16 Şubat 2012, Perşembe 11:55:33

"OTOGAR İLE HAVAALANI ARASINDA FARK KALMAYACAK"

AirportHaber yazarlarından Tevfik Uyar, IATA'nın hayata geçirmeye çalıştığı yeni uygulamasını köşesinden okuyucularına aktardı...
  • hepsi otogar mı maşallah
Uyar, IATA'nın 'Simplifying the Business' uygulamasının yani havacılıktaki karşılığı itibariyle uçuş işlemlerini kolaylaştırma sisteminin artık oturmuş bir sistem olduğunu ve bu konuda yolcuların ve şirketlerin alışmış olduğunu kaleme alırken, yeni uygulamayı da köşesinden aktardı.

IATA'nın yolcuyu bir başka açıdan bakıldığında tamamen takip anlamına da gelecek bir sistemini hayata geçirmeye başladığını ifade etti. Bazı ülke ve havayolu şirketlerinin pilot uygulamasına bile geçtiği sistemde yolcunun valizi, yada cep telefonuna takılacak olan bir çıkartma ile hem kolaylık sağlanacak hem de güvenlik anlamında bazı hususların önüne geçilecek.

RFID sistemi ile uygulamaya koyulacak olan sistemin Türkiye'deki yansımasına dikkat çeken Uyar, hangi şirketin öncü olacağını ise kendi tahmini açısından değerlendirdi.

Sistemin güvenlik, iyi yada kötü ve farklı amaçlar açısından ne anlama geldiğini detaylı şekilde açıklayan Tevfik Uyar, 'Pegasus'un öncü olacağına inanıyorum' ifadeleriyle de öngörüsünü ifade etti.

İşte IATA'nın belki de gelecek yıllarda zorunlu hale getireceği sistemin tam olarak ne anlama geldiği, artıları ve eksileri ile yolcuların vereceği tepkilerin de tahmin çerçevesinde değerlendirildiği o o yazı...


"OTOGAR İLE HAVAALANI ARASINDA FARK KALMAYACAK"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
hepsi otogar mı maşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000