08 Kasım 2016, Salı 11:21:28

Mehmet Nane; '9 ayda 18 milyon yolcu uçurduk'

Pegasus Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Nane, bu yılın 9 ayında 2015'in aynı dönemine göre yurt içinde yüzde 10,9 artışla 11 milyon 420 bin, yurt dışında ise yüzde 1,9 artışla 6 milyon 660 bin misafiri uçurduklarını, gerçekleştirdikleri uçuş sayısını 125 bin 470'e çıkardıklarını bildirdi.
  • Demokrasi adı verdiniz ama hiç adil davranmadınız insanları sebepsiz işten attınız.. Bizim inandığımız Allah'la sizin ki çok farklı.. Sizi Allaha havale ediyorum.. Hepinizden yönetimde bu kirli oyunun içinde olan kim varsa en sevdiklerinizden bulursunuz umarım... Yanınıza kalmasın...
  • Yakinda kabinde manav reyonu görebiliriz
  • Bakkalcılığa geri dönsün. Havacılık sektörü için çok hayırlı bir iş olur.
  • Yalan yalan üstüne. Bu yalanın aslı ne?
  • küçülmeye gidiyoruz diyerekten yer hizmetlerinde çalışan arkadaşlarımızı işten attınız..uçak altında 2 işçi çalışıyor..ulan yazıp yazıp siliyorum....anladınız siz..yazık.
  • Hataylılara dil uzatmissinizda Hataylılar NANEyide işinden eder dikkat edin
  • Bugun yıne cıkartmalar teker teker yapıldı hala sessız sedasız buyuyoruz dıosun öylemı !!! Büyümeyesin !!
  • Pegasus iyi firmaydı ama büyü bozuldu. Her birimden çalışan işten çıkarıldı. Part time'a geçme teklifi kabini baskı altına alıp böldü. Son olarak döviz kuru sabitlendi , çalışanlar için belirsizlik ve umutsuzluk hakim.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Arka plan ve isik iyi ayarlanmis

Pegasus Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Nane, bu yılın 9 ayında 2015'in aynı dönemine göre yurt içinde yüzde 10,9 artışla 11 milyon 420 bin, yurt dışında ise yüzde 1,9 artışla 6 milyon 660 bin misafiri uçurduklarını, gerçekleştirdikleri uçuş sayısını 125 bin 470'e çıkardıklarını bildirdi.

Mehmet Nane, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halen yurt içinde 33, dışında ise 69 olmak üzere 40 ülkede toplam 102 noktaya tarifeli seferler düzenlediklerini, İstanbul Sabiha Gökçen üzerinden Türkiye ile Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Rusya ve Orta Asya arasında bağlantılı uçuşlar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bu yıl Ankara’dan Amman, İstanbul Sabiha Gökçen’den Gabala, Antalya’dan Krasnodar ve Ordu-Giresun’dan Lefkoşe olmak üzere Türkiye’deki 4 farklı noktadan Orta Doğu, Kafkaslar, Rusya ve Doğu Akdeniz’e yeni uçuşlar düzenlemeye başladıklarını ifade eden Nane, "Yurt içinde ve dışında pek çok yeni uçuş noktası için de başvurularımız var. İzinlerle ilgili prosedürler de uzun bir süreç, tamamlanması zaman alıyor. İzinler çıktıkça uçuş noktalarımızın sayısının da artmasını planlıyoruz." diye konuştu.

Nane, Kuzey Afrika’da Mısır’ın 2 kentine, Sina Yarımadası'ndaki turizm kenti Sharm el-Şeyh ile yine Kızıldeniz kıyısında bir tatil kenti olan Hurghada’ya uçtuklarını da bildirdi.

"9 ayda 18 milyon misafirimize hizmet verdik"

Mehmet Nane, turizm sektörünün 2016 yılında, özellikle de yaz aylarında jeopolitik nedenlerle oldukça sorunlu bir dönem geçirdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pegasus Hava Yolları olarak, sektördeki dalgalanmalara rağmen yatırımlarımızı sürdürdük ve bazı hatlardaki düşük talebe rağmen misafir sayısı, uçuş adedi gibi kalemlerde istikrarlı büyümemize devam etmeyi başardık. 2016 yılı Ocak-Eylül dönemi trafik sonuçlarımıza göre, bu dönemde yurt içi ve dışı toplam misafir sayımızda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 artış sağlandı ve toplamda 18,08 milyon misafirimize hizmet verdik. Geçen yılın aynı dönemine göre yurt içinde yüzde 10,9 artışla 11 milyon 420 bin, yurt dışında ise yüzde 1,9 artışla 6 milyon 660 bin misafirimizi uçurduk. Ayrıca, yılın ilk 9 ayında gerçekleştirdiğimiz uçuş sayısını da yüzde 10 artırarak 125 bin 470’e yükselttik. Bunların yanı sıra 2016’da İstanbul Sabiha Gökçen’deki yer işletme operasyonumuzu 20 milyon avro yatırımla tamamen üstlendik."

Pegasus ’un kilometre taşlarından olan 100 uçaklık rekor Airbus filo siparişinin ilk uçağını temmuz ayında teslim aldıklarını ve yeni A320neo uçağı ile aynı zamanda motor üreticisi CFM’nin Leap serisi motorlarının da dünyadaki ilk müşterisi olduklarını anlatan Nane, "Filomuzun bu en yeni uçağına ülkemizde yaşanan olağanüstü durum sonrasında milletimize tam inancımızı ifade etmek amacıyla 'Demokrasi' adını verdik. Bundan sonra da ülkemizi daha güzel yarınlara taşıma göreviyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

"Büyümemizi ayaklarımızı yere sağlam basarak devam ettireceğiz"

Pegasus CEO'su Nane, Türkiye'ye, potansiyeline ve geleceğine olan inançla gelecek yıl operasyonlarını ve büyümelerini ayaklarını yere sağlam basarak devam ettireceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İzinlerini aldıkça tarifemize yeni hatlar eklemek ve talebin yüksek olduğu hatlarımızda frekansı optimize etmek önceliklerimiz arasında yer alacak. Düşük maliyetli hava yolu iş modelinin Türkiye’deki kurucusu ve öncüsü olarak, misafirlerimizin seyahatini kolaylaştırmak için sadece uçuş sırasında değil, öncesi ve sonrasında da yenilikler sunmaya devam edeceğiz. 2017 yılında da en önemli hedefimiz, misafirlerimize seyahatlerinin A’dan Z’ye her aşamasında seçenekler sunarak en ucuz fiyatı sunabilmek olacak."

Mehmet Nane; '9 ayda 18 milyon yolcu uçurduk'

Yorumlar Tüm Yorumlar (84)

sessiz ~ 7 yıl önce
Demokrasi adı verdiniz ama hiç adil davranmadınız insanları sebepsiz işten attınız.. Bizim inandığımız Allah'la sizin ki çok farklı.. Sizi Allaha havale ediyorum.. Hepinizden yönetimde bu kirli oyunun içinde olan kim varsa en sevdiklerinizden bulursunuz umarım... Yanınıza kalmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 7 yıl önce
Yakinda kabinde manav reyonu görebiliriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NANE ~ 7 yıl önce
Bakkalcılığa geri dönsün. Havacılık sektörü için çok hayırlı bir iş olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aslı ~ 7 yıl önce
Yalan yalan üstüne. Bu yalanın aslı ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 7 yıl önce
küçülmeye gidiyoruz diyerekten yer hizmetlerinde çalışan arkadaşlarımızı işten attınız..uçak altında 2 işçi çalışıyor..ulan yazıp yazıp siliyorum....anladınız siz..yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferhat ~ 7 yıl önce
Ağzımıza geleni söyleme vaktidir kardeşim
HATAYLI ~ 7 yıl önce
Hataylılara dil uzatmissinizda Hataylılar NANEyide işinden eder dikkat edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amatör seniii!!! ~ 7 yıl önce
Bugun yıne cıkartmalar teker teker yapıldı hala sessız sedasız buyuyoruz dıosun öylemı !!! Büyümeyesin !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gidişat olumsuz ~ 7 yıl önce
Pegasus iyi firmaydı ama büyü bozuldu. Her birimden çalışan işten çıkarıldı. Part time'a geçme teklifi kabini baskı altına alıp böldü. Son olarak döviz kuru sabitlendi , çalışanlar için belirsizlik ve umutsuzluk hakim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
madur ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fotograf guzel ~ 7 yıl önce
Arka plan ve isik iyi ayarlanmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senaryo da güzel ~ 7 yıl önce
Bana da şirin göründü

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000