat odeyecek pegasusa..okumaniz yoksa ben ne diyim ucak saglam kanitlari ile ortaya konuldu.daha ne diyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000