24 Nisan 2012, Salı 10:55:07

O DENEYİMİ KİTAPLAŞTIRDI

Pegasus Havayolları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, 7 arkadaşıyla birlikte Maldivler’de yaptığı dalışı kitaplaştırdı. “Hayat kısa ve bazen de zor” diyen Sabancı, kendine suyun altında yeni bir pencere açtığını söyledi.
  • hangısı alı bunların ya kesın kırmızı lı olan herkez gıder mersıne alı gığer tersıne :D
  • ulkemizde bu sporla ugrasan yuzlerce belkide binlerce insan var. Ali bey tatile gitmiste dalmis. Eee neresi orijinal bunun? Ver parasini git dal, nedir yani? Ben anlamadim.
  • Adam havacılıkla ilgili kitap yazmamıs ey editor. Dalısla ılgılı yazmıs. Yarın yemek kitabı cıkarsa onuda yayınlayacakmısınız. Insaf artık
“Hayat kısa ve bazen de zor. Yoğun çalışıyoruz ve yoğun yaşıyoruz. Ben kendime bir pencere açtım. Bu pencere suyun altında ve beni balıkların arka bahçesine götürüyor.”

Bu sözler, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’ya ait.

Yaklaşık 16 yıldır dalan Ali Sabancı, hobisiyle ilgili ikinci kitabını da çıkardı. 7 arkadaşıyla birlikte Maldivler’e giden Sabancı, dalış maceralarını ve fotoğraflarını ‘Bir Zamanlar Maldivler’ adlı kitabında topladı.

Kitabının içindeki mektuba son 2 yıllık dalış heyecanlarını bir kitapta derlediklerini yazan Sabancı, Maldiv Adaları’nda 1 haftayı suyun altında geçirdiklerini söyledi.

Her gün 4 saat daldı

2011 yılında aralarında sualtı fotoğraf sanatçısı Alptekin Baloğlu’nun da bulunduğu 7 arkadaşıyla Kızıldeniz’e dalan Ali Sabancı’nın bu yılki rotası Maldivler oldu. Bir hafta süren Maldivler serüveni Baloğlu tarafından kitap haline getirildi.

Dünya Sualtı Görüntüleme Festivali’ nde 2 ödül birden kazanan sualtı fotoğraf sanatçısı Baloğlu, köpekbalıklarından, mercan kayalıklarına, dev mantalardan renkli anemon balıklarına kadar onlarca anı ölümsüzleştirdi.

Her yıl farklı bir ülkede en az 1 haftalık dalış seyahati yapan ekip Maldivler’de de her sabah saat 06.00’da dalış yaptı. Köpekbalıklarıyla yüzen, kaplumbağalarla palet sallayan 8 arkadaş, her gün 4 saatini suyun altında geçirdi.

Sualtı meraklısı arkadaşlar son kitabı için dünyanın en iyi dalış merkezlerinden Maldivler’i seçti. Hint Okyanusu’nda 1.200 adadan oluşan Maldiv Cumhuriyeti’nde sadece 281 adada insan yaşıyor. Bölgedeki 86 ada ise sadece otellerden oluşuyor. Yüzde 97’si Müslüman olan Maldivler’in en büyük gelir kaynağı turizm ve balıkçılık.

Ali Sabancı, Alptekin Baloğlu, Birkan Babakol, Emre Berkin, Emre Kurttepeli, M. Kemal Cılız, Kerim Sabuncuoğlu, Turgut Gürsoy’dan oluşan ekibin Kızıldeniz’deki dalış macerası da geçen yıl “Bir Zamanlar Kızıldeniz” adıyla kitaplaştırmıştı.
O DENEYİMİ KİTAPLAŞTIRDI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
hangısı alı bunların ya kesın kırmızı lı olan herkez gıder mersıne alı gığer tersıne :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ulkemizde bu sporla ugrasan yuzlerce belkide binlerce insan var. Ali bey tatile gitmiste dalmis. Eee neresi orijinal bunun? Ver parasini git dal, nedir yani? Ben anlamadim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adam havacılıkla ilgili kitap yazmamıs ey editor. Dalısla ılgılı yazmıs. Yarın yemek kitabı cıkarsa onuda yayınlayacakmısınız. Insaf artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000