07 Mayıs 2010, Cuma 12:49:03

NEDEN BOEING YÜZDE 80 SUÇLU?

Fikir Fırtınası bu akşam da dopdolu bir gündemle karşınızda olacak. İşte Fikir Fırtınası’nın bu haftaki gündemi…
  • Her kafadan sen cikiyor yine. Bu kazadan alinmasi gereken cok buyuk dersler ve sistemde duzeltilmesi gereken cok onemli problemler vardir, kimse bunlarla ilgilenmiyor. Herkes digerini suclama derdinde. Tedbir alinmazsa bunun benzeri kazalarin tekrarlanmasi ne yazik ki buyuk ihtimal. B737 dunyada en cok satilmis ve en cok ucaklardan birisidir. Hatayi sadece ucaga yuklemek ile hicbir sorun cozulmuyor.
  • neden o zaman kazadan sonra amsterdam kulede kayıtlar yok oldu. hergün binlerce 737 binlerce iniş, kalkış yapıyor ama hiç birine böyle birşey olmuyor. gizli bir sorun desek ama bu uçak yarım asırdan fazla bir süredir göklerde. neden şimdi böyle bir tasarım hatası ortaya çıkıyor? ilginçtir ki Hollanda daha en başında boeing i suçlamıştı...
  • Hava kazası raporlarında suç oranı belirtilmez, nitekim bu raporda da yok. Ama birileri kamuoyunda bilgi kirliliği yapmak için, maksatlı olarak bu oranları ağza alıyor. Raporların amacı birilerini suçlamak da değildir, sadece gelecek için dersler çıkarmaktır.

Sefa İnan, Oktay Erdağı, Ali Kıdık ve Murat Herdem’in katıldığı Fikir Fırtınası bu akşam da gündemin can alıcı konularıyla karşınızda olacak.

*Amsterdam kazasında suçlu Boeing mi, kule mi yoksa pilotlar mı? Hollandalı kaza araştırma komisyonu, hangi kriterleri göz önünde bulundurarak Boeing’i yüzde 80 suçlu ilan etti? Bu karar acaba ticari miydi?

*Havalimanlarındaki slot koordinasyon merkezlerinin kontrolü neden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne devredildi? Karar sonrası nasıl bir tablo ortaya çıkacak?

*Olay adam Türkiye’ye döndü. Apronda deve keserek Türkiye gündemine gelen Şükrü Can, Onur Havayolları’ndan gelen iş teklifine ‘evet’ dedi. Şükrü Can, yeni görevinde neler yapacak?

*SHGM’nin, Pegasus Havayolları uçağının eksoz çıkış sıcaklığının limitlerin çok üzerinde olduğu gerekçesiyle verdiği cezanın birinde geri adım atmasının sebebi neydi? Form-4 belgesi alınan  Pegasus Havayolları yöneticisi Ercihan Bayır’ın  belgesi neden iade edildi?

*Best Havayolları için son 24 saate girildi. Şirket eğer mucize yaşanmazsa tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alacak. Peki, bundan sonra ne olacak?

Hepsi ve daha fazlası bu akşam saat 21:00’de Airport TV’de…
 

NEDEN BOEING YÜZDE 80 SUÇLU?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Her kafadan sen cikiyor yine. Bu kazadan alinmasi gereken cok buyuk dersler ve sistemde duzeltilmesi gereken cok onemli problemler vardir, kimse bunlarla ilgilenmiyor. Herkes digerini suclama derdinde. Tedbir alinmazsa bunun benzeri kazalarin tekrarlanmasi ne yazik ki buyuk ihtimal. B737 dunyada en cok satilmis ve en cok ucaklardan birisidir. Hatayi sadece ucaga yuklemek ile hicbir sorun cozulmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
neden o zaman kazadan sonra amsterdam kulede kayıtlar yok oldu. hergün binlerce 737 binlerce iniş, kalkış yapıyor ama hiç birine böyle birşey olmuyor. gizli bir sorun desek ama bu uçak yarım asırdan fazla bir süredir göklerde. neden şimdi böyle bir tasarım hatası ortaya çıkıyor? ilginçtir ki Hollanda daha en başında boeing i suçlamıştı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hava kazası raporlarında suç oranı belirtilmez, nitekim bu raporda da yok. Ama birileri kamuoyunda bilgi kirliliği yapmak için, maksatlı olarak bu oranları ağza alıyor. Raporların amacı birilerini suçlamak da değildir, sadece gelecek için dersler çıkarmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000