11 Şubat 2010, Perşembe 08:01:10

Otobüsçüler, havayollarıyla işbirliği yapacak

Son yıllarda uçak biletlerinin ucuzlamasıyla otobüs firmaları özellikle uzak mesafelerde ciddi kan kaybına uğradı.
  • Yakında bomba patlıyor... Ulusoy Taşımacılık uzun yıllardır düşündüğünü sonunda gerçekleştiriyor ve Havacılık sektörüne giriyor. Taşımacılıkta Türkiye'nin en tecrübeli ve büyük kuruluşu Havacılık'tada, doğru yönetimle, çok güzel işler yapar... Otobüs filosunuda dayar uçuşlarının arkasına. Bence müthiş olur. (Hadi birileri düşündüğümü söylesin)

Müşteri kaybeden otobüsçüler, havadan giden rakipleriyle ortaklık yolu arıyor. Sektörün önde gelen firmalarından Kamil Koç, büyük bir havayolu şirketiyle kombine taşımacılık konusunda görüşmelere başladı.

Şirket, bu konuda ilk adımı ise Devlet Demiryolları ile atmıştı. Dün, sağlık hizmetleri firması Medline ile başladıkları işbirliğinin tanıtım toplantısında konuşan Kamil Koç Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Ataç, ulaştırma sektörünün geleceğinin kombine taşımacılıkta yattığını söyledi. Uzak mesafelerde artık havayolunun tercih edildiğini, fiyatların da uygun olduğunu vurgulayan Ataç, "Biz de bu işi sürdürebilmek için buna ayak uydurmalıyız." açıklamasını yaptı. "Önümüzdeki günlerde belki bir havayolu şirketinin başındaki isimlerle bir araya gelebiliriz. Gözünüz kulağınız bizde olsun." diyen Ataç, gazetecilerin, 'Bu şirket Pegasus mu?' şeklindeki sorusunu ise "Neden olmasın? Olabilir." şeklinde cevapladı. Pegasus Havayolları ile Medline'ı da bünyesinde bulunduran Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı ise, "Ben de bu soruyu gülümseyerek cevaplıyorum." karşılığını verdi.

Kamil Koç, Medline ile işbirliğine giderek Yolkart sahibi yolcularına 7/24 acil sağlık hizmetinden yararlanma imkânı sunacak. Buna göre kart sahipleri, yaklaşık 200 lira tutarındaki Medline acil sağlık hizmetlerinden yıllık 3,5 liraya faydalanabilecek. Paket kapsamında doktorlu kara ambulansı, acil sağlık ve telefon ile tıbbî danışmanlık gibi hizmetler yer alıyor. Emine Sabancı Kamışlı, Yolkart üye sayısının 1 milyona ulaşmasının, gerçekleştirdikleri projenin sağlıklı bir şekilde büyümeye açık olduğunu gösterdiğini belirtti.

Zaman

Otobüsçüler, havayollarıyla işbirliği yapacak

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Yakında bomba patlıyor... Ulusoy Taşımacılık uzun yıllardır düşündüğünü sonunda gerçekleştiriyor ve Havacılık sektörüne giriyor. Taşımacılıkta Türkiye'nin en tecrübeli ve büyük kuruluşu Havacılık'tada, doğru yönetimle, çok güzel işler yapar... Otobüs filosunuda dayar uçuşlarının arkasına. Bence müthiş olur. (Hadi birileri düşündüğümü söylesin)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000