23 Aralık 2009, Çarşamba 07:40:11

KKTC'de yolcu sayısı düştü

Yılbaşı nedeniyle yurtdışına tatile giden KKTC vatandaşlarının sayısı düştü, yurtdışından ülkeye gelen turist sayısında artış bekleniyor
  • Bir Kıbrıs'lı ve Kıbrıs aşığı olarak KTHY'nın bu durumuna üzülüyorum.Hala daha hatayı hat ile düzeltmeye çalışıyorlar.Be kardeşim uyanın artık uyanın 3-5 kişiye bir müdür hangi havayollarında var.Bu gidişle ne koltuk satacaklar ne bilet.Yakında uçakları bile kaldıramayacaklar.Çok üzücü.3-4 sene öncesine kadar yalnız KTHY vardı.Ama şimdi rakip çok.Rusya pazarına baksınlar.Bu ülkeye artık fazla İngiliz gelmez.Rus'ları getirmek lazım.
  • Hangi şirket 2010 koltuklarını satmış ? Ne Pegasus ne de Atlas henüz bir şey satmadı. Kimin adına konuştunuz acaba ?
  • diger havayollari 2010 yilindaki koltuklari satti bitirdi hatta 2011 icin simdiden fiyatlar alindi kontratlar imzalandi satisa baslanacak KTHY daha 2010 yilindaki koltuklari satamayi beceremiyor. hersene ayni olay acin ucaklarinizi satisada onceden, millet baska havayollarina gitmesin yoksa sonunuz iyi gozukmuyor. pegasus ile aranizda en az £100 oynuyor Kibrisli yolcular da bir yemek icin o kadar extra verilmez diyor. pegasusta komisyon £26-34 arasi sizde sadece £16. sizden ricamiz kibrista kapali kalmayin acilin biraz etrafiniza bakin tek havayoolari siz degilsiniz artik rekabet etmek zorundasiniz acentalara kostek degil destek olun yoksa acentalar bilet satar gibi sizide satar benden soylemesi demedi deme sayin yigitturk
  • Sn YGITTURK Ofisler 13-14 kapali. 17.00 de seytanlar bile ortada yok. Cumartesi ek mesai varsa gelen var, yoksa ofos kapali. KTHY Nasil bilet satip digerleri ile tekabet edecek? Yoksa hem Mudur hem de Sendika agasi olmak isleri karsitiriyormu? Hem de CAS Yonetim Kurulu uyesi. Nasil olacak bu isler? OLMAYACAK

Yılbaşına sayılı günler kala, tatili fırsat bilenler, tatil rotasını şimdiden şetçi. Uçuşlarda İstanbul - Ercan seferlerine rağbetin arttığı gözlemlendi. Buna karşılık, Ercan çıkışlı uçuşlarda beklenen hareketliliğin olmadığı belirlendi.

Yılbaşı dolayısıyla KKTC’ye uçak seferleri artı… KTHY, Pegasus ve Atlas Jet hava yolu şirketleri yılbaşı uçuşlarıyla ilgili KIBRIS’a değerlendirmelerde bulundu.
  
Bir hava yolu şirketi yetkilisi, ülkemizden yurtdışı uçuşlarının normal günlerle aynı olduğunu belirtti.
  
Havayolları satış direktörleri İstanbul- Ercan seferlerinin en rağbet gören uçuş olduğunu ve bu uçuşlara ek sefer koyduklarını kaydetti.

Yiğittürk: Biletler iptal ediliyor

KTHY Satış sorumlusu Yalçın Yiğittürk, yılbaşı nedeniyle bir artış olmadığını ve uçuşların geçmişten daha kötü olduğunu vurguladı. Yiğittürk, geçmiş rakamlarla kıyaslama yapıldığında yılbaşı uçuşlarında büyük düşüş yaşandığını ve hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti. Yiğittürk, bir çok acentelerden daha önce rezervasyonu yaptırılan biletlerin de iptal edildiğini sözlerine ekledi.

Aslim: Uçuşlar normal seyir ediyor

Pegasus, CYPEXP Genel Müdür Yardımcısı İlkay Aslım yılbaşı uçuşlarında, bayrama oranla düşüş olduğunu söyledi. Aslım, en çok rağbetin İstanbul’dan Ercan’a olduğunu dile getirdi. Doluluk oranının istenilen seviyede olmadığını söyleyen Aslım, kötü hava şartları yaşadığımız mevsimin de uçuşlardaki düşüşü etkileyebileceğini vurguladı. Yine de bilet satışlarının hız kesmeksizin devam ettiğini sözlerine ekleyen Aslım, yılbaşına yaklaşık bir hafta kaldığını ve uçuşlarda az da olsa hareketlilik beklediklerini kaydetti.

Direk: Yurtdışına uçuşlarda kımıldama yok

AtlasJet Havayolları satış direktörü Tarık Direk ise yılbaşı nedeniyle yurt dışından KKTC’ye rağbet olduğunu gözlemlediklerini açıkladı. Bayramdaki doluluk oranlarını bulamadıklarını kaydeden Direk, “yurt dışından ülkemize yolcu sayısında artış olacağı görülüyor, bu da yabancı turistlerin yılbaşında Kuzey Kıbrıs’ı tercih ettiği anlamına gelir” dedi. Direk, Ercan’dan yurtdışına uçuşların günlük uçuşlardan fazla olmadığını ekledi.

(Kıbrıs Gazetesi)

KKTC'de yolcu sayısı düştü

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bir Kıbrıs'lı ve Kıbrıs aşığı olarak KTHY'nın bu durumuna üzülüyorum.Hala daha hatayı hat ile düzeltmeye çalışıyorlar.Be kardeşim uyanın artık uyanın 3-5 kişiye bir müdür hangi havayollarında var.Bu gidişle ne koltuk satacaklar ne bilet.Yakında uçakları bile kaldıramayacaklar.Çok üzücü.3-4 sene öncesine kadar yalnız KTHY vardı.Ama şimdi rakip çok.Rusya pazarına baksınlar.Bu ülkeye artık fazla İngiliz gelmez.Rus'ları getirmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hangi şirket 2010 koltuklarını satmış ? Ne Pegasus ne de Atlas henüz bir şey satmadı. Kimin adına konuştunuz acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
diger havayollari 2010 yilindaki koltuklari satti bitirdi hatta 2011 icin simdiden fiyatlar alindi kontratlar imzalandi satisa baslanacak KTHY daha 2010 yilindaki koltuklari satamayi beceremiyor. hersene ayni olay acin ucaklarinizi satisada onceden, millet baska havayollarina gitmesin yoksa sonunuz iyi gozukmuyor. pegasus ile aranizda en az £100 oynuyor Kibrisli yolcular da bir yemek icin o kadar extra verilmez diyor. pegasusta komisyon £26-34 arasi sizde sadece £16. sizden ricamiz kibrista kapali kalmayin acilin biraz etrafiniza bakin tek havayoolari siz degilsiniz artik rekabet etmek zorundasiniz acentalara kostek degil destek olun yoksa acentalar bilet satar gibi sizide satar benden soylemesi demedi deme sayin yigitturk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sn YGITTURK Ofisler 13-14 kapali. 17.00 de seytanlar bile ortada yok. Cumartesi ek mesai varsa gelen var, yoksa ofos kapali. KTHY Nasil bilet satip digerleri ile tekabet edecek? Yoksa hem Mudur hem de Sendika agasi olmak isleri karsitiriyormu? Hem de CAS Yonetim Kurulu uyesi. Nasil olacak bu isler? OLMAYACAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000