14 Mayıs 2008, Çarşamba 10:56:41

ONUR AIR, LOW COST OLMA YOLUNDA

Artan yakıt fiyatları havayolu şirketlerini alternatif gelir kaynağı bulma konusunda arayışa iterken Pegasus Havayolları’nın ardından Onur Havayolları da yolculardan bazı koltuklardan ekstra ücret almaya başladı.

Low Cost Carier ( LCC) şirketlerde uygulanan Türkiye’de ise sadece Pegasus Havayolları’nın uyguladığı ön sıra ve acil çıkış kapılarının ekstra ücretlendirilmesi sistemi Onur Havayolları’nın da ilgisini çekti. Onur Air, yaklaşık bir ay önce uygulamaya başladığı sistemle uçak içinde rahat seyahat edilebilen koltuklar için ekstra ücret almaya başladı. Filosunda koltuk aralığı dar 9 adet MD model uçak bulunan ve  bu yüzden eleştirilen Onur Air, kısmen daha geniş olan 1 numaralı koltuklar ile acil çıkış kapısındaki koltukları ücretlendirdi.

 

Bilet fiyatına eklenen 10 YTL ekstra ücret karşılığında daha geniş koltuklarda seyahat etme şansı bulan yolcular uygulamadan memnun görünüyor. Fazla bilet ücretleri chek-in işlemleri sırasında kontuar başında tahsil edilirken bu koltuklara talebin giderek arttığı belirtiliyor.

Ryanair ve Easyjet gibi ucuz maliyetli havayolu şirketlerinin uyguladığı uçak içinde ikramın parayla satılması, pencere kenarı, ön sıra ve acil çıkış kapılarındaki koltuklardan fazladan para talep edilmesi gibi uygulamalar Türkiye’ye Pegasus Havayolları ile gelmişti. Onur Havayolları da bu sistemi uygulamaya koyarak bu alanda ikinci Low Cost şirketi olma yolunda ilk adımı attı.

ONUR AIR, LOW COST OLMA YOLUNDA

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000