07 Mayıs 2011, Cumartesi 08:24:24

"MESAİ DOLDU, UÇAK İNEMEZ!"

Batman Havaalanı'nın, 'mesai saatinde uçuş şartı' nedeniyle yüzde 10 kapasiteyle çalıştığı ortaya çıktı. Havaalanına günde sadece 2 sefer yapılıyor...
  • Bir araştır bakalım, yazdığın havaalanlarının açılış-kapanış saatlerini. Ortaya birşey atıp insanları kandırmadan önce bir bak yazdığın bilgilerin doğruluğuna. Bir kere PAD havaalanı 24 saat açık. Diğerlerinin çoğunluğu ise Batman gibi 5 lokalde kapatmazlar.
  • Asker düşmanı, at gözlüğünü insana takarlar ya da kendi takarsa "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi" olunursa işte böyle olur. Batman ve eşiti meydanların statüleri bellidir, konu hakkında amelelerin fikir yürütme ehliyeti yoktur. Kamufle olmak zorunda kalan bir havacı
  • Arkadaşlarım, yorum yaparken aklınızdan geçenleri değil de, bilgi ve birikimlerinizi bizimle paylaşırsanız YORUMCU olursunuz, YORUCU değil. Orly, Hava yolları ve Normal rumuzlarıyla yazan arkadaşlarımın yorumlarını bir okuyunuz. Hava alanı tüm tesisler demektir , terminal değil. En pahalısı da pisttir. Pistler 5-7 yıl içinde sökülerek tekrar yapıldığıldan maliyet yüksektir. Havayolları için ilave pist demek, günde 2 uçak 365 gün, 700 sefer, 5 yıl üzerinden hesaplarsak uçak başına 2850 TLye denk geliyor. İki misline çıksa bile uçak başına 1428 TL'ye denk geliyor. Diğer hizmetlerle birlikte sefer başına verilecek ücreti düşünebiliyormusunuz. İsterseniz pist yapsınlar.
  • Heberinizin başlığı yanlış her meydanıon bir çalışma saati vardır ve bu notam'la yayımlanır(Notam;Notice to airman_havacılara uyarı) herkes buna uymak zorundadır buna uymayanların uyması gereken kurallar yayımlanmıştır talepte bulunursunuz ve parasını ödersiniz meydan açılır ya da açık tutulur.Her dakika her saat bir maaliyettir bedelini ödemelisiniz yoksa bu para senin benim çocuğumun yol,su,elektrik parası olarak bize döner yok öyle ben geldim her şey kuralınca olmalı.....
  • konuyu güzel yazmışsınız ama sebebini yazmayı unutmuşsunuz . sebebini ben söyliyeyim dhmi 70 trilyon vererek havaalanı yapıyor ama 10 trilyon daha vererek pist yapmıyor hava meydan komutanlığına mahkum ediliyor.bu yüzden de akşam 5 ten sonra uçuş olmuyor.
  • orly havalimanındada gece uçuşu göremezsiniz.
  • Hava yolu şrketleri bu durumu bilmek zorundadır haftada 2 tarifeli ucak var ise meydanı surekli acık tutmanın gereği yoktur bu durumlar malıyeti artırır ilgili hava yolu da plansız gitmeden once meydam acma isteseydi parasını da öderdi paşa paşa giderdi hey ben geldim ac meydanıı ile havacılık olmaz beyler.ama sektörde havacılığı bilen kaldımı?
  • uçak işleticileri istediği satte geleck die yetersiz personel sayısından dolayı günde 16 saat çalışıyoruz. Suçlu yine biz oluyoruz :)
  • 88 yılda sivil havacılıkta nereye geldiğimizde yatıyor. "Başka bir gözlükle" sivil havacılığa bakmadıkça bu kişiliksiz yaşam sürer.
  • batman askeri havalanıdır hazret izin verirse uçarsınız öyle vali pegasus falan hak getire buralar sivilleşmedikçe bir yere varılamaz

Son dönemde hızla yükselen hava trafiğinde ilginç bir skandal ortaya çıktı. Türkiye'nin en modern uçuş tesislerine sahip Batman Havaalanı'nın keyfi yönetim nedeniyle atıl kullanıldığı anlaşıldı. Batman Havaalanı'na günde sadece 2 sefer yapılıyor. Sebebiyse havaalanında 'mesai saatleri içinde uçuş' şartı bulunması. Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi olan Batman'da sefer sayısının azlığı nedeniyle her ay binlerce yolcu yakın illerden uçmak zorunda kalıyor. Mesai saatlerinde uçuş şartı nedeniyle uçak görevlendiremediklerini belirten havayolu şirketleri bu sıkıntının aşılması durumunda, uçak seferlerinin artacağını belirtti. Resmi başvurusunu yapan Pegasus'un 2 Mayıs'ta uçmayı düşündüğü ancak yine mesai saatleri dışında uçuş izni çıkmadığı için henüz hizmete başlamadığı ileri sürüldü.

VALİ DEVREYE GİRDİ

Bölgenin en modern havayolu terminaline sahip olduklarını belirten Batman Valisi Ahmet Turhan, sefer sayısını artırmak ve özel havayolu şirketlerini Batman'a çekmek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.  (Sabah)

"MESAİ DOLDU, UÇAK İNEMEZ!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bir araştır bakalım, yazdığın havaalanlarının açılış-kapanış saatlerini. Ortaya birşey atıp insanları kandırmadan önce bir bak yazdığın bilgilerin doğruluğuna. Bir kere PAD havaalanı 24 saat açık. Diğerlerinin çoğunluğu ise Batman gibi 5 lokalde kapatmazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Asker düşmanı, at gözlüğünü insana takarlar ya da kendi takarsa "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi" olunursa işte böyle olur. Batman ve eşiti meydanların statüleri bellidir, konu hakkında amelelerin fikir yürütme ehliyeti yoktur. Kamufle olmak zorunda kalan bir havacı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlarım, yorum yaparken aklınızdan geçenleri değil de, bilgi ve birikimlerinizi bizimle paylaşırsanız YORUMCU olursunuz, YORUCU değil. Orly, Hava yolları ve Normal rumuzlarıyla yazan arkadaşlarımın yorumlarını bir okuyunuz. Hava alanı tüm tesisler demektir , terminal değil. En pahalısı da pisttir. Pistler 5-7 yıl içinde sökülerek tekrar yapıldığıldan maliyet yüksektir. Havayolları için ilave pist demek, günde 2 uçak 365 gün, 700 sefer, 5 yıl üzerinden hesaplarsak uçak başına 2850 TLye denk geliyor. İki misline çıksa bile uçak başına 1428 TL'ye denk geliyor. Diğer hizmetlerle birlikte sefer başına verilecek ücreti düşünebiliyormusunuz. İsterseniz pist yapsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Heberinizin başlığı yanlış her meydanıon bir çalışma saati vardır ve bu notam'la yayımlanır(Notam;Notice to airman_havacılara uyarı) herkes buna uymak zorundadır buna uymayanların uyması gereken kurallar yayımlanmıştır talepte bulunursunuz ve parasını ödersiniz meydan açılır ya da açık tutulur.Her dakika her saat bir maaliyettir bedelini ödemelisiniz yoksa bu para senin benim çocuğumun yol,su,elektrik parası olarak bize döner yok öyle ben geldim her şey kuralınca olmalı.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
konuyu güzel yazmışsınız ama sebebini yazmayı unutmuşsunuz . sebebini ben söyliyeyim dhmi 70 trilyon vererek havaalanı yapıyor ama 10 trilyon daha vererek pist yapmıyor hava meydan komutanlığına mahkum ediliyor.bu yüzden de akşam 5 ten sonra uçuş olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
orly havalimanındada gece uçuşu göremezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hava yolu şrketleri bu durumu bilmek zorundadır haftada 2 tarifeli ucak var ise meydanı surekli acık tutmanın gereği yoktur bu durumlar malıyeti artırır ilgili hava yolu da plansız gitmeden once meydam acma isteseydi parasını da öderdi paşa paşa giderdi hey ben geldim ac meydanıı ile havacılık olmaz beyler.ama sektörde havacılığı bilen kaldımı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçak işleticileri istediği satte geleck die yetersiz personel sayısından dolayı günde 16 saat çalışıyoruz. Suçlu yine biz oluyoruz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
88 yılda sivil havacılıkta nereye geldiğimizde yatıyor. "Başka bir gözlükle" sivil havacılığa bakmadıkça bu kişiliksiz yaşam sürer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
batman askeri havalanıdır hazret izin verirse uçarsınız öyle vali pegasus falan hak getire buralar sivilleşmedikçe bir yere varılamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000