11 Nisan 2011, Pazartesi 15:20:19

KOKPİTTE YABANCI PİLOT BEREKETİ

Pegasus Havayolları, 11 yabancı kaptan pilotu daha işe aldı. Böylelikle Pegasus’taki yabancı pilot sayısı 76’ya ulaşmış oldu.
  • Daha çok para kazanma amacıyla askerden bir şekilde ayrılıp sivil havacılığa geçilmesine mani olmalıdır. Umarım şirket yönetim, kadro ve çekirdek yapılarında yer alan asker kadrolar zayıflar. Böylelikle kapıda bekleyen iş bulamayan genç pilotlar , askerin askeri işe alıcak olmasından dolayı yine aç kalmaz, beklemezler.
  • Ya eyvallah asker düşmanlığıda mevzuu yabancı pilot, merak ediyorum bu arkadaşlar Türk askerine tepki gösterdikleri gibi yunan askeri pilotlarını Türk vatanında uçuyor olmasına neden tepki göstermiyor. Haa onlar daha iyi yetiştiriyor derseniz o başka bak. Bu yabancı kompleksinin başarıyla işlenmiş örneklere sahip olduğumuzun en büyük kanıtı...
  • Ben kendini akıllı zanneden Türk ! kaptan ve F/O larını anlamıyorum. Akıllarınca bazı ince hesapları şirketlerle örtüşüyor ve bu konuya ses çıkarmıyorlar, onların varlığını iyi olarak algılıyorlar ama şunu anlamkta zorlanıyor olabilirler mi? yoksa benmi çok safım. Bu yabancılar olduğu sürece şirketlerdeki pozisyonları ve aldıkları paralar hatta type parası vb ödemek durumunda kalanların durumu dahi onlara aslında dönüp patlayacak ama çok akıllı arkadaşlar ya neyse...
  • asker pilotlar go home....yaşasın sivilleşmeee
  • ya bu asker kokenli pilot düşmanlıgı nedir??nerden geliyor bu kompleks??adamlar orduda uçak uçurmanın kitabını yazmış laf ediyorsunuz...para vermekle 15 ay okumakla pilot olunmuyor....adam en az 10 yıllık pilot tecrubeli... askeri pilotlar kaptanlar neymiş egoluıymus da bilmem ne...sivilleri de biliyoruz...o sivil adamlar kaptanm olunca görcez ne olacagını..komplekslerinize bir son verin bence...adam olun da o askeri pilotlar gibi iyi pilot olmaya bakın
  • Türkiye de yönetici olmanın ilk maddesi üç kuruşa dokuz takla atmak ve üç kuruşa her şeyi satabilme ile beceresi ile ölçülmektedir.CV de yazanlar hikayedir.
  • o bahsettiğin şirketlerde form 4 ü kim veriyor yönetici olmaları için ?SHGM.SHGM md nereden geldi?THY.Geçmiş olsun , üzerine bir bardak su için.Unutmayın ki Türkiye'nin tam anlamıyla köleleştirilip sömürge haline gelmesi için vatandaşlarının yüksek gelir getiren işlerde çalışmamaları gerekir ki ülke diz çöksün ve sömürge valileri atanmaya devam edebilsin.Gerekirse de bölünebilsin.
  • HER ŞİRKETTE 3 İDARECİ ORAYI ELE GEÇİRMİŞ. TÜRK PİLOTLARINI KENDİLERİ SABIKALI YAPIP İŞE ALMAMAK İÇİN GİZLİ VE KARA LİSTE TUTMAKTADIRLAR. BÖYLELİKLE İSTEDİKLERİ KADAR YABANCI PİLOT ALMAK İÇİN İŞVERENDEN DE İZİN ALABİLMEKTEDİRLER. BU UYGULAMAYA DUR DİYECEK BİR DEVLET DE ORTADA YOK. AMA BU ÜLKEDE HAKSIZLIĞA UĞRAYAN İNSAN SAYISI OLDUKÇA YÜKSELMEKTEDİR. ARAP ÜLKELERİNDEKİ İSYANLAR BURADA DA ÇIKARSA HİÇ ŞAŞMAM. HANGİ YABANCI ŞİRKET VARKİ BÖYLE TOPLUCA TÜRK PİLOTU ALIP BÜNYESİNE KATMIŞTIR? DURDURUN BU KENDİNİ BİLMEZ ŞİRKET İDARECİLERİNİ. BUNLAR GERÇEKTEN NE YAPTIKLARINI BİLMİYORLAR VE ÜLKEYİ FELAKETE SÜRÜKLÜYORLAR.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • elerinizden öperim...yorumunuz gerçekten harika..acaba bu nu duyacak vatanını seven insanlar var mı??????

Havacılık sektöründe son dönemde tartışılmaya başlanan yabancı pilot istihdamı, gün geçtikçe artmaya devam ediyor.
 
Yabancı pilot istihdamında ilk sırayı Türk Hava Yolları çekiyor.  Bu yılbaşındaki rakamlara göre THY’de tam 240 yabancı pilot görev yapıyor.

THY’nin yanı sıra özel havayolu şirketlerinde de yabancı pilot istihdamı oldukça artmış durumda. Havayolu şirketleri, pilot ihtiyaçlarını birçok açıdan avantajlı olarak gördükleri yabancı pilotlarla karşılama yolunu seçiyor.

Yabancı pilot istihdamı konusunda yüksek rakamlara sahip bir havayolu şirketi de Pegasus.

Ali Sabancı’ya ait Pegasus Havayolları’nda halen 65 yabancı pilot istihdam ediliyor. Şirketten alınan bilgiye göre, bugün itibariyle 11 yabancı pilotun istihdamıyla yabancı pilot sayısı 76’ya ulaştı.

Son alınan 11 yabancı pilotun da kaptan pilot olduğu bildirildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

KOKPİTTE YABANCI PİLOT BEREKETİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Misafir ~ 13 yıl önce
Daha çok para kazanma amacıyla askerden bir şekilde ayrılıp sivil havacılığa geçilmesine mani olmalıdır. Umarım şirket yönetim, kadro ve çekirdek yapılarında yer alan asker kadrolar zayıflar. Böylelikle kapıda bekleyen iş bulamayan genç pilotlar , askerin askeri işe alıcak olmasından dolayı yine aç kalmaz, beklemezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya eyvallah asker düşmanlığıda mevzuu yabancı pilot, merak ediyorum bu arkadaşlar Türk askerine tepki gösterdikleri gibi yunan askeri pilotlarını Türk vatanında uçuyor olmasına neden tepki göstermiyor. Haa onlar daha iyi yetiştiriyor derseniz o başka bak. Bu yabancı kompleksinin başarıyla işlenmiş örneklere sahip olduğumuzun en büyük kanıtı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben kendini akıllı zanneden Türk ! kaptan ve F/O larını anlamıyorum. Akıllarınca bazı ince hesapları şirketlerle örtüşüyor ve bu konuya ses çıkarmıyorlar, onların varlığını iyi olarak algılıyorlar ama şunu anlamkta zorlanıyor olabilirler mi? yoksa benmi çok safım. Bu yabancılar olduğu sürece şirketlerdeki pozisyonları ve aldıkları paralar hatta type parası vb ödemek durumunda kalanların durumu dahi onlara aslında dönüp patlayacak ama çok akıllı arkadaşlar ya neyse...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
asker pilotlar go home....yaşasın sivilleşmeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya bu asker kokenli pilot düşmanlıgı nedir??nerden geliyor bu kompleks??adamlar orduda uçak uçurmanın kitabını yazmış laf ediyorsunuz...para vermekle 15 ay okumakla pilot olunmuyor....adam en az 10 yıllık pilot tecrubeli... askeri pilotlar kaptanlar neymiş egoluıymus da bilmem ne...sivilleri de biliyoruz...o sivil adamlar kaptanm olunca görcez ne olacagını..komplekslerinize bir son verin bence...adam olun da o askeri pilotlar gibi iyi pilot olmaya bakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye de yönetici olmanın ilk maddesi üç kuruşa dokuz takla atmak ve üç kuruşa her şeyi satabilme ile beceresi ile ölçülmektedir.CV de yazanlar hikayedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o bahsettiğin şirketlerde form 4 ü kim veriyor yönetici olmaları için ?SHGM.SHGM md nereden geldi?THY.Geçmiş olsun , üzerine bir bardak su için.Unutmayın ki Türkiye'nin tam anlamıyla köleleştirilip sömürge haline gelmesi için vatandaşlarının yüksek gelir getiren işlerde çalışmamaları gerekir ki ülke diz çöksün ve sömürge valileri atanmaya devam edebilsin.Gerekirse de bölünebilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HER ŞİRKETTE 3 İDARECİ ORAYI ELE GEÇİRMİŞ. TÜRK PİLOTLARINI KENDİLERİ SABIKALI YAPIP İŞE ALMAMAK İÇİN GİZLİ VE KARA LİSTE TUTMAKTADIRLAR. BÖYLELİKLE İSTEDİKLERİ KADAR YABANCI PİLOT ALMAK İÇİN İŞVERENDEN DE İZİN ALABİLMEKTEDİRLER. BU UYGULAMAYA DUR DİYECEK BİR DEVLET DE ORTADA YOK. AMA BU ÜLKEDE HAKSIZLIĞA UĞRAYAN İNSAN SAYISI OLDUKÇA YÜKSELMEKTEDİR. ARAP ÜLKELERİNDEKİ İSYANLAR BURADA DA ÇIKARSA HİÇ ŞAŞMAM. HANGİ YABANCI ŞİRKET VARKİ BÖYLE TOPLUCA TÜRK PİLOTU ALIP BÜNYESİNE KATMIŞTIR? DURDURUN BU KENDİNİ BİLMEZ ŞİRKET İDARECİLERİNİ. BUNLAR GERÇEKTEN NE YAPTIKLARINI BİLMİYORLAR VE ÜLKEYİ FELAKETE SÜRÜKLÜYORLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
elerinizden öperim...yorumunuz gerçekten harika..acaba bu nu duyacak vatanını seven insanlar var mı??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000