07 Kasım 2011, Pazartesi 08:00:05

MİL TİCARETİ YASAL MI?

Kredi kartı sahipleri biriken milleri ticaret aracı haline getirdi.
  • Banka puanı veya Havayolu puanı sadece Türkiye`de değil tüm dunyada var. Amerika`da 2 state de yasal olduğu için işlem yapanlar o state`e taşınıyor. Avrupa`da 4 ülkede yasal. Buna benzer uygulamaları yok ederseniz havayolu ekonomisi de aynı doğrultuda düşer. Arz talep meselesinde her zaman alternatif olmak zorundadır.Konu ülkemize has değildir.
  • Mil satışlarının olduğu bir site biliyormusunuz
  • at,soba,araba,mil,sandalye,altin vs. benim olan herseyi istedigime satarim yada alirim. kimseyi ilgilendiren bir durum yok. herhangi bir kisiye yada kurumu zarara ugratmadikdan sonra kimseyi ilgilendirmez.biraz mantikli olun lutfen.
  • İsteyen istediğine hediyede eder satarda, Biriken puanla alışveriş yapıp; bunu satmak veya hediye etmek ne kadar doğalsa, millerle bilet elıp hediye etmek ve satmakda o kadar doğaldır.
  • Bu milleri insanlar yasal olarak kazanmışlar. Kendi harcamaları ile başkası adına harcamaları hususunda ne banka, nede hava yolları için bir fark yok. Eğer fark var diyorlar ise burada suistimal eden mil sahibi değil banka veya havayoludur, demekki bunlar vatandaşın kullanmayacağı ve zamanını geçireceği millere gözdikmişler anlamına gelir. bu. THY milleri hususunda su istimalin çok olduğuna inanmıyorum. 20 bin,50 bin, 100 bin mil biriktiren birinin zaten bu milleri kendisinin kullanması daha mantıklıdır. KArşılığında aldığı paraya ihityacı olacağınıda sanmıyorum. Ancak firma çalışanı yani parayı firmaya ödeteen bir kaç kişinin girişimi olabilir ki bu sayıda yüzdesel olarak bu kadar büyük değildir diye düşünüyorum.
  • Mil kazanan hakkı ile kazanmış. İstediğine bilet hediye edebilir. Biz bankaya kredi kartı kullanım komiyonunlarından ne kadar kazandıklarını soruyormuyuz ki mil kazananlara millerini nasıl harcayacağı sorulsun. Kaldıki Yapı kredi punla bilet hediye etmeyi yasakladı, Garanti mil vermemek için karta para yatırmaya müsada etmiyor.
  • Bu mil olayının kaldırılmaması biz acentecilerin rekmeğinden olmasına sebep oluyor bu arada tk nın ettiği zararda tüm tür halkına yazılıyor...
  • Arz - Talep meselesi sonuçta her hangi bir yanlışlıkta yok. Bende arkadaşın milleri ile tatil biletimi almıştım. Hem ben hem arkadaş karlı çıktı:)
Kredi kartı sahipleri biriken milleri ile bu işin ticaretini yapanların söylediği tarihli ve güzergâhlı bileti alıyor, karşılığında da hesaba ya para gönderiliyor ya da iPhone ve iPad postalanıyor. Radikal'in haberine göre mil ticareti internet siteleri üzerinden yapılıyor. Daha önce milleri ile bilet satın alanların yaptığı satışa şimdi üçüncü şahıslar da dahil oldu. Millerle satın alınan biletlerin sadece kart sahibi adına alınma zorunluluğunun olmaması mil ticaretini arttırdı. 50 bin mile 750 TL, 70 bin mile 1050 TL, 100 bin mile ise 1500 TL değer biçen mil tüccarları, kart sahibine istediği biletin uçuş kodlarını söylüyor. Kart sahibi istenen uçak biletini satın aldıktan sonra hesabına para gönderiliyor ya da istediği cihazı alması için anlaşmalı olduğu mağazalara yönlendiriliyor.

Miller, tüketicinin hayatına havayolu sektöründeki giderek artan rekabet nedeniyle girdi. Bankalar da bu rekabete kayıtsız kalmadı. Havayolu şirketleri ile bankaların yaptıkları özel anlaşmalarla mil kampanyaları başladı. Maximiles, Wings, Pegasus Card, Shop&Miles, Adidos, Miles&More toplanan miller karşılığında bedava uçak bileti kazandıran kredi kartlarından sadece birkaçı...

Son dönemde havayolu şirketlerinin yaptığı çeşitli kampanyalarla yaklaşık 150 TL'ye kadar alınabilen yurtiçi gidiş dönüş uçak bileti için bu kartlarla 12 ile 15 bin TL arasında harcama yapılması gerekiyor. Mil kullanımının son üç yılda iki kat arttığı belirtiliyor. Örneğin Shop&Miles 10 yılda dünyanın çevresini 30 milyondan fazla kez dolaştıracak ödül bilet verdi. Adios'un kart adedi 250 binin üzerine çıktı. Wings, 1 milyon bedava bilet dağıttı.

İnternette mil tüccarlarının yanı sıra bireysel satıcılar da oldukça fazla. Otomobil ve evlerde görmeye alıştığımız ‘Acilen satılık' ilanları miller için de geçerli. Milini açık arttırma ile satan bile var.

(NTVMSNBC)
MİL TİCARETİ YASAL MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Ali Kurt ~ 7 yıl önce
Banka puanı veya Havayolu puanı sadece Türkiye`de değil tüm dunyada var. Amerika`da 2 state de yasal olduğu için işlem yapanlar o state`e taşınıyor. Avrupa`da 4 ülkede yasal. Buna benzer uygulamaları yok ederseniz havayolu ekonomisi de aynı doğrultuda düşer. Arz talep meselesinde her zaman alternatif olmak zorundadır.Konu ülkemize has değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferhat yılmaz ~ 8 yıl önce
Mil satışlarının olduğu bir site biliyormusunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ist34ist ~ 11 yıl önce
at,soba,araba,mil,sandalye,altin vs. benim olan herseyi istedigime satarim yada alirim. kimseyi ilgilendiren bir durum yok. herhangi bir kisiye yada kurumu zarara ugratmadikdan sonra kimseyi ilgilendirmez.biraz mantikli olun lutfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İsteyen istediğine hediyede eder satarda, Biriken puanla alışveriş yapıp; bunu satmak veya hediye etmek ne kadar doğalsa, millerle bilet elıp hediye etmek ve satmakda o kadar doğaldır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu milleri insanlar yasal olarak kazanmışlar. Kendi harcamaları ile başkası adına harcamaları hususunda ne banka, nede hava yolları için bir fark yok. Eğer fark var diyorlar ise burada suistimal eden mil sahibi değil banka veya havayoludur, demekki bunlar vatandaşın kullanmayacağı ve zamanını geçireceği millere gözdikmişler anlamına gelir. bu. THY milleri hususunda su istimalin çok olduğuna inanmıyorum. 20 bin,50 bin, 100 bin mil biriktiren birinin zaten bu milleri kendisinin kullanması daha mantıklıdır. KArşılığında aldığı paraya ihityacı olacağınıda sanmıyorum. Ancak firma çalışanı yani parayı firmaya ödeteen bir kaç kişinin girişimi olabilir ki bu sayıda yüzdesel olarak bu kadar büyük değildir diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Mil kazanan hakkı ile kazanmış. İstediğine bilet hediye edebilir. Biz bankaya kredi kartı kullanım komiyonunlarından ne kadar kazandıklarını soruyormuyuz ki mil kazananlara millerini nasıl harcayacağı sorulsun. Kaldıki Yapı kredi punla bilet hediye etmeyi yasakladı, Garanti mil vermemek için karta para yatırmaya müsada etmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu mil olayının kaldırılmaması biz acentecilerin rekmeğinden olmasına sebep oluyor bu arada tk nın ettiği zararda tüm tür halkına yazılıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arz - Talep meselesi sonuçta her hangi bir yanlışlıkta yok. Bende arkadaşın milleri ile tatil biletimi almıştım. Hem ben hem arkadaş karlı çıktı:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000