28 Mart 2008, Cuma 09:33:11

İzAir’e yeni uçaklar geliyor

İzAir filosuna üç yeni uçak getiriyor. Şirketin filosunda bulunan 3 adet Airbus 319 tipi uçaklardan sonra getirilecek yeni uçaklar hangi modelde olacak? İşte AirportHaber’e verilen bilgilere göre yeni modeller ve uçağın geliş tarihi.

İzmir Merkezli İzAir Genel Müdürü Gürol Yüksel AirportHaber’e yaptığı açıklamada 2009 yılında yeni uçak getireceklerini belirtti. Filosunda 3 adet A319 tipi uçak bulunan İzAir, başarılı operasyonlarından sonra filoyu büyütme kararı aldı. Gürol Yüksel’in açıklamasına göre 3 adet A320 tipi uçak getirilecek.

Uçakların bir tanesi 2009 yılında diğerleri ise 2010 yılında getirilecek. Yeni uçak alımları ile ilgili görüşmeler de sonlandırılarak anlaşmaya varıldı.

İzAir ile Pegasus Havayolları kardeş kuruluş olarak ortak çalışıyor. İzmirli işadamları tarafından kurulan İzAir’in yönetimi İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ta idi ancak daha sonra Pegasus Havayolları ile yapılan ortaklık anlaşması ile yönetim Ali Sabancı’ya geçti.

Nisan 2005 tarihinde kurulan İzAir’in 2006 Mart’ında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden geçici uçuş ruhsatını almıştı. 2006 Nisan ayında ise 3 uçak birden getirerek büyük sükse yapmıştı.

İzAir, içhatlarda İzmir’den Trabzon’a, Samsun’a, Diyarbakır’a, Mardin’e, Gaziantep’e, Adana’ya, Malatya’ya, Antalya’ya, Ankara’ya hava köprüsü kurmuş durumda.

AirportHaber Özel

İzAir’e yeni uçaklar geliyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000