06 Aralık 2011, Salı 09:30:52

ÖNCE PEGASUS, SONRA ONUR AIR VE ŞİMDİ DE...

Pegasus ve Onur Havayolları’ndan sonra bir şirket daha ön koltukları ve acil çıkış kapısındaki koltukları ekstra ücretle satmaya başladı. O şirket hangisi?
  • atlasjette hep var kuruldugu günden bugune kadar kadar....ayrıca ücretsiz otobus servisi de..bilginize
  • Uçak yolculuğu artık lüks değil. Her bütçedeki yolcuya hizmet sunabilmek önemli. Low cost mantığında yapılanlar normal. Bazı şirketler ayakta bile taşımaya hazırlanıyor. Lüksü arayanlar için de uçaklar var. Seçmek sizin elinizde.
  • Yorumlardan bu uygulamadan milletin cok memnun oldugu goruluyor(!) THY de yaparsa acayip kar eder herhalde (!)
  • Evet bu havayolu firması boyu idi.Gelelim yer hizmetlerine.Yolcu ile muhatap olan daha çok genç ve tecrübesizler (şirket part time çalıştırıp yarı sigorta öder en makbul tipleri şefleri ne derse evet efendim çok haklısınız efendim deyip 6 ay sonra istifa edenidir.6 ay sonra gerçekleri görünce tabi değişim başlıyor git ki yeni saf gelsin).O yüzden maalesef yolcu-yer görevlisi arasında başta bagaj ağırlığına istenen fark ücret olmak üzere kavga gürültü olabiliyor.
  • Önceki yorumları okudum da çoğunun laf ettikleri low cost sayesinde uçak seyahati ile tanıştıkları belli.Beyler bayanlar,uçanların iyi bildiği o eski yolcu,hizmet,ekip kalitesi,havalimanı zarafeti artık nostalji oldu.Fiyatlar 50-70 lere indi,bu fiyata uçanlar verdiği rakamı unutup suyu sabunu sorgular oldu.Ey uçucu yolcu taktıysan bu su işlerine alırsın seyahat öncesi mini çantanı içine de uçuş süreci ihtiyaçlarını hadi sana iyi yolculuklar.Bakın burada asıl amaç ulaşımı havayolu ile gerçekleştirmek.Eskinin bilet fiyatını arttıran hizmet masrafları ortadan kaldırılır ve bugünkü fiyatlarla sadece uçulur HİZMET ÜCRETLİDİR.Biraz düz mantık lütfen.Devamı var..
  • o koltuklarda uçacakların indirimli gitmesi yada,uçağa en son yolcuların oraya verilmesi gerekir uçak fabrikaları oraları geniş yapmış ki rahat acil durumda rahat tahliye olsun diye, bizimkliler de nasıl pahalı satarız peşindeler....
  • Küçük 50 kuruş büyük 1 tl mı? Sen batirican mı birader bizi nerede o yağın bolluğu. O fiyatlara kurtarmaaaaz.
  • Tuvalet önünde nöbet tutun, büyük/küçük tesbit edip, tuvalet parası isteyin, bir de yerinizi gösteren hostesler sinemadaki ayakçılar gibi 3-5 TL bozuk para verilmeden yolcunun başından ayrılmasın, havalandırma ve klima da ücretli olsun...Leş kargaları gibi vatandaşı sömürmeye devam edin.
  • http://www.ucuyorum.com/showthread.php?120598-yolcunun-can-guvenligi-simdi-25-tl.den-daha-degersiz/page6
  • Bilinçli yolcular olarak Pegasus u protesto etmeye davet ediyorum herkesi. Pegasus ile uçmayalım ve bunların sebeplerini herkese her fırsatta anlatalım arkadaşlar.
Low Cost yanı düşük maliyetli havayolu şirketlerinin tercih ettiği uçağın ön koltuklarının ve daha geniş koltuk aralığına sahip acil çıkış bölümündeki koltukların ekstra ücretle satılması uygulamasına bir havayolu şirketi daha katıldı.

Türkiye’de Pegasus Havayolları ve Onur Havayolları tarafından uygulanan ücretlendirme, Aralık ayı başından itibaren bölgesel havayolu şirketi Borajet tarafından da uygulanmaya başlandı.
 
Borajet bundan böyle 1A-1B-1C-1D-17A-17B-17C-17D-18A-18B numaralı koltuklar için ekstra ücret talep edecek. Bu ücret ise yolcu başına 20 TL olacak.
 
Sözkonusu uygulamayı ilk olarak Pegasus Havayolları başlattı. Türkiye’nin low cost mantığına en yakın havayolu şirketi olan Pegasus, geniş koltuk aralığına sahip acil çıkış kapılarını ‘ayaklarınızı rahat uzatın’ sloganıyla 25 TL’den, ‘herkesten önde, herkesten önce’ sloganıyla ön sırayı 20 TL’den satıyor. Cam kenarı ve koridorlar ise Pegasus uçaklarında ekstra 12 TL’den satılıyor. Orta sıra koltuklar için ise yolculardan 8 TL isteniyor.
 
Onur Havayolları ise ön sıra ve acil çıkış kapıları için sabit ücret uyguluyor. Onur Havayolları’nda daha geniş ayak mesafesine sahip ön sıra ve acil çıkış kapılarında oturmanın bedeli fazladan 20 TL olarak belirlenmişti.

©AirportHaber Özel
ÖNCE PEGASUS, SONRA ONUR AIR VE ŞİMDİ DE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 12 yıl önce
atlasjette hep var kuruldugu günden bugune kadar kadar....ayrıca ücretsiz otobus servisi de..bilginize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçak yolculuğu artık lüks değil. Her bütçedeki yolcuya hizmet sunabilmek önemli. Low cost mantığında yapılanlar normal. Bazı şirketler ayakta bile taşımaya hazırlanıyor. Lüksü arayanlar için de uçaklar var. Seçmek sizin elinizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumlardan bu uygulamadan milletin cok memnun oldugu goruluyor(!) THY de yaparsa acayip kar eder herhalde (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Evet bu havayolu firması boyu idi.Gelelim yer hizmetlerine.Yolcu ile muhatap olan daha çok genç ve tecrübesizler (şirket part time çalıştırıp yarı sigorta öder en makbul tipleri şefleri ne derse evet efendim çok haklısınız efendim deyip 6 ay sonra istifa edenidir.6 ay sonra gerçekleri görünce tabi değişim başlıyor git ki yeni saf gelsin).O yüzden maalesef yolcu-yer görevlisi arasında başta bagaj ağırlığına istenen fark ücret olmak üzere kavga gürültü olabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Önceki yorumları okudum da çoğunun laf ettikleri low cost sayesinde uçak seyahati ile tanıştıkları belli.Beyler bayanlar,uçanların iyi bildiği o eski yolcu,hizmet,ekip kalitesi,havalimanı zarafeti artık nostalji oldu.Fiyatlar 50-70 lere indi,bu fiyata uçanlar verdiği rakamı unutup suyu sabunu sorgular oldu.Ey uçucu yolcu taktıysan bu su işlerine alırsın seyahat öncesi mini çantanı içine de uçuş süreci ihtiyaçlarını hadi sana iyi yolculuklar.Bakın burada asıl amaç ulaşımı havayolu ile gerçekleştirmek.Eskinin bilet fiyatını arttıran hizmet masrafları ortadan kaldırılır ve bugünkü fiyatlarla sadece uçulur HİZMET ÜCRETLİDİR.Biraz düz mantık lütfen.Devamı var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
o koltuklarda uçacakların indirimli gitmesi yada,uçağa en son yolcuların oraya verilmesi gerekir uçak fabrikaları oraları geniş yapmış ki rahat acil durumda rahat tahliye olsun diye, bizimkliler de nasıl pahalı satarız peşindeler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Küçük 50 kuruş büyük 1 tl mı? Sen batirican mı birader bizi nerede o yağın bolluğu. O fiyatlara kurtarmaaaaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tuvalet önünde nöbet tutun, büyük/küçük tesbit edip, tuvalet parası isteyin, bir de yerinizi gösteren hostesler sinemadaki ayakçılar gibi 3-5 TL bozuk para verilmeden yolcunun başından ayrılmasın, havalandırma ve klima da ücretli olsun...Leş kargaları gibi vatandaşı sömürmeye devam edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
http://www.ucuyorum.com/showthread.php?120598-yolcunun-can-guvenligi-simdi-25-tl.den-daha-degersiz/page6

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bilinçli yolcular olarak Pegasus u protesto etmeye davet ediyorum herkesi. Pegasus ile uçmayalım ve bunların sebeplerini herkese her fırsatta anlatalım arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000