24 Aralık 2010, Cuma 10:31:01

Konya Havalimanı’nda sis kabusu

Avrupa kar krizi ile boğuşurken, Türkiye’de bazı havalimanlarıda sis kabusu hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Konya Havalimanı’nda iki gündür etkin olan sis nedeniyle uçuşlarda aksamalar meydana geldi.
  • ßnm de ßu akşam anadolu jet 19:45 ucaqm var qidemezsm harbi sıkıntı oLr :S
  • Ben Karaman da iş için bulunmaktayım ve bugün istanbula gitmem gerekiyordu arabamla Konyaya geçtim ve havalimanına gittiğimde pegasus uçuş seferlerinin sis dolayısıyle iptalini kendi çabamla öğrendim,Pegasus şirketine ait hiç bir ilgilinin olmamamsı ve çağrı merkezlerini aradığımda ulaşamam beni çığrımdan çıkarttı bu ne sorumsuzluk !!!! ne yani pegasus ucuz bilet satıyor bumu yapılamalı ??ucuz etin yahnisi olmaz diye eskiler boşuna dememişler şirket olarak acilen sorumlu kişiler ayarlanıp biz mağdur müşterileri en azından bilgilendirmesi gerekir...................!!!!!! CEM EMİR
  • Meydanın hemen Güneyinde bulunan Konya Çimento Fabrikasının bacası kontrol edilmeli. Zaman zaman uygun olarak çalıştırılmadığı için yoğunlaşma zerrecikleri salınımı fazla oluyor. Özellikle sisli havalarda salınım daha fazla yapılabiliyor(!). Filitreyi devreye koyunca geçer. Nereden çıktı bu, diyeceksiniz. Hele siz bir kontrol edin, daha sonra bir daha konuşalım.
  • Millet olarak,her şeyi abartmayı severiz,basında daha çok sever kış şartları her alanında yaşamı olumzuz etkiler ,biraz depremi suçlamamıza benziyor binalar yerine ,buda haber olsun diye yazılmış uzman zannedenler kendini yorum yapsın bizde bugün tebessüm edecek birşeyler bulalım iyi günler dilerim.
  • neden hava olayları hep kabus,felaket, dehşet gibi sıfatlarla anılırki!? hepsinin kendine göre bir işlevi var. Doğa olaylarına kızmak "tavşan dağa küsmüş,dağın haberi olmamış" gibi bir durum. Ya onunla yaşamayı öğrenirsin, teknolojinle ona uyum sağlarsın, yada bir kenarda durup işini bitirmesini beklersin..Dünyanın sonu değil!? Ayrıca kalkış miniması bile 400mt (oda gündüz şartlarında).. inişte max 550mt/200ft
  • ILS var doğru ama minimalar 300 metre değil görüş 550 metre tavan 200 feet
Konya’da iki gündür etkili olan sis hava trafiğini de olumsuz yönde etkiliyor. Dün sabah saat 06:40’da İstanbul’dan kalkması planlanan Pegasus Havayolları’na ait 188 sefer sayılı uçuş sis nedeniyle 12:40’da yapılabildi. 14:10’da Konya’ya iniş yapan Pegasus Havayolları 8 saatlik rötara uğradı. Uçağın Konya’ya geç gelmesi nedeniyle 14:20’de yapılması planlanan PC 189 sefer sayılı Konya – İstanbul seferinde de gecikme yaşandı.

Yine aynı tarihte yapılması planlanan Türk Hava Yolları’na ait 2032 sefer sayılı İstanbul – Konya ve 2033 sefer sayılı Konya – İstanbul seferlerinde de 6 saatlik rötar yaşandı. 7:10’da yapılması planlanan 2032 sayılı sefer yoğun sis nedeniyle 12:30’da gerçekleştirildi.

Seferlerin bir çoğunun sisin etkisini nadir gösterdiği öğlen saatlerinde yapıldığı, CAT1 ve ILS sistemleri bulunan pistin 300 metrelik görüş mesafesine kadar aletli inişlere elverişli olduğu belirtilirken, Anadolujet, Pegasus ve Türk Hava Yolları uçaklarında yaşanan rötarların üç gündür devam ettiği bildirildi.

YOLCULAR OTOBÜSLERLE TAŞINIYOR
Dün akşam yapılması planlanan PC182 sefer sayılı İstanbul – Konya seferi ise yine olumsuz hava koşulları nedeniyle sekteye uğradı. Pegasus Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçak, Konya Havaalanı’na inemedi. Pisti pas geçen uçak Ankara’ya inmek zorunda kaldı. Ankara’ya inen yolcuların Pegasus tarafından otobüslerle Konya’ya gönderildiği ifade edildi.

©AirportHaber.com Özel
Konya Havalimanı’nda sis kabusu

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
ßnm de ßu akşam anadolu jet 19:45 ucaqm var qidemezsm harbi sıkıntı oLr :S

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben Karaman da iş için bulunmaktayım ve bugün istanbula gitmem gerekiyordu arabamla Konyaya geçtim ve havalimanına gittiğimde pegasus uçuş seferlerinin sis dolayısıyle iptalini kendi çabamla öğrendim,Pegasus şirketine ait hiç bir ilgilinin olmamamsı ve çağrı merkezlerini aradığımda ulaşamam beni çığrımdan çıkarttı bu ne sorumsuzluk !!!! ne yani pegasus ucuz bilet satıyor bumu yapılamalı ??ucuz etin yahnisi olmaz diye eskiler boşuna dememişler şirket olarak acilen sorumlu kişiler ayarlanıp biz mağdur müşterileri en azından bilgilendirmesi gerekir...................!!!!!! CEM EMİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Meydanın hemen Güneyinde bulunan Konya Çimento Fabrikasının bacası kontrol edilmeli. Zaman zaman uygun olarak çalıştırılmadığı için yoğunlaşma zerrecikleri salınımı fazla oluyor. Özellikle sisli havalarda salınım daha fazla yapılabiliyor(!). Filitreyi devreye koyunca geçer. Nereden çıktı bu, diyeceksiniz. Hele siz bir kontrol edin, daha sonra bir daha konuşalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Millet olarak,her şeyi abartmayı severiz,basında daha çok sever kış şartları her alanında yaşamı olumzuz etkiler ,biraz depremi suçlamamıza benziyor binalar yerine ,buda haber olsun diye yazılmış uzman zannedenler kendini yorum yapsın bizde bugün tebessüm edecek birşeyler bulalım iyi günler dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
neden hava olayları hep kabus,felaket, dehşet gibi sıfatlarla anılırki!? hepsinin kendine göre bir işlevi var. Doğa olaylarına kızmak "tavşan dağa küsmüş,dağın haberi olmamış" gibi bir durum. Ya onunla yaşamayı öğrenirsin, teknolojinle ona uyum sağlarsın, yada bir kenarda durup işini bitirmesini beklersin..Dünyanın sonu değil!? Ayrıca kalkış miniması bile 400mt (oda gündüz şartlarında).. inişte max 550mt/200ft

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ILS var doğru ama minimalar 300 metre değil görüş 550 metre tavan 200 feet

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000