29 Ocak 2016, Cuma 18:24:46

Pegasus 2015 yılı rakamlarını açıkladı

Düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus Havayolları, 2015 yılı trafik verilerini açıkladı. Pegasus, 2014 yılına göre yolcu sayısını 2015 yılında yüzde 13 artırdı.
  • Pegasus havayollarında F/O olarak çalışan bir aile bireyi olarak demeliyim Pegasus Ailesi ile övünüyorum. Allah başarımızı arttırsın, emniyetli uçuşlar diliyorum.
  • PGS, bravo Suntürk. Genç ucak filona niceleri katılsın, ekiplerin gururla Atatürk rozetini takmaya devam etsin. Bir sandviç fazla veriyor diye birileri milleti kazıklayamasın. Kokpit huzurun devam etsin, yolun açık olsun.
  • Bazı okurların pegasustan medet umduklarını görmekteyim. Arkadaşlar , bu şirkette personele cüzi miktarda kar payı verildiği bir yılda , maillere şirket tarafından hak yemeyi kendine düstur edinmemiş bir arkadaşın ; word uzantılı bir dosya gönderdiğini ve dosyada "yönetici insiyatifi" kısmında 0 "sıfır" yazdığını biliyoruz. Nerde bu insiyatif ? :)) kendinizi kandırmayın .
  • Adnan Menderes Check-In Personelinizi egitin..Özellikle Ic hatlar gidis..
  • Çok güzel bir başarı ancak umarım sadece calışanlara KURU bir teşekkürle kalmaz umarım.
  • Nedir sizin bu pegasus dusmanligi? Tercih sebebiniz olmasin o zaman kimse zorla bu firma ile seyahat etmiyor. Maddi gucunuze gore tercihleriniz olabilir fakat kendi isteginizle hem Seyahat edip hemde sikayet etmeyin komik oluyor! Bu sirket batar eder diye de dedikodu yapmayin binlerce insan ekmek yiyor.. Cok sevioruz milletcek batiralim Edelim Ama kimse demiyor onca insan issiz kalirsa ne olur diye! Bos teneke cok ses yapar bilmem Anlatabildimmi
  • Hedge bilmeyen arkadaslara laf anlatmaya calismayin.Asil sene sonu kari seneye ;)
  • Pegasus daha da ileri bir noktaya gelmek istiyorsa prestijli hatlara ücretsiz ikram ve Flying şef uygulaması başlatsın gerçekten çok önemli memnuniyet açısından bekliyoruz.
  • Şu yorumunu okuyarak hayatımdan 10 sn kaybettim
  • Ali Alibaba emekli oldu zannediyorsaniz TK da ucuyor, Orbay da ve bircogu.

Pegasus Havayolları, 2015 yılında taşıdığı yolcu sayısını, 2014 yılına oranla yüzde 13,2 artırarak 22.34 milyona yükseltirken, geçen yıla göre iç hatlardaki toplam yolcu sayısı yüzde 15,4 büyüme ile 13.81 milyona; dış hatlardaki toplam yolcu sayısı ise yüzde 9,8 büyüme ile 8.52 milyona yükseldi.

Böylece Pegasus Havayolları 2015 yılında iç hatlarda pazarın 1.1 katı, dış hatlarda da pazarın 2.1 katı büyüyerek; iç hat pazar payını yüzde 28,3’e, dış hat pazar payını ise yüzde 9,8’e çıkarttı.

Pegasus, arz ettiği koltuk sayısını da yüzde 14,5 artışla 28.26 milyona çıkardı ve yıl boyunca toplam 274.923 blok saat uçuş gerçekleştirerek yüzde 79’luk doluluk oranı elde etti.

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat; “Hava trafiğinde yaşanan sıkıntılar ve jeopolitik koşullar açısından zorlu bir yıl olmasına rağmen 22 milyonun üzerinde misafirimize hizmet vererek, bu zor yılı da başarıyla tamamladık. 20 milyon misafir eşiğini aşarak operasyonel bir rekora da imza attık. Öncelikle tercihleriyle bizi güçlendiren misafirlerimize, daha sonra da bu zorlu koşullarda görev yaparak başarılı sonuçlara ulaşan tüm Aile Bireylerimize teşekkür ediyoruz. 2016 yılında da büyümemizi sürdürerek; uçuş ağımıza yeni hatlar ilave ederek daha çok misafirimizi uygun fiyatlarla gidecekleri yerlere ulaştırmayı hedefliyoruz ” dedi.

Pegasus, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdiği trafik verilerine göre 2015 yılında 1 Ocak – 31 Aralık tarihleri arasında iç hatlarda 90.010, dış hatlarda 62.203 olmak üzere toplam 152.213 uçuş gerçekleştirerek, bu alandaki performansını önceki yıla oranla yüzde 14,2 artırdı.

Pegasus Havayolları, 2015 yılında uçuş düzenlediği noktalara yurt dışında Londra Gatwick, Oslo, Kutaisi, Erbil, ve Zaporijya’yı; yurt içinde de Kastamonu, Ordu-Giresun ve Kars’ı ekleyerek uçuş ağını yurt içinde 33, yurt dışında 70 olmak üzere 40 ülkede toplam 103 noktaya çıkardı.

Pegasus 2015 yılı rakamlarını açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

F/O ~ 8 yıl önce
Pegasus havayollarında F/O olarak çalışan bir aile bireyi olarak demeliyim Pegasus Ailesi ile övünüyorum. Allah başarımızı arttırsın, emniyetli uçuşlar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne gerek var bu yoruma? ~ 8 yıl önce
Neden yorum yapma ihtiyacı duydun, artk ikinci pilotsun, kaptansın, ne gerek var buradaki tartışmalara girmeye, gormuyormusun yorum seviyesini, insanlara prim yaptırıyorsun...
ezikistan ~ 8 yıl önce
Ne asağılık bi yorum bu. Hem yorumları okuyup kendi seviyeni ortaya koyup , hem de diğer yazanlara bu tip hakaret içerikli düşünceler beslemene üzüldüm. Allah kibirli olanı sevmez. Düşün ki Allah bile seni sevmiyor. vah vaaah. :(
Bravo ~ 8 yıl önce
PGS, bravo Suntürk. Genç ucak filona niceleri katılsın, ekiplerin gururla Atatürk rozetini takmaya devam etsin. Bir sandviç fazla veriyor diye birileri milleti kazıklayamasın. Kokpit huzurun devam etsin, yolun açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kar payı : ~ 8 yıl önce
Bazı okurların pegasustan medet umduklarını görmekteyim. Arkadaşlar , bu şirkette personele cüzi miktarda kar payı verildiği bir yılda , maillere şirket tarafından hak yemeyi kendine düstur edinmemiş bir arkadaşın ; word uzantılı bir dosya gönderdiğini ve dosyada "yönetici insiyatifi" kısmında 0 "sıfır" yazdığını biliyoruz. Nerde bu insiyatif ? :)) kendinizi kandırmayın .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinan Akerman ~ 8 yıl önce
Adnan Menderes Check-In Personelinizi egitin..Özellikle Ic hatlar gidis..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
joker ~ 8 yıl önce
Çok güzel bir başarı ancak umarım sadece calışanlara KURU bir teşekkürle kalmaz umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
Nedir sizin bu pegasus dusmanligi? Tercih sebebiniz olmasin o zaman kimse zorla bu firma ile seyahat etmiyor. Maddi gucunuze gore tercihleriniz olabilir fakat kendi isteginizle hem Seyahat edip hemde sikayet etmeyin komik oluyor! Bu sirket batar eder diye de dedikodu yapmayin binlerce insan ekmek yiyor.. Cok sevioruz milletcek batiralim Edelim Ama kimse demiyor onca insan issiz kalirsa ne olur diye! Bos teneke cok ses yapar bilmem Anlatabildimmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hedge ~ 8 yıl önce
Hedge bilmeyen arkadaslara laf anlatmaya calismayin.Asil sene sonu kari seneye ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hedqe ~ 8 yıl önce
sene son anca kar'dan sefer iptal eder pgs ;)
43 ~ 8 yıl önce
Hedge i bbl basi 43 dolara yapti ocak ortalamasi 32 dolar bu demekki zararda, acilen bu fiyatlardan da hedge yapip yillik maaliyetin asagiya cekilmesini oneririm
Flyingchef şart ~ 8 yıl önce
Pegasus daha da ileri bir noktaya gelmek istiyorsa prestijli hatlara ücretsiz ikram ve Flying şef uygulaması başlatsın gerçekten çok önemli memnuniyet açısından bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lowcost ~ 8 yıl önce
Lowcost bu adı üstünde düzeni bozmaya gerek yok o kadar şef filan
fly'a ~ 8 yıl önce
Şu yorumunu okuyarak hayatımdan 10 sn kaybettim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski km ~ 8 yıl önce
Ali Alibaba emekli oldu zannediyorsaniz TK da ucuyor, Orbay da ve bircogu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kalan ~ 8 yıl önce
sahalar bizimdir.. sıkıntı yok ;)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000