30 Haziran 2008, Pazartesi 10:39:37

MUSTAFA KOÇ SADECE AIRPORTHABER’E KONUŞTU

F3J Model Planör Dünya Şampiyonası’nda A Milli Takım’da yer alan İşadamı Mustafa Koç, AirportHaber’e verdiği özel röportajda, “Her ne kadar çevreciler engellemeye çalışsa da model planör çevreci bir spor” diyerek, şampiyonanın Türkiye’nin tanıtımı için önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin ilk defa ev sahipliği yaptığı F3 Model Planör Dünya Şampiyonası’nda yarışlar bugün başlıyor. Bir hafta sürecek yarışmada yer alacak Türk A Milli Takımı’nda Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’ta bulunuyor. Türk A Milli ve Ümit Milli Takımları şampiyona başlamadan önce dün bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Koç, gazetecilerin özel röportaj teklifini geri çevirdi. Sadece AirportHaber’in sorularını yanıtlayan Mustafa Koç, F3J Şampiyonası’nda yarışacağı model planör uçaklarının haricinde hobi olarak uçurduğu, motorlu maket uçağı ile de mini bir gösteri gerçekleştirdi.

F3J Dünya Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı’nın ilk beşin içinde yer alacağına inanan Koç, 2004’te Kanada’da Dünya İkincisi olduklarını hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti. “İki tane çok ciddi kamp yaptık. Daha çok iniş antrenmanı yaparak çalıştık. Burada sahayı tanıyoruz. O yüzden ilk beşe gireceğimizi düşünüyoruz.”

İşte Mustafa Koç ile yaptığımız söyleşinin ayrıntıları;

Airporthaber: Sizin de bildiğiniz gibi model planör uçak şampiyonası oldukça önemli. Size göre bu yarışmanın Türkiye’ye getirisi neler olacak?

Mustafa Koç: Bir kere bu on gün boyunca Türkiye başka spor etkinliklerinde olduğu gibi, dünyanın odak merkezi olacak. Türkiye’nin tanıtımı açısından da bu çok önemli bir organizasyon. 26 Ülkeden yaklaşık doksan sporcu burada yarışacak. O bakımdan bence  ülkemiz için çok önemli bir etkinlik.

Airporthaber: Bu spor dalının ülkemizde daha fazla yaygınlaşması ve yerleşmesi için daha fazla neler yapılabilir?

Mustafa Koç: Bence özellikle gençlik programlarına çok önem vermek lazım. Bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bugün bu sporun önde gelen ülkeleri bile, gençlik takımını bile çıkaramazken.. Bildiğiniz gibi takımlar üçer kişilik oluyor. Bu üç kişiyi bile çıkaramazken, biz üç kişiyle yarışıyoruz. Bunun gibi 16-17 takım var. O bakımdan gençlik takımlarına çok önem vermek lazım. O bakımdan gençlik programlarına çok önem vermek lazım. Bununla ilgili bir program yapıyoruz. İnşallah orta ve uzun vadede başarılı olabileceğimize inanıyorum.

Airporthaber: Siz kaç yıldır uğraşıyorsunuz bu spor dalıyla?

Mustafa Koç: Ben hep model uçaklara meraklıydım. Uçaklara ve havacılığa meraklıydım. Uzun yıllar uçtum. 1981 senesinde başladım. Dolayısıyla yaklaşık 25-26 senedir filan…Bir dönem ara verdim sonra tekrar buraya geldim. Bir arkadaşımın telkiniyle yeniden spora başladım.

Airporthaber: Bu spor dalının sporcuya kazandırdıkları nelerdir?

Mustafa Koç: Bir kere arkadaşlık. Sonra disiplin. Her şey de olduğu gibi. Ve havacılık başlı başına bir hadise. Havayı okumak…Yelkencilik gibi bir şey bu. Havada yelken yapmak gibi. O bakımdan burada görüyorsunuz işte, o kadar çok ülke var. Herkes birbiriyle kaynaşıyor. Büyük bir aile gibiyiz. İleride hayat için, insana çok şey öğretiyor.

Airporthaber:  Bir de bu spor dalı için, çevreci bir spor diyebiliriz sanırım?

Mustafa Koç: Kesinlikle, kesinlikle. Her ne kadar çevreciler özellikle Avrupa’da bu spora da bilmeden engel yaratıyorlarsa da, fevkalade çevreci bir spor. Gürültü yok. Herhangi bir şekilde hiçbir yakıt kullanmıyorsunuz. Ve yelken yapar gibi, uçağınızı iki kişinin çektiği bir mekanizmayla havada tutmaya çalışıyorsunuz.

Airporthaber: Peki bildiğiniz gibi, Sabancı Grubu’nun bir havayolu şirketi var. Pegasus. Siz de böyle bir girişimle havacılık tutkunuzu perçinlemek ister misiniz?

Mustafa Koç: Bizim odaklandığımız iş grupları belli. Bunun dışına çıkmayacağız.

Haber: Dilek Karagöz

MUSTAFA KOÇ SADECE AIRPORTHABER’E KONUŞTU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000