21 Kasım 2008, Cuma 15:20:54

PAŞA'DAN TÖSHİD'E TAM DESTEK

TÖSHİD, yakıt maliyetlerini artıran ve zaman kaybına neden olan dolambaçlı hava koridoru sorunu için Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu’na çıktı. Hazırlanan raporu Babaoğlu’na sunan TÖSHİD, hava kuvvetlerinin desteğini aldı. Şimdi top Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nde...
  • arkadaşlar yorum yazmak serbest ama kimse bilmeden konuşmasın hava sahamızda yollar en kısa ve kestirmedir.Yorumunuz...
  • Yani 10 - 15 sene önce olduğu gibi...Arkadaşın bembeyaz sayfaları olan ve içinde hiç bir tip bulunmayan ama üzerinde ATPL yazan bir lisans...Gerisi önemli değil...biz bu muyuz?
  • Hava kuvvetleri komutanı TÖSHİD denen kuruma destek çıkmakla pilot menfaatlerine destek çıkmıyor. Yine işveren kazanacak emeği geçenler aval aval bakacak. Önce emeklilerine veya sana hizmet edenlere CPL ve ATPL ver sonra TÖSHİD sebeplensin.
  • Hava Kuvvetleri yakışanı yapmış teşekkürler..Ancak umarız formalite işlemler şeklinde uzadıkça uzamaz.En kısa zamanda uygulamaya geçer..

TÖSHİD Başkanı Yavuz Çizmeci, HAVAK’tan Yılmaz Aytekin, Pegasus Havayolları’ndan Mete Batur ve Nadir Kabaş, dün akşam Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu ile bir araya geldi. Hava koridorlarının maliyetleri düşürecek, zaman kazandıracak, bakım giderlerini azaltacak ve tüm bunların yanı sıra çevre kirliliğini en aza indirgeyecek şekilde düzenlenmesinin önündeki engelleri içeren dosyayı Babaoğlu’na sunan TÖSHİD heyeti, Türk Hava Kuvvetleri’nin bir numarasından tam destek aldı.

Türkiye’deki meydanlar arasındaki yolların çok dolambaçlı olduğundan yakınılan raporda DHMİ Seyrüsefer Dairesi’nin yapacağı yeni düzenlemenin sektöre 346 milyon dolar katkı sağlayacağı vurgulanıyor. Yılda 10 bin saatin üzerinde zaman tasarrufunun da elde edileceği düzenlemede 28 milyon dolarlık yakıt da boşa gitmeyecek.

Milyonlarca doların boşa gitmesinin önüne geçmek için askeri notamlı hava sahalarının yeniden gözden geçirilmesini isteyen TÖSHİD, özellikle yoğunluğu fazla olan İzmir’deki Çiğli Hava Üssü’nün yanı sıra Balıkesir Üssü’nün de uçuş güzergâhını uzatıp maliyetleri artırdığına özellikle vurgu yaptı.

TÖSHİD, sivil uçakların hava kuvvetlerinin sahip olduğu hava koridorlarının, askeri amaçlı kullanılmadığı zamanlarda içinden ve üzerinden geçmek için Türk Hava Kuvvetleri’nden müsaade ve yeni bir düzenleme istedi.

TÖSHİD’in bu isteğine oldukça ılımlı yaklaşan Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, gerekli düzenlemenin yapılmasına elinden gelen katkıyı sağlayacağı sözü verdi. Babaoğlu, DHMİ Radar Merkezi’ne askeri bir personel dâhil olmasıyla uçuşların koordine edilebilmesi konusunda fikir beyan etti.

Babaoğlu’ndan aradığı desteği bulan TÖSHİD’in somut çalışmalara başlanması konusunda önümüzdeki günlerde DHMİ’nin kapısını çalacağı belirtildi.

©AirportHaber.com

PAŞA'DAN TÖSHİD'E TAM DESTEK

Yorumlar

Rumuz ~ 15 yıl önce
arkadaşlar yorum yazmak serbest ama kimse bilmeden konuşmasın hava sahamızda yollar en kısa ve kestirmedir.Yorumunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
simple ~ 15 yıl önce
Yani 10 - 15 sene önce olduğu gibi...Arkadaşın bembeyaz sayfaları olan ve içinde hiç bir tip bulunmayan ama üzerinde ATPL yazan bir lisans...Gerisi önemli değil...biz bu muyuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mrsunny ~ 15 yıl önce
Hava kuvvetleri komutanı TÖSHİD denen kuruma destek çıkmakla pilot menfaatlerine destek çıkmıyor. Yine işveren kazanacak emeği geçenler aval aval bakacak. Önce emeklilerine veya sana hizmet edenlere CPL ve ATPL ver sonra TÖSHİD sebeplensin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
plt ~ 15 yıl önce
Hava Kuvvetleri yakışanı yapmış teşekkürler..Ancak umarız formalite işlemler şeklinde uzadıkça uzamaz.En kısa zamanda uygulamaya geçer..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000