22 Aralık 2011, Perşembe 15:00:23

ONUR AIR MI PEGASUS MU?

Uzun yıllardır Türkiye’nin en büyük özel havayolu şirketi ünvanını elinde bulunduran Onur Havayolları, ünvanını bugün itibariyle 33 uçaklık filoya erişen Pegasus Havayolları’na devretti.
  • Onur air'den 2 kişilik gidiş-dönüş bilet aldım işlerim dolayısıyla bilet tarihimi değiştirdim benden kişi başı 35 TL toplam 70 TL fark aldılar. Daha sonra tekrar gidemedim işlerimden dolayı ve bilet tarihimi tekrar değiştirmek istedim yine aynı parayı istediler, bende çağrı merkezi yetkilisine biletimi esnek yaptırmak istediğimi söyledim. 90 TL karşılığında esnek yaptırabileceğimi söylediler, bende kabul ettim parayı ödedim ve biletlerimi esnek yaptırdım. Daha sonra bilet tarihimi erkene almak istediğimde benden yine para istediler. Bende durumu görüştüğüm kişiye anlattım para vermeyeceğimi bileklerimin esnek olduğunu söyledim. Benden tekrar 195 TL para aldılar. benim gibi rezil olmak istemiyorsanız iki kuruş fazla verin adam gibi bir firmayla yolculuk yapın. rezil olmayın daha çok paranız gitmesin.
  • Pegasus kadar rezil bir hava yolu görmedim bir su bile ikram etmez
  • pegasus hiyerarşisiyle kalitesiyle uçaklarıyla 1 adım önde onur airden.
  • ekibini sadece insana ihtiyaç duydugunda adam yerine sayan onun dışında çalışanlarını arabıstan gıbı bır yerde yılın 6 ayını gecıreceksın diyen bir şirket,büyüklük koltuk sayısıyla değil çalışanına verdiği değerle ölçülmelidir bence..
  • Bence Onur havayolları artık istanbul havayolları zihniyetinden kurtulmalı ve günümüze gelmeye çalışmalı. Güncellenmek şart. Yoksa şimdiki gibi kategoriye giremezsiniz.
  • sirketin buyuklugu bence maddi ederiyle olculur ucak sayısıyla degıl...evt onur air eskı zıhnıyetle yonetılıyor ama kesınlıkle daha saglam daha guvenılır ve daha buyuk...
  • Büyüklük sadece filo ya da koltuk kapasitesine göre değerlendirilmemelidir.Pegasus'u her yönden bir adım önde görüyorum.Televizyon reklamları,sunduğu hizmet,personeline verdiği değer ve maaş kaliteli bir şirket olması için yetiyor.Onur Air onca getirisine rağmen hep bi yerlerden kısma derdinde.
  • Onur air hala 1980 lerin zihniyeti ile yönetilmeye çalışılıyor ama olmuyor. O zamanlar kimse yoktu IST havayolları vardı. Siz de orada öğrendiniz havacılığı ama artık onlar tarih oldu. Daha çağdaş bir yönetime ihtiyacınız var.
  • onur mu pegasus mu sorusuna atlas dıye cevap verenlere ancak guluyorum.ya zamanında turkceyı ogrenememısler yada farkındalık testıne tabii tutulmaları gerek.burda yorum yapanların yuzde 70 ının havayolu calısanı oldugu asıkar.kendı personelını cınsel obje gıbı gosteren.aselsan calısanlarının olumune sebep olup ses cıkarmayan bı fırmadan ne beklenır.arabıstan da ucularınız alınıca yalvarıpta kendı adına ucmak ısteyen sırket gene atlas degılmı.arabıstanda dakı ucakları saymayan arkadaslarada turkıye ekonomısıne dovız gırdısı nerden gelıyor acaba dıyede sormak lazım.rekabet pıyasası elbet cekısme olcak kım buyuk kım kucuk.bende de sabancı nın parası olsa 45 ucaklık fılo yaparım hemde yenı nesıl A 350 lerden :)
  • The airline has taken delivery of 10 Boeing 737-800s this year, according to data from Ascend Online, including six sale and leasebacks with GECAS running for eight years. The other four aircraft were financed by JP Morgan with US Ex-Im backed debt, which has also been secured for two further NG deliveries in December and another six in 2012. demekki neymis sallamadan once iyice sindire sindire arastirmak lazimmis gerci daha farkli dosyalarda var elimde ama mecra burasi degil her turlu bilimsel verilerle tartisilir...
Filo sayısı açısından Türkiye’nin en büyük özel havayolu şirketi Pegasus oldu. Uzun yıllardır Türkiye’nin en büyük özel havayolu şirketi olma ünvanını taşıyan Onur Havayolları, bu ünvanını Pegasus Havayolları’na devretti.

Filosunda 10 Airbus 321, 12 Airbus 320, 6 Airbus 300-600 ve 4 de Airbus 330-300 tipi uçak bulunduran Onur Havayolları, 32 uçaklık filoya sahip bulunuyor. Bir süre öncesine kadar 33 uçağı bulunan Onur Havayolları, TC-OAF kuyruk tescilli Airbus 321 tipi uçağı filosundan çıkarınca 32 uçağa düştü.

Geçtiğimiz günlerde TC-AIS kuyruk tescilli yeni nesil fabrika çıkışlı Boeing 737-800 tipi uçağı filosuna katarak 32 uçağa ulaşan Pegasus Havayolları, bugün itibariyle bir uçağı daha filosuna katınca Onur Havayolları’nı bir uçaklık farkla geride bıraktı.

TC-AVP kuyruk tescilli Yağmur A. isimli uçağın filoya katılmasıyla uçak sayısı 2’si Boeing 737-400 ve 31’i Boeing 737-800 olmak üzere 33 uçaklık filoya erişen Pegasus Havayolları, böylelikle uçak sayısı bakımından Onur Havayolları’nın yerini aldı. Pegasus Havayolları, Türkiye’nin en büyük özel havayolu şirketi oldu. Ancak filosunda geniş gövdeli uçak bulunan Onur Havayolları, koltuk sayısı açısından ise halen liderliğini koruyor. Bir kaç gün içinde Onur Havayolları’nın kesin anlaşması yapılan bir uçağı daha Türkiye’ye getireceği öğrenildi. Tescil işlemleri süren uçağın Türkiye’ye gelmesiyle Onur Air yeniden 33 uçaklık filoya çıkacak ve Pegasus Havayolları ile aynı sayıda filoya sahip olacak.

Pegasus Havayolları’nı da bünyesinde bulunduran Esas Holding’e ait bir başka havayolu şirketi İzair ile birlikte Pegasus Havayolları’nın filosundaki uçak sayısı 40 olarak ortaya çıktı.
ONUR AIR MI PEGASUS MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

bayram ~ 9 yıl önce
Onur air'den 2 kişilik gidiş-dönüş bilet aldım işlerim dolayısıyla bilet tarihimi değiştirdim benden kişi başı 35 TL toplam 70 TL fark aldılar. Daha sonra tekrar gidemedim işlerimden dolayı ve bilet tarihimi tekrar değiştirmek istedim yine aynı parayı istediler, bende çağrı merkezi yetkilisine biletimi esnek yaptırmak istediğimi söyledim. 90 TL karşılığında esnek yaptırabileceğimi söylediler, bende kabul ettim parayı ödedim ve biletlerimi esnek yaptırdım. Daha sonra bilet tarihimi erkene almak istediğimde benden yine para istediler. Bende durumu görüştüğüm kişiye anlattım para vermeyeceğimi bileklerimin esnek olduğunu söyledim. Benden tekrar 195 TL para aldılar. benim gibi rezil olmak istemiyorsanız iki kuruş fazla verin adam gibi bir firmayla yolculuk yapın. rezil olmayın daha çok paranız gitmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kerem ~ 10 yıl önce
Pegasus kadar rezil bir hava yolu görmedim bir su bile ikram etmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
naif ~ 8 yıl önce
aynen katılıyorum
Misafir ~ 12 yıl önce
pegasus hiyerarşisiyle kalitesiyle uçaklarıyla 1 adım önde onur airden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ekibini sadece insana ihtiyaç duydugunda adam yerine sayan onun dışında çalışanlarını arabıstan gıbı bır yerde yılın 6 ayını gecıreceksın diyen bir şirket,büyüklük koltuk sayısıyla değil çalışanına verdiği değerle ölçülmelidir bence..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence Onur havayolları artık istanbul havayolları zihniyetinden kurtulmalı ve günümüze gelmeye çalışmalı. Güncellenmek şart. Yoksa şimdiki gibi kategoriye giremezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sirketin buyuklugu bence maddi ederiyle olculur ucak sayısıyla degıl...evt onur air eskı zıhnıyetle yonetılıyor ama kesınlıkle daha saglam daha guvenılır ve daha buyuk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Büyüklük sadece filo ya da koltuk kapasitesine göre değerlendirilmemelidir.Pegasus'u her yönden bir adım önde görüyorum.Televizyon reklamları,sunduğu hizmet,personeline verdiği değer ve maaş kaliteli bir şirket olması için yetiyor.Onur Air onca getirisine rağmen hep bi yerlerden kısma derdinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Onur air hala 1980 lerin zihniyeti ile yönetilmeye çalışılıyor ama olmuyor. O zamanlar kimse yoktu IST havayolları vardı. Siz de orada öğrendiniz havacılığı ama artık onlar tarih oldu. Daha çağdaş bir yönetime ihtiyacınız var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
onur mu pegasus mu sorusuna atlas dıye cevap verenlere ancak guluyorum.ya zamanında turkceyı ogrenememısler yada farkındalık testıne tabii tutulmaları gerek.burda yorum yapanların yuzde 70 ının havayolu calısanı oldugu asıkar.kendı personelını cınsel obje gıbı gosteren.aselsan calısanlarının olumune sebep olup ses cıkarmayan bı fırmadan ne beklenır.arabıstan da ucularınız alınıca yalvarıpta kendı adına ucmak ısteyen sırket gene atlas degılmı.arabıstanda dakı ucakları saymayan arkadaslarada turkıye ekonomısıne dovız gırdısı nerden gelıyor acaba dıyede sormak lazım.rekabet pıyasası elbet cekısme olcak kım buyuk kım kucuk.bende de sabancı nın parası olsa 45 ucaklık fılo yaparım hemde yenı nesıl A 350 lerden :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
The airline has taken delivery of 10 Boeing 737-800s this year, according to data from Ascend Online, including six sale and leasebacks with GECAS running for eight years. The other four aircraft were financed by JP Morgan with US Ex-Im backed debt, which has also been secured for two further NG deliveries in December and another six in 2012. demekki neymis sallamadan once iyice sindire sindire arastirmak lazimmis gerci daha farkli dosyalarda var elimde ama mecra burasi degil her turlu bilimsel verilerle tartisilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000